Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Esme 22

skutki uboczne spowodowane tabletkami anty - piszcie!!

Polecane posty

Gość kasik23
wotam! mam pytanie przepraszam,że na tym wątku ale pisałam na innym lecz niestety nie dostałam odpowiedzi! wybrałam jedno opakowanie Harmonetu ale bardzo żle się czułam i cały czas dosyć mocno plamiłam w trakcie 7 dniowej przerwy byłam u lekarza ,któy zmienił mi tabletki na Yasmin i kazał od razu zażywać wtedy był to drugi dzień miesiączki,moje pytanie brzmi od kiedy jestem zabezpieczona, teoretycznie przez 7 dni byłam zabezpieczona przez Harmonet ale czy Yasmin nie zaburzył jakoś działania antykoncepcyjnego w przerwie 7 dniowej, proszę pomóżcie współżyłam w 5 dniu przerwy wtedy brałam tez od dwóch dni Yasmin, przepraszam za zawiłosc ,ale boje się że mogę być w ciązy!!! a jestem mamą 4 miesięcznej córeczki i narazie nie mogę mieć więcej dzieci,niestety są to moje początki w braniu tabletek; z góry dziękuję za odpowiedzi

Gość akle
Brałam tabletki 5,5 roku były to ; microgynon, jeanine, yasmin, logest a ostatnio nawet cerazette mimo tego że jeszcze nierodziłam.Jakiś rok temu zaczęły mnie strasznie boleć łydki, jak się okazało podobno to początki zakrzepicy ( której się nabawiłam dzięki tabsom)ostatnio brałam cerazette podobno dla kobiet które mają problemy z żyłami, jednak po nich nogi też mnie bolały.Nie biorę od 6 dni , zobaczę co będzie dalej. A zapomniałam w ciągu tych 5 lat przytyłam jakieś 8 - 10 kg.Mam nadzieję że teraz szybko to zrzucę.To tyle.

Gość zadowolony koleś
Dla mnie super !! Nie musze zakładać gumek kiedy idę pobzykać się z jakąś małolatką. Ona kosztem swojej wątroby dba o bezpieczny sex. Polecam wszystkim, !!!!!

Gość Esy
Ja brałam przez 5lat: mercilon, miccrogynon i jeo odpowiednik stediril - rok temu odstawiłam i : schudłam 5kg, libido wzrosło,piersi mam miseczkę A/B a mialam C, okres mam rozregulowany i ZNP wielkie:( Nie polecam nikomu tabsów. Chociaż wiem, że mnie nie posłuchacie, bo jak ja brałam to też nie słuchałam innych:) Pzdr

ja brałam yasmin kikla miesiecy... bolała mnie głowa niekiedy bardzo... przytyłam 6 kg chociaż podobno nie powodują tego :O miałam większą ochotę na seks co cieszyło mnie bardzo :P odstawiłam... ale od następnego okresu znowu zaczynam je brac.. mam nadzieję ze nie zgrubne znowu bo chyba zwariuje... :P

Gość hero
co to za głupi wpis zadowolony kolesiu? Ale w sumie to nawet można zrozumieć takie myślenie z męskiego punktu widzenia. A tabletek w przeciwieństwie do kolesia i lalki85 nie polecam. Bardzo mi było źle po nich. Papa

Gość kasik23
proszę niech ktoś kto zna się na działaniu tabletek odpowie mi na mojego posta powyżej

Gość hero
Na moje oko szanse ciąży są nikłe a w zasadzie żadne. Brałaś tabletki kiedy współżyłaś, nawet jeśli brałaś je za wcześnie. lepiej wcześniej niż za późno. Ciąży nie będzie za to pewnie Twój organizm nie jest zbyt szczęśliwy bo go rozregulowujesz.

Gość Myla
Ja biore evre czyli plastry biore juz od roku i calyczas mam jakies problemy tydzien przed miesiaczka mam plamienia pieczenia w okolicach intymnych ginekolog twierdzi ze jestem zdrowa a ja sie tak nie czuje sex tydzien przed okresem jest okropny w te dni nie moge palca wsadzic a co dopiero penisa :/ choc zarza sie ze ochota jest wieksza to potem cierpie jeszcze mocniej bo wszystko i z zewnatrz i wewnatrz piecze :( śluz tez jakis taki dziwny niby jest go duzo a pod czas sexu czuje jak bym byla kompletnie sucha poporstu porazka ale nie mam zadnych wahan nastroju przytyc nie przytylam a moj pociag seksulany mozna powiedziec ze sie zwiekszyl :)

Gość malutka 86
ja przez osiem miesięcy brałam diane, głównie dlatego, że mi8ałam problemy z cerą, ale dla samej antykoncepcji również. i.... przez to z czym borykam się do dnia dzisiejszego nikt mnie już nie przekona do doustnej antykoncepcji... problemy zaczęły sie po 4 msc ....ból w dole brzucha... okazało sie ,że to grzybica pochwy z której nawrotami walczyłam jeszcze do maja póki co to ucichło,ale zamiast tego przyplątało sie zapalenie układu moczowo płciowego.... jestem pewna,że to przez tabletki .oczywiście je odstawiłam..pewnie się jeszcze pomęczę zanim te moje hormony i flora bakteryjna się uregulują ale naprawdę mam już dość ciągłych wizyt u ginekologów, czy internistów...to naprawdę uciążliwe i krępujące....a ile już na leki wydałam to wole nie myśleć !!!!

Gość malizna
JA tez brałam diane i do dzis mam problemy;rozregulowane hormony,wypadanie włosow,tradzik i ciazy tez brak a wszystko sie zaczelo po odstawieniu....jestem zrozpaczona bo nic nie moge zrobic,nie moge cofnąc czasu by nie brac tabsow bo przed braniem bylo ok z okresem-a tez bralam je ze wzgledu na tradzik...a teraz mam szereg innych problemow! Totalna zalamka

Gość ja miałam
po Novoryte jakos tak. jej dziewczyny, zawsze cieszylam sie ze nie mam problemow z bolami głowy czy brzucha, moze raz w zyciu miałam takie bole i ich strasznie nie znosilam, zaczełam brac tabsy i na poczatku 3 miesiaca od brania : wzielam rano za 2 godz wymioty straaaszne bole glowy drugi dzien- nic mi nie było ( mowie biore moze nie od tabletek) wziełam za 2godz to samo ..(wiec tableta wplynela na moj organizm i zaczely sie skutki uboczne) stwierdzilam ze zmienie tabletki, ale te bole glowy powtarzaja sie w co miesiac w tym czasie kiedy miala skutki uboczne..migrerna zwaroty głowy. wiec mysle ze nie zdecyduje sie na tabletki bo straszna krzywde robia na organizmie, aa..i do tewgo celulit maly na posladkach :| maaaasakra Gum gUm gumy!:P

Gość ja miałam
po Novoryte jakos tak. jej dziewczyny, zawsze cieszylam sie ze nie mam problemow z bolami głowy czy brzucha, moze raz w zyciu miałam takie bole i ich strasznie nie znosilam, zaczełam brac tabsy i na poczatku 3 miesiaca od brania : wzielam rano za 2 godz wymioty straaaszne bole glowy drugi dzien- nic mi nie było ( mowie biore moze nie od tabletek) wziełam za 2godz to samo ..(wiec tableta wplynela na moj organizm i zaczely sie skutki uboczne) stwierdzilam ze zmienie tabletki, ale te bole glowy powtarzaja sie w co miesiac w tym czasie kiedy miala skutki uboczne..migrerna zwaroty głowy. wiec mysle ze nie zdecyduje sie na tabletki bo straszna krzywde robia na organizmie, aa..i do tewgo celulit maly na posladkach :| maaaasakra Gum gUm gumy!

Gość Sao
Po yasminie strasznie zaczęły mi słosy wypadać , teraz mam o połowe mniej i w dodatku prześwity , podobno po innych tabletkach też wypadają ;/ . Nie wiem co mam teraz zrobić by mi odrosły? Znacie jakieś dobre sposoby by moje włosy wróciły do dawnego stanu i były z powrotem grube ;-) pomocy!?!

a u mnie tak po tych pigułkach Jeanine JESTEM W POŁOWIE 1 opak. 1) urósł mi biust a i tak mam F 2) przytyłam albo spuchłam 3) mam plamienia 4) mam podwyższone cisnienie az boli mnie głowa i mam rano jakieś duszności 5) no i żyły na nogach mnie bolą 6) mam większą ochotę na seks :) zobaczymy co dalej bo może mi przejdzie przynajmniej połowa z tego

Gość Tabletka dwuskladnikowa
U mnie obeszlo sie bez przybrania na wadze, za to popsula mi sie skora. Nigdy nie mialam zadnych problemow z wypryskami, nawet w okresie dojrzewania a tymczasem po mniej wiecej po pierwszej serii tabletek na twarzy, piersiach i na brzuchu zaczely mi wyskakiwac male pryszczyki. Znikaja w przerwach miedzy kolejnymi opakowaniami i wracaja mniej wiecej okolo 3, 5 tabletki nastepnego. Zdziwilo mnie to bo z przyjmowanie m tabletki na ktorej jestem obecnie (Ovysmen) jest zwiazane bardzo male ryzyko wystapienia zmian skornych. ale to sprawa indywidualna. To tyle z negatywow. A z dobrych rzeczy, to urosly mi piersi!!! Nie zauwazylam spadku libido (wrecz przeciwnie), nie wydaje mi sie abym miala jakies zaburzenia nastroju (w kazdym razie nie wieksze niz w przeszlosci).

Gość Naria
waski, broda pojedyncze wloski oslabienie wlosow zakola zaczerwienienia skory w roznych miejscach spadek aktywnosci seksualnej

Gość ale ludzie
nie prosimy o opinie kobiet, które stosowały tabletki w latach 80.!

Gość JUKA41
PRZECZYTAŁAM TE WSZYSTKIE POSTY I MAM SPORY ZAMET W GLOWIE.BRAŁAM TABLETKI 6 LAT NA OBFITR KRWAWIENIA SKOŃCZYŁO SIE OPERACJA MIĘSNIAKA .OD JESIENI TAMTEGO ROKU PRÓBOWAŁAM ODSTAWIC LEKI I PORAZKA.OD STYCZNIA TEGO ROKU NIEBIORE I ROZSYPAŁAM SIE NA KAWAŁECZKI NIEMA TAKIEGO MIEJSCA KTÓRE BY MNIE NIE BOLAŁO NASILIŁA SIE NERWICA DEPRESJA I INNE DOLEGLIWOŚCI.LEKARKA POWIEDZIAŁA ŻE ZWYCZAJNY ZESPÓŁ ABSTYNENCYJNY ORGANIZM KTÓRY PRZEZ DŁUDI CZAS DOTAWAŁ COŚ SYSTEMATYCZNIE I TO POBIERAŁ TERAZ ZWARIOWAŁ .I KOGO SŁUCHAĆ? JESEM NA ANTYDEPRESANTACH I NIC Z TEGO BRAŁAM ABLETKI DWUSKŁADNIKOWE .MOŻE JEST TU JAKAŚ MĄDRA GŁOWA I COŚ PODPOWIE

Gość hkasia
biorę cilest od poł roku,ostatnio okazało się ze mam miesniaka,jestem jednoczesnie wkurzona i załama.Chce mieć dzieci,nie chcę żadnych operacji!!! :(

Gość no..ja
Biore tabletki krotko, ale chcialabym je odstawic.. Zastanawiam sie co wyjdzie mi w badaniach hormonalnych za np. miesiac? Co bedzie podwyzszone? I czy bedzie.. Jak myslicie?

Gość selene4
mnie po novynette strasznie wypadały włosy...

Biore ponad rok yasminelle i -ochota na sex ? może nie istnieć:/ przykre tym bardziej,że zimną kłoda nie byłam wcześniej -stanik z 75C na 80 D masakra jak matka karmiąca -cellulit tragiczny -11kg przytyłam ! -puchnę -jakieś depresje i humory plusy -zabezpieczenie przed ciążą/tylko w sumie po co jak raz na 100 lat mam ochote -mało bolesne i krótkie(regularne) miesiączki Mimo,że tabletki są wygodne a gumki to jednak gumki to mam serdecznie dosyć i odstawiam.Pozatym mam zamiar kiedyś donosić ciąże i urodzić zdrowe dziecko a co to dziadostwo robi w organiźmie to trudno przewidzieć

Gość doomsday
co to znaczy ze macie plamienia? ile one trwaja? jak wygladaja? kiedy? Mam 22 lata, w maju dostalam pierwsze moje pigulki antykoncepcyjne - Logest. Zaczelam je brac, po czym wyjechalam na wakacje w lipcu i ze nie chcialam dostac okresu nad morzem to sobie go przesunelam i dostalam jak wrocilam. wtedy tez skonczyly mi sie tabletki, ale ze nie mialam juz stalego partnera to nie szlam po nastepne. We wrzesniu zaczelam spoytakc sie z moim owczesnym partnerem, wiec zaczelam tez brac pigulki. Dostalam okres wiec wzielam pierwsza tabletke. Tyle ze okres dostalam tydzien przed wyznaczonym terminem. Po tym jak skonczyl mi sie okres, okazalo sie ze mam krwawienia z drog rodnych. Trwaly juz piaty dzien, nie są obfite, wrecz przeciwnie, są małe, wiec postanowilam pojsc do gina. Pani powiedziala mi ze to normalne ze moge dostac takie krwawienie i nie powinnam sie niczego obawiac, ze moze to byc spowodowane silnym stresem, ale skierowala mnie tez na badanie krwi zeby wykluczyc ciążę... wyniki badan dostane dopiero w poniedzialek... ale caly czas mam mysl ile jeszcze to krwawienie bedzie trwalo... i czy nie jest to ciaża... prosze Was, jesli mialyscie podobnie, to napiszcie mi... ja juz i tak mam za duzo stresow zwiazanych z pracą i moim partnerem, zeby jeszcze ze zdrowiem miec problemy... czekam na Wasze posty... POMÓŻCIE MI, PROSZĘ...!!!!

Gość no..ja
Krwawienia na poczatku przyjmowania tabletek sa normalne i moga trwac kilka miesiecy, poczytajcie ulotki.

Gość torunianka23
poczekaj z 3 opakowania i nie stresuj sie!!!:)

Gość anik...
Moja znajoma przez tabletki o mało co nie przeniosła sie na tamten swiat. Poszła do gin, zrobiła wszystkie niezbedne badania i dostała recepte. Trzeciego albo czwartego dnia brania cos sie z nia zaczeło złego dziac. Był wieczór, zaczeło jej sie strasznie krecic w głowie i chciało jej sie wymiotowac, zaczeły jej strasznie puchnac nogi i ręce, było jej słabo i coraz gorzej sie czuła. Jej mąz jak ją zobaczył odrazu zawiozł ją do szpitala. Tam jej pomogli, lekarz powiedział ze to przez tabletki i ze w zadnym wypadku nie moze ich brac i ze gdyby poczekała jeszcze pare godzin a rano wzieła kolejna tabletke to mogłoby sie to bardzo zle skonczyc. Wiem ze to pewnie przypadek jeden na milion ale mnie to wystraszyło.

Gość doomsday
dzięki, dziewczyny, ale czy te krwawienia trwaja non stop? czy jest to np tydzien w trakcie cyklu...?

Gość karolkkkkkaaaaa
Najgorsze skutki uboczne - wypadanie włosów i okropna cera!! Teraz zmieniam tabsy zeby odwrócic działania tych co bralam wczesniej, chce miec ladne wlosy i normalą cerę,a nie przyszcze wszędzie.

Gość no..ja.
Skoro masz takie skutki uboczne, to powinnas poprosic lekarza o tabletki z mala iloscia hormonow, bardziej nowoczesne. Skutkami ubocznymi nie jest tylko wypadanie wlosow i kiepska cera, sa powazniejsze rzeczy jak np. tworzenie sie guzków w piersiach (gruczolakowłókniaków), które przy ciaży lub przyjmowaniu tabletek antykoncepcyjnych mogą zezłośliwiec. Tak czy tak trzeba je wycinac. Takze zastanowcie sie.