Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość farbka17

po jakich farbach nie płowieją wam kolory?

Polecane posty

Gość farbka17

farbowalam włosy 2 razy, wczesniej mialam rozjasniane, ale postanowilam sobie zafarbowac. Za 1 razem uzylam farby garnier nutrisse i kolor co mycie mi płowiał( ale na poczatku był super i kazdy mowil ze w ciemncyh mi ładnie:) ale potem bylo cosraz gorzej włosy robil sie jakies rudawe, uzylam tez farby vivy) sredni brąz wyszedl za ciemny ale ladny a teraz znowu wypłowiał tzn. po kazdym umyciu schodzi mi farba i zawsze włosy maja inny odcien coraz jasniejszy i bardziej rudawy:( co moge zrobic zeby temu zapobiec? jakiej farby uzywac? chce miec ciemne włoski ale coraz bardziej jest to meczace nie chce farbowac włosów co półtora miesiaca zniszcze je sobie:( pomozcie mi prosze!

Gość nodi19
też mam ten problem :( ale mi sie wydaje że u mnie to przez trwałą....

Gość nie pozostaje nic innego
JAK TO NIE CHCESZ FARBOWAC CO PÓŁTORA MIESIĄCA?!!!!!!!!! A ODROSTY?

Gość tylko nie Palette-o
Te farby i szapmony z Palette są okropne:-o

Gość farbinka pospolita
POlecam LOREAL EXCELLANCE(chyba ta sie pisze) kosztuje cos k 20-22 zł w markecie..

Gość farbka17
długo nie odpisywalam nie bylo mnie, i musze powiedziec ze odrosty mam ale nie rzucaja sie w oczy dlatego spokojnie bym wytrzymala 2 miesiace albo dluzej, nikt o odrostach mi nie mowi tylko ze kolor mam jakis inny to jest straszne, zastanawiam sie czy znowu sobie nie rozjasnic włosów.... tylko wole byc brunetką :( lepiej sie czuje w ciemncyh włoskach, chociaz jasne pasemka tez mi pasuja, a jakich wy farb uzywalyscie/ uzywacie? ja zawsze biore inna (znaczy 2 razy dopiero farbowalam jak juz pisalam) teraz nie wiem co zrobie a włosy sa coraz gorsze...:((

Najlepsze farby sa firmy Joanna!!! Chociaz maja maly wybor kolorow, to sa niedrogie i uwierzcie mi... nie mialam takich miekkich wlosow po zadnej innej farbie!!! W ogole mi nie wypadaly wlosy.A co do dlugosci trzymania sie koloru, to niestety nie moge sie wypowiedziec, poniewaz myje glowe codziennie :) Pzdr!

Gość farbka17
hmm uzywalam rozjasniacza joanna kiedys ale fryzjerka powiedziala mi ze strasznie niszczy włosy od tej pory nie uzywam, czy wy tez tak slyszalyscie

Gość farbka17
odswiezam... wiec jakie znacie dobre farby do włosów, albo moze szampony utrwalajace dobrze kolor??

Jesli chodzi o bardzo ciemne brazy (przechodzace w czern) to uzywalam: Loreal\'a, Garniera (Nutrisse i color naturals), paletty, mariona, joanny i dupa. Wlosy po 3-4 tygodniach trzeba farbowac, bo kolor jest wyplowialy :(

Gość farbka17
hmm no ja takich ciemnych brazow nie uzywam tylko takie srednie, ale tez na poczatku ciemne wychodzą:P to widze ze duzo frab ci nie podpasowuje... u mnie pewnie tez by tak bylo:( jest jescze farba brillance czy jakos tak moze bym sprobowala... ale watpie zeby wyszlo mi na dobre:( a farbowala ktoras z was u fryzjera?

Gość koki
A co powiecie na szampony koloryzujące takie do 20 płukań. Jestem ciemną blądynką z rozjaśnionymi pasemkami i korci mnie na wypróbowanie jakiegoś kolorku, ale chciałabym żeby po pewnym czasie kolor się całkiem zmył. Czy to jest możliwe ??? Myślałam o szamponach koloryzujących z Welli - co o tym myślicie. Mam ochotę na orzech - czy chyci mi na moich włosach, chodzi mi o taki jasny orzech - czy ktos mi może cos doradzić ?? Czy bardzo ciemne wyjdą włoski po tym szamponie i czy całkiem zmyje się po pewnym czasie ten kolorek ??? Doradcie PLIS !!!!

Gość farbka17
nie uzywalam szamponu koloryzujacego ale moim zdaniem jesli chodzi o takie do 20 myc to sie trzymaja schodza ale i tak kolor widac, do konca ci raczej nie zejdzie, pamietam ze moja kolezanka tak farbowala tylko ona jakis bordowy odcien miala, z orzechem nie wiem jak to bedzie:P

Do koki -------> jeżeli masz rozjaśniane pasemka, to orzech wyjdzie CI na nich rudy, a blondy zielone. Wiem, bo próbowałam ,i nie mam już siły do moich włosów.CHciałąm wrócić do naturalnego koloru (średni blond), ale się nie udało,bo blondy wychodzą z zielonkawym odcieniem,natomiast po farbowaniu na brąz kolor na początku był ładny - a lekkim tylko rudawym połyskiem, natomiast, kiedy się zmywa to do okropnego rudego:-(

Gość koki
Annna nieźle mnie przestraszyłas, chyba farbowanie mi przeszło całkiem !!! Dzięki za przestrogę !!!!!!!!!!!!!!!

Gość eska*
Słyszałam ze Safira jest bardzo dobra

do fabka... co do rozjasniacza joanna kazdy kto go wybrobowal wie, ze 1.fakt ze sa ladne pasemka po nich,ale 2.i to wielkie strasznie niszcza wlosy i pala wrecz je dlatego trzeba uzywac po nich masek regenerujacych lub od razu zasosowac rozjasniach londy uwiezcie wlosy po nim nie byly takie suche jak po joannie,najlepiej londa-arktyczny blond.pozdrawiam co do kolorow moja mama uzyla wella i kolor sie jak na razie trzyma

Gość patrycja niezdecydowana
A co myślicie o szamponie koloryzującym z Welli takim do 3 myć. Można wypróbowac kolorek (tylko czy chyci??) i zaraz go zmyć. Kosztuje tylko 4 zl z groszami i stosuje się go jak szampon (żadnego wysiłku). Miał ktos ???? Schodzi całkiem kolor po 3 myciach ??? ładnie farbuje na jednolity kolor ?? Interesują mnie blądy, i np. jasny orzech (widze że orzech teraz jest na wzięciu hihi) !!! Doradcie Plis !! Moze ktos stosował Viva Color Reflex z Welli ???

Gość blONd a nie blĄd
do kurwy nędzy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A poza tym idźcie do fryzjera, bo za tydzien założycie topik "co zrobić z tym gównianym kolorem który sobie sama nałożyłam na łeb" :P

Gość patrycjaniezdecydowana
I po odpisujesz ??? bawi Cię to ??? jak nie chcesz doradzić to się nie wtrącaj !!!

Gość ciszka2
Co taka Cisza ??

też farbuję włosy na brąz, ale nie wyobrażam sobie żeby frabować rzadzie niż raz w miesiącu (odrosty i płowienie). KOlor płowiej właśnie dlatego, że farby są mniej szkodliwe i łagodniejsze niż dawniej, ale coś za coś- szybciej schodzą. teraz mam 2-gi raz ViVę welli i mam wrażenie, że dzięki szamponowi gliss kur do brązowych włosów, jakoś dłużej trzyma się kolor (a też mam \"problem\" taki, że włosy nabierają rudawej barwy). Odradzam szamponetki welli, kiedyś kupiłam 2 w promocji i po pierwsze: jedna saszetka by nie starczyła na pewno, a mam włosy parę cm za ucho, po drugie: nie chycił kolor W OGÓLE. Najlepszą farbą jaką stosowałam (a stosowałam prawie wszystkie) jest Casting: mimi, że to szampon bardzo długo się tzryma i wychodzi piękny kolor, niestety wadą jest mało odcieni brązu do wyboru

Gość farbka17
nebraska a farba viva wella to to samo co viva?, bo farbowalam vivą, ale nie wiem czy pisalo wella, nie mam za bardzo doswiadczenia w farbowaniu dlatego pytam sie heh:) a na jakie kolor farbujesz włoski? ja ostatnio wlasnie z tej vivy na sredni braz:P wychodzi ciemny ale ładny:)

Gość farbka17
do nebraska--> a napisalas ze na brąz sorka:P:)