Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Esme 22

skutki uboczne spowodowane tabletkami anty - piszcie!!

Polecane posty

Gość hejka a moze to
Ja tez sie dlugo zastanawialam nad odpowiednia metoda. Niedawno urodzilam i wlasciwe od 6 miesiaca ciazy myslaam, czytalam,zaiegalam informacji, rozmaiwalam z moim partnerem. Nie zdecydowalam sie na tabletki, moj mezcyzna sam uznal ze nie chce zebym je brala. JEst pielegniarzem wiec ma o tym poejcie. Wiekszosc mezcyzna nie ma i naciska na was, bo tak jest wygodniej. Stisuje prezerwatywe + pocztkujaca w metodzie objaowo termicznej. Tzn. jesli juz bede w stanie bezblednie okreslic moja plodnac, to w dni bezplodne seks bez gumeczki, aj kai mi sie zache w plodne, albo jak nie bede pewna ( bo koncowki plodnych albo te kilka dni po okresie - prezerwatywa) Ja nie chce truc sie tabletkami. Ale- moja koleznaka bierze i nie skarzy sie na zadne skutki uboczne.

Gość magdzisko
tabletki biore od pół roku.. na początku nie czułam sie zbyt dobrze ale to szybko minęło. Przytyłaam pare kilo biust mi sie powiększył. wszystko ok. libido samopoczucie. Mój narzyczony nie jest zadowolony z tego ze je biore..ale ja innego wyjścia nie widze bo nie chę co miesiąc przeżywać koszmar czekająć na okres. Fakt chcę z nim spędzić życie ale na dziecko jest jeszcze dużo za wsześnij. Mojim jedynym DUŻYM problemem są wypadające włosy zwałscza podzczas mycia i czesania. Wypadaja garściami. w grudniu ide do ginekologa muszę porozmawiać na ten temat bo widze róznice mam duzo mniej włosów. na szczeście nie sa one proste wiec tego tak nie widać..ale co będzie dalej?? czy ktos ma to samo? co stosujecie? żadne środki wzmacniajaće włosy mi nie pomogły..

Gość no...ja.
Masz widocznie zle dobrane tabletki. Ja biore yasminelle i zadnych dodatkowych kilogramow, 0 wypadania wlosow i piersi takie same i wszystko ok. Moze sprobuj inne ?

Gość Freud87
Mam pytanko dziewczęta. Moja dziewczyna odstawiła tabletki, seks uprawialiśmy zawsze rzadko, kilkanaście razy w roku, może troszeczkę więcej. Generalnie nigdy nie była \"zaczepialską\" w tych sprawach. Zawsze ode mnie musiała wychodzić inicjatywa (chyba że po alkoholu). \"dzisiaj boli mnie głowa, jestem zmęczona, dziś się pokłóciliśmy, nie mam ochoty\". Najczęstsze odpowiedzi. Nawet jeżeli się bardzo staram, jesteśmy w dobrym humorze, posprzątam, ugotuję coś, kupię wino i jest bardzo romantycznie, to niestety nie da rady. Ostatnio powiedziała mi że nie lubi się całować. Przejdźmy do meritum. Czy po odstawieniu tabletek może spaść libido, czy jest to tym faktem spowodowane i czy ogólnie takie zjawiska są normalne.Ciężko się nam razem przez to żyje i męczymy się. Jesteśmy razem pięć lat i bardzo ją kocham, ale nie potrafię żyć w takim związku. Proszę o pomoc

Gość Freud87
Acha, jeszcze jedno. Mówiła że powinniśmy kupić durexa nawilżacz, bo po stosunku ma podrażnioną skórę i wszelaki kontakt sprawia jej ból i szczypanie. Czy to przez to że nie była podniecona czy każdy stosunek powinien trwać 4min. (jeśli dojdzie do niego w ogóle).

Gość aska1234567
3 lata bralam harmonet waga plus 15 kg wlosow mi wypadlo tyle ze moglam zrobic peruke nie biore juz rok schudlam i jestesm o wiele spokojniesza to bylo by na tyle pozdrawiam :)

Gość hipnoza
freud czyli ona odstawila tabletki anty juz??? i takie zachowanie jest po odstawieniu tabsow??????? bo jak w czasie brania tabsow to calkiem normalne wtedy trzeba zmienic!!!a co do nawilzania to ma racje ja ost bylam u gina bo powiedzialam mu ze glownie po stosunku mnie piecze i czuje dyskomfort to oprocz lekow zalecil miw lasnie zel nawilzajacy przed stosunkiem:) i niech twoja kobieta zbada poziom hormonow!!!!! bo to one sa przyczyna!! niszcza wam zycie!!

Gość Freud87
Po odstawieniu tabsów libido spadło na tyle że nie kochamy się już praktycznie w ogóle, a po ostatnim stosunku mówiła o tym żelu.

Gość Freud87
W czasie brania było podobnie

Gość witam.
Moim zdaniem powinna poważnie porozmawiać z ginekologiem.

Gość microgynonka21
Ja od początku biore Microgynonc 21, po dłuższym braniu-moja chęc do sexu spadła bardzo. Plusy to krótkie miesiaczki, o 90% mniejsze bóle przed i okresowe oraz poprawa stanu cery. Teraz przez 1,5 miesiaca odstawiłam i znowu jestem soba:D, chęci i moc wróciły;) Narazie nie wiem czy zrezygnowac czy dalej trzymac sie tych tabletek,,,,,i mam dylemat

Każda kobieta INACZEJ reaguje na ten sam preparat! Zanim zaczniecie brac hormony, zróbcie sobie badania hormonalne, które określi wasz profil hormonalny i stwierdzi w ogóle czy jest sens brac pigułki (=czy w ogóle jestescie płodne).