Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 bankowiec ...

Praca w Banku

Polecane posty

Go艣膰 bankowiec ...

Czy jest kto艣 na forum, kto pracuje w Banku, staram si臋 o prac臋, potrzebuj臋 porad

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 alninkalinka
ja te偶 ch臋tnie poczytam, studiuje bankowo艣膰 i z tym wi膮偶e swoj膮 przysz艂膮 prac臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 g贸ra......
nikt nie pracuje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 w g贸r臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 g贸rka
nie wierz臋 w艂asnym oczom, czy偶by nikt w tej instytucji nie pracowa艂?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a jakich porad
potrzebujesz?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bankowiec.....
nie wiem jak b臋dzie wygl膮da膰 rozmowa, czy dowiedzie膰 si臋 troch臋 o tym Banku, mie膰 jakie艣 informacje na ten temat...... to jest Oddzia艂 Banku w ma艂ej miejscowo艣ci, nie wiem zreszt膮 czy warto w Banku pracowa膰, mam jeszcze zaproszenie na rozmow臋 do innej firmy (ubezpieczenia) , nie znam nikogo, kto w takich instytuacjach pracuje i m贸g艂by mi doradzi膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 odpowiadam
bardzo wskazane jest zebys zaczerpnal troche informacji o banku, w ktorym starasz sie o prace, dobrze jest tez co nieco wiedziec o produktach oferowanych przez bank, a o jakie stanowisko sie ubiegasz?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bankowiec ...
obs艂uga klienta, sprzedawca produkt贸w nie wiem, ale chyba nie b臋d臋 na roozmow臋 wst臋pn膮 si臋 uczy艂a ich oprocentowania itp, a raczej og贸lnie powiem troszk臋 o depozytach, kredytach i innych produktach, nie wiem nawet na jakie zarobki mog臋 tam liczy膰, sama jestem ciekawa, a to ju偶 01.12.2005 :) powiedz mi, czy fajna jest praca w banku, czy jest moizliwo艣膰 rozwoju, awansu itp. Dzi臋ki i pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 odpowiadam
wbrew pozorom w banku wcale nie jest az tak rozowo, na stanowiskach kierowniczych jest rozowiej:), ja pracowalam w wydziale oblugi ludnosci,nie jest to najlatwiejsza praca, jak wiadomo klienci sa rozni, a usmiechnietym i milym trzeba byc zawsze, co do rozmowy to logiczne,ze nikt Cie nie bedzie pytal o oprocentowanie;),trzymam kciuki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bankowiec ...
dzi臋ki , naprad臋 dzi臋kuj臋 za odpowiedzi ODPOWIADAM , to ju偶 nied艂ugo, zobaczymu jak p贸jdzie, p贸ki co, czyam prawo bankowe, ha,ha,

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hop i g贸ra

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 odpowiadam
napisz jak bylo na rozmowie:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 te偶 bankowiec
hej, te偶 pracuje w banku, od ponad p贸艂tora roku, faktycznie nie jest za r贸偶owo, 艣rednie moje zarobki to ok. 1000 - 1400. Kiedy艣 te偶 my艣la艂am, 偶e pracownicy banku zarabiaj膮 du偶o, ale to 艂asnie zale偶y kto. A co do samej rozmowy to mia艂am w miare fajn膮 rozmowe, nic z rzeczy dlaczego chce tu pracowa膰, czy co mo偶e zyska膰 firma dzi臋ki mnie, g艂贸wnie pytania dotyczy艂y mojej poprzedniej pracy, czym si臋 zajmowa艂am itp. Nie by艂o tak 藕le. Powodzenia ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 te偶 bankowiec
a co do mo偶liwo艣膰i rozwoju, hm.... to te偶 wszystko zale偶y gdzie si臋 dostaniesz, ja pracuje w punkcie obs艂ugi klienta swojego banku, tak偶e nie w plac贸wce. I tak naprawde ci臋zko jest si臋 przebi膰 takim pracownikom jak ja gdzie艣 dalej, chyba, 偶e na w艂asn膮 r臋ke. Specjalnie ot tak z siebie nikt nikogo nie awansuje a podwy偶ke proponuj膮 w momencie.... jak kto艣 si臋 chce zwolni膰. Niestety dopiero wtedy doceniaj膮 pracownik贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bankowiec ....
do te偶 bankowiec ------> w jakim banku pracujesz, w komercyjnym czy sp贸艂dzielczym? ja staram si臋 o prac臋 w BS , z tego co s艂ysza艂am, tam maj膮 ni偶sze zarobki, ale nie wiem, jak faktycznie jest

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 te偶 bankowiec.........
Pracuj臋 w Lukasie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 i jak tam wypadla rozmowa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bankowiec ...
Hej, rozmowa przebieg艂a bardzo sympatycznie, dosta艂am t臋 prac臋, co prawda jest to narazie umowa na zast臋pstwo (na czas nieobecno艣ci pracowniczki - jest na urlopie macierzy艅skim, potem wychowawczym) , ale mam nadziej臋, 偶e w tym czasie uda mi si臋 pokaza膰 z jak najlepszej strony i jako艣 to si臋 u艂o偶y. Dzi臋ki za odpowiedzi, prac臋 zaczynam od poniedzia艂u (5.12.05), stanowisko d/s obs艂ugi klienta w oddziale banku :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 MasterT
Eh kochane ludki. Zarobki w banku (w ka偶dej firmie) rosn膮 proporcjonalnie do odpowiedzialno艣ci, umiej臋tno艣ci i przydatno艣ci w tej instytucji. Nikomu nie mo偶na nakaza膰, 偶eby si臋 rozwija艂. Tylko odpowiednia praca nad sob膮 mo偶e doprowadzi膰 ka偶dego z Was na stanowisko kierownicze i pozwoli膰 na otrzymywanie wynagrodzenia wy偶szego od 7 000 z艂otych brutto (nie m贸wi膮c ju偶 o wynagrodzeniach rz臋du 100 000 - 200 000 z艂 prezes贸w bank贸w). Dlatego warto si臋 notorycznie dokszta艂ca膰, rozwija膰 umiej臋tno艣ci interpersonalne (wed艂ug mnie wa偶niejsze ni偶 wiedza) i wierzy膰, 偶e mo偶na osi膮gn膮膰 wszystko :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bankowiec ...
MasterT, dzi臋ki za optymistyczny wpis, ja po kilku dniach jestem w lekkim szoku, ale nie jest 藕le, dosta艂am stos reulamin贸w i instrukcji, kilka ustaw i rozporz膮dze艅, wi臋c narazie czytam, czytam, czytam :: pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zaglednelam tutaj
po dluzszym czasie, jak tam bankowiec juz obslugujesz klientow banku?i w ogole jakie wrazenia?:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bankowiec ...
na miano bankowca to ja jeszcze nie zas艂uguj臋, jako艣 tak nick wpisa艂am i zosta艂o :) wrazenia, c贸偶, poznaj臋 system do obs艂ugi klienta, du偶o czytam, takie proste czynno艣ci ju偶 wykonuj臋, poznaj臋 poma艂u rodzaje lokat, kredyty, musz臋 powiedzie膰 jednak, 偶e odczuwam tam jak膮艣 nerwo膮 atmosfer臋, pracy jest naprawd臋 du偶o, og贸lnie na razie podoba mi si臋 . Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 razDWAtrzy
tak troche sie podziele moimi doswiadczeniami ;) Pracuje w jednym z call center nalezacego do jednego z wielkich polskich bankow (pierwsza piatka). Megarotacja w pracy, szybkie wypalenie,nastawienie - i tu uwaga - nie tyle na sukces co na wskazniki. A wskaznikow jest 21 i nie ma sily by miec je wszystkie na odpowiednim poziomie. Bo albo ktos jest swietny sprzedazowo i sie stara ale za to ma przekroczony czas przerw (kreatywnosc w rozmowach,otwartosc itp), to z kolei w to wszystko wplatane jest to,ze tak naprawde generujac zyski dla banku rzedy kilkunastu tys zl, zarobki nie sa rewelacyjne.1100zl. Wszedzie pisza o kreatywnosci, itp. Ale sprobujcie byc zbyt kreatywni...1,2 rozmowa z kierownikiem czy SV sprowadza cie na ziemie i do twoich obowiazkow...a to ze cie ktos zauwazy sposrod 300 pracownikow, zakladajac ze masz swoje zdanie i nie wchodzisz komus w D., bo ci nie pozwala na to honor, to zupelnie inna kwestia. I co z tego ze moj wskaznik sukcesu jest ok 420 proc wiekszy od grupy, skoro i tak to nie jest docenione.Bo mam swoje zdanie.. Zebralo mi sie na 偶ale, chociaz czy ja wiem, w sumie powinno sie byc zadowolonym, ludzie rocznikowo 60', 70' zarabiaja po 600zl..i zyja. Apetyt rosnie w miare jedzenia...heh pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 cztery pi臋膰
hej, ja te偶 pracuj臋 w Banku, nie powiedzia艂abym, 偶e jest to praca moich marze艅, wiem zaraz polec膮 komentarze typu "ciesz sai臋, 偶e masz prace", ciesz臋 si臋 , owszem, ale powiem wam, 偶e praca jest strasznie stresuj膮ca, pracownicy jeden przez drugiego d膮偶膮 do jak najlepszych wynik贸w, liczy si臋, kto ile produkt贸w sprzeda, ci膮g艂a gonitwa, zarobki oko艂o 1000 z艂 netto, czasami wpadnie premia (200-300 z艂), zero doceniania pracownik贸w,

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hej Ludziska
:) Ja ide na rozmowe pojutrze, na stanowisko Asystent klienta... Czy ktos moze mi zdradzi膰 na czym polega ta praca?? ?? w obowi膮zkach jest napisane mi臋dzy innymi aktywna sprzeda偶 produktow finansowych, powiedzcie prosze o co w tym wszystkim chodzi.. jak sie przygotowa膰 do rozmowy kwalifikacyjnej?? a i jak sie spytaj膮 o zarobki to hmmm..ile sie mniej wi臋cej zarabia na takim stanowisku??? Z g贸ry dzi臋kuje:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ttttttttttttttttttttttt
bedziesz sprzedawac produkty,czyli np. kredyty

Udost臋pnij ten post

nieee :) siedzisz na ty艂ku a klienci jak to w banku- podchodz膮, pytaja, decyduja si臋..... target musi by膰 :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hej Ludziska
ooo a to luzik:), myslalam, ze to jakies wydzwanianie po ludziach i namawianie ich, a orientujesz sie ile sie zarabia na takim stanowisku, bo wiesz..pewnie padnie pytanie ile bym chciala zarabia膰? a i jak sie przygotowa膰 do takiej rozmowy?? Dzieki z gory:)

Udost臋pnij ten post

Je艣li starasz sie o stanowisko zwiazane ze sprzedaz膮 produkt贸w lub us艂ug musisz sprawia膰 wra偶enie pewnej siebie (nie przesadnie), poprowadzi膰 umiej臋tnie rozmowe, nie patrze膰 wystraszonym prosz膮cym wzrokiem, siedzie膰 swobodnie, udawa膰 偶e ta rozmowa to nie stres dla ciebie tylko relaks. Musisz by膰 wygadana - to podstawa. M贸wic konkretnie, jasno, p艂ynnie. Jestem personalna w pewnej firmie, i tez niedawno zatrudnia艂am ludzi na stanowisko handlowca wi臋c wiem kto u mnie mia艂a najwi臋kszw szanse.

Udost臋pnij ten post