Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tygrysekak

Własnoręczne ozdoby, prezenty na BOŻE NARODZENIE !!!

Polecane posty

Gość kłapouszna0
szukam ciekawych pomysłów na kartki bożonarodzeniowe i na prezenty. dla koleżanek. mieszkają po za moim miastem, więc na pewno nie wręcze prezentu osobiście. prosze o propozycje

Gość hoony.
jeśli będziesz to wysyłała to napewno nie proponuje niczego ze szkła co jest chyba oczywiste oraz żadnych delikatnych lampionów np. z wosku. ; ) tutaj proponuję uszyć niewielkie woreczki pod kolor świąt i włożyc do nich po jednej pomalowanej na złoto i obsypanej złotym brokatem szyszce a sam woreczek zawiązać "włosami do kwiatów" ale proponuje te grubsze. ; ) na ten moment nie pamiętam jak sie to naywało. ; d ewentualnie to o czym koleżanki rozmawiały wcześniej. mam na myśli te bąbki aromtyczne. ; d

Bulzi i Madziorek, dzięki WIELKIE za namiary na kartki. Koszyczki gazetowe świetne Tych linków jest cała masa, nie ma kiedy, tak jak pisała Bulzi ich przejrzeć, a kiedy to zrobić? życia nie wystarczy. A do świąt już bardzo blisko, muszę się sprężyć. Najgorzej, że nie mogę się zdecydować co zrobić. Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję. Kartkę ma robić synek do szkoły.

Gość fanusiaświąt
cześć. dzięk za pomysły

Gość fanusiaświąt
a czy ktoś wiemjak zrobć drzewko cukierkowe albo cos w tym rodzaju??

Gość portafortuna
dziewczyny mam pytanko;) jak robicie pierniczki na choinke, to pozniej je jecie?? ;) i ile dni przed je robicie? bo chodzi mi o to czy one przypadkiem nie beda niejadalne;]

Gość hooney.
Kala niestety Twoje zdjęcia nie odczytują się. ; )

Gość olusssiAA
Hejjj Dziewczyny! Wszystkie wasze pomysły są świetne. I ja dodam parę pomysłów, ale najpierw linki z inspiracjami ;): http://www.muratordom.pl/wnetrza/zrob-to-sam/drobiazgi-pod-choinke,6177_3422.htm - drobiazgi pod choinkę, m.in.: ramka http://www.cafeart.pl/20071127485/misz-masz/Prezenty_na_rozne_okazje/Mydelko_z_cynamonem_miodem_i_migdalami.html - cynamonowe mydełka :):):) http://www.inspirander.pl/inspiracje/balwanek -opakowanie na prezent, np.: dla dziecka :D http://www.muratordom.pl/wnetrza/zrob-to-sam/kartki-swiateczne,6177_19800.htm - świąteczne kartki http://serwisy.gazeta.pl/Boze-Narodzenie/1,60926,624052.html Aeraz moje pomysły na prezenty: 1. KOLCZYKI BOMBKI: 2 bombki o średnicy około 3 chm, 3 bigle. Do bombek przyczepić bigle i... GOTOWE. Na pomysł wpadłam podczas oglądania filmu: Święta Last minute 2. SZOPKA MINIATUROWA: maleńkie pudełko, np.: po jakimś leku, sianko, słoma, sreberka, papier kolorowy, glina modelina lub masa solna. Pudełko obkleić papierem kolorowym, zrobić dać z słomy, do śrdka przykleić siano. Z plasteliny, podeliny masy solnej lub gliny ulepić figurki. Z sreberka lub złotka wyciąć gwiazdę betlejemską. Przykleić pośrodku dachy. Z zielonego kartony wycciąć większy prostokąt niż szopka, przykleić szopkę. Szopkę i zielony karton lekko ozdobić watą - śnieg, z zielonego kartonu można też powyciać choinki, zielony karton obsypać gwieździstym konfetty. 3. CHOINKA: piórka, kartonowy rulon, stozek bez podstawy, wikol lub magik, nakrętka od śmietANY W AREOZOLU. STOŻEK PRZYKLEIĆ DO NAKRĘTKI Z ŚMIETANY - DONICZKA, STOŻEK POSMAROWAĆ KLEJEM, PRZYCZEPIĆ PIÓRKA, U GÓRY NAKLEIĆ GWIAZDĘ Z MASY SOLNĄ WYCIĘTĄ ZA POMOCĄ FOREMEK DO CIASTEK. W ZALEŻNOŚCI OD UPODOBAŃ I KOLORU PIÓREK MOŻNA SPRYSKAĆ CHOINKĘ LEKKO ZŁOTYM SPREJEM, A POTEM SZTUCZNYM ŚNIEGIEM, MOŻNA JĄ TEŻ OBSYPAĆ KONFETTI. WSZYSTKO ZALEŻY OD NAS.

Gość olusssiAA
Jutro postaram się podać więcej pomysłów, bo mam ich wiele ;)

Gość olusssiAA
4.BOMBKI NA CHOINKĘ: W MANDARYNKI, POMARAŃCZE LUB JABŁKA WBIJAMY GOŹDZIKI, PRZEWIĄZUJEMY SZEROKĄ WSTĄŻKĄ, WIESZAMY. 5. CUKROWE JABŁKA. UBIJAMY NA SZTYWNO PIANĘ Z BIAŁEK, DO OSOBNEJ MISECZKI WSYPUJEMY CUKIER. MALUTKIE JABŁUSZKA MACZAMY W PIANIE I KULAMY :):):) W CUKRZE, ODSTAWIAMY DO WYSUSZENIA. LEPIEJ TEGO NIE WIESZAĆ BO CUKIER SIĘ MOŻE OBSYPYWAĆ, CHOCIAŻ MI SIĘ TO NIGDY NIE ZDARZYŁO :), SPRAWDZONE DO STROIKÓW. JUTRO WIĘCEJ POMYSŁÓW ;)

Portafortuno, jeżeli upieczesz takie prawdziwe pierniczki na miodzie, będą dobre i ze dwa tygodnie, po upieczeniu są bardzo twarde, że trudno zęby w nie włożyć, później miękną i są super.

Gość Niecha
cześć dziewczyny!! Mam pytanie jaki prezent można zrobić dla taty. Jakoś nic nie przychodzi mi do głowy. Wolę zrobić coś bardziej praktycznego a nie ozdobę.

Witam forumowiczki! Znalazłam link na ciekawe świeczniki z masy solnej, może się komuś przyda: http://masasolna.za.pl/Swieczniki.html Niecha- jeśli chodzi o prezent własnoręcznie zrobiony, to może być: szalik, album na zdjęcia, własnoręcznie uszyta poduszka, którą możesz fajnie ozdobić, jakiś kubek który też można ładnie ozdobić i pomalować.Możesz uszyć skarpetę i włożyć do niej prezenty, jakieś słodycze. Jak jeszcze jakiś pomysł wpadnie mi do głowy, to Ci podam. Pozdrawiam

Gość olusssiAA
Moje dalsze pomysły, mam nadzieję, że też się spodobają: STOJAK NA TELEFON ZMIERZYĆ DÓŁ TELEFONY NITKĄ. MIARE PRZEŁOŻYĆ NA KARTON, DOŁOŻYĆ 1 CM (MIEJSCE NA SKLEJENIE) ZROBIĆ Z TEGO PROSTOKĄT O WYMIARACXH TEGO DOŁU TELEFONU + 1 CM I O SZEROKOŚCI 2 CM. WYCIĄĆ, SKLEIĆ TAŚMĄ LUB MOCNYM KLEJEM. Z KARTONU WYCIĄĆ PODSTAWĘ O DOWOLNYM KSZTAŁCIE. DLA DZIEWCZYNY, NP.: KWIATEK CZY SERCE, DLA CHŁOPAKÓW W ZALEŻNOŚCI OD WIEKU I ZAINTERESOWANIA, NP.: SAMOCHÓD. KSZTAŁT TEŻ ZALEŻY OD TEGO W JAKIM STYLU MA BYĆ STOJAK. WIKO LUB MAGIG ROZRABIAMY Z WODĄ. GAZETĘ DRZEMY NA CIENKIE PASKI, LEKKO POCZYMY W WIKOLU I TYM OBLEPIAMY NASZ STOJAK PRZYCEPIONY TAŚMĄ, KLEJEM LUB PLASTELINĄ DO PODSTAWY. Z MASY MOŻEMY UFORMOWAĆ TEŻ INNE OZDOBY, ALBO PRZYKLEIĆ SZNUREK UŁOŻONY W INICJAŁY, A TEN Z KOLEI OBKLEIĆ MASĄ. oDSTAWIĆ DO WYSUSZENIA. MALUJEMY NA DOWOLNY KOLOR, MOŻNA OBOK PRZYKLEIC FIGURKĘ Z MASY SOLNEJ, NP.: KOTKA, POLAKIEROWAĆ I GOTOWE.... :):):) sama wymyśliłam, pomysł jest sprawdzony, ale trzeba czekać aż masa dobrze wyschnie!!!! DLA SIOSTRY LUB KOLEŻANKI: SZKATUŁKA NA BIŻUTERIE. KROK PO KROKU JAK TAKĄ WYKONAĆ: http://www.cafeart.pl/20080121661/masy_plastyczne/Masa_papierowa/Paper_mache_-_szkatulka_na_kolczyki.html

Gość bidortaa
zrobilam: zakladki do ksiazek, ozdoby do zawieszenia anioly, ozdoby stojace : choinki i anioly - album scrapp-book - pokaze jak zrobie zdjecia - dacie rade - wszystko robione recznie

Gość olusssiAA
Ja bym te z ch etnie dodała zdjątka moich wyrob ow. ale jak je dodać????

Gość fanusiaświąt
czy ktoś może mi pomóc zrobić cukierkowe drzewko?????proszę

Gość Niecha
A ma może któraś z was pomysł na zrobienie podkładki pod kubek??

oj dawno mnie tu nie było =) witam serdecznie nowe forumowiczki! Olusia dzieki za pomysly i linki! pozdrawiam Was i zycze udanych \"robótek\"

pozwolilam sobie na wypad weekendowy =) to juz sie wiecej nie powtorzy :D

🖐️ dziewczyny. Nie mogłam Was znaleźć przez parę dni, ale w końcu się udało :P Niektóre nowe pomysły są zajebiste ( szczególnie koszyczki z papieru imitujące wiklinę - niestety, wyższa szkoła jazdy ). Tymczasem ja, jak mnie nie było, wzięłam się za lepienie z wdzięcznej masy solnej kotów, które porozdaję na Mikołaja. Niestety, pomysł na koty był podpatrzony, sama bym czegoś takiego nie wymyśliła ;) http://img376.imageshack.us/my.php?image=pb100379sf9.jpg