Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość joziaaaaa

jaki jest przyblizony koszt leczenia zeba sposobem kanałowym

Polecane posty

Gość judyta33
Koszt zależy od tego jak bardzo ząb jest zepsuty, jednak nie ma co oszczędzać szczególnie na zębach, moje zęby leczyłam tutaj http://www.luksdent.pl/. Nie płaciłam dużo a znieczulenie jest gratis :)

Gość Zadiwolony
Michał Kowalikna Ślichowicach, specjalizuje się tylko w kanałowym leczeniu, oczywiście jest mikroskop i super wyposażenie. Facet malomówny ale robi to chyba najlepiej w Kielcach, przy mnie była babka z Warszawy nawet. Ja miałem ponowne kanałowe leczenie inny lekarz się poddał, natomiast dr. Kowalik bez niczego to poprawił. Koszt 1 zęba że zdjęciami Rtg przed i po to 400 PLN. Nie żałuję nic, żadnego bólu, można spać podczas, a panicznie się boję dentysty, ale trwało to ponad godzinę, facet bardzo dokładny. Bardzo polecam.

Gość gość
Gorna prawa szostka. Ilosc kanalow:4. Koszt calkowity 850 zl. Taki wydatek na Nowy Rok mnie czeka, ale coz zaczelam trzeba dokonczyc.

Gość gość
dr Ewa Białas z Ortoprotex, zajmuje sie endodoncją mikroskopową i protetyką. Genialny, najepszy moim zdaniem stomatolog z Łodzi.

Gość gość
W nowoczesnych gabinetach leczenie kanałowe robią na jednej wizycie ;) ja płaciłam 550zl

Gość gość
Poszukuję sprawdzonego stomatologa w Krakowie od leczenia kanałowego pod mikroskopem.

Gość trosciels
ceny masz bardzo różne, wszystko zależy od konkretnego miejsca, trzymaj namiary - http://www.newdentclinic.pl/cennik z cennikiem i to już lepsza miejscówka, z tych gabinetów które odwiedziłem w mieście, są jak dla mnie najmocniejsi, również ze względu na dr Alaa Eljamal, dosyć znanego w mieście - ma o tym pojęcie, usługę zrealizował mega i potrafił do niej mnie przygotować.

Gość gość
Z Ortoprotex tylko Krzysztof Bąkała! Mój ulubiony :)

Gość gość
Warszawa koszt szustki 3000

Gość gość
Fakt nie jest to najtańszy zabieg, ale warto i myślę, że jak się już na niego zdecydujesz to ważniejsza od ceny jest dla mnie jakość wykonanej usługi. Świetnym specjalistą w leczeniu kanałowym jest dr Grzegorz Stasiewicz, jest bardzo dokładny, rzetelny, najlepszy dentysta na jakiego trafiłam.

Gość gość
w każdym mieście te ceny będą na innym poziomie, oprócz ceny ważne też by poziom usług był wysoki, ja byłam zadowolona z leczenia zębów u http://new-dent.pl/

Gość gość
no kanałowe niestety nie jest małym wydatkiem :( Najlepszy gabinet w Łodzi jest na Przybyszewskiego 22 :)

Gość gość
najlepsze kanałowe robią podobno w Ortoprotex, bo leczą bardzo precyzyjnie podmikroskopowo. Mi uratowali dwa zęby a poleciła mi ten gabinet inna pani stomatolog.

Gość gość
no niestety to prawda, decydujcie się tylko na porządne gabinety, dobrze wyposażone, gdzie stomatolog pracuje na wysokiej klasy komponentach

Gość gość
6 stka 850 zyla pod mikroskopem Zad***e Mazury

Gość gość
Krakow odradzam gabinety w których pracuje: dr.Morka !!! dr. Bolonowska !!!

Gość KatarzynaZZ
Ja leczyłam zęby pod mikroskopem w klinice White Dental Clinic. Ze swojej strony polecam doktora Lutostańskiego, ale z tego co wiem pracują tam sami wyspecjalizowani dentyści. Fajnie, że jest taka metoda - bezpieczna i bezbolesna :) Jeżeli chcesz się dowiedzieć więcej, to najlepiej zadzwoń do nich albo napisz, myślę, że będą w stanie wstępnie podać Ci jakąś kwotę.

Gość gość
koszta wydaja mi się, że są zróżnicowane w zalezności od lokalzacji oraz standardu gabinetu na jakim sprzęcie pracują. Świetnym specjalistą w leczeniu kanałowym jest dr Ewa Nalewajko z Ortoprotex z Łodzi. Jest rzetelna, bardzo dokładna, moim zdaniem najlepszy dentysta na jakiego dotychczas trafiłam.

Gość gość
Proponuję zrobić obdzwonkę i popytać w kilku różnych klinikach. ja osobięcie leczę zęby w Anamie, a właściwie wyleczyłam, a teraz z grubsza tylko kontoluję czy all ok.

Gość gość
Zależy też od ilości wizyt. Najlepiej iść do gabinetu i stomatolog oceni całkowity koszt leczenia. Ja byłam w gabinecie www.popkoadam.pl i przed zabiegiem wiedziałam orientacyjnie co i jak.

Gość gość
Dokładne leczenie kanałowe zębów pod mikroskopem robią sprawnie w Ortoprotex na Przybyszewskiego 12 w Łodzi. Zwłaszcza polecam doktora Krzysztof Bąkała. Ale jak trafisz do innego lekarz to chyba nie będzie problemu, bo pracują tam sami wyspecjalizowani dentyści. Jeżeli chcesz się więcej dowiedzieć to najlepiej zadzwoń do nich albo napisz, myślę, że będą w stanie wstępnie podać Ci jakieś widełki.

Gość gość
no niestety jak się okazuje ważne jest w kanałowym leczeniu zęba precyzja. Problemy endodontyczne są w 90% powodem bólu zębów. Zarówno tych ostrych, bardzo silnych, jak i tych przewlekłych, ćmiących, ciągnących się tygodniami i miesiącami. Powodem jest infekcja miazgi zębowej nazywanej potocznie nerwem. Jak do tego dojdzie to ostrożnie z leczeniem, bo czasem dentysta może narobić więcej szkód na przyszłość niż dobrego.

Gość santiu499
Wszystko zależne jest od tego, na jaką klinikę się zdecydujemy i jaki konkretnie ząb jest do leczenia. Ja miesiąc temu miałam wykonywane takie leczenie w klinice Dental Park i był to ząb jednokanałowy. Zapłaciłam 500 zł, więc nie jest to dużo.

Gość gość
A słyszeliście o leczeniu kanałowym mikroskopowo? Podobno komora trzonowego zęba to malutkie pole o wymiarach 5 na 4 mm., więc bardzo precyzyjnie musi być zrobione. Pominięcie kanału w trakcie leczenia endodontycznego to najczęstsza przyczyna komplikacji i późniejszych kłopotów. Fajne jest to, że teraz stomatolog, za pomocą mikroskopu, może zajrzeć do wnętrza korzenia i np. zlokalizować oraz wyjąć złamane narzędzie lub udrożnić kanał, co dawniej było nie do osiągnięcia. Dążymy do perfekcyjności i dlatego nasze wymagania rosną w stosunku do lekarzy i wykonywanych usług. Raz a dobrze trzeba dbać o ząbki także pamiętajcie żeby wybierać dobrze wyposażony gabinet stomatologiczny.

Gość Gośćnastówę
Mi tak suka zrobiła 4 że musiałem wyrwać bo kanałów niedopelnila i 3000 tyś wprawienie kosztowało plus 320 za jej robotę bez wypełnienia korony jak poszedłem z reklamacja to zarządzała paragonu który mi zginął i jeszcze wykasowała wszystkie moje dane od siebie a u niej leczyłem zeby 5 lat . Zawsze bierzcie PARAGON !!! Itzrymajcie min 2 lata

Gość gość
czy to normalne aby ząb był tkliwy po leczeniu kanałowym .leczona jedynka gorna minęło 7 dni od wypełnienia

Gość gość
gdzie na terenie Podkarpacia dobrze robią zęby na nfz

Gość gość
gdzie najlepiej zaopiekują się moimi ząbkami w Łodzi?