Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Blada Maja

Jaki fluid do jasnej karnacji?

Polecane posty

Gość Blada Maja

Poradzcie, please!

idz do drogerii i sama z testerów dobierz sobie odcień. My przecież tego za ciebie nie zrobimy :o

Gość aga 86
ja mam jasna karmacja i uzywam natural beige lub naturalny brąz

Gość ZazuziZazuza
Do dziewczyn z bardzo jasną cerą i innych osób zorientowanych w temacie ->czy znacie jakiś dobry fluid nawilżający,rozświetlający a przy tym bardzo jasny? Przez kilka lat uzywałam z L'Oreal'a(nr 15) ale już go nie robią i mam problem.Jestem na etapie szukania i testowania - ostatnio uzywam z Rimmela(prawie idealny,gdyby nie fakt że jest matujący). To testowanie juz mnie dobija!Jakie fluidy polecacie? ;-) dobry fluid to pozytywny fluid ;-)

Gość też blada
ja uzywam Vichy nr 23 ivory

Gość gratulacje
ja mam tez bardzo jasna karnacje polecam avona liftingujacy

Wita! Jakiś czas temu sama zakładałam taki temat :P Też mam bardzo bladą karnację, ale najgorsze jest ze jakąś taką ... zielnokawą. Gdy próbuję używać nawet najjaśniejszych dostępnych podkładów, za każdym razem, nawet the najjaśniejsze, okazują się o wiele za ciemne. W porównaniu do mojej cery są albo marchewkowo pomarańczowe, albo prosiaczkowo różowe. Napaliłam się ostatnio na L\'Oreal Translusid, ale się okazało, że seria już wycofana ze sklepów :/ Jestem lekko załamana, bo serio... nIc nie mogę sobie kupić T^T A boje sie próbować kuić coś droższego, bo już i tak mam całą szafę pełną nieużywanych podkładów :

Gość ZazuziZazuza
do Fuu -> czyli mamy ten sam problem! L'Oreal Translusid był dla mnie idealny (widziałam z tej serii liftingujacy,ale chyba za młoda jestem) Ciekawe dlaczego wycofali go z produkcji? Chyba napisze do L'Oreal'a aby wznowili serię!:-) Vichy i Avon'u jeszcze nie próbowałam. do _kasiuli_ - jasne,że jasny!;-) Kilka lat temu na targach kosmetycznych skorzystałam z darmowego makijażu- babeczka nałozyła mi na twarz fluid firmy Paloma (odcień porcelanowy) - efekt był bardzo dobry!W sklepach niestety nie znalazłam go. Pozdrawiam wszystkie porcelanowe dziewczyny!;-)

Gość nayumi22
Pozdrawiaja pozdrawiaja :) Wlasnie o tym myslalam dzisiaj!! Dotad stosowalam tylko zwykly puder ale zachcialo mi sie rozswietlajacego fluidu (chociaz puder tez moze byc!!) ale jak przeczytalam ze wlasciwie nie ma.. to troche mnie podlamalo. Poszukam u siebie moze jakims cudem cos znajde dla siebie a jak nie to ..zostaje solarium i marchewki :(

Gość ja polecam podkłady Clinique
mają ok. 20 odcieni, od bardzo jasnych po ciemne, oraz podkłady Lancome.

Najjaśniejszy jaki do tej pory spotkałam i żółty, to eris Lirene Nature Matte Foundation odcień 11 jasny naturalny Soraya antybakteryjny 01 jasny beż też jest ok.

Gość Lexii
dziewczyny z jasną karnacją to dla Was:) fliud musi być zawsze o ton jaśniejszy od skóry, bo wtedy nie widać różnicy, wiem ze to niewielkie pocieszenie ale weźcie pod uwagę ile dziewczyn chodzących ulicami wygląda jak ......... fliud nie może się odróżniać od reszty ciała tzn szyji...... ja polecam kremy koloryzujące i rozjaśniające lub podkłady z Avonu, sama sprawdzałam krem rozjaśniający nada blasku skórze, a jednoczesnie nie sprawi wrażenia jakby była sztuczna, koloryzująca nada lekką barwę opalenizny

no niestety, po kremie koloryzująco-rozświetlającym Avonu to moja twarz była pomarańczowa i tłusta ;)