Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chrusniaczek

Od paru dni mam napady zasłabnięć,od czego to zależy?

Polecane posty

Gość chrusniaczek

proszę pomóżcie, nie wiem co się ze mną dzieje, jem ok1500kcal, ciemny chleb, sery, warzywa, slodzę...w sumie normalnie, ważę 51kg przy 172 wzrostu, staram się przytyć, miesiączka mi się spóżnia, czy mogą to byc objawy ciąży?Dodam, że jem teraz sporo więcej, pare m-cy temu nie przekraczałam 1200kcal...Nie wiem co się dzieje, czy mój organizm juz wysiada?

Gość chrusniaczek
no właśnie dziwne to jest, nigdy czegoś takiego nie miałam, ale też specjalnie się nie przesilam. Sama już nie wiem...Może to cukrzyca, ale dawno by wyszła. I co ja powiem lekarzowi? Że mam omdlenia?;) przestraszyłam się w piątek kiedy prawie zemdlałam ale w pore usiadłam i sie jakoś pozbierałam, potem sobota jako tako, w nd też, a w poniedziałek znów to samo, po malusim wysiłku(sprzątnęłam tylko) byłam syta...a dziś znów...Nie wiem co się dzieje, przy najgorszym okresie, diecie, wysiłku nigdy tak nie miałam..

Gość chrusniaczek
najlepsze jest to, że ciagle jestem słaba od paru dni..hmm, ktoś też tak miał? poradzcie proszę...

Gość tesciara
a może jesteś zaciążona ??

Gość ja też tak mam
ale u mnie to jest sprawa arytmii.

Gość chrusniaczek
pije kawusie, od zawsze mam niskie cisnienie, ale nigdy nie miałam takich omdleń/zasłabnięć...nie wiem co się dzieje, piszcie...i dziękuję za odpowiedzi.

Gość na 100
jest to zwiazane z dieta i z brakiem cukru w organizmie, mialam tak samo jak sie odchudzalam:(

Jesli nie wykluczasz ewentualnosci, ze jestes w ciazy - zrob test. W pierwszych tygodniach czesto zdarzaja sie zaslabniecia. Jesli to nie to - idz do lekarza, zacznie pewnie od cisnienia, potem moze morfologia albo poziom cukru.

Gość chrusniaczek
a skąd!!ja bez śniadania bym chyba umarła ;) i dodam, że jem naprawdę duużo na śniadanko, to u mnie podstawa...a może jadam za mało mięsa, czaasem jakieś wędliny, lecz nigdy nie jadałam zbyt dużo tegoż specjału białkowego w zamian za dużą ilość przetworó mlecznych.

Gość Cannibal_Holocaust_Szitaka-
Szitaka :(

Gość ja tak uwazam
koniecznie musisz zrobic badanie krwi....a amam powody zeby podfejrzewac ciaze...pewnie gl powodem wlasniejest przemeczenie...zbyt malo jesz....wiem ze trudnio jest przytyc bo ja tez mam niedowage... 5 kg i teraz tez czesto jestem zmeczona..nawet jesc mi sie nie chce....poprostu moge wytrzymac bez sniadania....kiedys to bylo nie do wyobrazenia....robie prawko i bardzo sie tym stresuje.... nie moge spac i jesc..tragedia...

Gość chrusniaczek
cukru też jadam dużo, jeśli tak można powiedzieć, słodzę, jadam dżemy, galaretki, budynie , owoce, itp. Hmmm jest możliwość, że jetem w ciąży, ale przecież okres spóżnia mi sie dopiero kilka dni...hmm, zbyt mało chyba nie ważę, może i mało, ok, ale chyba okres by mi wcześniej przepadł, a tak...już sama nie wiem:/

Gość chrusniaczek
a czy problemy ze snem też mają jakieś znaczenie? już wole by to było przemęczenie, ale czym ;) a może przesilenie jesienne...mon dieu, tylko nie ciąża! plisss, po 2,3 tyg niemożliwe są przecież jakiekolwiek objawy, a może?Może jeszcze coś dodacie, proszę..

Gość czy twoja waga
przy tym wzroscie to efekt odchudzania czy zawsze tak bylo? Bo jesli jadasz normalnie (nie znam sie na kaloriach, wiec nie wiem czy to 1500 to duzo, czy malo) a mdlejesz, to moze cos z hemoglobina albo anemia w ogole? Zrob sobie podstawowe badanie krwi i okaze sie co jest grane. Jesli natomiast to efekt naglego odchudzania sie i mowisz, ze z okresem tez cos nie tak - to moze to wynik anoreksji?

Gość moja znajoma
też ni z tą ni z owąd zaczęła słabnąć a nawet mdleć ,okazało się że ma problemy z kręgosłupem i jeden z kręgów uciska na jakiś nerw i prez to te omdlenia, może idź do neurologa? ja byłam dwa razy w ciąży i nie miałam zasłabnięć w tym czasie.

Gość chrusniaczek
Hrabia...ja takiej opcji nawet nie chcę brać pod uwagę ;)może ktoś jeszcze coś doda:) hmmm kiedyś się odchudzałam, z paru kg spadłam i jadłam znacznie mniej...nawet ważyłam mniej bo ok49kg i nie miałam żadnych problemów z anemią, okresem, siłami, itp. Jak byłam dzieckiem miałam anemię :) Hmmm czasem jem ok 800kcal a czasem ok 2000kcal na dzień, więc raczej nie powinnam mieć anemii...hm hm

Gość chrusniaczek
ale mi przechodzi jak coś zjem, ale jadałam mniej i było dobrze...eh, zobaczymy, może przejdzie? Może to chwilowe? A ta znajoma od kręgów ;) miała jakis uraz kręgosłupa? Dysk jej wypadł? Jaką ma pracę? Bo ja raczej nie przesilam już kręgosłupa.A może mam za duże wahania glukozy we krwi i powinnam ograniczyc cukry? Tyle, że jak nie zjem czegoś slodkiego to mnie skręca ;)

Gość beczka piwa
1200 kcal to mało , 1500 to dalej mało , to nie jest racja do przytycia , tylko raczej do schudnięcia. *00 to już w ogóle..... wyglda na to , że przestraszyłaś się anoreksji i nie chcesz jużdalej chudnąć. Masz bmi koło 17 , to mało. Oprócz tych serów i warzyw powinnaś jeść mięso , ryby , dużo białka. I więcej - 2000 kcal albo więcej , bo w zimnych porach roku zapotrzebowanie jest większe. Na pewno masz niedobór żelaza i niskie cisnienie krwi.

Gość beczka piwa
800 miało być , a nie *00

Gość chrusniaczek
beczka piwa...masz rację, chyba o to chodzi, ale te zasłabniecia si,ę zaczęły jak zaczęłam więcej jeść...wcześniej nawet nie dochodziłam do 1500,góra 1300 i miałam pełno sił...nie wiem co jest grane 😠

Gość chrusniaczek
dodam, że te zasłabnięcią następują gł pod wieczór...

Gość chrusniaczek
wszyscy dobranockę oglądaja czy juz możliwości się wyczerpały?;) ok, zobaczymy jutro...ehhh