Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alicjjjjaa

Zespol, fotograf, kamerzysta - place jak za gosci?

Polecane posty

Gość alicjjjjaa

Chodzi mi czy za wyzej wymienione osoby w restauracji, knajpie - tam gdzie sie wynajmuje sale placi sie normalnie jak za gosci?

Gość ja nie płaciłam
musisz zapytać w knajpie w której będzie wesele

ja bym na twoim miejscu sie nie pyała o takie rzeczy, bo sie tu zaraz znajda grajkowie jacyc i cie zjada bo JAK TY WOGOLE SMIESZ PYTAC CZY IM DAC JEDZENIA JAK DLA GOSCI CZY MNIEJ... Oni uważają ze nalezy im sie wszystko i tyle.... A swoją droga, to zalezy od resaturacji... ja place jak za gosci - niestety :(

Gość Oczywiscie
A co ? Maja stac pod sciana i patrzec jak wszyscy jedza? W końcu to my staramy sie o nich, pytamy czy sie zgodza dla nas zagrac czy fotografowac a potem kiedy juz sobie ich zaklepiemy,zapominamy o kulturze? Oj,nieładnie,nieładnie..

Gość malamii
To zależy od restauracji, ja np. nie muszę płacić jak za normalnego gościa, tylko 20% ceny za osobę.

Gość Daglezja - żałujesz jedzenia
Napisałas,ze oprawa wesele uwaza,ze nalezy im sie "wszystko". No wiesz,jak chcesz miec fachowców dobrej klasy,musisz sie liczyc z tym,ze na głodnego pracowac nie beda. Kazdy ma swoje warunki pracy i jak ci zespól powie,ze chce jesc,to albo podkulisz ogon i grzecznie zapłacisz za wyzywienie muzyków,albo szukaj innych ,na których uda ci sie zaoszczedzic.

my placimy jak za normalnych gosci, co by chlopaki wytrzymaly do konca i byly zadowoleni :) ale znam zespol, ktory bierze kanapki na wesela (taka maja zasade).. tylko- jak goscie patrza na zespol wyciagajacy w trakcie przerwy kanapki?

nie żaluje bo place calosc wiec problem rozwiazany - :) a pozatym co ma glod do tego, no bez przesady, na weselu zwykle jest tyle jedzenia, ze 1/2 wystarczy zeby sobie pojesc - nie przesadzajcie goscie najczesciej nie jedza nawet polowy a orkiestra ma jeszcze pracowac, wiec nie siedzi jak goscie caly zcas przy stole - ma mniej czasu na jedzenie... wiec w zyciu nie zje tyle co gosc - chocby nie wiem jak lakomi byli ... i po co placic za cale wyzywienie jak mozna zaplacic za orkiestre no 70 % albo i mniej... ja jak juz jestem na weselu to najczesciej jem tylko obiad i tyle, wiec nie wiem w czym problem ...:P

Gość załamana gina
czesc ja nie płaciłam. pracuje w restauracji i robiłam juz nie jedno wesele i jest np. 60os.a orkiestry kam fot5 to wtedy obiad platery dzielimy na 65 os.np.na osobe dajemy 3 porcje miesa to nie zrobi roznicy jak 5 zniknie dla ork. no ale nie wiem jak jest w innych restauracjach.pozdrawiam i powodzenia.

Gość moje grosze trzy
moze tak wlasnie postepuje sie w restauracjach,ale mlodych kasuje sie normalnie czyli musza zaplacic za kamerzyste,orkiestre,fotografa....My placilismy normalna stawke i dodatkowo musielismy jeszcze na koniec zaplacic po 150 zl kazdej kelnerce i kucharce.O tych kosztach na poczatku sie nie mowi,a pozniej jest niespodzianka...

Gość gość
my dla orkiestry i kamerzysty przynieśliśmy kanapki z domu