Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czerwona nić

Czy używacie gąbek do rozprowadzania żelu pod prysznic ??

Polecane posty

Gość Czerwona nić

Czy może myjki ? Rozprowadzacie ręką ? Choć mycie ręką to trochę nieekonomiczne. ja do tej pory myłam się zwykłą gąbką za 1,50 ale ostatnio marzy mi się taka bardziej mięciutka gąbka i zaczełam się zastanawiać jak to jest się myć prawdziwą gąbką z morza. Tylko że one są bardzo drogie Już nie pamiętam ile dokładnie kosztowały ale pamiętam że były bardzo drogie

Ja mam taka naturalna gąbeczke :) z Douglasa :) jakies 90 zł dalem ale była promocja :) może nie jest za ładna ... wiadomo kolorek kawy z mlekiem ale własnie takiej uzywam do żelu równiez ;)

Gość Czerwona nić
No i jak ? Uważasz że jest wygodniejsza w użytkowaniu od zwykłej gąbki ?? I czy jest trwała ? czy nie bardzo ?

jest troszkę inna w \"dotyku \" nie ma regularnej budowy jak poliuretanowa gabeczka , mam ja 3 miesiąc i nie zmieniła swoich \"właściwości\" ani koloru , ani sie nie znieksztalciła .

Gość jedna mala istotka
wow 9 dych to sporo jak na gąbeczke:/:O:O:O:O:O:O:O:O

Gość Czerwona nić
Nooo drogie jak cholera. Ale myślę że jak dobrze poszukam to znajdę coś za mniej niż 90 zł. Tak owszem jest to taki kaprys bardziej niż coś sensownego :O

Gość piq
Najlepszą gąbką są dłonie mojego męża,w dodatku za darmo.

Gość Czerwona nić
No tak, ale ja jeszcze nie mam męża... :P A chłopak rzadko u mnie bywa bo mu się nie chce do mnie jeździć. Leniuch..:(

Gość cola light
jak mozna myc sie zwierzatkiem :(:(:(:(???

Gość aja ci cos powiemmm
hahahaha zwierzatkiem:D:D:D:D:D:D:D jesz jajka???? nosisz moze skore?? futro itp.??? jesz mieso??? a poza tym jakie to zwierzątko :P:P:P:P:P:P

podobno nie powinno sie myc gabka (zwlaszcza okolic intymnych) bo na mokrych gabkach rozwijaja sie bakterie, grzyby itd.

Gość piq
Zawracanie głowy.Odkąd pomiętam myję się gąbkami i jeszcze żadne bakterie mi nie zaszkodziły.

Kiedyś uzywałam tradycyjnych gąbek, jednak szybko się zużywały. Od jakiegos czasu stosuje myjkę. Świetnie rozprowadza żel, wystarczy go odrobina i śietnie masuje ciałko. A co do bakterii...od czasu do czasu piorę myjkę razem z ręcznikami w wysokiej temperaturze w pralce, myjka jest wtedy czyściusieńka.I nie trezba jej tak często zmieniać tak jak zwykłe gąbki.

Gość pewnie ze sie
myje gabka! czy wogole takie masowanie gladkimi dlonmi z zelem czy mydlem cos daje ? ;I zawsze kupuje najbardziej szorstka gabeczke zeby sie porzadnie umyc i zetrzec obumarly naskorek

Gość pytonica
Ja tez wiem,ze lepiej sie myc reka bo w gabkach i w myjkach znajduja sie grzyby i bakterie.

Gość Czerwona nić
No ja używam gąbki bo gdybym rozprowadzała żel dłońmi to jest to strasznie nieekonomiczne i muszę chyba z 5 razy nalewać żel na rękę żeby wysmarować nim całe ciało a na gąbkę wystarczy raz nalać żel lub góra 2 razy i tak się pieni że mogę spokojnie się cała umyć. Kiedyś mój chłopak mył się dłońmi i żel mu się zużywał po paru tygodniach a jak się używa gąbki to żel starcza nawet na pare miesięcy spokojnie.

Gość referatorka
chyba jestes gruba, ze tak duzo razy musisz nakładac nie chciałam Cie obrazić, ale tak mi na mysl przyszło...

Są myjki zrobione jakby z siateczki, wystarczy kropa żelu i od razu jest pełno piany. Kiedyś dodawano je do standardowych zestawów typu Palmolive, ja swoją kupowałam kiedyś w Sephorze. Sa zdecydowanie ekonomiczniejsze, ponieważ myjąc się za pomoca ręki zwykle zuzywa się o wiele więcej żelu lub mydła.

Gość Veritas
Do aja coś ci powiem. NIe każdy uważał na lekcjach biologii ale gąbka to nie jest roślina jak chyba większość uważa ale najprymitywniejsze tkankowe ZWIERZĘ.

Gość Czerwona nić
Oooo widzę że ktoś wyszperał z archiwum mój stary topik :D Ja grubaaa ??? Wypraszam sobie :P Jestem wysokim, patykowatym chucherkiem z mikroskopijnym biustem. No nalewam tyle żelu bo lubię jak się dobrze pieni i mam świadomość że jestem porządnie umyta. To też zależy od tego na ile dany żel jest wydajny.

Gość lady water
ja myje sie naturalna gąbką, taką olbrzymią, kupiłam ją 2 lata temu na Krecie nie pamiętam ile dałąm ale sporo. Ja ona nie jest ładna??!! ona jest przepiekna o niebanalnym kształcie, wogle naturalne gąbki są bardzo ładne..a nie taki kolorowy syf. no ale cóż

Gość Czerwona nić
Owszem naturalne gąbki uważam za o wiele piękniejsze. Te zwykłe i kolorowe wydają się kiczowate.