Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wątróbka z cebulką

proszę o radę - hemoroidy?

Polecane posty

Gość wątróbka z cebulką

od jakiegoś czasu przy wypróżnianiu odczuwam straszny dyskomfort :( boli mnie odbyt a na papierze toaletowym zauważyłam krew. Gdy mam zatwardzenie to juz w ogóle masakra :( Czy to są hemoroidy? A jesli tak co radzicie :( Prosze o poważne odpowiedzi - poczucie humoru mam, ale nie wtedy gdy kuper mi odpada...

Gość jasne to są guzki krwawnicze
czyli inaczej mówiąc hemoroidy.Zgłoś się do apteki po czopki,zapomniałam nazwy ale powiedz pani w aptece to ci coś zaproponuje

Gość wątróbka z cebulką
🌻dziekuję :) ale jakby znalazła się jeszcze dobra duszyczka i pamiętała nazwę tych czopków to już w ogóle byłabym szczęśliwa :)

Gość Pomocna
Polecam czopki " HEMORECTAL " I maść " RECTOSEC " Pomaga!

Gość wątróbka z cebulką
DZIĘKUJĘ W imieniu swoim i mojego obolałego zawieszenia ;) 😘

Gość Pomocna
Prosze Cię bardzo! A jak nie minie pomimo czopków i maści do lekarza marsz!

Gość wątróbka z cebulką
- z pewnością pójdę - jest to zbyt bolesne i uciążliwe by olać kwestię i wstydzić się lekarza :( :( A tak na marginesie - te specyfiki są dostepne bez recepty jak mniemam??

Gość Pomocna
Tak, inaczej bym nie polecała! :)

Gość wątróbka z cebulką
dziekuję w takim razie - jestem Twoją dłużniczką :) - może Tobie trzeba też w czymś doradzić :) słuzę w miarę możliwości :classic_cool:

Gość Pomocna
Prosze a pomagam bezinteresowanie! Pozdrówka!

Gość wątróbka z cebulką
zatem jeszcze raz DZIEKUJĘ - Beziteresowna Istoto 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻 - bukiecik 4U pozdrawiam :)

Gość Pomocna
Życze poprawy i zdrówka! Piękny bukiecik! Papaty

Gość miałam ten problem
i niestety czasem czopki nie wystarczą , byłam u proktologa (Tobie też radzę się wybrać), dał mi czopki na receptę -Distreptaza.To było długie leczenie,dopiero po 7 dniach poczułam ulgę . od razu mówię -to nie jest miła wizyta, badanie jest bolesne ale takie sprawy zaniedbane prowadzą do gorszych rzeczy(min rak) Może przesadzam snując czarne wizje ale uważam ,że lepiej iść do lekarza niż ryzykować . Zyczę powodzenia

Gość polecam czopki Hemorol

Gość doświadczony
To jest problem, ale chyba dietetyczny - zachecam by zjadać (dodać do jogurtu) otręby pszenne - łyżeczkę dzienne

Gość zestresowana bidula
a czy od hemoroidów może pojawić się gorączka? Mam podwyższoną temp. od jakiś 3 miesięcy i sama nie wiem co to jest. Nic mi nie dolegało, robiłam wiele badań, a ostatnio lekarz powiedział, że skieruje mnie do szpitala na kolejne badania. Ale... ostatnie wydarzenie zastanowiły mnie nad właśnie hemoroidami. W sumie to dopiero dziś doszłam do tego, że to one mnie tak dręczą. W sumie raczej żadko odczuwałam dyskomfort, ale ostatnio każde wizyty w toalecie, to prawdziwa męka. I tak sobie skojarzyłam. Jeszcze poradzę się lekarza, bo mam wizytę za dwa tygodnie, ale może ktoś wcześniej mnie oświeci.

niestety hemoroidy same nie znikaja , jak juz sie raz rozciągna żyły to same sie nie zwężą , czasem przy poczatkowym stadium choroby wystarczy leczenie np. czopkami , działają one obkurczająco i przeciwzapalnie , najczesciej na to choróbsko skarżą sie Panie w ciąży ( po porodzie) , osoby pracujące na otwartej przestrzeni , cierpiące na zaparcia i problemy z przemiana materii leczenie jest niestety w wiekszości operacyjne ... :(

Gość ejo
Witam!!Mam cos podobnego.Zaczerwieniony i piekacy odbyt,do tego miejscami czaem az fioletowy.Najgorzej jak sie zalatwiam.Jak bylam u ginekologa to mi przepisala Posterisan H.Smarowalam prawie miesiac.Jak dlugo sie ma smarowac mascia na hemoroidy??Bo mi ona prawie nie pomagala,tzn zwalczala pieczenie,ale nie usuwala problemu,dalej byl czerwony i piecze po wyproznianiu.Lekarka powiedziala,ze "zylakow jeszcze nie ma".Tylko czemu to nie przechodzi???

Gość kkiki
Tak, hemoroidy to ciężka sprawa. Ja miałam już chorobę hemoroidalną trzeciego stopnia (a są 4 stopnie) więc było niewesoło, a wszystko zaczęło się w ciąży i po porodzie. Obecnie jestem po zabiegu aparatem Hemoron (małoinwazyjna metoda i najważniejsze niebolesna) i jest o niebo lepiej, gdybym się wcześniej na to odważyła to ileż cierpienia miałabym mniej. Najważniejsze to nie dawać wyciąć hemoroidów, bo póżniej mogą być jeszcze gorsze powikłania a Hemoron przy pomocy prądu koaguluje guzek krwawniczy.

Gość ejo
kkiki a jak sie zaczelo??Bo ja nie mam zadnego krwawienia.Chodzilas z tym do proktologa??A leczylas sie od poczatku??a przedwczoraj sie jakas pomaranczowa wydzielna pojawila.matko.Boje sie co to moze byc.

Gość kkiki
Tak jak już pisałam wszystko zaczęło się w ciąży, póżniej poród -wiadomo wysiłek. Jeśli masz często zaparcia lub biegunki to też ma wpływ na tę chorobę. Nie, nie chodziłam do proktologa, bo mieszkam w takiej małej miejscowości, że mogę o nim tylko pomarzyć. Byłam u chirurga- po 10 latch zmagań z choróbką, bo już niestety często mi hemoroidy krwawiły, a po załatwieniu przez kilkanaście minut mogłam zapomnieć o siadaniu na tyłek taki był ból. Czopki pomagały chwilowo, jednak nie rozwiązywały problemu. W necie znalazłam adres do chirurga, który leczy hemoroidy m.in. za pomocą aparatu Hemoron i mimo, że mam do jego gabinetu prawie 300km pojechałam tam i jestem po pierwszym zabiegu. Dlatego, że miałam 3 stopień choroby muszę tam się udać trzy razy i właśnie jutro jadę na drugi zabieg ( odstęp co trzy tygodnie kolejny zabieg). Już po pierwszym razie zapomniałam o krwawieniu podczas załatwiania się i guzki są bardzo małe. Zacznij leczyć się jak najszybciej, będzie mniej bólu i szybciej o tym zapomnisz.

Gość a do KKIKI
Hej prosze napisz jak sie czujesz po zabiegach hemoronem i czy juz jestes zdrowa Pozdrawiam

Gość justin
moja mama też cierpiała na hemoroidy.Nie mogła sie załatwić 2 tygodnie.odbyt bardzo bolał.Oczyszczenie jelita grubego dobrymi sprawdzonymi preparatami ziołowymi spowodowało , że hemoroidy się pochowały , bole zniknęły i nastąpiło regularne wypróżnianie i teraz jest ok.Ale trwało to trochę ok 4-5 miesięcy.Nie ma skutków ubocznych. Czopki i maści likwidują skutek a nie przyczynę choroby , bowiem ona tkwi w rozleniwionym jelicie grubym. Pozdrawiam Justyna gg 2774030

Gość najlepszy sposob
to nie bzykaj sie analnie tylko jak ludzie w cipę !!!!

Gość halszczka
czopki - jak sie je aplikuje? dla mnie to brzmi potwornie - jeszcze niczego podobnego nie mialam :(

Gość Aniątko
''najlepszy sposób'' jesteś chory i tobie jest potrzebny psychiatra...

Gość beata323
Radziłabym zastosować Anurex. Według mnie to bardzo dobry lek. Jest tani, a bardzo pomaga. Ja wyleczyłam się z hemoroidów w dwa tygodnie. W tej chwili nie mam żadnych tego typu problemów z czego jestem bardzo zadowolona. Tutaj masz stronę, gdzie możesz kupić lek i dowiedziec się o nim więcej www.anurexworld.com Pozdrawiam