Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

JUSTUS

PŁASKI BRZUCH-AEROBICZNA SZÓSTKA WEIDERA

Polecane posty

Czy ktoś z Was wykonywał te ćwiczenia?Ponoć po 42 dniach osiąga się tzw sześcipkak na brzuszku \"Uwagi wstepne: Jest to zestaw ćwiczeń na mięśnie brzucha wykonywane w celu spalenia tkanki tłuszczowej zalegającej w ich obrębie oraz do znacznego wzmocnienia wszystkich mięśni brzucha. Ćwiczenia \"szóstki\" wykonuje się jedno po drugim bez żadnych przerw na rozluźnienie mięśni \"szóstka\" składa się z sześciu ćwiczeń następujących po sobie. Najważniejszym elementem każdego powtórzenia jest moment zatrzymania ruchu w momencie maksymalnego napięcia mięśni na 2-3 sek. Ćwiczenia \"szóstki\" wykonuje się na płaskim podłożu (materac lub dywan) bez żadnych specjalnych urządzeń i przedmiotów przez sześć tygodni. W końcowy okresie programu (piąty, szósty tydzień) należy zwrócić szczególną uwagę na to by całościowy trening dzienny nie przekroczył 25min. W przypadku takiego zagrożenia należy skracać do minimum ruch w czasie powtórzeń, powtórzeń nie moment zatrzymania 2-3 sek. W momencie napięcia maksymalnego. Cykl ćwiczeniowy obejmuje wykonywanie 6-ciu ćwiczeń jako jednej serii. Jednak ilość serii i powtórzeń w seriach zmienia się w miarę upływu dni realizacji całego programu. I tak : 1 dzień - 1 seria po 6 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 2,3 dzien - 2 serie po 6 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 4,5,6 - dzień - 3 serie po 6 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 7,8,9,10 - dzień - 3 serie po 8 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 11,12,13,14 - dzień - 3 serie po 10 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 15,16,17,18 - dzień -3 serie po 12 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 19,20,21,22 -dzień 3 serie po 14 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 23,24,25,26 - dzień 3 serie po 16 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 27,28,29,30 - dzień 3 serie po 18 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 31,32,33,34 - dzień 3 serie po 20 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 35,36,37,38 - dzień 3 serie po 22 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 39,40,41,42 - dzień 3 serie po 24 powtórzeń w każdym ćwiczeniu Cwiczenia 1 ćwiczenie. W leżeniu na plecach, ręce wyprostowane wzdłuż tułowia, unosimy klatkę piersiową zginając kręgosłup do przodu w części piersiowej (część lędźwiową pozostaje prosta na podłożu) jednocześnie unosimy jedną nogę w górę zginając część udową w biodrze do kąta 90o i kolano również zginamy do kąta 90o. W pozycji uniesionej klatki i nogi przytrzymujemy lekko obiema rękami kolano dłońmi i obu stron. Jest to pozycja maksymalnego napięcia, którą utrzymujemy, przez 2-3 sek. Następnie wykonujemy szybkie przejście do leżenia początkowego i powtarzamy ćwiczenie do drugiej nogi, co daje nam pełne jedno powtórzenie. 2.ćwiczenie. Wykonujemy je analogicznie do pierwszego, z tą tylko różnicą, że ruch jest wykonywany jednocześnie do obu nóg. 3.ćwiczenie. Wykonujemy je analogicznie do pierwszego z tą tylko różnicą, że ręce nie leżą w pozycji początkowej na podłożu wzdłuż tułowia, lecz są przy skroniach , a przytrzymanie w momencie maksymalnego napięcia następuje nie dłońmi, lecz łokciami. 4.ćwiczenie. Wykonujemy je analogicznie do drugiego z tą tylko różnicą, że ręce nadal są na skroniach jak w ćwiczeniu trzecim. 5.ćwiczenie. Wykonujemy je analogicznie do trzeciego tą tylko różnicą, że nie występuje tutaj zatrzymanie w momencie maksymalnego napięcia mięśni, lecz cały sens polega na tym żeby wszystkie skłony wykonać w jak najszybszym czasie (tzw. rowerek). 6.ćwiczenie. Wykonujemy je analogicznie do drugiego z tą tylko różnicą, że nie zginamy nóg w kolanach lecz unosimy nogi do góry całkiem wyprostowane ----- zrodlo:/ internetowe forum rekreacji. ----- Podsumowanie: Osobiscie uwazam, iz do \"6\" Weidera mozna z pelnym powodzeniem przetransferowac wszytskie cwiczenia z gigant serii, opisanej przeze mnie w osobnym poscie. Jesli ktos jednak chce to moze wykonywac dokadnie te cwiczenia pierwotne, ktore zapisal Weider. Kwestia wyprobowania na wlasnym organizmie :) Ponadto w poscie \"6\" Weidera zmodyfikowalem lekko ustawienia rak (nie za karkiem, tylko na skroniach, z wiadomych wzgledow...). Milego cwiczenia. zestawił: Paweł Łukaszewicz\"

Gość spot_ka
to nie do konca prawda:( ciwczylam-dokladnie codziennie-i rzeczywiscie pieknie sie miesnie wyrzezbily, ale tluszczyku sie nie pozbylam. szostki fajnie wyrabiaja miesnie ale zeby sie pozbyc tluszczyku z tych miesni p0otrzebna jest jeszzce dieta:) powodzeniA

Gość JA SIE POZBYLAM
5 CM W TALII, PIEKNIE MI WYRZEZBILY BRZUCH, TERAZ NOSZE NA DYSKI KRUCIUTKIE TOPY I NIE MUSZE JUZ ZASLANIAC BRZUCHA:)

Gość a mi po tygodniu to
a mi po tygodniu to zrobila sie jakas pionowa kreksa na brzuchu :D

Gość a mi po tygodniu to
a mi po tygodniu cwiczen to zrobila sie jakas pionowa kreska na brzuchu ze co to niby jest :D ?

Gość ej no co to za kreska co
:D

Kuttwa, a ja to inaczej robiłam! :O jak robie tak, jak na obrazku, to ja się przechylam w tył :O Co mam zeobić, Zeby się nie przechylać?

a mi po tygodniu to > ta kreska to jakby poczatek pokazywania sie miesni...cwicz dalej:)) Ja tez mam taka kreske...cwiczlam troche inaczej niz te podane cwiczenia, ale teraz wyprobuje te...zobaczymy co bedzie po paru tygodniach...jak cos to sie pochwale:) Pozdrowienia

no ja to od pocztku cwiczylam tak jak na tych obrazkach

witam, chyba sie przylacze. a moze znacie jakies cwiczenia na ladny biust? pozdrawiam

no i musze spróbować bo tyle o tym piszecie:D od dziś zaczynam:) zyczcie mi powodzenia...

gerda ja tez dzis zaczynam :) bede robic drugi raz :P do motywacji namowilam tez swojego faceta i brata :D

Gość milena_m
dajcie e-maila to wysle wam cwiczenia na piersi i na pośladki supero one sa :D

a wlasnie mam pytanie czy jak sie skonczy cwiczyc po 6 tygodniach to nalezy zaczac robic wszystko od poczatku czy trzeba robic tylko 3 serie po 24 powtórzeń w każdym ćwiczeniu?

halo, czy ktoś mi odpowie? :D Czy Wy też przechylacie sie w tył robiąc te ćwiczenia z rysunku?

Gość Guś
po tych 6 tygodniach obowiazkowo 2 tygodnie przerwy i mozna zaczac cwiczyc od nowa;)

Milena, mogę też porposić? pancy@o2.pl Jeszcze raz prosze o odpowiedznei na moje pytanie ;P ;]

Czy Wy też przechylacie sie w tył robiąc te ćwiczenia z rysunku?

gerda-oj dzial dziala i to bardzo :) moze to ze spali wam tluszcz na brzuchu to takie gruszki na wierzbie, aczkolwiek napewno troszke spala :) ale wazna tez jest dieta! wiaodmo, jak sie bedziemy obzerac slodyczami i robic najlepsze cwiczenia swiata, to i tak te cwiczenia zrobia swoje...:) gerda jak cie zmotywowac? nie musisz robic calego cyklu zeby miec efekty :) ja juz po tygodniu cwiczen zobaczylam ze brzuch ze skaly :) a kazdy efekt z kazdym dniem mnie dodatkowo motywowal \"hohoh.. to co to bedzie za iles tam dni\" probujemy razem! :) (najgorzej to jest potem, tak pod koniec cyklu z motywacja.. bo juz ma sie calkiem ladny brzuch, a te cwiczenia tak meczace... ze sie nie ich robic :P) ej no co to za kreska co> gdy skonczysz caly cykl, to potem od razu chcesz robic znowu cykl? zrob sobie przerwe... nie pamietam gdzie, moze tu http://www.sfd.pl/temat144665-strona1/ wyczytalam, ze powinna byc przerwa miedz kazdym cyklem 6w. za to moj znajomy stwierdzil, ze po 6w ma tak silny brzuch, ze juz nie bedzie nigdy powtarzal 6w :D tylko bedzie robil sobie brzuszki tak dla podtrzymania efektu :) little my> jak to sie przechylasz? ja sie nie przechylam :P nie wiem w czym problem... :P:P

Znaczy ja robie cwicenia nie z rysunku tylko z tego co jest wyzej napisane i nie odchylam sie w tyl.

Sylwia__14 najpierw rozpakuj z win rara i wtedy normalnie ci sie powonno otworzyc jak w przegladarce internetowej Little My juz wyslałam :-)

aj ale namacilam! :D edit: jak sie bedziemy obzerac slodyczami i robic najlepsze cwiczenia swiata, to i tak te SLODYCZE zrobia swoje.. :d sorki za pomylke...