Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PYTAJACA IZLE SIE CZUJACA

NASILONE MDŁOŚCI GDY POCZUJE DYM Z PAPIEROCHÓW -CO TO MOZE BYC?

Polecane posty

WITAJCIE! od kilku tygodni obserwuje u siebie dziwne objawy0 kiedys miprzeszkadzalo ,ze rodzice pala, a ostatnio niem oge qwytrzymac w dymie... zle m isie robi ,zaczyna bolecm nie glowa i lzawic oczy... przed chwila zwymiotowalam ... nie wiem moze to od czegos innego?moze od jedzenia akurat dzis zjadlam sos grzybowy [oryginalne grzyby z lasu od ciotki],prazynki ,kawa capuccino... co moglo byc przyczyna wymiotow? czy masm jesc dzis kolacje??? mam w ustach dziwny posmak..:/ moze tezs ktos tak mial?

Gość z dużym prawdopodobieństwem
CIĄŻA :)

niemozliwe... mam okres .. itp... i bylam dodatkowo u ginekologa takze ciaza to nie jest:)

Gość plisss kto tak mial

Gość .s.
zatrucie składnikami dymu papierosowego, spowodowane nagłą nadwrażliwością...nie wiem dokładnie jak to nazwać, ale polega to na tym, że jeśli jakiś czynnik (w tym przypadku dym) długotrwale oddziałuje na organizm, uszkadza i jednoześnie zatruwa go (go-czyli organizm). Najlepiej unikać sytucji, gdzie jest dym. Twoi rodzice muszą się nauczyć palić np na balkonie, w końcu Twoje zdrowie jest ważniejsze niż ich nałóg. Choć z własnego doświadczenia wiem, ze prędzej ty się wyprowadzisz niż oni dostosują sie do Twoich potrzeb (taka wredna natura palacza, który nie potrafi pojąc, że komuś jednak dym szkodzi). Zraz ktoś skrytykuje to co piszę, ale skład dymu papierosowego mówi sam za siebie - nie tylko nikotya, ale aceton, metale ciężkie, rozpuszczalniki, itp. Biernemu palaczowi bardziej ten dym szkodzi niż temu kto sam pali. Dym może wywołać reakcje alergiczne - takie jak u Ciebie, włącznie z astmą, zaburzenia układu krążenia, oddechowego, itd.

Gość plisss kto tak mial
jejciu dziekuje ci za obszerna odpowiedz!!!!🌻 moi rodzice pala np tylko w kuchni i jak tam wchodze to juz ostatnio wytrzymac niem oge,.. kiedys to i mylam naczynia jak kopcili teraz juz nie... a najgorsze jest to ,ze ostatnio mam caly czass metaliczny smak w ustach.. a jak bylam chora to czulam zapach papierochow:(

Gość ciąza
miałam dokładnie to samo + inne zapachy które wcześniej mi nie przeszkadzały np. zapach kawy czy pasty do zębów

ale jak wlasnie pisalam , jest to niemozliwe, poniewaz bylam u ginekologa , ktory stwierdzil ze ciazy niec ma[bylam 2 krotnie]. takze to cos innego..ale co??

czy ktos mial podobne odczucia?

Gość podnosszzee../

prosze o wiecej odpowioedzi.

Gość akurat ka
ja tak miałam na poczatku ciąży, przeszkadzało mi wszystko co dymi, i w Swięto Zmarlych na cmentarzy dym ze zniczy też

Gość to mozliwe
ze jestes w ciazy a w pozamacicznej testy sa zafalszowane natomiast gin nie jest w stanie jej stwierdzic

Gość to mozliwe
miesiaczka w tym czasie moze wystepowac bo zarodek zagniezdza sie poza macica a masz jakies bole brzucha? i ile tygodni to trwa?

Gość a moze to
grzybica jakas? wtedy czlowiek jest przewrazliwiony na wszystko i ma uczulenie na wiele rzeczy, alergie... pocztaj gdzies o tym

Gość a moze to
szczegolnie ten metaliczny posmak w ustach na to by wskazywal... jak twoj jezyk wyglada? przyjrzyj mu sie...

jezyk ma z tylu jakby lekki nALOT... caly czas jestem oslabiona, zimno mi, nogi mnie bola. odczuwam bole wlasnie jakby stawow..... moze to jest grzybica ?no nie wiem:( ale tez nie jestem pewna co do ciazy-bylam u gina 2 razy , mialam 3 razy miesiaczke ... bole to mam jakby w prawej pachwinie troszke[bo wlasnie z tymi bolami poszlam do gina].mialam badanie moczu i krwi...nic nie bylo...

Gość zrób próby wątrobowe

Witajcie.Mam chyba taki sam problem.Pracuję w sekretariacie a obok ma swój pokój mój szef, który dużo pali.Przychodza tez do niego różne osoby i jak zaczynają palić to nie ma dla mnie życia w moim pokoju bo cały dym leci pod drziami do mnie.Koszmar jakiś.Oczy mi szczypią okropnie, głowa zaczyna mi boleć i mam sucho w ustach.Od jakiegoś czasu zaczęło mnie mdlić i brzuch boli.Jak tylko wyczuję dym z papierosów od razu włączam dmuchawę, żeby wywiało go z mojego pokoju.Pojawia się pytanie - dlaczego palacze są tak bezmyślni??? To że chcą sie truć to ich sprawa ale dlaczego trują innych, ktorym zależy na zdrowiu.Najgorsze jest to że jak zareagujesz w jakis sposób to możesz mieć problemy w pracy gorsdze niż dym z papierosów:(

Gość ponny
Organizm do pewnego czasu daje sobie radę z truciznami i potrafi się oczyszczać. Niestety nie dzieje się tak w nieskończoność. Miałam dokładnie tak samo. Dym papierosowy kompletnie mi nie przeszkadzał gdy byłam młoda, a nawet sama próbowałam palić gdy miałam 20 lat, bo uważałam, że poważniej wygląda się z papierosem. Z czasem coraz bardziej dym zaczął mi przeszkadzać, tolerowałam jeszcze niewielką ilość dymu fajkowego z aromatyzowanego tytoniu. Obecnie (40 lat) nie znoszę dymu i unikam wszelkich miejsc z dymem tytoniowym, bo robi mi się niedobrze, zaczyna boleć mnie głowa i drapie w gardle. Po przyjściu ze spotkanie, na którym większość pali, wierzvhnie ubranie wietrzę na balkonie, cała bielizna od razu namoczona do prania a ja pod prysznic i koniecznie myję głowę (włosy i skóra bardzo wchłaniają). Po wyjściu z domu gościa, któremu nie wypadało odmówić - wietrzę otwieram drzwi i okna, potem rozkładam miseczki z wodą, na talerzach namoczone gąbki, i zapalam świece - to minimalnie neutralizuje smród. Nie jestem w ciąży, nie mam grzybicy i nie znoszę dymu papierowego. Współczuję Ci. Musisz jak najszybciej usamodzielnić się i wynieść z domu, bo palacze to egoiści, chyba, że ich zdrowie będzie bezpośrednio zagrożone (np zawałem lub tp) to być może przestaną palić...