Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czadunia

Mamy dzieci z lutego 2005

Polecane posty

Czesc dziewczynki!!! W koncu mam internet! Bylam odcieta od swiata i od Was moje mile! Mamy nadzieje, ze wszytstkie dzieciaczki i mamy zdrowe. Mam 4 strony zaleglosci, ale nadrobie w wolnej chwili. Jestesmy teraz u dziadkow wiec pewnie bedzie tych chwil wiecej :) Teraz chcialam tylko zakomunikowac, ze zyjemy i ze stesknilismy sie za Wami! Zdazylam tylko sie zorientowac, ze Kosmus ma juz roczek. Ominelo nas tak wspaniale wydarzenie ;/ KOSMUS WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO z okazji pierwszych urodzinek! SPoznione ale szczere. Katie co wyciagnal Kosmus? Ten kieliszek, korego sie tak balas? Z Nowym Rokiem zyczymy wszystkim maluszkom i mamom duzo usmiechu i oczywiscie zdrowka!

No wreście Mamo Aniu !! Super że jesteś !! Czytaj i czytaj bo troszkę Cię ominęło a my potem odpytkę zrobimy haha Co nowego u Kubusia?? Jak święta i Sylwester? Czekamyyyyyyy Mmałgosia ---> nie można wysłac Ci maila :-( wracają cały czas do mnie ....

Witam! Ja tu chyba dzisiaj ostatnia... Czadunia - zwolniłam miejsce w skrzynce, może o to chodziło, że wraca poczta. Ania - witaj po przerwie :) Tak oglądam zdjęcia Waszych chłopców i nie mogę się nadziwić, jacy oni przystojni!!! Klaudii ich nie pokazuję, bo by nie wstała od komputera, już ja ją znam ;) Wczoraj byliśmy na ważeniu i mierzeniu. 8,700 kg i ok.70 cm. Podobno dziecko mając rok powinno potroić swoją wagę urodzeniową. Wychodzi mi z tego, że za miesiac Klaudia powinna ważyć ok.11 kg! Lekarka mówi, że za mało waży, ale prawdę mówiąc jest średnio szczupła ;) Ze smakami to ciekawe, wczoraj ugotowałam zupę ogórkową, chociaż z reguły tego nie robie, dałam spróbować Klaudii i szok! Wcinała jak nic innego! A dzisiaj ją wzięło na kiełbaskę :) Ale jest chyba za mała na kiełbasy! Miłej nocy!

No tak, jeszcze jedno! Czytam Wasze posty, a jestem już dość zmęczona i mam istny oczopląs! Przeczytałam u Katie, że pani Władza (Władzia) jest opiekunką Kosmy, panią władzę skojarzyłam z \"wabikiem\" Czaduni na Mamę Anię i zdębiałam... ;) Hihi, idę już spać!

Hej Mamusie ! Mmałgosia ----> haha konam ze śmiechu !! Biedna Katie - taka opiekunka się jej trafiła :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Witam! Ale się stronka rozszerzyła! No i stało się! Wzięło nas jakieś choróbsko :( Mnie już wczoraj bolało gardło, Klaudia w nocy się budziła i tak dziwnie, jakby charczała. Nie ma gorączki, ale trochę kaszle i boję się, że też może ją boleć gardło. Oczywiście, to moje szczęście po prostu,nasza lekarka zachoro wała na grypę żołądkową :( Mam syropek dla dzieci, już Niuni dałam i nie wiem co dalej...

To chyba ja tę stronkę tak rozszerzyłam :-( ale nie wiem jak... Ja po ostatnich chorobach Qbusia jestem zabazpieczona jak na wojnę: - wysmaruj ją wieczorkiem PULMEX BABY - jest to cos takiego jak VICK ale dla małych dzieci - jak bedzie bół gardełka (dla dzieci i dorosłych) areozol TANTUM VERDE - poza tym wpano i vitaminki c - o katarku już kiedyś piasłam :-D Jak nie przejdzie w ciągu 2 dni lub bedzie gorzej to idzcie do lekarza

Czadunia - zrobiłam sobie ściągawkę z Twoich zaleceń. Podpowiedz mi jeszcze, jak dajesz wapno Qbusiowi i czy jest to takie zwykłe, jak dla dorosłych?

Wiesz że nie wiem :-( Pediatra Qbusiowi ją przepisała. Jest to SANOSVIT CALCIUM SYROP ( i z tym leków tylko on Qbusiowi nie smakuje - może są inne smaki - my mamy banana i jest obrzydliwy). Qba bardzo lubi lekarstwa o smaku pomarańczy. Wyczytałam tez \"Przeziębiony maluch, który je już stałe posiłki, powinien dostawać dużo warzyw i owoców, często pić soki bogate w witaminę C. Łagodzi ona objawy przeziębienia i pobudza organizm do obrony.\" Powodzonka :-D

Czadunia -Dziękuję! To ja sobie dam spokój z tym wapnem. Największy problem będzie z piciem, bo wlać jakiś płyn w Klaudię graniczy z cudem. Póki co, trochę ją oszukuję i podaje jej soczek z łyżeczki. Z tego co wiem, te soczki i herbatki dla maluchów są wzbogacone w wit.c. Dodatkowo zwiększę jej Cebion. A gdzie reszta dziewczyn?

Ja Qbusiowi potaję taką miarką, która była dołączona do Nurofenu - bezpośrednio do buziulki pakujemy ;-)

Cześć dziewczyny!!! Która tak rozszerzyła stronę????????? Nie miałam czasu jeszcze aby dokładnie Was poczytać, wpadam tylko się odmeldować. Zajrzę niebawem.

Czadunia - znalazłaś strój dla Qbusia? Masz jakiś pomysł? Tak piszę po zdaniu, żebyśmy się wyniosły z tej strony ;)

Katie ---> dałam Qbusiowi lizaczka :-) ale zadowolony !! Chodzi po domku dookoła i gada do siebie a na mordce uśmiech. Mnie tez częstuje ;-) a słodziutki jest juz cały ;-)

Mmałgosia ---> z tym strojem to masakra !! Znalazłam kilka na allegro i pokazuję mojemu szanownemu małżonkowi ( za 19 i 25 zł które mi się podobały to prosiaczek i mały mikołaj) - jemu oczywiście nie, bo najfajniejszy jest tygrysek i już. No ok. Zgodziłam się skoro tak bardzo chce. Wczoraj młyn - co za strój na 2 h chcesz zapłacic 40 zł?? - on do mnie. Z tym że tygryski tyle kosztują i to on chciał :-) a teraz to ja jestem matka- wariatka, która rozrzuca kasę. No myślałam, że .... \" pozbawię go życia\" ;-) Zabawa tuż tuż a prosiaczków (słodziutkich i różowych ) nie ma :-( Wy też tak macie? ;-)

Hihi, mój by mi pewnie kazał samej uszyć ;) Stroje z Kubusia Puchatka były w Mothercare, tylko pewnie tam kosztują kupę forsy. Stroje mikołaja widziałam ostatnio w h&m, tylko nie wiem ile kosztowały! Mojej kuzynki córcia miała tygryska (miała 3m-ce) i \"przyszła\" w nim na święta 2 lata temu. Wyglądała odjazdowo :)

U nas nie ma tych sklepów :-( Katie ---> .... z tym lizakiem to był głupi pomysł ;-) Ty mnie chyba nie lubisz ;-)

E, to i dobrze że nie ma, Mikołaje były brzydkie, a w Mothercare jest tak drogo!!! A o co chodzi z tym lizakiem? Nie wiem, ale już mam beczkę, jak przeczytałam ostatni wpis :) Chyba mam gorączkę, dziwnie się zachowuję ;) Klaudia śpi, a ja piszę jej pamiętnik! Tak sobie postanowiłam, że napiszę jej o jej niemowlęctwie (jeny, jest taki wyraz???)

Mmałgosia --> Katie opowiadała mi jak Kosmuś lubi lizaczki no i ja kupiłam dziś Qbusiowi. Na początku było fajnie a teraz ? wszystko wysmarowane - lizak wędrowniczek był wszędzie (aż w końcu go pożarłam ;-) ) Jeśli chodzi o szycie to ja nawet nie poradziłabym sobie z uszyciem chusteczki ;-) Analfabetyzm totalny ;-)

A propo pamiętnika - postanowiłam że na roczek napiszę Qbusiowi to co czułam i czuję, co przeżyłam i jak bardzo go kocham ...

Też u mnie z szyciem kiepsko :( Mąż ma mi nawet za złe, że w domu brak igły z nitką, jak trzeba przyszyć guzik, to musi jechać do mamy. To bym jeszcze zrobiła, tyle że nie lubię... Pamiętnik miał być pisany od urodzenia, trochę miesięcy zeszło, więc nadrabiam zaległości :) Nieźle z tym lizakiem, już sobie to wyobrażam :D

witam witam!!!! co za psotnik strone rozszerzył???????? alez macie fajowe pomysły- lizaczki juz ja wole Małgosie z czekolada ale w hustawce to przynajmniej tylko w jednym miejscu naciapane,nie dalabym rady chodzic za nia i lizakiem po domu,ale przynajmniej bez wyrzutów sumienia mozna go zjeść potem a czekolada zostaje zlizywanie z buzi i łapek. nareszcie sie pokazały zaginione Mmałgosia i mama Ania. Malgonia dzis kończy 10 miesięcy i spi juz druga godzinę chyba tak w prezencie dla mnie, bo moge chwile posiedzieć z Wami. co do szycia to ja nawet kupiłam maszynę i kilka razy szyłam ale zeby zabrać sie za coś powazniejszego nie mam czasu,jakoś ostatnio niezorganizowana jestem.zabieram sie do zrobienia nowej firaneczki w oknie w przedpokoju i nic już prawie miesiąc.moja mama robiła na drutach, szyła, szydełkowała,wyszywała a ja nic no prawie nic.ale to chyba dlatego ze ona nie miała innego wyjscia bo nic nie było wiec jak cos zrobiła sama to miała,ale postaram sie i tez chociaż bede szyła coś:).

piszcie cos bo strasznie sie to czyta.niech juz przejdzie na nową. Czadunia kiedy qba wraca do żłóbka???? Mmałgosiu jak sie czujecie,mam nadzieje ze to zwykłe przeziebienie i szybko przejdzie. wiecie ja wychodze z dziewczynkami wszedzie i nie unikam skupisk ludzi i na razie dzieki Bogu tylko raz na początku zimy miały katar.ale ja daje dużo czosnku do potraw.a jak miały katar to dawałam chrzan do picia tzn starty swój chrzan zalany przegotowana woda i potem profilaktycznie jeszcze kilka dni,chrzan działa jak antybiotyk.

hop hop hop hop moze uda sie przejsc na kolejna strone hooooooooop hoooooooooooop

Gość hoooooooooooopppppppp
hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppp hooooooooooooooooooooooooooooooppppppppppppppppp

nie działa chyba trzeba przecierpiec,juz nikogo nie ma ? trudno przyzwyczaiłam sie do monologów,chociaz teraz juz z Marysią mozna pogadac on wszystkim,zna sie na kazdej rzeczy. nawet odkurzanie w całym domu przeprowadziła wczoraj dokładnie.

Mmałgosiu jak Klaudia chce daj jej kiełbaski zobaczysz jak zareaguje juz jest duza i moze czasem spróbowac. ja nie gotuje juz osobnych zup Małgosi je to co reszta oprócz nabiału i wołwiny.staram sie poprostu tego nie gotowac zebym nie myusiała gotowac dwóch obiadów.ogórkowa, pomidorowa, kapusniaczek to z reguły ulubione zupy małych trzpiotów.

Gość hoooooooooooopppppppp
hooooooooooooooooooooooooooooooooooooooop hoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooop

dziewczyny bardzo zaluje ze nie moge wam towarzyszyc dzis, ale mam totalny zajob dzis w pracy i marze tylko o tym aby ten dzien sie skonczyl postaram sie zajrzec z domu BUZIAKI

hej hej ktos sie pojawi, czy nie ma co liczyc na konwersacje, pewnie wszystkie obiadkują. życzymy smacznego i też idziemy cosik zjeśc Małgosia wlaśnie wstała i atakuje cyca, idziemy na kartofelki. papatki