Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czadunia

Mamy dzieci z lutego 2005

Polecane posty

kathrin ---> aaaaaaaaaa Ty o tym..... :-) mam wrażenie że chodzi ci o to że piszę o odchudzaniu a \"Na tym topiku rozmawiamy przede wszystkim o naszych serduszkach !!\" ?? czuję tu złośliwosc :-( a szkoda :-( nie będę się powtarzała - nie chciałam Cię wtedy urazic i za to już przperosiłam bo chyba się urażona poczułaś. Jeśli komuś przeszkadza to co piszę to napiszcie a przestanę mi.in o odchudzaniu truc. Nie ma problemu - urażona napewno nie będę więc walcie śmiało. :-)

dziewczyny wyslijcie mi wasze zdjecia na meila to pomoge jak tylko bede umiala.napiszcie mi wasze naturalne kolory wlosow i obecne jesli farbujecie,kolor oczu,i pore roku w jakiej sie dobrze czujecie-wasze daty urodzenia mam.ale zajme sie tym popoludniu bo teraz Brayan marudzi

katrin --- widze już twoje wyjaśnienia. Sorka że to tak odebrałam jak odebrałam ale po twojej pierwszej wypowiedzi nie można było wysnuc innych wniosków niż tylko ... czepianie się mnie. Wybacz mi ze tak zareagowałam ale należę do osób które lubią jasne sytuacje- jesli piszesz że sie ni egniewasz a potem czynisz jakies aluzje to odpowiadam co czuje w danym momencie. Wybacz mi że podejrzewałam Cie o to .... 🌻 i znów przepraszam :-)

jak teraz mnie podtrujesz tymi pierogami to zrozumię :-) nie dodałam ziemniaków bo nie było o tym mowy w przepisie :-(

bardzo fajnie ze wyszukalas nam te inf.o odchudzaniu-skorzystalam z nich,nawet przeanalizowalam te cwiczena.Max fajnie ze zadals sobie trud dla nas i prosze cie nie obrazaj sie i badz nam dalej pomocna.

bardzo fajnie ze wyszukalas nam te inf.o odchudzaniu-skorzystalam z nich,nawet przeanalizowalam te cwiczena.Max fajnie ze zadals sobie trud dla nas i prosze cie nie obrazaj sie i badz nam dalej pomocna.

moj komputer robi mi psikusy,to chyba ten program anty wirusowy,rozklada mi posty na dwie czesci i w dodatku nie wysyla od razu.

Czadunia, spokojnie!! Bo nam tu trzecia wojna światowa wybuchnie!! Przecież wszystkie piszemy o odchudzaniu!! Myślę, że dogadujemy się tu na tyle, żeby szybko zapominać jakieś tam zgrzyty chwilowe!! Ustaliłyśmy już że kawały wysyłamy sobie mailem, bo łatwiej je czytać a wszystko o naszych serduszkach, a jeślii o serduszkach to także o sprawcach tych serduszek czyli mamusiach i tatusiach ;-) piszemy na forum. I kropka.

Czadunia:mam nadzieje ze nieporozumienia wyjasnione! A co do tych pierogow to ziemniaki musza byc oczywiscie ugotowane i przepuszczone przez maszynke.

A ja jak zwykle się spóźniłam, bo spór już dawno zażegnany!! Brawo dziewczynki 🌻

niemoge !! sprawdzam ten przepis i nic o ziemniakach nie pisze albo .. niewydrukowali haha a duzo ich trzeba dodac? na 0,5 sera?

na 0,5 kg sera musisz dac 1kg ziemniakow. e.l.f.: Jak sie myle to popraw mnie,bo dziewczyny mowia ze jestes najlepsza kucharka

Dziewczyny a macie jakąś wiedze nt urządzeń do pieczenia chleba ? kręci mnie ( ;-) ) chleb domowej roboty a takie urządzonko wszystko zrobi wystarczy nawrzucac tam tego i owego. Koszt niewielki bo 100-200 zł

Ja jako wytrawna kucharka się wtrącę i powiem, że robiłam kilka razy pierogi leniwe i: po pierwsze nie oddzielałam zółtka od białka a po drugie do leniwych nie dodawałam ziemniaków!! E.l.f. błagam Cię, zajrzyj i pomóż tym biednym sierotkom!!

Kathrin - ode mnie dostaniesz dwa maile, bo jeden już wysłałam, ale nie wyjaśniłam o co mi chodzi ;) Wersję pierogów z ziemniakami i serem znam pod nazwą: pierogi ruskie. Zaraz sprawdzę wmądrej książce przepis na leniwe!

nie nie Mmalgosiu pierogi ruskie sa jeszcze z boczkiem i cebulka-pycha,moje ulubione,a pierogi leniwe moga byc z ziemniakami i serem lub bez ziemniakow.te z ziemniakami wychodza lepsze bardziej\"puszyste\"

KLUSKI LENIWE (nie ma pierogów) 500 g białego sera 3 - 4 ugotowane, obrane ziemniaki 2-3 jaja 200g mąki, sól Świeży, słodki ser mielimy, dodajemy jajka, przetarte ziemniaki i mąkę. Masę mieszamy i formujemy kluski, wałki albo romby. Kłuski wrzucamy do lekko osolonej wody i po wypłynięciu krótko gotujemy. Mniam, mniam :) Smacznego!

Katie- nie wytrzymam :D Nie zniechęcaj nam Czaduni, niech sobie dziewczyna poeksperymentuje ;) Nad tym urządzeniem też się zastanawialiśmy, tymbardziej, że w sklepie wszystko można dostać do wyrobu takiego chlebka! Nasz znajomy, który wyjechał do Szwecji kupił coś takiego, bo nie mógł znieść tamtego chleba i mówił, że jest ok!

Powiedziałam mojemu mężowi jaka jestem mądra i jaką gafę dziś popełniłam w stosunku do kathrin i wiecie co mi odpowiedział?? \" baby ach te baby a Ty jesteś najgorsza ale i tak Cię nad życie kocham \" :-) Katie --> mój mąż zaczął odróżniac Kosme od innych dzieciaczków po tym jak wysłałaś mi zdjęcie Kosmy z twoim mężem haha Musiałam się tłumaczyc haha a teraz jak mówie co u Kosmy to pyta: to ten synek S. ? hihi

Mmalgosiu mam jeszcze prozbe do ciebie:Gdybys mogla mi przesylac emaile na tomkabra@t.online.de bylabym ci bardzo wdzieczna bo na tlen nie zawsze wchodze.postaram sie doradzic wam jak najlepiej potrafie:)

Czadunia kochanie ❤️, chciaam tylko przez to powiedzieć, że narobisz niezłego bigosu jak zamiast chlebka z tej maszynki wyjdą ci pierogi leniwe !! :P

Mmałgosia i kathrin ---> dzięki !! zrobię je w najbliższym czasie i tej porcji to pies już nie dostanie :-)

A ja jak opowiadam mężowi o dzieciaczkach z forum to moj mąż udaje że Kosmuś przemawia i mowi tak mniej więcej: mamuniu, jak chcę poznać Kubusiów i Brayanka bo tych bab już mam wokoło dosyć (faktycznie wśrod rówieśników Kosma ma tylko koleżanki :-) ), chcę do chłopaków!! Powiedz cioci od Qbusia, że jak będzie jeszcze kiedyś jechała nad morze to niech przejedzie przezTtoruń i mnie odwiedzą. Autentico!!

Katie 79 ---> latem będziemy jechac na 100 % więc się nie zdziw jak się do Was zwalimy :-)