Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siemka siemka

Kto z Was ma kolczyk w języku?

Polecane posty

Gość picza..
Hejka:* wczoraj bylam w studio i zafundowalam sobie kolczyk w jezyczku :P same przeklucie nic nie bolalo dzisiaj jezor troche spuchnol, ale zauwazylam ze od spodu jezyka z dziurki wydziela mi sie jakias jakby ropa :/ niewiem czy to jest normalne prosze o pomoc ....

Gość zbakana
PROSZĘ WAS BARDZO O POMOC... Wiecie jaką sztangę zakłada piercer po przekłuciu??? tzn jaką długą i jak grubą??? Chce sobie zmienić kolczyk na krótszy i nie wiem jak długi mam kupić :( no i grubość tez jest wazna... pomóżcie, prosze :(:(:(

Gość milu
ja ma kolczyka juz od 7 misciecy jstemn zadowolona moj chłopak dizkei tem u coraz czesciej sie ze v mna cłuje uwielbia to to nic praktycznie nie boli seblenisz sie przez jeden dzien poniewaz jezyk jest opuchniety ale jest spoko w pepku gorzej bolało

Gość Naatenlel
Jeśli o mnie chodzi to kolczyk w języku mam już ok. dwóch lat. Samo przekłucie nic nie bolało, dopiero dzień później nie mogłam jeść i mówić - dosłownie nic. Pierwszy tydzień sepleniłam a, że mam na imie Roxana to nie potrafiłam się przedstawić xD Opuchlizna w moim wypatku była ogromna. Miałam katar i problemy z oddychaniem. Po miesiącu dostałam zapalenie węzłów chłonnych i zakażenie, ale to mnie nie zraziło - 3 tygodnie temu zrobiłam sobie następny kolczyk w języku i żyje xD

Gość Naatenlel
Do picza.. tak to normalne, to tylko ropa. 3 razy dzienne płukaj jame ustną solą fizjologiczną i wodą utlenioną. leleczka2000 Może boli od tego, że się nim bawisz? i naruszasz? "w okolicach dziurki macie takie male stwardnenie" to normalne. Nie martw sie

Gość Nocny
Witam.. A wiec zdecydowałem sie na kolczyk języku... Szczerze tylko tak strasznie o tym mówią.. tak bardzo nie boli i wogole sie nie seplenię... narazie język nie wygląda zbyt apetycznie ale z czasem sie zagoi...

Gość .l.
Naatenlel To nie ropa, tylko limfa. Jeśli leci ropa, to nie jest to normalne i oznacza zapalenie języka... Absolutnie nie płukać wodą utlenioną!!! Tylko szałwia/rumianek i dentosept. Można przemywać także solą fizjologiczną.

Gość Madziarenses
ja mam kolczyk juz od kilku miesięcy;) i musze przyznac ze przekłucie prawie wcale nie bolało.. tylko troszeczke dziwne uczucie jak wkładali mi kolczyk ale poza tym ok potem byłl troszke spuchniety i troszke seplemiłam ale jadłam wszystko normalnie... a poza tym jestem zadowolnona ze sobie go zrobiłam;))

Gość Ona_ja
juz niedlugo ide sobie zrobic kolczyk w jezyku:) a dokladnie 30 stycznia:) juz nie moge sie doczekac:) opowiem wszytko :) pozdrawiam:)

Gość KaLuNiA D
HeJ :) ja mam kolczyka w jezyku od miesiaca...przebijalam w Krakowie jak bylam na wycieczce z klasa :) to bylo na spontana :) zaplacilam 90 zl :D:D nie zaluje bo teraz to super wyglada :) wszyscy mi mowia ze zajebiscie i moj chlopak tez ;d;d;d;d;d;d;d;d na poczatku mnie troszke bolalo bo jak przszlo znieczuleni ale potem spox...jezyk spochl mi na 3 cm... i tloske seplenilam ale tylko przez jeden dzien :) nic mi nie bylo...moja przyjaciolka zrobila sobie sama i nic jej nie jest...wiec prosze wszystkich zeby nie opowiadali takich glopot jak np. ze od tego sie umiera bo nawet nie idzie zadne zakarzenie ani nic... POZDRAWIAM :):*:*:*:* jak jakies pytania to pisac na meila

Gość aga1503
zakarzenie mozna dostac nawet pozniej .czasami mozna dostac na jezyku krostke /ktora bedzie sie powiekszala/jezeli to sie stanie to w zadnym wypadku nie wyciagac kolczyka tylko plukac przegotowana woda z sola kuchenna 3razy dziennie przez tydzien .nawet jezeli myslicie ze wasz kolczyk jest juz zagojony wiedzcie ze na prawdziwe gojenie sie trzeba czekac ponad 1 rok lub 1.5 roku zalezy od organizmu pa

Gość kaaamila
hej ja sobie zrobiłam wczoraj(19.01) kolczyk w języku nic nee bolało nawet nee wme kiedy mi kolczyk nałożył... teraz jestem naprawde szczęśliwa że mam goo.... jest troche spuchnięty i nee wyraźnie mówie ale jest cora lepeij... mam pyatnko czy można palić i pić alkohol bo nikt mi nee odpowiedział na to pytanie...A i kiedy można sobie kolczyk wymienic po naraziemam 24mm i nee wiem jaką dł. póżniej kupic... prosze pomórzcie mii.... pozdrawiam=)

Gość gramol
ja tez mam kolczyk w jezyku od wczoraj;ppowiem wam tyle ze przekucie nic nie boli;p i powiem jeszcze tyle ze sam sobie przekuwalem;p :) w nocy troche bolalo;p ja sie nie seplenie ani troche:) i jem chleb pokrojony w kosteczki i pije rumianek:) pomaga pozdro

Gość aga1503
radze nie pic mocnego alkoholu przez bynajmniej 10dni bo inaczej jezyk moze spuchnac nawet jezeli nie spuchl na samym poczatku unikac jedznia pikantnych rzeczy itd radze plukanie jamy ustnej specjalnym plynem tylko rano i wieczorem /spytaj sie w aptece/zmiane kolczyka radze zrobic juz po 2tygodniach jezeli macie 22-24mm to zazwyczj kupuje sie kolczyk 15-16mm .odrazu nie mniej bo jezeli bedzie kolczyk za krotki po moze jezyk spuchnac na nowo .radzessanie zwyklych kostek lodu to nie pozostanie dlugo spuchniety pozdrowionka

Gość kaaamila
a wiec do palenia to sa jakies przeciwwskazania??? bo ja już nee wem... prosilabym o odpowiedz....

Palić nie można o ile dobrze pamiętam przez 12 godzin, ale tam sobie głowy uciąć :P Aczkolwiek słyszałam, że nawet chwilę po przekłuciu mona zapalić papierosa i nic się nie tanie. Robię sobie kolczyk w języku już w lutym :)

Gość aga1503
mowi sie zawsze ze nie mozna palic ale jak ktos pali to pali radze tylko plukac jame ustna specjalnym plyn /apteka /2-3 razy dziennie przez 2 tyg.

Gość kaaamila
ja płucze po kazdym posiłku szałwia i to pomaga naprawde=p

Gość Hidoi-shi
Ja mam kolczyk od tygodnia. Rana zagoiła mi się po 4 dniach, jadłam narmalnie i ostre rzeczy i słodycze i paliłam nawet, a zyję! a to niespodzianka xD Przekłucie nie boli ani ciut ciut, potem nawet nie sepleniłam... przez kolejne dwa dni bolało mnie troszkę "pod językiem" a teraz już wszystko jest idealne! jutro zmieniam sobie kolczyk na krótszy. Sama xD

ja amm kolczyk juz kilka miesiecy, musze przyznac ze ialam z nim sporo klopotow, bardzo dlugo mi sie goil, ciagle chorowalam na gardlo, ale bylo warto bo teraz jest cudny!! nie poddawac sie na poczatku!! ja tez nie seplenilam ale bolal mnie tak ze jadlam tylko cheetosy maczane w wodzie :)

Gość patikubuniek
A mi dalej marzy sie kolczyk w jęzorku.... :( ehhhh.... :( ciężkie jest życie z takimi rodzicami jakich ja mam :( Powiedzieli mi ze nawet jak bedę mieć18 lat to mi nie pozwolą zrobić :( a ja wole się im nie narażać...a może ktoś zna jakiś sposób by przekonać rodziców na kolczyka....BLAGAM O POMOC :( :( :(

Gość olololololol
mam juz kolczyk ponad miesiąc i jade do lekarza i musze go na chwile usunoć by niebyło scen nie potrzebnych ile moge być bez kolczyka aby mi nie zarosła dziurka

Gość karolcia768
siemka wszystkim! mam pytanko... jeśli leci ropa z przebitego języka to czy coś jest nie tak?? z góry dzięki

Gość karolcia768
mozna palic, tylko plukaj szalwia albo woda po jarania kazdym

olololololol Jeżeli kolczyk jest noszony bez przerwy przez co najmniej rok, to dziurka zarasta po 24 godzinach. A w Twoim przypadku to będzie około 6 godzin... karolcia768 Jeżeli ta wydzielina jest biała, to znaczy że wszystko dobrze się goi, ale jeżeli jest to zwykła żółta ropa, to coś jest nie tak i lepiej zgłosić się do lekarza.

Gość viva la mour
ja mam w nosie :)

kurde wyjelam kilka dni temu moj kolczyk aby wszystko sobie jak zwykle przeczyscic itd. i doznalam szoku - nie moglam go potem wlozyc!! nigdy wczensiej tak mialam. jakos jednak wsadzilam ale sporawilo mi to duzy bol. a teraz bol nie przechodzi, juz 3ci dzien boli bez przerwy. mialyscie tak kiedys?? odpiszcie pliiiiz.. pozdrawiam

Gość Martyna20
witam. ja juz mam kolczyk 4 miesiac :) co z tego ze jest zle zrobiony :P zbyt blisko czubka jezyka ... ale go nie wyjme bo nie zdecyduje sie po raz drugi przechodzic przez to co było. długo mi sie goił i brałam antybiotyk który dostałam od lekarza bo cos mi lecialo z tej rany. zastanawia mnie czasami fakt jak jest calowac sie z kims kto ma kolczyk, ale juz sie nie przekonam bo swojego nie wyjme :) sa jakies skutki uboczne tego ze kolczyk jest zbyt blisko konca jezyka ?