Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rusalka

Czy to juz ciaza????

Polecane posty

Gość Do rusałki
nie masz pewnie tych 13 zl na test i mydlisz dziewczynom oczy ze boisz sie o wynik :D:D:D:D:D:D:D:D:D pozycz te 13 zl :-o

Acha :D 🌻 Gratuluje :-* Moj maz juz w za jakas godzine bedzie w domu... Wiec za gora 2 bede wiedziala... Ale sie boje... Do tegos kogos... Nie boj sie zartownisiu... od ciebie bym nie pozyczyla :p a poza tym nie masz gzie lazic ic na topik \"Brak mi mozgu i co dalej ..\" :p

Gość zonia
Witajcie! Jestem tu po raz pierwszy..nie wiem od czego zacząć.. śledze forum od jakiegoś czasu..wyszukuje w necie tematy dotyczące objawów ciąży..tych najwcześniejszych..to 3 miesiąc naszych starań..i tak bardzo pragniemy naszej fasolki..dzisiaj mam 25d.c.czuje dziwne mrowienie w piersiach..i co jakiś czas lekkie w dole brzucha..od kilku dni po każdym posiłku (nawet tym bardziej obfitym ;-) ) czuję ssanie w żołądku..no i zauważyłam od kilku dni, że mój śluz jest białawy..boję się że wmawiam sobie to wszystko..że piersi bolą na @ a śluz jest normalny jak na poowulacyjny..chyba zwariuje od tego myślenia... :-((

zonia, takie nakręcanie sie na ciążę działa tylko na niekorzyść. Ja też mam 3 cykl starań, byłam ostatnio u ginka i dowiedziałam się, że często powodem problemów z zajściem w ciążę jest... zbyt wielkie \"chcenie\" dziecka!!! cały cykl kobiety zaczyna się w mózgu i często, gdy bardzo chcemy zajść w ciążę owulacja zostaje zablokowana. ja tak mam :( trzeba wyzulować!!!! bardzo to trudne, wiem :( a co do objawów - każda z nas jest w stanie wyszukać ich tysiące - byle tylko mieć nadzieję, że się udało....

Witam!!! Kpilismy test!!! Mam test BOBO wiem ze inny mialam polecony ale tamtego nie bylo... Ten pani w aptece powiedziala ze ma dobra skutecznosc... moglam poczekac do jutra ale juz nie chce... Teraz przezywam katusze..jeszcze bardziej niz wczesniej.. Boje sie ze go zle zrobie... Boze a jak ze zle zrobilam.. :/ :s ze zostal zle zrobiony...jak sie dostanie ten nieszczesny pecherzyk powietrza... Maz wrocil... usmiechnelam sie i juz wiedzial po co chce do apteki jechac... Wiec teraz czekam na... i jak bede po tescie napisze wam... Caluje Wszyskich :-)

TROBILAM TEST!!!!! WYNIK : 2 kreseczki .. ktore oznaczaja.. C I A Z A ! ! ! ! Zapomnialam kupic tego kwasu... mam na szczescie apteke pod nosem..wiec jutro kupie.... Pytanie co teraz... Zaczynac juz pieniadze skladac na wyprawki kocyki i wozeczki pewnie.. Ulzylo mi .. juz wiem ::D

Gość zonia
Anik77-dzięki Anik..świetnie zdaję sobie z tego sprawę..ale cóż.. obiecywałam sobie, że w tym cyklu "odpuszcze"..nie będe myśleć i zastanawiać się ..ale im mniej dni do @, tym ze mną gorzej..:-( w środe powinnam mieć juz jasność (mam 28 dniowe cykle)..ale już chyba przez te 3 dni nie będe myśleć o niczym innym... Rusałka- GRATULACJE!!! :-))) cieszę się razem z Tobą dwoma krechami!!! I mam nadzieję, że sama niedługo je zobaczę...:-)))

Zonia Dziekuje !! Ale wiecie co..chyba to najlepsze..taka niespodzianka... Nie mysli sie o dzidziusiu i nagle spada On jak grom z jasnego nieba :) Naprawde teraz nie wiem co i jak.. W koncu 1 raz zostaje mama (a raczej jestem juz przedmama :) ) Teraz mysle jak to powiedziec moim rodzicom i kiedy.. czy odczekac troche... Bo moze powinien lekarz to potwierdzic.. i dopiero wtedy...

Gratuluję Rusalko!!! :-) bardzo się cieszę, że ci się udało :-) teraz powinnaś jak najszybciej zacząć brać kwas foliowy i udać się do lekarza :-)

Gość beti75
Gratuluje Rusalko.Trzymaj sie cieplo.

Dziekuje:* Powiedzcie mi tylko... Czy te bole brzucha sa normalne... Takie miewalam przed okresem..tyle ze bardziej uciazliwe o silniejszym natezeniu... Ale mnie to niepokoi... Wiem 1 musze skonczyc z moimi kapielami... A uwielbiam GORACE kapiele... Moj maz mowi ze sie kape we wrzadku... Czy sa jeszcze jakies rzeczy o ktorych powinnam wiedziec???

Gość bejbeP
tak sa normalne...raczej o ile nie sa silne...a ktory t tydzien, ze gin nie wykryl an usg?

Babe... Bylam na usg dopochwowym 3 pazdziernika .. wtedy niby byl 14 dzien cyklu... i pani ginekolog sie troche zmartwila ze nie widzi czegos tam ..boadaj pecherzyka owulacyjnego... Umowilysmy sie ze spotkamy sie za 3 miesiace... i co... ostatni @ mialam 19.09 kojejny wypadal 17.10 i nie mam go nadal... Ktory to tydzien... sama nie wiem.. a chcialabym.. Ciagle mam wrazenie ze jeszcze sie pojawi @ i jakos glupio czekam mimo tych 2 kresek... A bole .. takie dziwne ..nie sa silne .. takie bole miewalam nieraz jak czulam jak jajeczko sobie wedruje... i mam podobne uczucie.. a co dziwne ten bol czuc raz z jednej strony raz z drugiej .. A moze to tylko moje zludzenie...

gratuluje ci, piękna niespodzianka. Ja też miałam bóle w podbrzusza ale jak narazie wszystko jest ok. Napewno musisz kupić sobie kwas foliowy i iść do gina. Powinno już być widać :) fasolkę.

Witaj Chimera.. i dziekuje bardzo :-) Co do ginekologa jutro zadzwonie... Ale obawiam sie ze bede musiala czekac na wizyte..a ja bym chciala zeby juz mi to potwierdzila... Niby test daje 99% ale zawsze jest 1 %.... Juz czytam wszytkie madrosci narodu ... i pewnie staje sie coraz glupsa... A i zastanawiam sie... Ile moze kosztowac Usg to 3D jest na nich pieknie dzidzie widac :D

Gość mati04
Cześć.Jestem tu pierwszy raz.Mam cztero i pół miesięcznego maluszka ale dokładnie pamiętam całą ciążę,czytałam masę gazet i wieżcie mi to doskonała źródło informacji. Rusałko.Twoje bóle w podbrzuszu to norma.Napiszę Ci co powiedziała mi moja pani doktor,że testy mają 1 % omylności.Mogą pokazać,że nie jesteś w ciąży gdy jesteś,ale nigdy nie pokażą odwrotnie bo kiedy nie jesteś w ciąży nie masz w organiźmie pewmych substancji,nie wiem jakich.

Gość mati04
Do zoni.To wszystko jest prawdą.Psychika kobiety jest najgorsza.My staraliśmy się o dziecko przez ponad rok i nic byłam załamana,ale też myślałam o tym w dzień i w nocy i to był mój błąd.Gdy przyszło lato (dla mnie okres wzmożonej pracy)nie myślałam wogóle o tym bo nie miałam czasu.A potem we wrześniu wyjechałam do rodziny i też nie myślałam.Ku mojej ogromnej radości w październiku okazało się że jestem w ciaży.Postaraj się zorganizować sobie czas tak żebyś nie miała czasu myśleć o dziecku.Wtedy się uda.Powodzenia.

Witam Was kochane !! Wiecie przed testem sie balam...sama nie wiem czego .. chyba tego ze nie bede w ciazy a juz tyle sobie ja nawmawialam.. Jak zobaczylam na tescie jedna kreske obok C to zamarlam...a potem jak 2 sie zaczela malowac to myslalam ze oszaleje :D Bole skoro sa normalne ... to juz mnie w takim razie nie beda martwic.. Martwi mnie jedno.. czytalam teraz o badaniach.. nigdy nie mialam cytologi... nie bralam kwasu wczesniej... Boje sie ze moze mam ta toksyplazmoze... bo tesciowa zafundowala mi kota a ten lazi po dorzu... dzis oswiadczylam mezowi ze kotek mamuska niech sobie wezmie... Boje sie ze to ja moge czyms zaszkodzic...

Do ZONI Zonia to prawda... Jak przestaniesz myslec... Najlepiej jak zacznie Twoja glowe zaprzatac co innego.. Albo zafundujcie sobbie jakies wakacje albo co lepsze... rozstanie...aby po powrocie byla czyte uczucie a nie uczucie i jeszcze checi... Wiem to bo moja znajoma tak miala... Maz wyjechal na 2 tyg do rodzicow cos pomoc..i sie okazalo ze po powrocie zmajstrowali sobie niunke... bo bylo ich 2 a nie jeszcze mysli... Zonia.. uda sie kochanie :-*

Gość .--------......
Eusałka to co widziałas rano to na 99% zagnieżdzenie się zarodka, które powoduje krótkie lekkie plamienie. Termin 6-7 dni po zapłodnieniu również na to wskazuje :). Zapamiętaj dokładnie tą datę, a lekarz idealnie wyliczy datę porodu :). Z USG jest przybliżona!

Gość .--------......
Ups nie doczytałam do końca :) Gratulacje,a nie mówiłam ?? :) Zapamiętaj tą datę tak jak pisałam! :)

Gość mati04
Rusałka.Jak miałaś się zarazić toksoplazmozą to się już zaraziłaś.Jak już masz jakiś czas kota i nic ci nie jest to nic ci teraz w ciąży nie będzie.Jak się bardzo boisz to zrób sobie test ale najpierw spytaj swojego lekarza.Zapomniałam napisać,że gratuluję.

-------... Witaj... Przepraszam.. ale nie bardzo wiem ktora date zapamietac... Ta dzisiejsza i to \"plamienie\" Bo nie bardzo wiem... I dziekuje za gratulacje... :-* Powiedzcie mi prosze.. Jak sadzicie.. Kiedy dziadkom przekazac dobra wiadomosc... Bede za tydzien u rodzicow to wtedy czy moze na swita ... jesooo doczekam :s Juz sie wszyscy znajom nasi o niunie nasza upominaja.. a ostatnio to plaga .. czar ktos rzucil chyba ;-) Tak jakby to 2,5 roku wiecznosci bylo hihi

Witaj Rusałko..:D Czyzbym nie mowila Ci wczesniej że to ciąża..?:) Nie przejmuj sie plamieniem ( mazią )..bo to normalne .Tylko czerwona krew jest poczatkiem zagrozenia co i tak jeszcze nie oznacza poronienia .Badz tylko czujna nad wszelkimi objawami typu wydzielina przez caly okres ciąży ! Z mojej strony wielkie gratulacje !!!!!!!!:) Jak najszybciej zacznij brać kwas foliowy . Pozdrawiam

Gość mati04
Napewno jesteś niecierpliwa,żeby wsszystkim powiedzieć,ale proponuję Ci żebyś poszła najpierw do lekarza,bedziesz miała pewność,przybliżoną datę porobu,a jak pójdziesz tam gdzie jest USG to będziesz też miała zdjęcie.(W niektórych gabinetach nagrywają kasety-polecam,rewelacja)

Gość STARAJACA SIE
RUSALKA NGRATULACJE :) JA JUZ DZIS WYBIERAM SIE DO GINEKOLOGA @ NADAL NIE MAM WIEC JUZ DZIS POZNAM WYNIKI DOWIEM SIE CZEMU NIE MAM @ RUSALKO JESZCZE RAZ BARDZO GRATULUJE .ODEZWE SIE JAK WROCE OD GINEKOLOGA PAAA

Witam moje Ukochane podpory serca :-* Wiecie juz jedno z glowy .. bo ta niepewnosc byla mordenka .. Ale teraz cos gorszego... NIE MAM LEKARZA!!!! Boze nie wiem do ktorego isc... Kogo bym nie pytala kazdy radzi kogos innego Moja pani ginekolog nie jest poloznikiem ;/ A chyba lepiej aby taka specyfikacje miala.. Zreszta samo to ze robila usg i martwila sie brakiem pecherzyka owulacyjnego... kiedy moze ja juz w ciazy bylam... (podejrzewam ze moge byc nawet dluze niz miesiac bo temp 37 mam dluzszy czas a brak okresu mnie zastanowil...) To mnie troche zastanawi i jakos kaze mi jej nie ufac mimo ze naprawde wydaje sie wspanialym lekarzem... A z ta nowina... pomyslalam ze moze usg podaruje w ramce rodzicom hihihi wariatka ze mnie slowo daje :) Starajaca Sie trzymam kciuki.... a tym czasem lece po kwas foliowy i musze zaczac chyba jadac sniadania :D bo jeszce nie jadlam i to u mnie normalne Buziaczki .. Do...przeczytania 🌻

Gość .--------......
Zapamiętaj datę plamienia :).