Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Esme 22

skutki uboczne spowodowane tabletkami anty - piszcie!!

Polecane posty

Gość Filka
ogolnie to widzeto tak: na jednych dzialaj dobrze na innych zle a to jest rzeczywiscie forum o skutkach ubocznych. nie nalezy tez nikogo namawiac do brania tabletek. Mnie sie np nic nie dzialo, ale komus moga zaszkodzic.

Ja absolutnie nikogo nie namawiam. Ale nie fair postepuja tez te osoby,ktore postanawiaja wszystkich wkolo zniechecac. Piszcie o swoich skutkach ubocznych, ale oceniajcie je realnie-nie straszcie niepotrzebnie ludzi.

A linka do strony internetowej z pytaniami i odpowiedziami ginekologa podalam po to,zeby pomoc osobom,ktore maja watpliwosci. Tylko i wylacznie w dobrej wierze.

Racja, nie musicie wszystkich straszyć. Po zastanowieniu się, czy wolę tabletki i ewentualne skutki uboczne, które mogą wystąpić, ale nie muszą, czy też zastanawiać się \"dzisiaj mogę do końca, a dzisiaj tylko na zewnątrz, a dziś zakaz wjazdu\" i się stresować czy biegać do lekarza po postinor, który mi rozreguluje cały cykl - wybieram tabletki. Niestety, jedynym bezpiecznym i w 100% bezpiecznym środkiem antykoncepcyjnym jest BRAK SEKSU, a to nie na moje zdrowie:) Powiedzcie mi, jakie leki nie wywołują skutków ubocznych? A czy jeżeli np będę pić litrami kawę, alkohol, palić i ćpać, to nie będzie dla mnie szkodliwe? Zawsze są plusy i minusy, a chodzi o to, żeby minusy nie przysłoniły plusów:)

Gość nekta
JUż co prawda 3 miesiąc nie biorę tabletek ale nigdy nie cofnełabym czasu kiedy je brałam, chodziło mi o antykoncepcję no i ją miałam, to,że ich nie biorę nie znaczy ,,ze są złe zgadzam się z postem żabki w którym mówi,że tu robi się z tabletek najgorszą truciznę świata, ale to służy antykoncepcji skoro tylko tą drogą mogą podążac niektóre kobiety i czuć się komfortowo to ja jestem z nimi. Znałam skutki uboczne jak każda z nas i owszem mam niektóre z nich nie wiem co jeszcze będzie ale to był mój wybór i nie należy straszyć innych "będziesz żałowała" itp. Owszem badania badaniami ale nie są one konieczne bo 1 opakowanie czy 2 nie zaszkodzą by je wypróbować ja miałam super wyniki a i tak zmieniałam 3 razy tabletki i wierzę ,że nie do końca były dobrane do mnie!

Gość odswiezam

Gość nikt sie
wiecej nie wypowie?

Gość ja brałam
przez 6 miesięcy Jeaninne, przypłaciłam to potwornym celulitem, nie polecam!!

Ja biore Diane 35. Dopiero 3 tabletka a zygam jak kot..ogolnie spoko tylko mi caly czas niedobrze :(

Gość do Skromnisia
ojej, znaczy ze jednak zdecydowałas sie brac hormony....:(

Po Logeście (1 rok) celullitis (niezbyt wielki, ale jest, a co gorsza urósł mi po nim najprawdopodobniej mięśniak macicy (juz usunięty).

Gość Migreny
2,3 razy w miesiacu + wymioty brałam logest , mercilon, diana

Gość jupiiiiiiii

Gość odswiezam

Gość moze sie ktos
jeszcze wypowie?

Gość piszcie piszcie

Gość monia***********
5 miesiecy harmonet, potem 2 m-ce tri-minulet. Teraz tylko met objawowo-termiczna. Skutki uboczne: 1. koszmarny bol piersi, sutki non-stop nabrzmiałe, sterczace i bolące, po prostu koszmar :( 2. suchość pochwy, brak poślizgu przy stosunku 3. częstsze bole głowy 4. wahania nastrojow, czułam sie jakbym caly czas miala PMS 5. zdawalo mi sie, ze nie odczuwam juz podniecenia seksualnego, stalam sie jakas taka niewrazliwa na dotyk mojego ukochanego, po odstawieniu jest juz ok :) 6. po odstawieniu koszmarny wysyp pryszczy na ciele :(

Gość gin z tonikiem
To jest dziewczyny tak jak z narkotykiem !!!! Pierwszą paczkę tabletek dostaniesz gratiss od gina (przynajmniej ja tak miałam) a po drugą przylecisz za miesiąc (oczywiście już receptę). Po pierwsze jesteś stałą pacjentką a gin nie musi obawiać się o stratę ciepłej posadki. Po drugie za odpowiednią ilość wypisanych recept dostanie wycieczkę na Malediwy na przykład. Same byście tak robiły na ich miejscu uważam. Każdy patrzy na siebie !!! Jeśli tylko się opłaci to dlaczego by nie ??? Ja osobiście uważam że biorąc tabletki anty jest zdecydowanie mniejsza ochota na sex !!!!!!!!! Pytam więc samą siebie : PO JAKĄ CHOLERĘ MAM JEJ BRAĆ, SKORO KOCHAĆ MI SIĘ PO NICH NIE CHCE ??????????? Nie wiem jakie metody są najlepsze , chyba tabletki właśnie, wygodne, niezawodne, proste. Tylko truć się cały miesiąc aby 2 razy w tygodniu się pobzykać to jakiś bezsens !! Zdecydowanie wolę w dni niepłodne sex na całego a w czasie owulacji wszystko co się da zrobić z facetem , ale bez stosunku. Polecam wypróbować !! Pozdro

Gość endi
po 8 miesiacach brania diany stosowałam ja przede wszystkim na tradzik mam takie wielkie pryszcze na twarzy ze nie wiem jak sobie z nimi poradzic przeciez nie wróce z powrotem do diany - jak ja brałam było lepiej teraz to nawet szyje mam w bablach która z Was tez tak miała? i jak sobie z tym poradzic?

Brałam ok 1,5 roku ( z 3 miesiączną przerwą). Czułam się świetnie.Żadnych problemów z tyciem,trądzikiem,nic a nic. Pewnego razu nie dostałam krwawienia z odstawienia - ciąża była wykluczona.Wiem,że czasami tak bywa,więc zgodnie z ultoką rozpoczęłam nowe opakowanie.Po 2 dniach zauważyłam,że na moich nogach widoczne są pokręcone,długie nitki żył!! Było coraz gorzej z każdym dniem!!O nie żylaki!! :( Zdecydowałam,że nie ma na co czekać i odstawiłam tabletki natychmiast-a początku opakowania(chyba 5 tabletka). Dostałam plamienie za kilka dni i za jakies 30 dni normalną już miesiączkę.Wszystko jest w porządku oprócz tego,że teraz muszę smarować nóżki każdego dnia różnościami,unikać słońca,sauny i wpieprzać :( tabletki...ale na naczynia krwionośne!!Jestem młoda,szczupła i już muszę bardzo dbać o moje nogi.Muszę dodać,że u mnie w rodzinie nikt nie ma żylaków!! Całe szczęście,że zorientowałam się w miarę szybko i na szczęscie jeszcze mogę założyć spódniczkę :) ,ale boję się,że jak będę kiedyś w ciązy to wszystko i tak wyjdzie na wierzch :( -będę miała problem.Dziękuję tableteczki anty. !!!!!! :(

Gość gugaxxx
Ja brałam tabletki prawie cztery lata, skutki uboczne zaczęły wychodzić w ostatnim roku- zero libido, migreny (wylądowałam na obserwacji w szpitalu), infekcje intymne i brak chęci do jakiegokolwiek działania. Odstawiłam w maju, do dziś nie mam regularnych okresów, wszystko mam pochrzanione. Ja tabletkom mówię -dziękuję!

witam laseczki a ja mam do was pytanie czy mialyscie moze moze w czasie brania tabsow problemy z zoladkiem?? mnie piecze mam zgage czesto jest mi niedobrze biore tabsy 2 miechy pol roku temu bralam 1.5 miesiaca i musialam przerwac z powodu zoladka i sama nie wiem czy to ze stresu zlej diety itp czy wlasnie przez tabsy :(

Gość do zdziski
mi po 2 opak yasmin takie objawy wlasnie przeszly czyli zgaga,wzdecia ,mdlosci teraz ok jest

ja to juz tam nie wytrzymuje a czy jak sie seksze raz na tydzien albo rzadziej czy jest sens brania tabsow skoro i tak sie boje robic to bez nieczego???

Gość hero
ja na Twoim miejscu nie bralabym tabsow - nie warto. Gumka + rozwaga i sukces murowany, tak mnie przekonuje siostra- ona z mezem od lat tak praktykowali, potem odstawili gumeczki i miesiac pozniej byla w ciązy, teraz jest w 5 m-cu!

Gość hero
kurcze, nie wiedziałam że tyle lasek ma skutki uboczne po tabletkach, myślałam że jestem odosobnionym przypadkiem(!!!) Dlaczego o tym sie głośno nie mówi, raczej mówi sie ze tabletki to wynalazek wszechczasow, tylko czemu tylu dziewczynom szkodzi?