Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość joziaaaaa

jaki jest przyblizony koszt leczenia zeba sposobem kanałowym

Polecane posty

Gość gość
Leczenie kanałowe najdokładniejsze jest gdy stomatolog pracuje precyzyjnie używając do tego mikroskopu? Podobno komora trzonowego zęba to pole o wymiarach 5 na 4 mm, więc to sa mikroskopijne szczelinki. Pominięcie kanału w trakcie leczenia endodontycznego to najczęstsza przyczyna komplikacji i późniejszych kłopotów. Genialnie technika idzie do przodu, że za pomocą mikroskopu stomatolog, może zajrzeć do wnętrza korzenia i np. zlokalizować oraz wyjąć złamane narzędzie lub udrożnić kanał, co dawniej było nie do osiągnięcia. Dążymy do perfekcyjności i dlatego nasze wymagania rosną w stosunku do wykonywanych usług.

Gość gość
Zgadzam się, że leczenie tego typu pod mikroskopem jest dużo bardziej precyzyjne. Sama jestem po takim leczeniu kanałowym i jestem bardzo zadowolona. Jeśli chodzi o cenę wizyt w gabinecie to mogą trochę się różnić w zależności od wybranych np. dodatkowych usług, ceny w Warszawie można sprawdzić na stronach gabinetów, ja korzystałam z tego: http://www.medykus.eu/cennik/

Gość PikPok

Cena to raczej zależy od tego u jakiego dentysty będzie przeprowadzone leczenie i jak długo ono będzie trwało. Niemniej jednak nie jest to mała kwota 😕 Ja niestety dość często mam jakieś problemy z zębami, które wymagają leczenia kanałowego a dbam o nie jak należy. Ostatnio robiłem nawet zdjęcie cefalometryczne zębów w Diagdencie na Saskiej Kępie aby mój dentysta mógł dokładnie określić jakość leczenia kanałowego jakie miałem wykonywane oraz stan wypełnień moich zębów aby podjąć dalsze kroki w ich leczeniu.

Gość ośka
Dnia ‎2018‎-‎09‎-‎06 o 22:45, Gość gość napisał:

gdzie najlepiej zaopiekują się moimi ząbkami w Łodzi?

Dokładne leczenie kanałowe zębów pod mikroskopem robią sprawnie w Ortoprotex na Przybyszewskiego 12 w Łodzi. Zwłaszcza polecam doktora Krzysztof Bąkała skoro już o tym mowa.  Jeżeli chcesz się więcej dowiedzieć to najlepiej zadzwoń do nich albo napisz, myślę, że będą w stanie wstępnie podać Ci jakieś widełki cenowe. Mnie ta metoda przekonuje i mam zaufanie do niej.

Gość Gośka_D

zalezy gdzie szukasz, jak w krakowie to polecam w Scadinavian Clinic sie zorientowac bo tam maja swietnych lekarzy od kanalowego, cene trudno podac bo zalezy od danego przypadku, liczby kanalow itp. ale jak sie umowisz na konsultacje to wszystkiego sie dowiesz

Gość mansik

Ceny są rózne w zależności od ilości kanałów w danym zębie i lokalizacji. Ja mieszkam w Krakowie i niedawno leczyłem zęby w tej klinice https://krakowleczeniekanalowe.pl/ceny . Znajdziecie tam ceny, które są przystępne jak na miasto Kraków.

Gość kanalinka

Cena w zależności od zęba i kanałów...Ja jestem już po prześwietleniu ,siódemka z trzema kanałami koszt 1000 zł bez odbudowy zęba :( lekarz pracuje na mikroskopie. Cena usługi w Kielcach

Gość magdolka

kiedys leczyłam zeby kanałowo u doktora Borowskiego, ceny juz nie pamietam dokladnie, ale byla dosc przystepna (porównywałam z innymi gabinetami i było ok). z drugiej strony na zdrowiu nie ma co oszczedzac, ale jesli juz to polecam wlasnie gabinet Stomatologia Borowski w Starachowicach, pelen profesjonalizm