Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zła_baba

Bardzo mnie ciekawi dlaczego lekarz może odmówić kobiecie cc??

Polecane posty

Gość darka32
a tak wogole , to kto powiedzial ze porod = cierpienie !? nie zawsze tak musi byc , czesto zalezy to wlasnie od nas samych . pozdrawiam ..

Jakby to powiedziec, po przeczytaniu wszystkich wypowiedzi moge stwierdzic ze ludziom brakuje oglady. Nie zgadzanie sie z kims to jedno ale besztanie tej osoby bo wyrazila swoja opinie to totalnie co innego. Zla Kobieta napisala co mysli i co czuje. Nalezy sie Jej odpowiedz bez wyzywania i obrazania. Moze nie ma racji i moze trzeba jej to powiedziec, ale nie w taki sposob. Ja na przyklad nie do konca sie zgadzam z tym co napisala, ale nie wyzwe Jej od glupiej krowy tylko dlatego, ze inaczej mysle! Troche kultury...

Gość As28
Lekarze zalecają naturalny poród nawet jak się pierwszy poród zakończył cc, ponieważ każda ciąża zakończona cc osłabia macicę. A nie daj Boże aby się 4 ciąża po 3 cesarkach trafiła. Leżałam z dziewczyną po 4 cc. Nikt się nie chciał zająć w całym województwie, tylko jedna młoda lekarka się tego podjęła, ponieważ im więcej cc tym mniejsza szansa na donoszenie ciąży bez poronienia, a także wzrasta ryzyko zagrożenia życia matki o 70%. Wystarczy trochę poczytać, zanim się będzie podważać decyzje i kompetencje lekarza. Jak nie ma bezpośrednich powód do cc, to warto rodzić naturalnie. Koleżankom zazdroszczę porodów siłami natury, bo ja na cc trafiłam po całej dobie od początku pierwszych bólów porodowych jak już dostawałam drgawek przy każdym skurczu. Dopiero od lekarza na pierwszej kontroli po wyjściu ze szpitala dowiedziałam się, że musiałam mieć nadciśnienie tętnicze podczas porodu.