Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bankowiec ...

Praca w Banku

Polecane posty

Gość mobilny doradca finansowy wbk
Czy ktos moze mi powiedziec cos na temaat mobilnego doradcy finansowego w wbk? chodzi mi o pozyskiwaanie klientow,czy ciezko ich znalezć, ogolnie czy warto podjac sie tej pracy? Dzieki za odp

Gość bankowiec123456
Czy ktoś wie coś na temat pracy w BGŻ?

do LUKAS BANK odradzam ci pracowac w lukasie, sprzedaz sprzedaz i sprzedaz nie dbaja wogole o pracownika

Gość guder
mobilny doradca finansowy wbk ---> jestem byłym pracownikiem tej firmy. praca jako "doradca" to zwykła akwizycja. nie doradzasz nikomu tylko wciskasz 3 produkty do wyboru. dostajesz ulotki albo zdzierki i radź sobie człowieku. normy w maju podnieśli do poziomów absurdalnych. mogą cie przy rekrutacji kusić samochodem służbowym ale to też niezła mina, bo jak dostaniesz auto (za wyrabianie normy) i w kolejnym miesiącu nie zrobisz normy to cie obciążem kosztem wynajmu samochodu - około 1500 zł co kończy się tym że nie dostajesz pensji wcale albo jakieś grosze. generalnie kicha na maksa i jeśli nie masz mega bazy znajomych (tak około 100 pewniaków) którym wciśniesz karty, zgarniesz pensje i się zwolnisz po 3 miechach, to sobie lepiej odpuść.

Gość guder
odszedłem i dobrze zrobiłem. wyobrażasz sobie że do w kwietniu 90% ludzi zrobiło norme (czyli dostało pensje). a w maju 80% NIE zrobiło normy. teraz "tylko" 60% nie zrobiło normy. ale ciekawy wynik podkręcania o 100% normy wystąpił w skali kraju. o ile w poprzednich miesiącach wzrost ilości składanych wniosków wynosił około 250-500 miesięcznie to po zwiększeniu norm wzrost złożonych wniosków wyniusł ponad 1000 :). więc bank mniej zapłacił agentom a więcej sprzedał. i w ten sposób dyrektorzy z centrali wypracowują swoje wielotysięczne premie ;D

w mille też ciągle tnął co się da. A ja już zaczęłąm rozkręcać swój biznes. Kupiłąm działkę i buduję pod wynajem. Miałam najpierw z mężem rozkręcać przychodnię ale to nam się bardziej opłaci. Jako PH pracujesz? Czy dalej banki Powodzonka

Gość guder
szukam roboty gdzie sie da. czy PH, czy bank czy coś innego... zobaczymy. puki co zachaczyłem się w firmie kontrolujących rolników starających się o dopłaty z UE.

Gość najlepiej to w nbp
ciekawe jak sie do NBPu zalapac :)

Teraz należałby się wyszkolić w dopłątach z UE i robić ludziom wnioski. Mój brat to robi, zwolnił się z roboty i w trzech kumpli założyli taką firmę, Super kasa z tego, ale ciężko się za to zabrać. Kiedyś się próbowałam za to zabrać , ale czarna magia...

Gość nowy bank
Był ktoś na rozmowie w Allianz Banku? Ile wam zaoferowali? i na jakie stanowisko

Gość Niuniek15190
Ja też nie polecam Lukasa, plany kosmiczne, porównując do poprzedniego roku wzrosły o 100%, a bez wyrobienia planu Twoja pensja to marne grosze. Podwyżki są "pseudo", bo jak podwyższą Ci podstawę to obetną coś innego czyli suma summarum dostajesz tyle samo. Ale zawsze Cię czarują, ile możesz zarobić oczywiście jak wyrobisz plan- myślą,że mają debili przed sobą. A i oczywiście ciesz się z tego, bo jak powiesz co myślisz naprawdę to...

dokladnie nie polecam tego banku. Pensje marne. a co wiecie na temat citi???? jakie jest tam wynagrodzenie??? stanowisko specjalista ds produktow kredytowych

Gość mariusz__g
do mallinnka: Ja jade 6 sierpnia na szkolenie do wawy, które rozpoczyna sie 7 sierpnia. mamy byc dzien wczesniej. Ogólnie jak chcesz pogadac to napisz maila: mariusz__g@o2.pl Ogólnie, kto wie w jakim hotelu zatrzymywaliscie sie na szkoleniu z millenium banku?? czy był wyznaczony czy sammu trzeba było?? Odpowiedzcie proszę i jaki strój obowiązuje na szkoleniach, bo cholera nie wiadomo jak sie spakować, jeszcze troche czasu jest ale wiecie trzeba wiedziec wczesniej. Pozdro. mariusz

Gość RoH
DO GUDER

Gość guder
??? ale co ???

Gość co o tym sądzicie
Wiem, że jest to forum dla ludzi pracujących w banku, ale chciałam się poradzić. Co myślicie o takim biznesie? Chciała bym otworzyć placówkę partnerską Eurobanku w małym mieście jakieś 15 tys mieszkańców… Mieszkających trochę mniej bo w zasadzie większość młodych ludzi jest tylko tu zameldowana a mieszka gdzie indziej. Są tu już duże odziały PKO BP, 2 odziały PKO SA, Kredyt Bank. I placówki partnerskie GE Money, Polbank, Lukas, Getin, kilka agencji PKO, biuro kredytowe na każdym rogu… Jak myślicie czy jest miejsce na jeszcze jeden bank? Co myślicie o ofercie Euro w porównaniu do pozostałych banów? Podobno mają dużą przyznawalność kredytów, ale za to są drogie i do każdego kredytu jest obligatoryjne ubezpieczenie… Jak myślicie jakie eurobank ma perspektywy rozwoju na rynku (cała polska). Orientujecie się mniej więcej po swoich placówkach ile jeden oddział musi zarobić żeby to się opłacało… A może lepiej otworzyć kolejne biuro kredytowe lub może placówkę innego banku, a może lepiej się w to nie pakować ? Będę wdzięczna za wszystkie opinie

Gość jeszcze raz o Lukasie
Dostałam pracę jako doradca hipoteczny w Lukasie i zastanawiam się czy przyjąć tą ofertę… Praca stacjonarna w placówce. Tylko ewentualnie od czasu do czasu trzeba będzie wyjechać do klienta podpisać umowę itp…Ale wszyscy mówią że doradcy hipoteczni muszą pozyskiwać klientów… Jak jest w lukasie czy trzeba sobie szukać klientów? I czy warto iść tam do pracy… Dodam że pensja marna bo tyle samo dostała moja koleżanka w innym banku na najniższym stanowisku ( bez wcześniejszego doświadczenia w bankowości).. Tyle że to już doradca hipoteczny trochę lepiej niż zwykła obsługa np. sprzedaż karty… Czy Lukas ma konkurencyjną ofertę kredytów hipotecznych, czy dużo wniosków przechodzi pozytywnie analizę… Lukas ma tragiczną opinię wśród pracowników, zresztą sama widzę to po pensji. Ale jak jest na hipotekach??? Dodam że nie mam doświadczenie w bankowości… Czy może dać sobie spokój i szukać pracy jako zwykły doradca klienta w innym bank???

A i jeszcze czy w lukasie na hipotekach dostaje się premie za każdy sprzedany i uruchomiony kredyt czy tylko za zrobienie planu? Proszę o odopwiedz

czy mozecie cos powiedziec jak wyglada rozmowa na temat pracy w allianz oraz jak sie tam pracuje( na stanowisku kasjer)

wiem tylko że w allianz jedynym stacjonarnym pracownikiem jest właśnie kasjer, a reszta to mobilni doradcy... Kasa podobno nie taka zła

Gość Lukas hipoteka
Z tego co wiem, żeby dostać premię trzeba zrobić 70% planu. Jest podany wskaźnik i progi wg. których liczona jest premia. Ale mogło się coś zmienić bo już jakiś czas nie pracuje w Lukasie.

Lukas hipoteka, dziękuje… Czyli co dostaje się premie tylko za zrobienie planu i tak dobrze że płacą już od 70%... Może ktoś jeszcze się wypowie

Gość RoH
GUDER, dziwnym trafem wciągnęło wszystko co napisałem... Generalnie chodzi o to, żebyś nie zniechęcał ludzi, praca doradcy finansowego nie jest łatwa, nie wszyscy się nadają, ale przyznasz, że 400 ludzi pracuje już tutaj i jakoś większość daje rade.... ja osobiście pracuję juz na umowie agencyjnej jako DF w wbcu już 2 lata- teraz jako KZ.... Dla mnie ta praca nie różni się niczym od pracy zwykłego przedstawiciela, target i prowizja, tylko że w przypadku banku jest ona 3 razy większa.... doradcy w moim regionie nie schodzą mniej niż 5tyś miesięcznie moje zarobki były na poziomie 6-8tyś. I proszę nie nazywaj tego akwizycją bo akwizytorzy tyle nie zarabiają, btw - szczoteczek latarek ani baterii nie sprzedajemy, rozdajemy pieniądze za darmo ;) Pozdro dla Ciebie i powodzenia w znalezieniu odpowiedniej pracy!

Gość Do 5AGAHA
Nieprawdą jest ze jedyne stanowisko stacjonarne w Allianz Bank to kasjer sa jeszcze doradcy kredytowi doradcy klienta oraz kierownicy nie pisze juz o dyrektorach. Zarobki z tego co wiem sa fajne i premie od kazdego sprzedanego produktu a nie od ponadtargetowej. Pozdrawiam, nastepnym razem jak szukasz pracy to wypadałoby cos wiedziec o firmie bo pojdziesz na rozmowe i powiesz cos nie tak i bedzie wstyd, ze sie nie przygotowałaś. Kasjerów jeszcze nie ma a jak sa to jeszcze nie pracują w Allianz Bank

Gość ANASKA21
PRACA W LUKASIE --- JA MAM DZIS ROZMOWE W LUKASIE HAHAHA CIEKAWE JAK TO BEDZIE STANOWISKO:DORADCA JUNIOR , JEZELI ZAPROPONUJA MI 2 TYS NETTO MOZEMY POGADAC

Gość ANASKA21
jesli ktos cos wie jak przebiega rozmowa w takim Lukasie DAJCE ZNAC

Rozmowa w lukasie standardowa, nic o co nie pytali by gdzie indziej… Ja miałam dwa etapy z bardzo sympatycznymi paniami. Generalnie luzik, miło wspominam…

Gość ANASKA21
JA JUZ JESTEM PO ROZMOWIE :) , ZOBACZYMY HEHE , OTWIERAJA NOWA PLACOWKE BANKOWA WIEC WIADOMO WIECEJ PRACOWNIKOW POTRZEBUJA , WIEC ZAWSZE WIEKSZE SZANSE :P

Gość guder
RoH ---> te 5 tys to na fakturze? i czy zaprzeczysz że za brak normy kasują pieniądze z pensji oraz że podniesiono normy o 100%? ja nie zniechęcam, ja mówie jak jest. pieniądze wcale nie są za darmo i nie dla każdego. akwizycją jest każda sprzedaż kiedy lata się za każdym indywidualnym klientem (i przy niemal zerowym wsparciu ze strony pracodawcy). i tylko KZeci i dyrektorzy na rekrutacjach rozpościerają przed nowymi pracownikami nimb elitarności pracy i produktów (może sami w to wierzą?). nie wiem jakie są u ciebie standarty pracy ale u mnie normą było że: - pochwalane było wciskanie kredytów po 1000 zł na 3 miechy bo to daje ptk i produkty = premie dla dyrekcji - dyrektor był w pracy 2-3 dni w tygodniu - KZ nic nie robili poza rekrutacją i kalkulatorami do kredytów - awansowali ci co mieli dużo znajomych/rodziny i mogli im wcisnąć kredyt za 1000 zł na 3 miechy z ubezpieczeniem i karte do zwrotu po 3 tranzakcjach jeszcze raz mówie że nie chodzi mi o zniechęcanie (bo każdemu mówie że na pare michów może iść żeby rodzinie wpisać, zdobyć doświadczenie i wpisy do CV) ale odradzam napalanie się, wiązanie wielkich planów z tą robotą i wierzenie KZ lub dyrekktorowi że karty biorą wszyscy a kredyt ma taką przyznawalność że praktycznie nie ma problemów ze sprzedażą.