Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wiosna1

On jest dużo młodszy ode mnie

Polecane posty

Gość kobieta34
Do facettt: mówisz tak, bo nie jesteś kobietą :) Oczywiście są dwie szkoły, ale ja reprezentuję tę, że żadna miłość nie jest warta tego cierpienia, jakie po sobie pozostawia. Nie mam monopolu na wiedzę, ale obawiam się, że w tej sytuacji zastanowienie się nad przyszłością jest dla Wiosny bardzo celowe.

Gość dokładnie cser
CZASEM FAJNIE JEST PRZEZYC COS SUPER PRZEZ KILKA MIESIECY I WSPOMINAC TO CALE ZYCIE NIZ NIGDY NICZEGO DOBREGO NIE ZAZNAC I CIERPIEC Z TEGO POWODU

Gość miruuuu
przez kilka miesięcy...a potem do śmierci cierpieć :O

Gość Baba aaaaaaaaaaaa
baba jest obrzydliwa i tyle a tej jej jebak zboczencem i jeszcze nam tu wmawiaja MILOSC Dupa para zbokoli sie dobrala Dalam to do przeczytania mezowi Facecettt 37 lat zyga na taki uklad i powiedzial tak ONA LUBI STOJACEGO A ON GERARTOFILJE Babo spadaj wal sie z wnuczkami fuj 'za kase a nie udajecie chuj wie co znt.Ty udajesz bo Twój nie wiemy jaka role spełnia w zwiazku

Gość cześć wiosna1
dlaczego nic już nie piszesz?????????

Gość wiosno
odezwij się do nas!!!!!!!!!!

Dzień dobry :). Za każdym razem z uwagą czytam Wasze komentarze, nawet te wulgarne, ponieważ niosą czyjąś prawdę. Przepraszam tych, którzy czują się dotknięci moimi odpowiedziami, zarzucają mi że nie potrzebuję rady. Rzeczywiście nie o radę tu chodzi. Bardziej zależy mi na rozważanich, dzieleniu się doświadczeniami, zastanawianiu się. Wspólnemu! A to co piszemy do siebie wpływa na nasze patrzenie na rzeczywistość a tym samym na nas.I to, że chcę się spierać nie oznacza, że nie cenię sobie waszych słów.

Często pojawia się troska o mnie i o to co będzie po rozstaniu.Czuję przez skórę, że to bardzo prawdopodobny scenariusz. I boję się tego. Aby chuchać na zimne kilka razy próbowałam usunąć się z życia Adama-Andrzeja(!). Oboje próbowaliśmy. rozstawaliśmy się z rozsądku i z myślą o przyszłości.Chciałam by poznał odpowiedniejsze dziewczyny. tak jak piszecie - bolało gdy chodził na imprezy, spotkania. Po tych imprezach wracał niezadowolony, że stracił czas, że nic ciekawego się nie działo itp. i wracaliśmy do siebie, bo było ciężko nie uczestniczyć w swoim życiu. I sex nie jest tym co szczególnie nas ciągnie do siebie. bardziej taka zwyczajna powszedność - zakupy, gotowanie, spacer, film...

Wiosno - brawo! Dlaczego masz sie w zyciu kierować tym, co sądzą o Tobie inni? To Twoje życie nie ich...

Gość taka ślepa jak ty
byłam w sytuacji podobnej do twojej.mój luby po trzech latach uznał, że chce miec dzieci i poszedł do młodszej. ledwie to przeżyłam. nie warto!!!

Gość taka ślepa jak ty
jeszcze jedno. przyjżyj się uważnie - szczeniak napewno z niego wyłazi. czy to przypadkiem nie Ty pomagasz mu w życiu bardziej niż On tobie? czy nie jest jak bluszcz, który żeruje na twojej dojrzałości...pomyśl ile dajesz a ile dostajesz?...

a ja znam taka parę: ona 59 on 36 są razem od kilku miesięcy... i są szaleńczo zakochani ;) nie przejmuja się opiniami innych... jedyne czego ona nie moze mu dać to...dziecko...

Gość do wiosny1
Wszyscy na początku są zafascynowani sobą, zakochani bez pamięci ale to z czasem mija! Potem trzeba budować solidny związek na dobre i na złe! WIOSNO DROGA on naprawdę nie da ci podpory na starość będzie ciągle młody O CAŁE POKOLENIE !!! TO nie jest 10 lat różnicy (chociaż jak dla kobiety starszej może być za dużo) to całe 25 lat!! Wiem co czujesz ! Chciałabyś skończyć ale ci bardzo żal !!? Musisz się przestawić na inny tor myślenia.... przed tobą piękny wiek, nie zmarnuj go na póżniejsze rozterki ! Im dłużej będziesz zwlekać tym gorzej! podpisano :dobrze życząca!

Wiosno :) ciesz sie ta miloscia i nie zadreczaj pytaniami co bedzie w przyszlosci! Wielu osobom nigdy w zyciu nie bedzie dana zadna milosc....Wazne jest tu i teraz! Ktos pisze, ze na "starosc" nie bedziesz z nim, a przeciez tyle jest rozwiedzionych, czy wrecz cale zycie, samotnych kobiet, samotnych mezczyzn, wiec nie ma recepty na szczecie, nie ma gwarancji!!! Kochaj i badz kochana jak najdluzej. Pozdrawiam Cie serdecznie i zycze szczescia! Tak trudno znalezc milosc :):)

Gość do Pani
WIOSNO piszesz że chodził na imprezy i był znudzony, poczym wracaliście do siebie! No i że sex nie ważny , byle by pobyć ze sobą. Wiesz co on naprawdę nie spotkał jeszce tej swojej miłości a ty jesteś w tym momencie dla niego tylko PRZYSTANIĄ !

Gość wiecie co
ja myślę że wiosna się już zagubiła! Jedni mówią TAK a niini NIE! Sama miałam podobny problem ale różnica była prawie 10 lat! Serce mi mówiło TAK a moja głowa NIE! poszłam więc do wróżki i problem rozwiązał się sam! POZDRAWIAM wiosnę1.

Gość budowanie przyszlosci
o jakiej przyszlosci mowicie? tej w trumnie? zyj kobieto! tylko zycie sie liczy. nikogo nie ranisz, czego trzeba wiecej? jesli kochasz to jaka roznica czy sama to zakonczysz czy slepy los? i tak bedziesz cierpiec.. wiec zyj poki co swoim szczesciem.

nie napisałam, że sex nie jest ważny. jest ważny! przynajmniej dla nas. napisałam tylko, że nie jest najważniejszy.Wypływa z naszej potrzeby czułości, bliskości. Lecz kiedy rozstawaliśmy się, to tęskniliśmy najbardziej za obecnością w swoim życiu, podzieleniu się radością czy smutkiem mijającego dnia, nie za rozładowaniem fizycznym, który jest pięknym dopełnieniem Miłości, nie jej determinantem. Tak jest u nas :).

Odnośnie bycia PRZYSTANIĄ - myślę że tak jest, masz racjęI jeśli tylko spotka dziewczynę, którą pokocha bardziej niż mnie - odejdzie. Oboje to wiemy. On musi przeżyć, to o czym piszecie - małżeństwo, radość posiadania dzieci, rozczarowania itd...A z drugiej strony,czy wykluczacie możliwość, że to ja spotkam kogoś kto przyćmi obecne uczucie? I też odejdę...a czy młodzi którzy decydują się na bycie razem - nie powinni mieć tych samych dylematów. My, z powodu ogromnej różnicy wieku, na codzień mamy świadomość tego co może się zdarzyć. I to boli, męczy, nie daje beztroski. ( stąd moja potrzeba rozmawiania z Wami) I może podobnie, do osób śmiertelnie chorych, którzy wiedzą że ich czas ma wyznaczony-bliski kres, staramy się nie zmarnować ani jednego dnia, ani jednej chwili? I wiem, że nie chcę zepsuć życia Adamowi-Andrzejowi...

Gość ssin
Wiosno, nie przejmuj sie tymi zjadliwymi opiniami, ciesz sie swoim szczesciem i kazda chwila ktora jest Wasza. Tak zawistnie moze pisac tylko ktos kto nie przezyl prawdziwej milosci. Pozdrawiam i zycze szczescia

Gość droga wiosno
Ty już masz jeden etap swojego życia za sobą! Ważne w tym wszystkim że wiesz co może nastąpić, łatwiej ci będzie się pogodzić z tą myślą! A bądz sobie przystanią, bierz co ci ten facet daje! Żyje się raz!

Gość to jaa
to ja tu normalnie przezywam ze jest 6 lat odemnie mlodszy i nie wiem co robic,a u Ciebie taka roznica wieku i juz 2 lata jestescie z soba....! No to juz WIEM! Dziekuje ze zalozylas ten topik :)

Gość empe
nie ogladaj sie na innych, na opinie i konwenanse ciesz sie miloscia, bo nic w zyciu nie jest wazniejsze

Gość ten topik
już umarł lub zasnął!!

Gość 2-ratia
Ja bylam 6 lat w zwiazku z facetem mlodszym o 7 lat.Od dluzszego czasu zaczela mi przeszkadzac ta roznica wieku,niby nie tak duza.Nie bylo jakiegos oficjalnego rozstania ale ulzylo mi gdy sobie poszedl.Nie widzialam sie z nim juz miesiac i ulzylo mi.Nareszcie jestem soba i robie co chce.Taka roznica wieku jaK u ciebie,mysle,ze kiedys ktoremus z was to zacznie przeszkadzac i oby nie zostal ci po tym wszystkim moralny kac.

Gość taka ja włąśnie a co...
musze przyznac ze to co przeczytałam troszkę mnie zaskoczyło... nie sadziłam po prostu ze ta róznica wieku jest tak duża... nasuwa się mysl czy Jego zaangazowanie w ten związek jest prawdziwe...? Jednak przyjmując taka opcje czego serdecznie Ci życzę sądzę, że w społeczeństwie nie znajdziecie zrozumienia a większośc ludzi jak nie wszyscy... hym większosc będzie podchodzić to tego faktu tak jak ja na pocżatku gdy to przeczytałam. Czyli iż jest z Toba dla pewnych korzyści nie koniecznie majatkowych. Zastanawiając się jednak nad tym dłużej... Miłość nie zna granic, jej istota może pojawić sie wszędzie... Czemu o tym piszę? Ponieważ w to wieże... toteż i w wasz związek wieże jednak na podstawie własnego doswiadczenia musz eprzyznac ze bedzie wam trudno o akceptacje wśród bliskich jak i dalszych, wśród ludzi po prostu. Mój związek ma różnice zaledwie dwóch lat. On jest własnie o tyle młodszy a wśród znajomych słysze jedynie podśmiewanie sie i ironiczne "szcześcia, szczęścia, szcześcia" ... może po prostu tacy znajomi... moze nie męzczyzne a ich powinno się zmienić. A może po prostu nie powinnismy zwracać na to uwagi wszak nie chodzi o to by uszcześliwiać innych a samych siebie. Powodzenia i pozdrawiam.

Gość hejka do wiosny
przykre to, ale wasz związek w społeczeństwie polskim długo nie potrwa. Przeczytałam wszystkie komunikaty w tym temacie i radzę Wam z całego serca zmienić radykalnie środowisko, tzn wyjechać najlepiej do Stanów, albo może do Australii, do jakiegoś kraju, gdzie ludzie nie wpierdziulają się innym do życia i związku emocjonalnego z partnerem. W Polsce zawsze wasz związek będzie solą w oku zwłaszcza młodym panienkom, zazdrosnym i bezwzględnym, więc prędzej czy póżniej jakaś siksa spowoduje rozpad waszej miłości a nawet przyjaźni. A przecież Wasza miłość, jak każda inna miłość ma prawo do istnienia, więc nie słuchaj ,że jesteś egoistką bo nie pozwalasz chłopakowi mieć normalnej rodziny , dzieci itp. Przecież twój chłopak właśnie ciebie kocha i z tobą chce być, i jemu najwyraźniej nie przeszkadza,że nie będzie miał z tobą dzieci, więc dawno już zaakceptował tą sytuację i jemu jest z tym dobrze, i tobie to pasuje ,a to jest najważniejsze. Miłość jest piękna i zasługują na nią wszyscy niezależnie od wieku, wyglądu i pozycji społecznej, po to jeteśmy stworzeni, by się kochać nawzajem. Mnóstwo par z własnego wyboru nie posiada dzieci, więc nie musisz niczego sobie zarzucać. Życzę dużo cierpliwości i wytrwania jak najdłużej w waszym ciekawym związku :)

Gość auuuaaa
wczoraj ogladałam w nocy na polcacie program o miłości w starszym wieku, o seksie ludzi około np 70 , i wiesz co Ciesz Się Chwilą ,zyje sie tylko raz ,zasługujesz na szczescie a ,,krytykanci'' to ludzie zacofani ,ktorych mi osobiscie szkoda.Nie mysl co bedzie za 3,5,10 lat mysl o tym co jest teraz ,co masz i co powoduje ,ze jestes szczesliwa...Zwiazek faceta ok 60 i kobiety ok 30 mniej szokuje??dlaczego??? do cholery dlaczego ....nie mysl nad tym wszystkim bo madrej odpowiedzi nie dostaniesz , pamietaj zyje sie tylko raz i za Odwage zawsze się płaci , strach nic nie kosztuje.

dziękuję wam za rady! Wszystkie. czas zakończyć ten topik - Mój ukochany odszedł!!!!!!!! macie rację boli cholernie