Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

witulka

Wierni i uczciwi?

Polecane posty

Gość G-Fox
Kobiety powinne być wierne

Gość nieprawda
bo mężczyźni nie zasługują na ich wierność :p

Gość G-Fox
Kobieta powinna być wierna swojemu mężowi Tak jest napisane w Piśmie Świętym

Gość mąż też przysięga przed
ołtarzem :p

\"Wielka miłość, wielka sila nie wybiera. Zostajemy jej wierni na zawsze.\"

Gość Skwarek
Kiedy jesteśmy zakochani, zazwyczaj wtedy bierzemy ślub. mamy na oczach różowe okulary i powtarzamy ufnie słowa przysięgi, tak trochę nieświadomie. O ile na wierność mamy wpływ, bo zależy od naszej woli, to powiedzcie mi czy można przysięgać miłość? pomyślcie chwilkę.... a jednak przysięgamy. czy nie dziwne? a bez miłości bycie wiernym to nielada wyzwanie....

Gość dru
DO WITULKA, NIE MA TAKICH , NIE PISZ GŁUPOT

Gość do dru
więc jacy są?świat chyba nie jest taki zły?

DO dru---> to jacy sa nie kochaja i zdradzaja??no pewnie sa, ale jezeli nie ma takich ktorzy kochaja i zdradzaja to ja sie z tego bardzo ciesze tak ma wlasnie byc!!

Mnie sie wydaje, że ssą tacy którzy kochają i zdradzaja. Jest wiele opowieści o tym, jak facet miał romans a potem wrócił i żyli razem długo i szczęśliwie. Więc chyba kochali?

Gość no oooo
kochali kochali ale brzydko robili;((

olkaa kochali....ale tylko siebie !!!!!!!!!!!!!! Do końca....na zawsze ...wierni sobie ..swoim potrzebom... swoim pragnieniom. Są tacy co całe życie są wierni ,oddani,, kochający bezwarunkowo , bezgranicznie. Nazywa się TO - miłość własna !

Gość mówisz teraz o sobie

Gość hopla ...

Gość A psiiiiik.... do gory
podniose bo może są jeszcze jacyś ucziwi ludzie .:classic_cool:

MaA....>Jeszcze raz przeczytałem Twoje wypoiedzi od początku, gdyż za pierwszym razem skupiłem się tylko ogolnie, na poruszonym temacie .Masz duże poczucie smutku , spowodowane tą calą sytuacją która dotknela Ciebie, w związku z Twym małżeństwem i chyba negatywne wspomnienia jeszce długo będą Ci towarzyszyc ,gdyż nie da sie wymazać z pamieci czegoś co wypełniało treść życia przez kilkadziesiat lat. Pewnie z tad tak wielkie poczucie żalu które sklania Ciebie do wyglaszania sądów że niemal 99% facetów w Twoim otoczeniu zdradza .Pozwole sobie z tym stwierdzeniem się nie zgodzić . Akurat z obserwacji mego środowiska znam dwa przypadki romansów i ....oba których główną aktorką byłą żona .Co jest bardzo smutne, to w jednym z nich dotyczyło to malzeństwa z długoletnim stażem . Po odejsciu przez żone w siną dal z kochankiem, były mąz pozostal z czwórką dzieci które najstarsze były już w wieku wkraczania w doroslość .Pewnie że było mu ciężko dostosowac się do nowej sytuacji jakiej się znalazł ,ale w tej chwili dobrze sobie radzi z tzw.prozą zycia, chociaz na początku , nie obyło się ,bez pomocy rodziny . Więc nie jest to tak czarno białe że tylko mężczyzni zdradzają . Dlaczego o tym pisze .? Na pewno nie po to, aby aby wywołac dyskusje kto jest bardziej skłonny do szukania przygody poza zwiazkiem ...bo wiadomo że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, a wtedy trudno jest osiągnąc consensus:....no dobrze może meżczyżni są troche bardziej skłonni do zdrad ..:D. Chodzi mi raczej o coś innego chciałbym odnieść się do tematu \"wierni i uczciwi \"..... podanym wcześniej przeze mnie przykłądem romansu ,chce Ci pokazać że nie jesteśmy takimi naiwnymi ludzmi którzy są wyalienowani z otaczającej rzeczywistości ,żyjącymi marzeniami :),pozbawieni poczucia realia czasów ....,chociażby przykładem mogą tu posłuzyć tematy na kafeteri od czytania ktorych można dojśc do wniosku, że wiernośc i uczciwośc to jakaś odległa historia .Czasem wręcz odnosze wrażenie że osoba, która ma odwage głośno przyznac się do tego, że chce w życiu kierować uczciwymi zasadami od razu jest postrzegana jako ktos prostoduszny kogo łatwo oszukać . Pojawiaja się wtedy pesymiści zaczynający mówić w stylu :nigdy nie mów nigdy,nie znasz siebie, nie wiesz jak byś zachował się w takiej sytuacji ,itd....to wszystko prawda.Chyba nikt nie może byc na tyle zadufanym w sobie aby móc z czystym sumieniem powiedzięć że z każdej takiej próby wyjdzie zwycięsko..... a pomimo to jestem głeboko przekonany że z tych dwóch postaw ...Ci którzy mowia otwarcie, o zasadzie uczciwości w zyciu, o wiele łatwiej poradzą sobie z odrzuceniem nadarzajacej się okazji do zdrady, niż ktoś kierujący się na co dzień mysleniem ; nie znasz siebie .:)Przynajmniej tak ja postrzegam przesłanie którym kierowała się -witulka-zakładając ten temat . :)

Borowik masz po cześci rację:)po cześci, bo nie mogę być zgodna z Tobą we wszystkim:) miałam mniej więcej taki zamiar zakładając ten topik, ale głównie chodziło mi o to, żeby utwierdzić się, żę w to co wierzę(czyt. uczciwość i wierność) nie sa właśnie zachowaniami nieznanymi i niespotykanymi:)a czytając kafe od jakiegoś czasu stawałam sie coraz bardziej niespokojna, że nie ma jużludzi, dla których te wartości nie sa waże i nie starają sie być tym zasadom wierni!! pzdr borowiki inni szanujący sie i swoich partnerów:)

Gość roika
My byliśmy wierni i uczciwi. Kiedy poleciłam na drugi koniec świata ratować ten związek, bo zdaliśmy sobie sprawę że miłość na odległość nie dla nas, usłyszałam uczciwie "juz nie umiem z tobą być". Gdyby mnie zdradził chyba byłoby mi łatwiej.

roika chyba nie było by Ci łatwiej-tak zachował sie wobec Ciebie uczciwie!!Powiedział i odszedł,a tak zdradziłby i by odszedł...bardzo uczciwy człowiek!!

Gość to
taki dobry czas na refleksjie:)

Ja tez cenie sobie te same wartosci co Ty witulka... Nie jestes sama. Ale wiernosc sama z siebie nie przyjdzie. Trzeba o nia walczyc i walczyc o wiernosc i uczciwosc musza oboje partnerzy, wspolnie a wierze, ze sie uda. Nie wolno jej nam zakladac z gory. Ze jak kocham to nie zdradze... bo to niestety nie jest takie proste. Nam sie nie udalo a jeszcze kilka miesiecy temu oboje myslelismy tak samo jak Ty... Ale naprawimy to... Mam nadzieje ;)