Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Esme 22

skutki uboczne spowodowane tabletkami anty - piszcie!!

Polecane posty

Gość hero
ja zmieniałam tabsy 3 razy, za każdym razem było gorzej:)

Gość flopyy
tyle tu piszą o skutkach ubocznych, jestem naprawde zdziwiona. Nie spodziewalam sie tego, a jestem na kafeterii pierwszy raz. Mnie tabletki zaszkodzily ale nie mowilam o tym glosno, bo zdawalo mi sie, ze jestem wyjatkiem. Ale si mylilam .Teraz mowie juz glosno jaki to szajs.

Gość mała buu
po yasmin plamy na twarzy których nic nie jest w stanie zlikwidowac

Gość mała buu
teraz mam spiralę i jest ok

Gość syropka
A ja wrecz przeciwnie!Od ponad miesiaca nie biore pigulek i skutki sa fatalne...Na swoja twarz juz patrzec nie moge mam pryszcz na pryszczu a jak bralam tabsy zero pryszczy super cera.Teraz brzydka i do tego jeszcze pojawily sie pryszcze na plecach.Koszmar!Wcale nie chudne po odstawieniu pigulek a wrecz przeciwnie puchne juz po wypiciu kilku lykow alkoholu.Bralam tabletki przez ostatnie 3 lata non stop i zastanawiam sie nad powrotem do nich .

Gość hero
syropka, tabletki jak widzisz nie leczą przyczyny dolegliwości tylko odstawiają ją na bok. Czy to znaczy że do końca życia masz zamiar brać hormony. Pomyśl jak to może wpłynąć na Twój organizm. Mi większośc skutków ubocznych wystąpiła po 3-4 latach, a po odstawieniu od pół roku mam wszystko rozregulowane. Ale ja nie zamierzam wracac. Pomysl nad tym.

Gość obolała
ja od 8 dni biore Diane 35 przez ten tydzien powiekszyla mi sie watroba,nastroj obojetnosc na wszystko libido brak,jutro ide do lekarza zobaczymy co mi doradzi moze spiralke?

Gość hero
obolała, nie wchodz w tabletki jesli juz na poczatku czujesz sie zle.

a ja od ponad 4 lat biore tabsy, najperw microgynon(przytylam 10 kg w dwa miesiace, cera okropna i puchlam strasznie) potem minulet(byla super tylko troche glowa bolala), pozniej stediril(zmiany nastrojow, humory jak ch..., ciagle infekcje) od roku mercilon(do tej pory swietnie, od pewnego czasu ciagle mdlosci, bol zoladka, przytylam 7 kg przez ostatni miesiac, depresja - ale to chyba nie wynik tabsow, bo choruje od dawna) to juz chyba koniec z nimi!mam dosc.oprocz tego zauwazylam wydzieline z piersi - to chyba podwyzszona prolaktyna. czekam na wizyte u gina i pogadamy o czyms innym. tak byc nie moze :( wygodne sa ale co z tego :(

Gość qwertyna
kobietki, przecież to hormony! Co się dziwic że jak zdrowa dziewczyna przyjmuje ekstra hormony to predzej czy pozniej jej zaszkodzą. Trzymajcie się od nich z daleka! Ja się trzymam od dawna, bo wiele mialam po nich problemow.

Gość hero
bardzo duzo kobiet narzeka na tabletki. Az dziw, że wciąż tyle jeszcze dziewczyn je bierze. Do czasu..

Gość Mikaaaaaa
witam. Ja brałam logest przez 5 lat, niby było wszystko ok, ale później libido strasznie spadło. No a najgorsze teraz, od dwóch lat mam problemy z zajściem w ciążę, niby wszystko jest ok pod względem zdrowotnym, ale co z tego jak nie mogę mieć bajbuska. Odradzam wszyskim tabsy. pozdrawiam.

Gość hero
to tak jak moja siostra, przez dwa lata po odstawieniu tabsow nie mogla zajsc w ciaze ale w koncu jej sie udalo:0 Glowa do góry. Tabletki to swinstwo, czytajac te wszystkie wypowiedzi tylko sie w tym utwierdzam!

Gość Mikaaaaaa
do hero. dzięki to jestem trochę pocieszona, może za kilka m-cy się uda, ale już nie mam siły czekać.

Gość hero
Mikaaa, na pewno sie uda. Nie mozesz tylko tak obsesyjnie o tym myslec i kochac sie dla przyjemnosci a nie tylko z myslą o poczeciu dziecka. Moja siostra tez sie schizowala a potem powiedziala niech sie dzieje wola nieba i co ma byc to bedzie i teraz jest w 5 m-cu:) Tobie tez się uda

Gość Mikaaaaaa
no może i masz rację, ale ja nie myslałam o dziecku przez rok po odstawieniu tabletek, no ale jakoś ostatni zaczęlo mnie to martwić, wmawiam sobie że samo to przyjdzie, ale tylko się oszukuję!!!

Gość hero
nie mów tak, !! Bedzie dobrze zobaczysz. Glowa do gory.

Gość lalka85
dla mnie podjecie decyzji o tabletkach bylo strzałem w dziesiątke! Biorę je już pol roku i czuje się doskonale. Wszystkie wy dziewczyny co tak narzekacie na tabletki jestescie klamczuchami i pewnie wcale ich nie brałyście. Specjalnie tak piszecie, żeby oczernic ten rodzaj antykoncepcji. Nie znam nikogo komu tabletki zaszkodziły, może są to jakieś indywidualne przypadki 1 na 10000 ,a wy odrazu mowicie, ze to wszystkim szkodzi.

Gość mala83.
lalka85: tabsy nie sa genialnym rozwazaniem. to sa hormony a nie cukierki. widac ze masz o tym srednie pojecie, a ze nie masz (narazie) skutkow ubocznych to masz szczescie. widac, ze malo czytalas o hormonach.. polecam poczytanie madrzejszych artykulow niz netu albo braVo. laski maja skutki uboczne. po kazdym leku moga byc skutki uboczne!!!!!!! cieszsie ze nie masz problemow a nie pier^%## glupot

Gość gabryś
lalka85 twój nick mówi sam za siebie, więc korzystaj nadal z tabletek, życze ci dziewczynko wszystkiego najlepszego, obyś nie cierpiała tak jak ja przez swoje wygodnictwo !!! dobrze że poprzedniczka mnie wyprzedziła, bo mogłabym przesadzić w odpowiedzi na twój bezsensowny, małoletni wpis. Nie masz dziecko zielonego pojęcia o tabsach !!! To że potrafisz nadstawić dupci nie stanowi o twojej dojrzałości !!!

Gość lalka85
odwalcie sie maniaczki nieudacznice, widać takie jestescie kiepskie, że nawet zwykle tabletki na was wpływają inaczej niz na normalnych ludzi:) Znam mase koleżanek które biorą tabletki i czuja sie świetnie, moze Wy robicie cos nie tak. Przeciez gdyby to bylo takie trujace jak mowicie, to zostaloby wycofane z aptek! Ja przynajmniej mam do kogo nadstawiac dupci a po was widze, ze dawno nikt sie wami nie zainteresowal. Idzcie uzywac kalendarzyka:)

Gość gabryś
lalka 85 żal mi cie, może zbyt krótko bierzesz żeby odczuć skutki uboczne Ale czas pokaże, wierz mi, czas ci pokaże Naiwna istoto na prawdę sądzisz, że to co w aptece dostępne to zdrowe ?? Szkoda że nie wiesz jak bawią się moi znajomi z przemysłu farmaceutycznego za kasę, którą takie biedactwa nieświadome jak ty zostawiają w aptekach. To moja 15 letnia córka jest mądrzejsza od ciebie w tej kwestii, przynajmniej słucha co mówią doświadczone kobiety zanim będzie za późno.Lepiej uczyć się na czyiś błędach, niż swoich, zwłaszcza że kończy się nie raz na stole operacyjnym. To moja ostatnia wypowiedź dziecinko, nie ma najmniejszego sensu polemizować z małoletnią mądralą, która wie lepiej. Zyczę ci wiele zdrowia , szczególnie za 10, 20 lat.

Gość mala83.
GABRYŚ: nie przejmuj sie jakas mloda kurewka ktora "ma komu dupci nadstawic" ma kupe szczecia, ze nie ma komplikacji po tabsach. ja biore krotko ale juz mnie plamienia nie ominely niestety:/ mloda jest jeszcze pewnie z 15 lat ma i ma pierwsze fascynacje sexem.. moze giertych ma racje ze swoimi teoriami:P gabrys: pozdrawiam

Gość gabryś
mala 83 nie przejmuję się, tylko szkoda mi że dziewczyna taka głupiutka. Szczęliwa jestem że rozmawiam z córką na takie tematy i jest bardziej doświadczona i rozsądna od starszych koleżanek. Ta lalka to chyba jakaś sierota albo ma zerowy kontakt z matką. Ludzie piszą i piszą a do takiej nie dociera, więc niech sobie łyka co chce, jej zdrowie, jej życie. Olewam to. Pozdrawiam równeż serdecznie

Gość lalka85
mala i gabrys, widze że należycie do związku zacofanych matek polek! Wcale nie jestem malolata ,mam 21 lat i nie od dzis uprawiam seks. Nie jestem tez sierota!! głupie baby z was i tyle. To ze wam szkodza tabletki nie znaczy ze i mi zaszkodza. A wasze straszenie stolem operacyjnym jest wrecz zalosne. I tylko na to was stac głupie zacofane baby zeby nazwac mnie kurewka!!! Gowno o mnie wiecie! Jestem szczesliwa ,mam chlopaka i prace i bzykam sie kiedy chce. Nie ma zadnych skutkow ubocznych.

Gość hero
kurcze Lalka, ależ Ty agresywna...:) Skąd tyle agresji u tak młodej kobietki? Zazdroszczę Ci że nie szkodzą Ci tabletki, też bym tak chciała. Ale tylko tyle Ci powiem ,że mogą Ci jeszcze zaszkodzić, więc się tak nie obruszaj:)

Gość mala83.
popieram moja przedmowczynie:P

Gość lalka85
trele morele. Ja się badam i mi nic nie szkodzi!!! Przeciwnie tabletki wpływają na mój organizm kojąco i łagodząco. Może Wy miałyście złe tabletki? Ja biorę Yasmin i to jest rewelacja. Zupełnie nowa generacja tabletek. Zachęcam do tego wszystkie moje koleżanki!!!

Gość hero
kurcze, gadasz prawie jak przedstawiciel medyczny:) Ja np brałam yasmin i po nim czułam się fatalnie.