Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

hambi

Czy to ciąża?? Mam nadzieję!!

Polecane posty

Witam wszystkich!!! Chciałam się zapytać o prawdopodobieństwo zajścia w ciążę... Otóż... Brałam tebletki regularnie niestety dnia 2.10 musiałam zaprzestać branie tabletek i już tego dnia owej tabletki nie wzięłam( wzięłam już 5 tabletek, czyli był to pierwszy tydzień).W niedzielę (2.10) kochałam się z chłopakiem bez zabezpieczenia. We wtorek także z nim współżyłam bez \"niczego\". W środę (5.10) dostałam \"krwawienia z odstawienia\" które trwało 2,5 dnia (do piątku 7.10 popołudnia) w sobotę (8.10) znowu się kochaliśmy(bez zabezpieczenia), to samo powtózyło się dnia 13.10 (czwartek) czy jest duże prawdopodobieństwo zajścia w ciążę?? Chciałabym postarać się o dzidzię dlatego to dla mnie bardzo ważne :) Dzieki wszystkim

Gość dish
a lakarz ginekolog ci nie tłumaczył że lepiej dla zdrowia własnego i potomka starac się o dzidzię dopiero po pierwszej miesiączce (po pierwszym pełnym i najlepiej prawidłowym cyklu)?? czy może to taki akt desperacji, zeby zwiększyc szansę na bliźnięta??

Po pierwsze po odstawieniu tabletek powinnas brac kwas foliowy przez jakiś czas zanim bedzesz się starała o dziecko, po drugie zeby sprawdzić czy zaszłaś w ciąże będziesz musiała wykonać test. Jak narazie pozostaje Ci czekac do normalnej miesiączki, jeśli długo nie bedziesz jej miała, to wtedy test i wszystko powinno być jasne. Pozdrawiam Ps. Zacznij brac kwas foliowy, to dość ważne po odstawieniu tabletek.

Dish ma racje najlepiej ze staraniami poczekac na normalny cykl i dopiero po normalnej miesiączce się starać.

Moje nagłe przerwanie tabletek zostało skonsultowane z ginekologiem. Brałam Novynette i lekarz powiedział, że przy tych tabletkach zajście w ciążę nie będzie zagrożone żadnymi komplikacjami. Chciałabym do wiedzieć się jakie są szanse na zajście w ciążę, a nie krytykowanie.

JA bym się raczej na twoim miejscu nie nastawiała na ciążę. To wcale nie jest takie łatwe, chociaż oczywiście zdarza się za pierwszym podejsciem. Ja będę starac się trzeci cykl. Życzę ci oczywiście szybkiej ciąży, ale nie nakręcaj się za bardzo, bo to tylko szkodzi.

Gość ..nika..
mam nadzieję, że już nie długo zobaczysz na swoim teście dwie kreseczki!! Życze Ci tego z całego serducha!! Anik77 ma rację nie powinnaś za bardzo nastawiać się na ciążę, ale troszeczkę możesz :) Lepiej później rozczarować się pozytywnie niż negatywnie :) A kiedy powinnaś dostać @??

Dzięki nika za miłe słówka :) @ pwinnam dostać 16.10 więc już nie długo :) Test chcę zrobić ok. 4 dni po terminie @

Gość kurczaka
u mnie bylo podobnie, z tym ze ja bralam regularnie tabletki, nie zapomnialam o zadnej, ale... ...pewnego wieczoru w dwie godziny po polknieciu tabletki dostalam rozwolnienie, pomyslalam ze cos zjadlam nieswiezego. po pieciu dniach dostalam krwawienie, trwajace tylko niecale 2 dni, a tabletki caly czas bralam, potem po 21 tabletce czekalam na okres i on sie nie pojawial, kiedy spoznial sie juz 10 dzien to poszlam po test i okazalo sie ze jestem w ciazy. przestraszylam sie ze moze byc cos nie tak przeciez bralam tabletki i one moga zaszkodzic dziecku, ale ginekolog stwierdzil ze jest w szystko w porzadku. Moj syn ma teraz 2 lata i jest zdrowy jak ryba :-) pozdrawiam