Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pony

oczyszczanie twarzy u kosmetyczki

Polecane posty

Gość Moni _orzi
hej ja mam pytanko i jesli to mozliwe odpowiedz/-cie mi na nie! :) co jakis czas robia mi się pryszcze na czole i wokół ust, nie wyglądają one dobrze bo są czerwone , zaognione i mają zółte końce. zastanawiałąm sie nad tym czy poddac sie zabiegowi oczyszczania twarzy ale boję sie ze to mi jeszcze pogorszy moj stan czoła i brody . nie wiem co robic. słyszalam wiele dobrych opini na temat tego zabiegu ale hhmm nie wiem czy to sie sprawdzi w moim przypadku... doradźcie mi!

Hmm chyba możesz wybrać sie do kosmetyczki ale lepiej gdybys podeleczyła te wykwity np. pasta cynkową

Gość Moni _orzi
hmmm już próbowalam pastą cynkową , bylam juz nawet kilka razy u dermatologa ale nic mi nie daje:/ wiec pomyslalm ze moze oczyszczanie mi cos da ale boje sie ze mi to jeszcze bardziej podrażni. dlatego nie wiem co mam robić moze skonsultowac sie z dermatologiem czy moge zrobic oczyszczanie czy moze najlepiej od razu do kosmetyczki?

Gość madziurkaaa
a ja sie boje chodzic na oczyszczanie. mam takie wagry, ktore jak sie ruszy to robia sie niegojace sie latami syfy:(

Gość supersta143
Dziś byłam na takim oczyszczaniu!!! Na początku kilka maseczek i rozpulchniłam mi twarz kosmetyczka a potem wyciskała!! No troszke bolało!! ale teraz wyglądam jak by mnie cząg przejechał po twarzy!!! Kosmetyczka powiedziąła że plamy zejdą za pare dni!!!

Gość superstar143
Wiam wszystkich zakłopotanych!!! Po wczorajszym zabiegu mam nadal dużo czerwonych plamek ale za to skóra jest gładka bez grudek tylko takie pojedyncze i bardzo małe!! BARDZO!!! Jutro ma być już lepiej podobno!!!! W poniedziałek chce sie pokazac w szkole więc musze jeak najszybciej zagoić!!!

Gość roisin
Witam, mam pytanie. Walczę od jakiegoś czasu z trądzikiem, kuracja doustnym antybiotykiem Unidox wlaśnie dobiegla końca,nakladam tylko jeszcze maści: na dzień Davercin, na noc Differin. Nie ma już żadnych ropnych wyprysków,skóra jest gladka w dotyku, pozostaly tylko ślady i zaskórniki. Czy wskazane jest w moim wypadku oczyszczanie twarzy, czy to może pogorszyć stan cery? Proszę o szybką odpowiedź.

Możesz spokojnie iśc na oczyszczanie :) i polecam jeszcze kremy firmy AVENE

Gość KRYSTINA
Mam zamiar iść do kosmetyczki,ale się waham boję się , że będę strasznie wyglądała nigdy jeszcze nie byłam, w sumie nie mam jakiś tam pryszczy tylko wągry na nosie gdyby był inny sposób pozbycia się ich, to PROSZĘ O RADĘ

Gość kdk
ja na oczyszczanie twarzy chodzę do kosmetyczki systematycznie co miesiąc od sierpnia 2007 roku... ale wcześniej też chodziłam ale tak jak mi sie chciało ;p w sumie chodzę do kosmetyczki już jakieś 3 lub 4 lata.

Gość Vertina
a czy zaraz po wyjsciu od kosmetyczki bede wygladac tak zle i wszyscy beda sie patrzeli...????

taki taniutki w sumie jest :) ja mam próbke pilingu Inwist czy jakos tak :P ale bardzo fajny jest

Gość dwa_serca
ja wczoraj byłam na zabiegu oczyszczania twarzy...i teraz mam tak czerwoną twarz która piecze strasznie mi to przeszkadza:( nie wiem co mam robić może wy znacie jakąś maść albo specyfik który złagodzi podrażnienie i zmniejszy zaczerwienienie...będę bardzo wdzięczna za każda poradę.pozdrawiam

Gość krzewinka
czy ktos mógłby powiedzieć mi cos więcej na temat oczyszczania ultradzwiękami? jak to dokładnie wygląda?

Gość forrestgump
umówiłam się na piątek -ciekawe, czy w poniedziałek bede już wyglądac jak człowiek umawiałam się telefonicznie, gośc powiedział, że "ultradźwiękami robią, jeśli można" -jakie sa przeciwwskazania? jak to wygląda?

hej! czy ktoś się wie czy oczyszczaniu można poddać cerę naczynkową? W ogole moja cera jest dośc kłopotliwa. Na policzkach sucha jak pustynia, ale bez żadnych syfów, natomiast broda i nos masakra. Pełno zaskórników, kaszaków i diabli wiedzą czego. Z czołem trochę lepiej, widac tylko rozszerzone pory. Chcialabym ale sie boje :(

Gość ght
zależy to od rodzaju skóry, ja nigdy nie miałam jakiś poważnych problemów, ale byłam na oczyszczeniu. Skóra jest miękka jędrna, niczym "pupcia niemowlęcia". Przez dłuższy czas cera jest świeża i ładna. Naprawdę warto;)

Gość Madziaaaaaaaa
Mam 16 lat i zamierzam wybrać się do kosmetyczki na oczyszczanie. Jeszcze nigdy nie byłam u niej i nie wiem jak będę wyglądać po :p. Mam pełno wągrów na nosie, trochę na brodzie i na czole. Poza tym w okolicy nosa i na czole mam rozszerzone pory. Pryszczy nie mam ale mam trochę zaskórników na czole. Najbardziej zależy mi aby kosmetyczka usunęła mi te wągry i zmniejszyła pory. Boję się jednak (po przeczytaniu tych wszystkich komentarzy), że po takim zabiegu tego syfu wyskoczy mi jeszcze więcej. No i poradźcie mi czy warto zaryzykować i pójść na oczyszczanie??????

Gość słoneczko najjaśniejsze
Byłam u kosmetyczki wczoraj na oczyszczaniu twarzy.to był mój drugi raz w życiu było nie zbyt przyjemnie bo trochę bolało ale czego się nie robi dla urody. Szczególnie dużo zaskórników mam jak większość z nasz na nosie, brodzie i czole.Ale nie jakoś strasznie dużo. Delikatnie. wczoraj mi usuwała. I od wcozraj prawie co dwie godziny myję twarz żelem do mycia i tak widze że już znowu pojawiają się te obrzydliwe wągry. Kosmetyczka pocieszyła mnie że z każdym zabiegiem co piąty zaskórnik już nie powróci do nas nigdy więc sobie tak obliczyłam ze jeszcze z 10 razy i nie bede ich miała w ogóle. Nadzieja - matka głupich:D:D:D

Gość słoneczko najjaśniejsze
Wiesz jeżeli nie masz pryszczy to uważam, ze nie masz sie czego bać . Niczego sobie nie rozniesiesz.Może być tylko lepiej. Mówię Ci idź. Będziesz zadowolona:)Ja już nawet nie jestem czerwona.

Gość papryczka1984
Dziś byłam na oczyszczaniu. Pierwsze spojrzenie w lustro i od razu chciało mi się beczeć-byłam przerażona nie wiedziałam którędy wracać do domu-całą twarz miałam w czerwonych dużych kropach , co gorsza dowiedziałam się o sobie wielu niefajnych rzeczy. Przede wszystkim że mam cerę atopową i że to jest jakaś szczególna nadwrażliwość skóry. Kosmetyczka poradziła mi stosowanie specjalistycznych "aptecznych" kosmetyków. Czy myślicie że to możliwe żeby po jednej wizycie kosmetyczka stawiała już takie diagnozy ? Nie wiem czy wierzyć czy konsultować to z jakimś lekarzem. Boje się testowania nowych kosmetyków bo skórę rzeczywiście mam wyjątkowo wrażliwą nie lubiącą zmian. Dodam tylko że mam 24lata i problemy z cerą dręczą mnie już od 8 lat! Było to moje pierwsze oczyszczanie(jak stwierdziła kosmetyczka stanowczo zbyt późne) bo wcześniej korzystałam z pomocy dermatologów.

Gość arletta27
ja mam 27 lat, pierwsze oczyszczanie mialam jeszcze podstawówce, miałam wtedy 15 lat. Chodziłam wtedy do takiej pani Ani, która niestety oczyszczała starymi metodami ,bardzo boleśnie. Teraz też mnie trochę boli, ale bez przesady. Co do kosmetyków z apteki to polecam je, gdyż kosmetyki drogeryjne mają w swoim składzie bardzo dużo substancji szkodzących cerze. Jeśli masz skórę atopową to raczej nie oszczędzaj na kosmetykach. Jesli boisz się, że kosmetyczka źle oceniła twoją cerę , to idź do innej kosmetyczki i zapytaj o to jaką masz cerę... Pozdrawiam

Gość JULISIA*
PUDODERM zaraz posmarujcie jak przyjdziecie do domu po kosmetyczce po kilku godzinach wygladacie normalnie i nastepnego dnia mozecie wyjsc do ludzi!!:) no i warto oczyszczac twarz efekty są!:P

Gość miszona
Właśnie wyglądam niczym po wojnie Dziś byłam na zabiegu u kosmetyczki: oczyszczanie + peeling kawitacyjny + algi. Postanowiłam że bede dwa razy do roku (wiosna, jesień) chodzić na zabieg ale nie do tej kosmetyczki u której dziś byłam. Kobieta mało delikatna. W pewnym momencie aż się popłakałam. Jedyny plus że za wszystko wzieła zaledwie 100 zł gdzie w innych salonach kosmetycznych całość kosztuje 120 - 150 zł. Dbam o cere ale od dziś postanowiłam jej nie ruszać. Zero wyciskania, he ale ile wytrzymam ..

Gość miszona
Właśnie wyglądam niczym po wojnie Dziś byłam na zabiegu u kosmetyczki: oczyszczanie + peeling kawitacyjny + algi. Postanowiłam że bede dwa razy do roku (wiosna, jesień) chodzić na zabieg ale nie do tej kosmetyczki u której dziś byłam. Kobieta mało delikatna. W pewnym momencie aż się popłakałam. Jedyny plus że za wszystko wzieła zaledwie 100 zł gdzie w innych salonach kosmetycznych całość kosztuje 120 - 150 zł. Dbam o cere ale od dziś postanowiłam jej nie ruszać. Zero wyciskania, he ale ile wytrzymam ..

Gość miszona
Jestem wkur .. policzki strasznie mnie bolą ledwo co umyłam rano buzie. Bardzo się teraz boje że zabieg który wczoraj miałam zaszkodzi mi i po miesiacu bede wyglądać jeszcze gorzej niż przed. Już nigdy, przenigdy nie pójde do tej kosmetyczki. Miałam już nie raz oczyszczanie, jak wiadomo do najpszyjemniejszych nie należy ale tym razem bardzo mnie bolało. Po wyjściu chciałam jej coś niemiłego powiedzieć ale się powstrzymałam i szybko pojechałam do domu.

Gość miszona
Jestem wkur .. policzki strasznie mnie bolą ledwo co umyłam rano buzie. Bardzo się teraz boje że zabieg który wczoraj miałam zaszkodzi mi i po miesiacu bede wyglądać jeszcze gorzej niż przed. Już nigdy, przenigdy nie pójde do tej kosmetyczki. Miałam już nie raz oczyszczanie, jak wiadomo do najpszyjemniejszych nie należy ale tym razem bardzo mnie bolało. Po wyjściu chciałam jej coś niemiłego powiedzieć ale się powstrzymałam i szybko pojechałam do domu.

Gość kasilulek21
ktos tu proponowal kremy avene a mozesz podac co dokladnie

Gość kawa czy herbata
Prawda z calym oczyszczaniem twarzy u kosmetyczki jest taka, ze to wyrzucanie kasy w bloto. Sama poddawalam sie takim zabiegom. Po zabiegu twarz wygladala w miare ok, poki nie postaly nowe pryszcze. Poprostu jesli jestesmy chorzy, pryszczy nie pozbedziemy sie poprzez zabiegi w gabinecie kosmetycznym. Trzeba udac sie do ginekologa, dermatologa, laryngologa czy innego by wyeliminowac zachorowania.

Gość pola7828
Witam dziewczyny Jestem kosmetyczka i powiem jedno-juz dawno sie odchodzi od manualnego oczyszczania, czyli tak zwane "wyciskanie". Za kazdym razem oczyszczajac wasze twarze pobudzam prace gruczolow i je poszerzam. Zabieg ten nie wplywa na zwezenie gruczolow, co pomogloby mniejszemu wydzielaniu loju. A taki zabieg wystarcza na 2-3 tyg, napewno same zauwazylyscie ze po takim czasie wagry pojawiaja sie na nowo i wcale nie w mniejszym stopniu albo i nowe pryszcze. Dziewczyny idzcie do dobrej kosmetyczki, niech Wam dokladnie powie co Wasza buzia potrzebuje. Polecam mikrodermabrazje, co zweza pory, zabiegi z kwasami - glikolowym, pirogronowy, oba dzialaja antybakteryjnie i zwezaja pory.Lub chociazby peeling kawitacyjny. Pozdr