Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czadunia

Mamy dzieci z lutego 2005

Polecane posty

No właśnie e.l.f. - miałam właśnie Ciebie zapytać o to pobieranie krwi, bo wydawało mi się że Ty jako mama tak dużej panny masz to za soba, a okazuje sie że się myliłam - ale to dobrze, że dziewczynki są zdrowe jak rybki i nie potrzeba im zadawać zbednego bólu!!! Oby tak dalej. Ja tam zemdleje przy Kosmie, na bank ;-)

Kosma! STO LAT, STO LAT NIECH ŻYJE, ŻYJE NAM, NIEEECH ŻYYYJE NAAAM :) (ale żeśmy się nafałszowały z Klaudią) Życzymy odlotowych urodzinek, dobrej zabawy przez cały rok i super zabawek, ponad to wesołych kolegów i koleżanek oraz zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka!!!! Przesyłamy buziaczki!!! Klaudia z mamą.

trzymam kciuki Katie, ja mam pietra jak idziemy na szczepienie ale może być to stąd że jak widzę igłe bola mnie zyły i tyłek(w dzieciństwie brałam dużo zastrzyków-przedszkole) i teraz przezywam to okropnie. nareszcie Mmałgosia się pojawiła gdzieście były dziewczyny, Klaudia pilnuj mamy bo chodzi gdzieś a do nas nie zaglada.

Gość kathrin 2006
WITAJCIE!Jestem mama10miesiecznego BRAYANA urodzonego w niemczech, chce nawiazac kontakt z polskimi matkami!POZDROWIENIA

No no witamy KATHRIN 2006 🌻 Zapraszamy do nas, przedstaw nam siebie i synka po krótce!!!

A teraz, Drogie Mamy i Wasze Pociechy, życzę Wam wszystkiego, co najlepsze, najsłodsze, najpiękniejsze w nadchodzącym roku!!! Katie - Sylwestra spędziłam w klapkach ;) Wszystko to zasługa mojego P., który powiedział, że nigdy nie zgodzi się, aby mu zniszczyć podłogę... Oczywiście się obraziłam! I muszę sobie szukać butów na \"wyjście\" bez szpilek ;) Klaudia mimo moich próśb, aby iść spać, bawiła się z nami do 23! Pod koniec myślałam,że zaśnie na stojąco :) Tak, tak, moje dziecko chce już stać! Mam cichą nadzieję, że może na swój roczek postawi pierwszy krok, no ale nie chcę zapeszać! Nocnik! Od kilku dni jest u nas meblem nr 1 :) Klaudia by z niego nie schodziła! Zawsze jak ją od niego odklejam, coś się znajdzie, a Klaudia dba, żeby był to zestaw ;) Chodzik-jeździk - właściwie służy jako jeździk-pchacz. Oczywiście Klaudia jeździ, mama pcha i w kółko brum,brum...Muszę zamontować sznurek, bo mi kręgosłup siądzie ;) Pierwsze słowa - pjawiają się w najmniej spodziewanych momentach!Jeszcze ich chyba nie zapamiętuje. Ale widać, że cwaniara, już dużo rozumie. Ostatnio \"tata\" stał się \"tatusiem\", mój brat \"tome\" - ma na imię Tomek, a krzyżyk to \"bocia\" (od Bozi). A propos kościoła, po świętach mieliśmy kolędę, Klaudię tak zafascynował ksiądz, że cały czas w niego wlepiała oczy (może dlatego, że wszedł śpiewając kolędę, aż Klaudia zaczęła tańczyć :) ) Jej ulubione, to święte obrazki i jest bardzo zadowolona, bo po kolędzie do kolekcji dołączyły aż 3 nowe :) Trochę się tego nazbierało, ale nie chcę Was zanudzać. Zresztą piszę już drugi raz i jak mi skasuje tego posta, to się załamię! A teraz nadrobię lekturę tego, co napisałyście :)

Gość kathrin 2006
dzieki za powitanie!a wiec moj synek-Brayan urodzil sie21.02.2005,jest przeuroczy!bardzo ruchliwy,wszedzie go pelno.ja mam26lat(skoncze5lutego)mieszkam w niemczech i czuje sie strasznie samotna.oczywiscie mam przekochanego meza,ale on caly dzien jest w pracy.obecnie nie pracuje-zajmuje sie wychowywaniem synka.

kathrin - wcale się nie dziwię, że na obczyznie czujesz sie samotna. A twój mąż - jest Niemcem? Czy Bryan coś mówi, czy ma ząbki, próbuje chodzić? Napisz coś więcej. Może jakieś fotki prześlesz?

Gość kathrin 2006
moj maz jest polakiem.wyjechal do ojca ktory tu mieszka i oboje prowadza firme.Brayan nie ma jeszcze zabkow co mnie martwi,ale kiedys mu musza wyjsc???!!!!!za to jest wielkim gadula gada i gada-oczywiscie po swojemu.potrafi powiedziec tata,ale wydaje mi sie ze nie wie jeszcze co to oznacza.raczkuje na dwoch nozkach i w trakcie prostuje noge tak jakby chcial sie podniesc i wstac.stoi pewnie na nogach i jak sie zapomni to sie pusci i stoi sam pare sekund.a jak wasze dzieciaki?

Teraz to Wam nie dam spokoju :) Katie - nie zastanawiaj się i leć na Cypr! Można z takimi małymi dziećmi, ale nie jestem pewna, czy wszystkie linie na to pozwalają. Zobaczysz, jak się Kosmie spodoba, a te 3 godz. szybko Wam zlecą! Nie wiem, co jeszcze sie kładzie na roczek (ja chyba Klaudii nie położę różańca, jak ma takie ciągoty ;) ) Czadunia - rozpieszczaj małego Qbusia... jak Klaudia zostaje bez mamy na 3-4 godz. to później tylko chce być u mnie na rękach. No i kurujcie się, żeby szybko wrócić do kolegów do żłobka :) Witaj Kathrin i Brayan!!! Wierzę Ci, że się czujesz samotna! Macie przy sobie jakąś rodzinę, znajomych? Od dawna tam mieszkacie?

Gość kathrin 2006
mozecie mi powiedziec jak mam wstawic fotki bo ja sie nie znam

Gość kathrin 2006
tak mamy tu rodzine i przyjaciol ale to nie tosamo co polskie dziewczyny.tutaj mieszka moj tesciu ma przyjaciolke z ktora mieszka,ona ma 6letnia corke-sa super!znajomi tez sa ok.ale brakuje mi kontaktu z matkami i dziecmi w wieku Brayana.11stycznia ide z nim na spotkanie dzieci raczkujacych-moze tam poznamy jakies towarzystwo dla VBraya

Gość kathrin 2006
tak mamy tu rodzine i przyjaciol ale to nie tosamo co polskie dziewczyny.tutaj mieszka moj tesciu ma przyjaciolke z ktora mieszka,ona ma 6letnia corke-sa super!znajomi tez sa ok.ale brakuje mi kontaktu z matkami i dziecmi w wieku Brayana.11stycznia ide z nim na spotkanie dzieci raczkujacych-moze tam poznamy jakies towarzystwo dla VBraya

kathrin - my przesyłamy sobie na maila (podany jak klikniesz na nasze nicki), mojego synka możesz zobaczyć na stronie www.kasia79.bobasy.pl. Kosma chodzi juz pewnie, właściwie biega. Poczytaj sobie te dwadzieścia kilka stronek naszych wpisów, aby lepiej poznać nasze dzieciaczki. Milej lektury! Mmałgosiu - bardzo mnie cieszy, ze nie dasz nam spokoju ;-)

:-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( a mi się zacieła przeglądarka na 20 stonie i myślalam że nikogo nie ma a tu tyyyyyyyyle osób :-) kathrin 2006 ---> witaj !! dziewczyny już Cię na spytki wzięły haha a pisz pisz bo my ciekawskie jesteśmy i nowe osoby z otwartymi rękoma witamy 🌻 Aby stworzyc album swojego synka musisz to zrobic na jakimś protalu - np katie79 ma na bobasach ( www.kasia79.bobasy.pl) a ja na smykach ( www.qbus.smyki.pl) no i potem musisz zapraszac tam nas byśmy widziały jak twój Brayan wygląda :-D Jakby co to pisz a my napewno pomożemy. katie79 ---> hm... cypr.... :-D

Spotkanie dzieci raczkujących??!! Super! Też chcę :) Tak się zastanawiam, gdzie się zgubiła mama Ania? Narazie mówię Wam pa, bo idziemy na spacerek!

Gość kathrin 2006
dzieki za porade jak wstawie zdjecie to dam znac.a te20stron poczytam napewno dopiero dzisiaj odkrylam to forum!jeszcze raz dzieki papa

Gość kathrin 2006
wstawilam pare fotek na:www.kathrin2006.bobasy.pl zapraszam do ogladania

Hej Hej ja dziś pierwsza :-D kathrin 2006 ---> widziałam wczoraj twojego syneczka - ależ słodziutki maleńki chłopczyk - gratulacje !! Odezwę się później bo Qba łobuzuje ;-)

Cześć! Kathrin - uroczy Twój Brayan!!!Zobaczysz, że ząbki mu wkrótce wyjdą, bo muszą ;) Czadunia - jak Qbuś tak łobuzuje, to już pewnie zdrowy :) Klaudia ostatnio mi tak marudziła, ale wczoraj odkryłam przyczynę - 4 ząbek! Teraz siedzi i z przejęciem ogląda Domisie w tv. Wasze dzieci też są takimi kinomaniakami? Bo jaj już nie wiem, czy wyłączać telewizor, kiedy ona siedzi w pokoju, czy dać sobie spokój? U nas od wczoraj pada deszcz... taka ta zima do d... nawet na sanki nie można wyjść!

Mmałgosiu --> mojemu Qbie w łobuzowaniu przeszkadza tylko 40 stopniowa gorączka ;-) Gratulujemy Klaudusi ząbeczka :-) czy gryzie już mamusie? Jakoś Qba nie interesuje sie bajkami czy programami dla dzieci - wyjątek stanowią te w których ktoś śpiewa. Za to VIVE może oglądac non stopa co oczywiście nie wyklucza innych czynności, które można wykonywac w równej czasoprzestrzeni ;-) Dziś na śniadanko mieliśmy jagódki !! Mamy czarne buziulki :-D katie79 dziś chyba w pracy nie ma - imprezę można nazwac udaną ;-)

Katie - czekamy na relacje z urodzinek :) Co wybrał Kosma, zdmuchnął świeczkę? Czadunia - oj, gryzie i to nie tylko mamę! wręcz mam wrażenie, że wszystko oprócz gryzaczków ;)

Jestem, jestem dziewczynki, tylko miaam dziś problem ze wszelkimi urządzeniami w biurze. Na szczęście sytuacja opanowana i mogłam do Was zajrzeć na chwilę, bo mam do zrobienia jeszcze ważną rzecz, więc wybaczcie, ale relacja narazie zdawkowa: Kosma wybrał kieliszek, a świeczkę zdmuchneła mama ;-) Odezwę się później, pa. Kathrin, śliczny synuś - poważna konkurencja dla Kosmy i Kubusiów!!! 4:3 dla chłopaków!!!

to ja cos dzisiaj ostatnia.wczoraj nie miałam pół dnia internetu. Witam witam nową mamę, już widziałm ślicznego chłopczyka drzyjcie matki o wasze córki jak dorosnie,a ty mamo drżyj bo ci go któraś szybko ukradnie. oj te nasze chłopaki bardzo urodziwe nie wiem co to bedzie dziewczyny sie powybijają, mam nadzieje ze o moje dziewczyny beda sie bili chłopcy klaudia też sie trzymaj zebys mi sie nie biła o jakiegoś \"chłopa\". Katie co ten kieliszek miałby znaczyć???????????????????? zmykam na razie

dziewczyny która jest polonistką bo nie znalazłam a pamietam ze któraś jest,potrzebuje pomocy do matury 9stycznia,co może być w tym roku, to stara matura jeszcze. nie mam sama pojecia a mam potrzebujacego. odezwijcie sie jak co,s wiecie

Hej dziewczyny Napisałam, zawiesil sie komputer poraz kolejny dziś i wcielo mi posta :-( Wiec jeszcze raz: Kosma popisywał się wczoraj strasznie, ku zadowoleniu babć, dziadków, cioci i wujka ;-). Z całej imprezki najbardziej podobały mu się... telefony komórkowe gości ;-). Każdy miał coś fajnego w sobie! No i taka ilość na raz!!! Świeczkę zdmuchnęłam ja jak już Wam pisałam, bo on nie wie co to znaczy dmuchać, mimo że jakiś czas wcześniej go uczyłam ale z marnym skutkiem jak widać :-( Za to w sprawach alkoholowych jest mistrzem! Wie jak umoczyć smoczek w winku, albo włożyć paluchy w kieliszek z szampanem. Dlatego nie dziwi mnie jego wybór... Za drugim podejściem wybrał kasę, żeby w przyszłości miał za co pić ;-) A potem wsiadł na samochód-jeździk który dostał od chrzestnego (to już drugi w jego kolekcji - powoli nam brakuje w pokoju miejsca na Kosmy gadżety), więc babcie zinterpretowały to jednoznacznie - pijany kierowca. No nie najlepiej to wróży na przyszłość mojemu łobuzowi ;-( Dostał dużo ubranek i pieniążki - i bardzo mnie to cieszy bo zabawek mamy juz opór!!! Tylko my jeszcze mu nic nie kupiliśmy, bo w całym tym zamieszaniu końcowo-rocznym nie było czasu. Myślimy nad basenikiem na lato. Co do telewizji, Kosma nie przejawia zbyt dużego zainteresowania tym co się tam dzieje, poza nieustannym wyłączaniem i włączaniem go. Niedługo na bobasach zamieszczę jakieś zdjęcia z imprezki, to dam znać. Tylko nie wiem czy bede miala z czego wybrać, bo zdjęcia robił fotograf-nieudacznik, czytajcie mój mąż. Pozdrawiam.

Gość kathrin2006
Dziewczyny;zdzieki za komplementy ale gdyby nie wasza pomoc nie wiedzialabym jak wstawic zdjecia Brayanka

e.l.f - ja jestem polonistką z wykształcenia jedynie, ale nie bardzo zrozumiałam o co Ci chodzi dokładnie. Albo może mam zaćmiony umysł dziś. Proszę jeszcze raz, postaram się pomóc.

Gość kathrin2006
kate79! fajna imprezka!"pijany kierowca"-niezle skojarzenie