Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Natalkaa

duphaston w ciąży

Polecane posty

Gość Natalkaa

Lakarka kazała mi stosować profilaktycznie duphaston od 6 do 12 tygodnia ciąży. Czy to jest bezpieczne dla dziecka?

Duphaston to progesteron. A robiłaś badania hormonalne czy masz niedobór progesteronu?? Bo inaczej branie go ma raczej mało sensu, natomiast lekarze się chyba asekurują w ten sposób przepisujac wszystkim duphaston albo luteinę. Pozdrawiam

też to brałam kiedy wystapiło krwawienie. Jeszcze nie urodziłam wiec nie wiem jak wpłynie na moje dziecko ale kumpela która również to brała ma 4 miesięcznego, zdrowego syna więc chyba nie ma powodu do obaw

Ja też brałam duphaston do 12 lub 15 tygodnia, musiałam brać bo zagrażało mi poronienie. Czy skutki uboczne ma to nie wiem, ale wiem, że bez niego to poroniłabym.

Gość stysia74
czesc .nie martw sie tez bralam duhaston w pierwszej ciazy i mam wspanialego 2 letniego synka.teraz jestem przed rozwiazaniem drugiej ciazyi tez musialam brac .inaczej bym nie donosila obydwoch ciaz.takze zazywaj spokojnie i ciesz sie ciaza.pozdrawiam

Ja bralam do 18 tc. A teraz mam zdrowiutka coreczke. jak trzeba to lepij brac. Ale mozna zrobic badanie na poziom progesteronu jak jest ok to po co to lykac zwlaszcza ze sa to drogie tabletki.

Gość a czy
czy duphaston moze nasilac tradzik? macie objawy jakies od brania tego hormonu?

Gość uuupppuuuppp