Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rusalka

Czy to juz ciaza????

Polecane posty

Gość o nieeeeeeeeeeeeeee
czemu wrocilas ?myslalysmy i na ciezarnych i tu tez ze juz sobie poszlas...a ty wrocilas i oczywiscie od poczatku juz musisz takie bzdury plesc:( ???? jaki folik????!!!!!!!!a co tylekarz jestes??? nie kazdej kobiecie zalecany jest dodatkowy folik ,przewaznie bieze sie kompleksowe witami ny np.materna,prenatal,feminatal,a nie witamine b6 i folik!!!!!!!!!!!!!!!!!!matko boska!!!!!!!! ja nie chce byc zlym prorokiem , ale ty ojakims relanium tez mowilas, teraz na wlasna reke polecasz witaminy.........o boze!!!!!!!!! teraz sie doczytalam:::: " i witamine C " !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!a po co !!!!!!!!!!!!! kobieto idz do psychiatry!!!!!!!!! mam dziecko,takze jestemw ciazy i dlatego sluchac cie nie moge,a tym bardziej tych dziewczyn co z toba pisza!!!!!!!!! NORMALNE JESTESACIE!?????????niewidzicie ze to psychopatka!!!!!!!! ??jast tyle topikow o macierzynstwie, po co tu siedzicie i bzdur sluchacie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!??????????????:(

Gość enigma-21
witam was cieplutko dziewczyny :-) nie wiem co mam juz robić :-( ja okresu nie mam jakieś 4 miesiące :-( tylko że to zdaża mi się nie 1 raz.albo mam go co 1-2 tygodnie albo spóźnia mi się jak np.teraz 4 miesiące(jakoś tak bo już straciłam rachube) testu jeszce nie robiłam bo ..bo boje się bardzo bardzo-nie chcę byś jeszce mamą :-( nie jestem jeszce na to gotowa....ale co to może być ....???co sie dzieje ze mną???czy to może być -ciąża urojona(za dużo o tym myśle,cały czas)a dodatkowych objawów nie mam-hmm...no tylko to że troszkę przytyłam-ale to przez siebie,bardzo dużo ostatnio jej i nie ograniczam się z niczym...no i jeszce jak wypije choćby 1 piwko to już wymiotuje....;-/ może to wrzody żołądka-bo ja jem niezdrowo,uwielbiam ostre,no i w mojeej rodzinie mieli z tym też problemy(mój tatus miał wrzody) czy to przez to okre może mi sie spóźnia???no i ostatnią miesiączke jaka miałam to miałam straszne bóle brzucha...!!dziewczyny prosze napiszcie mi coś !!!wiem że najlepszym rozwiązaniem byłby test ale się boje!!buzki czekam odpiszcie coś!!

oo widze ze trafila i tu moja ukochana AGA 28 MOWILAM CI KOBIETO ZEJDZ ZE MNIE... wszechwiedzaca wariatka to ty jestes :P /CHANNAH... i jak.. ucieszyla sie pewnie??? Ja sie coraz bardziej makabrycznie czuje.. Apetyu nie mam i 1001 odmian na minute o zapachach nie mowiac.. ;/ A co do foliku... nie sluchajcie tej idiotki... kazda ciezarna prawie powie ze brala przez 1 3 miesiace ciazy... zreszta na poczatku mojego topicu pisza dziewczyny wlasnie o nim.. i lekarz przepisuje a bylam u 2 i kazdy mi sie o niego pytal...i kazal brac... ENIGMA 21 Kochanie udaj sie do lekarza.. Z tak \"rozstrojonym\" okresem.. To jest naprawde nienormalne.. Powinnas miec w iare regularny okres... A jesli bedziesz w ciazy.. lekarz to dostrzeze napewno... ZONIA!!!!!! GDZIE JESTES... DAJ ZNAC!!!!!!

Gość nie jestem
zadna aga ,jesli bedziesz nadalwypisywala takie farmazony,wtedy podam swoj nick,to sie bardzo zdziwisz...juz wszedziemaja cie dosc, zostal ci tylko ten topik,wiec jesli masz takie sluchaczki (niewiem,moze czytac nie potrafia ) to korzystaj poki mozesz - do czau...

a co brak Ci odwagi aby ze stalki pisac... Zreszta mnie to fige obchodzi... A bede pisala tam gdzie chce bo zadna wariatka mi tego nie zabroni... a napewno nie taka jak ty i jesli bede miala jakies pytania watpliwosci etc .. napewno przeczytasz mnie na jakims topicu :P I pisalam.. NIE PODOBA SIE.. TO IGNORUJ TO CO PISZE :P i wykarz troche inteligencji kobieto... Dlatego ze twoje zachowanie jest troche smieszne.. Nie znasz mnie a atakujesz... Czysty debilizm! Osadzaj tych co znasz... moze zacznij od siebie..

Channach.. No wlasnie niby zaleca sie Folik wczesniej... Jszcze przed ciaza.. Ale oja byla nieplanowana wiec teraz biore Idz do lekarza ... A i powiedz.. Wyliczylas sobie juz termin????? :D

Channah.. U mnie tak samo Do tego wczoraj zrobilam golabki zjadam jednego a potem zapach golabkow myslalam ze mnie zabije :D Dzis czuje sie tak jak TY... Jestem po cappucino i ledwie zyje... A do tego jak tylko mi skoczy temp powyzej 37,5 to mi sie robi strasznie zimno... i sennosci nie wspomne:) A jakie zachciewajki mam :D Tylko ze z sec na sec coraz inne :D

Channah.. Oj gdybym tylko mogla.. A z tego pokarmu w dowolnych ilosciach ciesz sie .. Ja sie smialam tydzien temu czy 2 ze mi tam nic nie jest.. a teraz.. Jak wstaje niedobrze mi.. Zjem niedobrze mi... a zachciewajki mam na owoce i warzywa... no i chodza za mna chrupki i pizza jak reklama leci hihihi :)

hihihi a i dobrze ieraz tak komus dogadac:D wiesz... Moja kuzynka nadawala mi czasopism jak szalona... Teraz moge sie oczytac..;/ Tyle ze zamiast za ...poczytaj mi mamo Bede musiala sie powoli brac za... kodeksy i studiowac prawo.. bo sesja tuz tuz ;/ To nie bedzie mi tak fajnie.. Przeciez profesorowi nie powiem.. Badz pan otwarty umyslowo ;) mialam 101 odmian uczyc sie nie moglam :D Az sie boje co bedzie na zjezdzie... Bo sie tak zle czuje... :(

hahaha a moja .. Dzwonila wczoraj i mowi... Tylko nie dzwigaj ciezkich rzeczy.... :D a tata jak sie dowiedzial to chcial mnie podnsic ze szczescia ale sie opamietal... Siostrzenica oszalala.. Wogole meksyk :D

witam dziewczyny jestem tu nowa! mam kilka pytan tak wogóle to podejrzewam ciaże!!bardzo bym chiała oczywiście!! dodam ze brałam tabletki ,w pierwszym tygodniu zaponiałam o 1 niby nie mineło 12 godzin i zażyłam ale mineło 10 godzin ,a pzrez cały tamten tydzień kochałam sie :) wiec ryzyko jest ! bo jak napisaliw ulotce tzreba cie pzrez nastepne 7 dni zabezpieczać dodatkowa,ja tego nie zrobiłam!to było 2 tygodnie temu,teraz od tygodnia mam bóle w dole przucha,nie duze ale mam! piersi obolałe i brodawki lekko jak by powiekszone,ale zoaczymy??? do okresu jeszcze 1,5 tygodnia wiec pozcekam ! mierzyłąm dzis teperature ciała i miałam 36,9---czy to moze już cosik oznaczać?moze p[zred samym dniem spodziewanego okresu powinna wynieśc ponad 37 jak jest ciaż?? powiezcie mi? bede tu zagladac!! pozdrawiam

Agapa.. Poczekaj jeszcze troche moze... A co do tych tabletek... To troche to niepokojace.. Czy to chodzi o to ze odstawilas tabletki anty...? Ja nie zarzywalam.. ale powinnas miec gdzies na ulotce napisane jaki odstep czasu jest "bezieczny" chyba gdzies slyszalam ze nawet 24 godziny sa bezpieczne... ale nie jestem pewna przeczytaj ulotke... Co do temperatury... Moja dr powiedziala mi ze to 37 powinno byc w pochwie.. Wiec zmierz temp w pochwie... A czy to ciaza... Poczekajmy jeszce na @ a raczej jej brak albo.. Zrob test ciazowy... Sa juz tak czule ze maja juz skutecznosc w kilka dni po zaplodnieniu...

rusałka---nie ja nei odstawiłam pigułek tylko zapomniałam jednej i pzrerwa była 10 godzin aż zarzyłam! ale naprawde obaiwy mam takei które mogly by wskazywać ciaże! ale zobaczymy! hannach---no to zmierze jeszcze w pochwie i dam znać:) buziaki dla was:)

a i jeszcze jedno,pisałyście ze podwyrzszoan tem. moze być tez pzry owulacji ,ale ja jak biore tab. to owulai nie mam wiec ...moze to ciaza,,,,bardzo bym chiała:)

chanach--zazdroszcze...jak tez chce,ale nawet tep.nie moge zmierzyc teraz bo termometr siem zbił;)

Dziewczyny... Ja mierzylam.. Temperatura pod pacha jest zazwyczaj nizsza o 2 stopnie od temperatury w pochwie... Agapa... To skocz do apteki .. kosztuje ok 3 zl Moze odrazu kup i test ;) Chanah...? Co z nasza Zonia??? Co u niej ?

Cześć dzieczyny !! A co powiecie na to: tem pod paszką raczej w normie a w ...yhy...no tam tam 37.8. Test robiłam 26 dnia cyklu ( srednio 30 / 31 dni) rano i wyszedł negatywny.......:( mam jeszcze szansę???

Cześć dzieczyny !! A co powiecie na to: tem pod paszką raczej w normie a w ...yhy...no tam tam 37.8. Test robiłam 26 dnia cyklu ( srednio 30 / 31 dni) rano i wyszedł negatywny.......:( mam jeszcze szansę???

Lady Nie zalamuj sie.. Z tego Co mi tu pisaly dziewczyny nie zawsze stezenie w moczu jest tak duze aby wykryl go test i dlatego zaleca sie zrobienie testu za pare dni... Mysle ze szansa jest... Skoro w pochwie masz tak wysoka temperature... poczekaj do dia cyklu i wtedy moze zrob test... A masz jakies obijawy do tego?

hmmm...z tymi objawami ta ja już nie wiem.....mam strasznie zmienne nastroje od tygodnia...rycze nie wiem czemu albo przez bzdurę, zaczyna mnie pobolewać brzuszek jak na @ no i 2 dni ostatnie być moze mam lekkie mdlości- mówię być moze bo nie wiem czy to może już moje jakieś omamy.......

Lady... Radze poczekac do 30 dnia -31 jak nie bedzie @ to wtedy zrob test... No chyba ze nie mozesz sie doczekac.. To odczekaj 2 dni i powtorz go... Tylko kup inny test! Zycze 2 rozowych kreseczek :D

dziewczyny,dopadłam u mojego miśka termometr,pod pachą miałam 36,8 a w pchwie 37,8!!!!!za pierwszym mierzeniem,a potem za jakaś godzinke 37,2!!!!! a obwódki przy brodawkach takie nabrzmiałe!!! powiedzcie mi dziewczyny czy ta temperatura to cos pewnego??? bo do okresu jak już wczesniej pisałam 1,5 tygodnia!!jak jest tem. w pochwie zawsze?? dodam ze pzreziembiona nie jestem ,ani nie mam zapalenia!!:) matko jaka jestem podekscytowana...ale narazie i tak na okres czekam;)zobaczymy

\\agapa.. To jeszcze nic pewnego.. Dlatego ze temp podwyzsza sie w czasie owulacji... Wiec jak masz owulacje... to tez bedzie podwyzszona.. Radze zrobic test... Wiem co ja przechodzilam... Po tescie jakos lzej na sercu :D

rusałka--ale ja biore tabletki anty i mam podejrzenie bo mi sie zapomniało wziać,a jak sie bierze tabsy to owulacji nie ma bo tab. ja hamują!!!a obiawy mam wiec zmierzyłam,pzred chwilka znowu i znowuu skoczyła bo mam w pochwie 37,8!!!! a mam pytanko ,a ile tego termometru tzreba sobei włozyć???ja wkładam prawie do połowy!

a czy brzuszek to tak dokuczliwie was zakłuwa??? to tak ma boleć???bo mnie tak co i raz pzrez cały dzień zkłuje!!!!

Agapa Przepraszam... ale tak jak pisalam tabletek nie bralam.. wiec bardzo nawet sie nie orietuje.. Co do bolu brzucha.. i termometra... Termomert wsadz tak jak mozesz do polowy lub dalej.. sama nie wiem.. Ale temp podwyzszona daje juz troche do myslenia... A co do olu brzucha... Sa to objawy taie jak przy bolach okresowych jesli takie mialas... Z tego co czytam wiele kobiet (mnie tez) boli z lewej strony .. klucie jest takie jakby jajnik kul.. Ja swego czasu myslaam.. o jajeczko idzie sobie... o @ bedzie ... i figuska :D Ale pewnosc da Ci test ciazowy...

rusalka--mnie własnie tak kuje jakby jajnik raz z jednej rz z drugieej strony!!! jutro zmierze temp.z samego rana powinna być najprwdopodobniejsza! a czy jak ma się owulację to temperaturka pzrez ile dni sie bedzie utrzymywała??? a teścika narazoe nie robie bo zapesze!!!:) pozdrawiam

nie jestem pewna przez ile.. Ale wiem ze przez okres owlacji jest wyzsza.. Czyli powiedzmy skoro owulacja ma 4 dni to dajmy jej 7 na ta wyzsza temperature... o w ten sposob.. dla pewnosci A co do testu... Nie zapeszysz.. Ja to sie balam zebym czegos nie sknocila jak przeczytalam o tym aby nie wpuscic powietrza :D Rece mi sie trzesly jak szalonej :) Zrob test... bedziesz miala pewnosc.. :D

ide lulu.. To wlasnie skutki uboczne bycia przyszla mama... Ciagle senna :D Dobrej nocki.. Poczytam i odpowiem jutro ... 🌼