Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maverick

zerwanie zaręczyn

Polecane posty

Gość maverick

jak laska spuszcza chłopaka do kibla to powinna oddać mu pierścionek zaręczynowy czy też może go sobie "zachować" na pamiątkę? jak to jest? są jakieś zasady?

Gość powinna oddać
ale pewnie zachowa sobie na pamiątkę, tak jak facet fotografię upolowanej :D

Gość powinna oddac
bo to nie jest prezent tylko symbol

Gość maverick
bo ja zostałem zaliczony ( laska zaznaczyła sobie kolejną kreskę nad łóżkiem ) ale pierścionka nie oddała... tak jej sie podoba ? kawałek złota z brylantem za marne kilkaset złotych ?

Gość maverick
czy ktos ma inne zdanie na ten temat ?

Gość uważam
że powinna oddać,ale jestem nieco starsza i mniej konsumpcyjna niz współczesne kobiety:)

Gość poczekalnia u dentysty
No ale to raczej powinno wyjść od niej , bo niehonorowo domagać sięzwrotu pierścionka. Ale ona powinna oddać

Gość przezyłam podobną historię
powinna oddać , jeśli to ona zrywa zaręczyny....wypadałoby przynajmniej !!

Gość maverick
ja sie nie domagam - stać mnie na wiele takich pierścionków, tylko zastanawiam się po co go nosi ? może to takie trofeum? tak jak kiedyś myśliwi chodzili w futrach z upolowanej przez siebie dzikiej zwierzyny ?

Powinna oddać. Istnieje wyrażenie \"oddać/zwrócić pierścionek\", które jest synonimem zerwania zaręczyn właśnie. Pierścionka natomiast facet może nie przyjąć (poprosić o zachowanie go), jeśli rozstają się przyjaźnie i on zechce, aby była to pamiątka miłości, ale zdaje się, że to akurat nie ten przypadek.

Gość a czy Tu masz dajej jej zdjęci
??? uważam, że po zerwaniu i zdjęcia powinny wrócić do danej osoby. co do pierścionka, kto to pozna, że on zaręczynowy? ;)

Gość maverick
ze zdjęciami to już przesada chyba ... takie rzeczy powinny zostać.

Moim zdaniem nie ma się nad czym zastanawiać. Powinna oddać niezależnie od tego, kto zerwał zaręczyny. Nie gniewaj się, ale chyba powinieneś się cieszyć, że nie spędzisz z taką osobą reszty swojego życia. Pozdrawam ciepło

Gość średnio
ogólnie niedlugo mysle chodz nie chce czeka mnie to samo poniewaz za krotko jestem trzymany nic nie moge zrobic i mam nadzieje ze dostane ten pierscionek spowrotem .. moze zle mysle ale tak powwinno sie stac

Gość latka
A ja bym tam sobie zostawiła. Facet z tym pierścionkiem i tak nic nie zrobi ( no bo innej juz go nie da - chyba.. ) a mnie by przypominiał czasy jak było Nam dobrze.

Gość Natuszka
ja bym zostawila i sprzedala i pojechala na wycieczke;)

Gość an.
a ze mna zerwał narzeczony choć nikt z nas nie mówił o zerwanych zaręczynach. oddam mu jeden pierścionek, który mi dał po babci, drugi kupiony dl amnie specjalnie zachowam sobie na pamiątkę. Oglądaliście uciekająca pannę młodą? miała pokaźną kolekcję pierścionków zaręczynowych. W sumie zastanawiam się po co kolesiowi pierścionek? i czemu o tym myslisz? będziesz go nosił?

Gość ja oddałam
taka jest zasada ciężko było :( powinna oddać

Gość an.
e tam zasada a jest jakas zasada mowiaca o zrywaniu z narzeczona na przyklad? girl power. wcale nie musicie oddawac jak wam sie nie chce. i juz.

Gość pierscionek zareczynowy
to nie prezent tylko symbol tego, ze kobieta zgodzila sie wyjsc za maz za faceta i skoro zmienia zdanie powinna go oddac i nie wnikac co On bedzie z nim robil. Moze da innej, moze zachowa sobie a moze sprzeda - jego sprawa.

Gość wiesz co ...
nie wiem jaka jest zasada :P ale ja po zerwaniu zaręczyn oddałam pierścionek ale słyszałam od kilku osób, że źle zrobiłam bo mogłam sobie go zostawić na pamiątkę :o

Gość ja oddałam
ponoć przynosić moze nieszczęście posiadanie takiego pierscionka i sprawiac kłopoty w znalezieniu innego faceta dokąd ma sie ten stary pierscionek a niech se zabiera na co mnie takie fatum w domu :)

Gość a ja powwiem tak
drogi mavericku. powinienes poprosic o zwrot tego pierscionka bo takie juz sa zasady. jezeli nie chce oddac.. trudno powiedz ze masz swoj honor i niech sobie go zatrzyma. krotka pilka i nie ma sie co wyklucac

ona zrobiła wszystko dla tego pierścionka ! :P a teraz leży skulona na sofie i sobie ogląda :D ...a tak serio może nie chce oddać bo może zastanawia sie czy dobrze zrobiła zrywając zaręczyny

Gość Lea25
Powinna oddac wiesniara sie tylko okazala . Co innego takiej zabrac a co innego zostawic na pamiatke osobie, ktora na to naprawde zasluzyla.

Gość ____vilas____
Zerwał zaręczyny ze mną przez gg. Jego pierścionka wyrzuciłam do morza, niech płynie przez morze łez wylane przez niego w który sposob nieszczęśliwy tonie. Teraz już nigdy mnie nie zrani, nie pokaleczy słowami, ani nie będzie skrzywdził mnie...

ja oddałam byłam znim 5 lat i po zareczynach odeszłam oddałam na choler mi to gówno było

Gość hhgujhgujb
jesli facet zrywa zareczyny to kobieta zachowuje pierscionek jesli kobieta to powinna go zwrócić jesli moj związek by sie rozpadł to oddałabym pierscionek niezależnie od tego z czyjej winy by sie to stalo

Gość zerwalam
ja zerwalam zareczyny a pierscionek zatrzymalam :)