Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siemka siemka

Kto z Was ma kolczyk w języku?

Polecane posty

Gość Justynka *
Mam kolczyk w jęzorku już rok, przkucie zawsze boli... A po tylko rano i czasami wieczorkiem... Przez tydzień czasu tak naprawde daje znaki a po tygodniu nie czujesz że go masz. Oczywiście musisz przestrzegać wielu zasad żeby zagoiło się poprawnie... Osobiście uważam, że każdemu język goi się inaczej bo wiele z moich kumpeli ma i obserwowałam ich gojenie... Myślę, że przez to wszystko co przeszłam opłacało się robić... Teraz to największy skarb jaki mam nie licząc kolczyka w pępku iz boku brody. Pozdrawiam i powodzenia...

Gość Justynka *
Kto chce mnieć kolczyk niech sobie zrobi pokryjomu tak jak ja... wiele moich koleżanek ma już ponad rok a rodzice nawet nie podejrzewają....

Gość Pucusiowa
ja właśnie sobie przebiłam języczek. Dziś dokładnie godzinkę temu. Uczucie jest świetne :P nie mam jeszcze 18 mam dopiero za 2 mies, ale ja już nie mogłam wytrzymać. Pozdro dla wszystkich:*:*:*

Gość kciukiem
jejku co wy macie z tym szkliwem jeden w jezyku i by wam zaraz cale szkliwo mialo pasc?? ja mam 3 kolczyki pod warga i zabki mam sliczne jak zzawsze a zest sie nimi bawie zebami i nic mi nie jest

Gość miska2204
heh dopiero 4 dnia moge powiedziec ze widze poprawe... opluchlizna chyba schodzi a ja jem to na co mam ochote... no procz nabialu i ostrych potraw....troszke wolniej bo jem wszytsko bokiem , mam tylko dosc jedzenia ziemnego bo mam juz wielka ochote na cos cieplego :D

Ja 2 tygodnie temu przebilam i dalej mam duzego kolca, nie moglam jechac wymienic, dopiero w tym tygodniu jade.. wymienie na plastikowy. mega mi sie obija o zęby ten kolczyk, az mnie bolą :O

a co do opuchlizny to mi zeszla po 3 dniach calkiem i nagle po tygodniu budze sie rano i znowu opuchlizna... wiec moze lepiej poczekac z ta wymiana faktycznie te 2 tygodnie ;)

Gość Malina Kaczorowska
Ja sobie sama przebiłam język wenflonem i sama sobie włozyłam kolczyk. Język ani trochę mi nie spuchł i nie seplenię. Mam go już siedem lat a moje zęby są w dobrym stanie dlatego że nie szurałam nigdy po nich kolczykiem. Natomiast moje koleżanki (bliźniaczki jednojajowe) przebiły sobie jednocześnie w salonie. Dostały znieczulenie a język przbito im samym kolczykiem. Jednej wdało się zakażenie i niestety amputowano jej kawałek języka. Drugiej język niesamowicie spuchł, miała kartofla i nic nie jadła przez dwa tygodnie. Po pięciu latach poszła do dentysty i okazało się że wszystkie przednie zęby nadają się do naprawy i przez kolczyk koleżanka nabyła krzywy zgryz i poważną wadę wymowy. Zdjęła kolczyk, zęby naprawiła i razem z siostrą chodzą do logopedy stare torby ;] Każdy organizm inaczej reaguje na interakcje, każdemu inaczej się goi.

Gość Malina Kaczorowska
Aha! Prosty kolczyk ze stali chirurgicznej kosztował mnie 5 zł a wenflon 10 groszy! Za to wrażenia niezapomniane :D Na kolczyka zwabiłam sobie faceta i jesteśmy szczęśliwą dzieciatą parką :P Ostatnio postanowiłam wymienić kolczyka i kupiłam sobie na www.pierceofcake.pl kolczyka z biedronką :)

Gość krimena
ja kolczyk mam prawie już 2 lata, nie sepleniłam nie plułam,jest bardzo mało widoczny....praktycznie wcale...dopiero jak wyciągne język albo komuspowiem że mam to zwróci uwagę... bardzo fajna sprawa.. wyjełam go ostatnio na 2 doby i dziurka tylko troche się skurczyła...mogłam z małym oporem przecisnąć kolczyk spowrotem i jest ok. nic nie bolało, szkliwo na zębach nie popsuło się...wogle żadnych negatywów nie moge podać co do tego miejsca przekłócia...chociaz jak sobie przypomne 1 tydzień z nim to troche strasznie....dobrze że było lato i co 5 minut napychałam sobie usta kostkami lodu z rumianku...opuchlizna od tego schodziła i po pau dniach było ok...na początku troche sie śliniłam...ale tak po miesiącu 2 już wogle go nie czujesz...mówisz normalnie;) nie przeszkadza wcałowaniu a może nawet to urozmaicić;) teraz mam 20 lat i chyba już z tego wyrosłam;p zdejme go raczej... pozdrawiam

Gość MOTYLEK 666
Hej Wczoraj o 18:00 przekułam sobie jezyczek. Dzis natomiast rano na sniadanie spokojnie zjadlam kromke chleba z serkiem hochland w plasterkach :d jedyne co to musialam jesc bokiem i malymi kęsami :) co do samego przekucia to nic nie bolalo nooo ból można porównać do lekkiego uszczypnięcia. Język zaraz po przekuciu zaczyna tak pulsowac ale nie jest to nic strasznego i nie boli :). Co do spuchniecia to mi spuchl troche przez noc ale nie az tak bardzo jak sie spodziewalam wiec sie ciesze. Aktualnie czekam az bede mogla wymienic na krotsza sztange :) Powodzenia wszystkim i zachecam do przekuwania :) PS jestem dzien po przekuciu a piszac to jem powolutku 3BITA :) Jezeli macie jakies pytania chetnie odpowiem 9544880 :)

Gość Gosia a mam pseudomin Doda
Ja nie chcę miec kolczyka bo to boli i się strasznie sepleni.!;/ A wy seplenicie?

Gość kasicamail
hejka ja ide do salonu jutro przebijac jezyk i sie nie boje:)mojego chłopaka i mnie to bardzo kreci wiec to najwazniejsze, poza tym zeby opuchlizna zeszła szybciej trzeba płukac jame ustna szałwia lub rumiankiem z reszta lepiej zrobic z nich kostki lodu i opuchllizna schodzi szybciej . wszystko zalezy od tego jaki ma sie organizm jednych nie boli drugich boli wiec nie słuchajcie tego co inni gadaja bo u kazdego goi sie inaczej chcecie to robcie. a co do komentow typu ble, ochyda czy tylko dla idiotek to sory ale nic wam do tego. a d\co do szkliwa to sory ale jak ktos nie dba o zemby to juz jego problem jesli komus zalezy zeby wszystko było zajebisciascie to pogadajcie z tym co wam przekowa o takim kolczyku ktory jest bezpieczny dla zembow najlepiej dowiadywac sie wszystkiego w salonie ale specjalnym odradzam osobiscie zwykłe kosmetyczki- bez urazy. hmm a tatuaz z czasem sobie zrobie i bedzie zajebi**E:) narciarz

Gość glowa boli
boze jak czytam niektore komenty to az glowa boli. mam kolczyk od 3 lat. nie bede klamac, bolalo podczas zabiegu. bolalo jak jasna cholera. wiem ze niektorzy potem cierpia. mi nie bylo nic. jezyk troche spuchl, przez jakis tydzien, pobolewal, okladalam kostkami lodu. mijalo. nie mam problemow z jedzeniem. na poczatku nie moglam sie przyzwyczaic, dzis wogole zapominam ze go mam. szkliwo sie niszczy, odpukac od trzech lat nic mi sie w jamie ustnej nie popsulo. facetom przeszkadza lub nie? zalezy od faceta, moj na poczatku nie mogl sie przyzwyczaic. twierdzi ze wiekszych doznan nie nie przezywa.. generalnie dzis jest mu bez roznicy. mi w sumie tez. mam kolczyk bo sie do niego przyzwyczailam i mi jakos pusto w buzi jak go wyciagne. stal sie takim kawalkiem mnie. malo kto wie ze go mam, wiec jesli chodzi o szpan, to w moim przypadku nie wiem czy to szpan. wszystko zalezy od osoby. jesli robisz cos dla siebie, tatuaz kolczyk, farbujesz wlosy to wszystko jest w normie. problem zaczyna sie wtedy kiedy robisz cos co nie do konca jest zgodne z tym co czujesz. jesli chcesz sie pokazac, i natura moze dzialac przeciwko tobie, a jezyk moze sie nie zagoic nigdy, bo i takie przypadki sa...

Gość miska2204
hwj o jakim czasie wam zeszla opuchlizna ? bo ja juz 6 dzien mam ;/ cuagle plucze i do tego kostki lodu z szalwi...troszke zeszlo ale nadal jest dosc spory ;/

Gość dlugonoga blondi
witam wszystkich :) zrobilam sobie kolczyk 2dni temu i musze przyznac ze nie jest lekko. samo przekucie nie jest bolesne ale pozniej zaczynaja sie schody... najgorzej jest z jedzeniem-jeszcze nigdy nie cierpialam tak podczas jedzenia...hi hi przynajmniej schudne kilka kilo :) wiec polecam kolczyk osobom ktore sa na diecie :) A tak pozatym to nie zaluje i sadze ze zrobila bym to poraz kolejny... bo oplaca sie troche pocierpiec zeby pozniej miec ladny i sexowny jezyczek :) pozdrawiam wszystkich co maja kolczyk i co chca miec :)

Gość On 15
Witam .. zrobilem sobie kolczyk 8.02.2008 ale jeszcze mnie troche boli jak dolna kulka wuchodzi co jest czy tak byc powinno odpowiedzcie mi pls .

Gość On 15
Witam .. zrobilem sobie kolczyk 8.02.2008 ale jeszcze mnie troche boli jak dolna kulka wuchodzi co jest czy tak byc powinno odpowiedzcie mi pls .

Gość On 15

Gość On 15
Witam zrobilem sobie kolczyk dokladnie 2 tyg temu .Opuchlizny juz niema ale jeszcze troszke boli..czy to normalne ??

Gość nejna
cześć wam!!!! mam jedną wielką prośbę!!! powiedzcie mi wszystko co wiecie o kolczyku w języku!! może wiecie ile kosztuję przebicie???

Gość KlAuDuSiA xD
nejna cześć wam!!!! mam jedną wielką prośbę!!! powiedzcie mi wszystko co wiecie o kolczyku w języku!! może wiecie ile kosztuję przebicie??? apisz do mie na gg 8087777 to ci wszystko dokladnie opisze..

Gość .l.
Serce mi się kraje, gdy czytam większość zamieszczonych tu wypowiedzi. Po kolei KlAuDuSiA xD- to nie jest forum dla pokemonów i nie udawaj znawczyni w dziedzinie, o której nie masz pojęcia- jesteś typowym przykładem, że można posiadać kolczyk w języku i nic o nim nie wiedzieć. wicher89- my piszemy bzdury? A przeczytałeś chociaż to, co napisałeś? Kolczyk, nadający się do "samodzielnego przekłucia" kosztuje co najmniej 24 zł na Wildcacie. I bez obrazy, sra Ci chyba ta rana, a nie ropieje, ile razy można powtarzać, że to limfa, a nie ropa. 092myska092 -nie stracisz smaku, na języku są tysiące, jeśli nie miliony kubeczków smakowych i nie ma opcji uszkodzenia ich wszystkich, poza tym odnawiają się one średnio co 1-2 tygodnie. Seplenić też nie będziesz. Justynka *- nie, to nieprawda, że przekłucie zawsze boli, mnie nie bolało. I na pewno nie masz kolczyka w brodzie, tylko w wardze side laberta bądź lowbreta, jeśli już. Zapamiętaj sobie: BRODA http://wiki.bmezine.com/index.php/Chin_Piercing WARGA http://wiki.bmezine.com/index.php/Labret kciukiem- to, że ząbki wyglądają na śliczne nie znaczy, że są zdrowe, zrób sobie zdjęcie szkliwa u dentysty pod przybliżeniem i wtedy się tutaj wypowiadaj. Malina Kaczorowska- tutaj to po prostu BRAK MI SŁÓW! Jak można być TAK GŁUPIM!!! Mam nadzieję, że to tylko głupie kłamstwo, bo na takie wygląda. Na pewno nie jest możliwe przekłucie samemu języka STERYLNIE (masz autoklaw? jałowe rękawiczki? jałowe gaziki?) i PROFESJONALNIE (przebiłaś prosto przez wędzidełko czy obok?). Po 7 latach zęby się zniszczą NA BANK. Języka nie przekłuwa się kolczykiem, tylko igłą iniekcyjną bądź wenflonem, ale nie takim, który można kupić w aptece za 10 gr! Na świeże przekłucie nie zakłada się kolczyka ze stali chirurgicznej, tylko tytanu bądź PTFE. Nie jedzenie przed 2 tygodnie, amputowanie kawałka języka? Już głupszej bajki nie mogłaś wymyślić. glowa boli- chyba jedyna mądra tu osoba. miska2204- może się utrzymywać do tygodnia, czasem więcej. On 15- tak, NORMALNE, Twój język cały czas się goi! Ludzie, doinformujcie się trochę nim zrobicie kolczyk i czytajcie wcześniejsze wypowiedzi. A co najważniejsze- MYŚLCIE.

Gość Aromp
Ja mam w Brwi i w języku niewiem co bardziej bolało bo oba na rzywca a po 2 nie myślalem jak siedziałem i mi montowano :PP hehe myśl o czymś innym i niebedziesz wiedzieć kiedy juz jestes wolna hehe

Gość asiunia*
mam kolczyk w jwzyku :D i bolalo strasznie przebicie a po przebiciu jeszcze wiecej:(( jezyk duzo spuchl.. i bolalo... ale po 5 dniach przeszlo.. jednak moja kolezanka przbila soebie i niestety stracila smak:/ takze lepiej uwazac u kogo robi sie taki kolczyk..

Gość miska2204
No nie moge ale sie tu ktos zbulwersował ;] Choc sporo racji masz musze przyznac....Choć musze przyznac ze osądzanie ludzi latwo Ci wychodzi... heh Niektorzy wola napisac niz poczytac wczesniej, pozatym powinnien je uswiadomic ten co sie tym zajmuje zanim to zrobią. a co do bólu to kazdy bedzie mial inne zdanie, mnie troche bolalo ale wszystko da sie zniesc... Wole ten chwilowy ból niz to co jest pozniej ;)ja dopiero po 8 dniu moge powiedziec ze opuchlizna schodzi....chociaz troche ;/

Gość .l.
Masz rację, za bardzo się zdenerwowałam, ale po prostu wkurzyłam się, bo rozumiem, jeśli ktoś czegoś po prostu nie wie, a co innego, jeśli pisze jakieś bzdury i potem inny w to wierzą. Np. wypowiedź "asiunia*"- nie ma możliwości stracenia smaku, na 4856789567896%, wiem, bo się na tym znam. ;) Pozdrawiam

Gość miska2204
to akurat faktycznie bylo beznadziejne ;] hehe ale niektorzy tak mysla hehe moja mama odrazu jak przyszlam do domu tez sie mnie pytala czy czuje smak ;p ;/

Gość Bamboocha313
mam kolczyk od miesiaca. zmienilam na krotsza sztange. i tu pojawia sie moje pytanie. czy moge miec dwie roznej wielkosci kulki? np. do gory wieksza a na dole mniejsza? czy to na pewno nie zaszkodzi? (pytam głównie ".l." i inne osoby DOŚWIADCZONE, a nie w stylu: " KlAuDusIa xD " )

Gość .l.
Nie zaszkodzi, ale ja np. miałam jakiś czas temu górną kulkę 6 mm, a dolną założyłam 3mm, potrzymałam chwilę i stwierdziłam, że nic jej nie czuć, więc zmieniłam na szósteczkę z powrotem. ;) Ale jak chcesz, to możesz nosić dowolne kulki, stożki, "tabletki", do wyboru, do koloru.