Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bankowiec ...

Praca w Banku

Polecane posty

Gość boś bank
Witam, a co powiecie na temat Banku Ochrony Środowiska?? jakieś opinie, możę wiecie jakie są zarobki np. na stanowisku kasjer-dysponent, albo doradca detaliczny? czekam na info i pozdrawiam

Gość Private Banking
Czy ktoś na tym forum pracuje jako doradca private banking ? Na czym konkretnie polega ta praca? Ile się siedzi w biurze, a ile jeździ? Jak wygląda wykonanie planów?

Gość Expander
Wie ktoś może coś odnośnie pracy w expanderze na stanowisku Doradca Finansowy w dużym mieście wojewódzkim, m.in. jakie są zarobki na początku- podstawa i jak jest z premia?

Gość pracownik BS
Witam, ja pracuję w banku spółdzielczym i chciałabym zmienić pracę. Zastanawiam się nad pracą w Banku Ochrony Środowiska na stanowisku kasjero-dysponent. Pracuje może ktoś z Was w tym banku. Interesują mnie zarobki oraz jaka panuje ogólnie atmosfera. Pytam, ponieważ w mojej obecnej pracy mamy non stop szkolenia sprzedażowe i testy organizowane przez zarzad. jest to męczące. Będę wdzięczna za jakiekolwiek opinie na temat BOŚ, m.in. jakie są zarobki. Z góry dziękuję.

Gość pracownik BS
U mnie w banku również nakładane są plany sprzedażowe. Nie dostaję premii za ich wykonanie, no i również nie dzieje się nic złego jeśli ich nie wykonam. Zastanawiam się jak jest w bankach komercyjnych, jeśli tych planów się nie wykona. Czy na kasjero-dysponenta również nakładane są takie duże plany. U mnie nie ma takich stanowisk jak doradca klienta - dlatego pytam. z góry dzięki za informacje.

Gość BOŚ bank
witam ja pracuję w boś-iu na stanowisku kasjer-dysponent, palny oczywiście są - a czy do wyrobienia to zależy w której placówce będziesz, małe o/o raczej nie mają szans nw wyrobienie, oddziały główne z większą rotacją ludzisków myślę że tak. w którym mieście planujesz podjąć praę w boś? atmosfera w pracy- to już zależy od ludzi do jakich trafisz, sama centrala wg nie jest Ok

Gość Pracujesz w allianz bank
Czy jest ktoś na forum kto dostal sie do allianz banku? Mam pytanie czy macie jakies info o szkoleniach kiedy są? kasjer

Gość __________________+___________
Ja pracuję w zafajdanej agencji bankowej, chcę zmienić pracę, cały czas szukam, ale doopa na razie, nie chcę staczać się w dół, tylko piąć się w górę.

Gość pracownik BS
Do BOŚ bank A możesz mi napisać ile można zarobić na początku na stanowisku kasjero-dysponent w BOŚ? Interesuje mnie również jak wyglądają szkolenia oraz co się dzieje w przypadku nie wykonania planu. Będę wdzięczna za odp. Pozdrawiam

Gość PL
Witam, może mi ktoś powiedziec czy zarobki rzędu 800 brutto + premia dochodząca do 1200 brutto. To dużo czy mało dla osoby dopiero co zaczynającej prace gdziekolwiek i po średnim wykształceniu?

Gość mało strasznie
mało jak huuj

Gość PL
Przepraszam 1500 - 2000netto z premią. Po średnim wykształceniu i jest to pierwsza praca.

Gość bos bank
witam, co do szkoleń np. produktowych czy z obsługi programówi sytemów to możesz zapomnieć /raczej takich nie robią - ja na takowym nie byłam:)/ wszystkiego sie uczysz na miejscu- czytając regulaminy, zarządzenia itp. póxniej są szkolenia np. z obsługi klienta - ale to też nie za często. co do kasy to trudno mi powiedzieć bo to napewno jest uzaleznione od miejsca /miasta/ w jakim będziesz pracować. najpier okres próbny 3miechy potem na czas określony 9 miechów i jak jest Ok to 3 umowa już na stałe - tak naprawdę to szansa na podwyżkę jest przy podpisywaniu kolejnych umów /ja tak miałam/ premie za powyżej o ile się nie myke 115% normy 2500brutto za mniejsze wykonanie też są ale nie pamiętam ile:) może ktoś jeszcze pracuje w BOŚ i napisze coś jeszcze....

Gość bos bank
a może coś o alior bank wiecie???

Gość pracownik BS
Dzięki za informacje. chodziło mi właśnie o szkolenia z obsługi systemu. i to jest bez sensu, że ich nie robią. a jeśli się nie wyrobi planów to jaka jest reakcja szefa i jakie są konsekwencje??? wielkie dzięki za informacje.

Gość ania22hi
czy wiecie cos jaka jest atmosfera , jakie zarobki, czy sa szkolenia i jak dlugo trwaja w Alliazn??? pytam bo jest u nas nabór do tego wlasnie banku na stanowisko obslugi klineta oraz na stanowisko kasjera. Czy warto skladac papiery na ktores stanowisko?

Gość ania22hi
Allianz oczywiscie ach ta literowka piszcie czy ktos w tym banku pracuje???

Gość bos bank
wiesz ... co do planów - to tez zależy pod jakiego dyrekora trafisz... ja mam OK super jest mój dyrektor o/o. jak reszta- ciężko powiedzieć... a co obsługi programów- nie jes cięzko - dasz rade jak się zdecydujesz na przejście:)

Gość inez111
hejka ratujcie!!! niedługo idę na rozmowę kwalifikacyjną do banku i nie wiem z czego mam się przygotować? bank to BZ WBK? jak ktoś ma pojęcie jak wygląda taka rozmowa, czego się można spodziewać i jakie wynagrodzenie podać, na stanowisko doradca klienta, wiem że temat oklepany ale to dla mnie bardzo ważne!!! za wszelkie wskazówki i dobre rady bardzo dizękuję pozdrowienia

Gość RE Ania22Hi
o atmosferze na tym stanowisku nikt CI nie napisze bo bank jeszcze nie obsługuje klientów, o zarobkach nie wiem ale na doradce kredytowego jak dla mnie sazadowalacjace. A czy warto składac papiery? ZAWSZE warto nikt Cie nie zabije jak to zrobisz a okazje w życiu trzeba zawsze wykorzystywać. Jeżeli nie bedziesz zadowolona to zrezygnujesz. Porozmawiaj sobie z agentami ALLIANZu i oni powiedzą jaka jest atmosfera w firmie wg mnie jest to dobra firma z przyszłością. Pozdrawiam Internauta

Gość RE Ania22Hi
o atmosferze na tym stanowisku nikt CI nie napisze bo bank jeszcze nie obsługuje klientów, o zarobkach nie wiem ale na doradce kredytowego jak dla mnie sazadowalacjace. A czy warto składac papiery? ZAWSZE warto nikt Cie nie zabije jak to zrobisz a okazje w życiu trzeba zawsze wykorzystywać. Jeżeli nie bedziesz zadowolona to zrezygnujesz. Porozmawiaj sobie z agentami ALLIANZu i oni powiedzą jaka jest atmosfera w firmie wg mnie jest to dobra firma z przyszłością. Pozdrawiam Internauta

Gość Do freelance o pracy w Euroban
Koleżanka poprzedniczka ma rację w jednym: wszystko zależy od miasta i placówki do jakiej trafisz. Ja jestem pełna zapału do pracy, ale jak mój Lider siedzi z dupą i nawet plakatów nie potrafi zamówić, nie mówiąc nic o jakichkolwiek innych sposobach promocji placówki, to mi się rzygać chce a nie pracować. Z ulotkami latać to pryszcz - wkładasz je w plecak i nikt nie musi wiedzieć co robisz. Masz jednak jeszcze takie zajęcia jak: -rozklejanie plakatów po mieście i okolicznych wioskach (za paliwo nie oddają) -obdzwanianie klientów banku z ofertami; -obdzwanianie ludzi z książki telefonicznej i nakłanianie do skorzystania z oferty banku; -obdzwanianie firm z ofertą banku 9a bank nie ma nawet kont firmowych); -chodzenie po firmach z ofertą banku; -chodzenie po sklepach i proszenie o możliwość zostawienia ulotek i plakatów w witrynach i na ladach; -stanie przed placówka i nakłanianie ludzi do wejścia do banku i zbadania sobie zdolności kredytowej, abyś później mogła ich nękać telefonami, a klienci mieli komu naubliżać; Tak tez może wyglądać Twoja praca. Mnie ratuje zespół, z którym pracuję (poza Liderem) bo to naprawdę wartościowi ludzie, z chęcią do pracy. Nie da się wytrzymać, gdy nikt nic nie robi. Dobrze tez gdy nie trzeba sie napracować aby wyrobić plany miesięczne, które nie są zbyt sprawiedliwie rozdzielane :(. Gdy placówce ciężko idzie (na co wpływu nie ma nawet prezes!!!) dają Ci do podpisania "lojalkę", ze jak nie wyrobisz planu przez następne 2 miesiące to wylot! Wszystko sprawdzone na własnej lub kolegów z placówki skórze! Życzę więc trafienia do dobrego zespołu i przede wszystkim rentownej placówki!!! A cała reszta sama się ułoży i będzie Ci się dobrze pracowało! POWODZENIA

Gość Ania22Hi
Internauto dzieki za odpowiedz. A mozesz bardziej okreslic slowo zadawalajace - chce po prostu wiedziec cos wiecej o zarobkach no ijeszcze szkolenia gdzie sie odbywaja i jak dlugo trwaja... dzieki

Gość Rainbow Eurobank
Eurobank Co do wymienionych wczesniej argumentow przez kolege, to dodalbym jeszcze zostawanie po godzinach (na szczescie platnych) ladujac bankomaty - pol biedy jak tylko swojej placowki.... i tak conajmniej 2 razy w tygodniu...albo w centrach handlowych praca w Niedziele do 20-21.... A z ta lojalka to nie slyszalem? Ze niby jak indywidualnego planu nie wyrobisz ? Odstajesz od grupy , tak? To wtedy dostajesz cos takiego??? No i naprawde jest duzo rzeczy do robienia, kasa, umowy, telefony, ulotki.... Całe szczescie ze bank sie super reklamuje, ostatnia reklama z Czubowną bardzo trafiona, klienci sami przychdza i mowia ze chca kredyt en co reklamuje...itd...itp.....mysle ze w wiekszych miastach placowki dobrze sobie radza z planami.

Gość RE Ania22Hi
zarobki 2500-3500brutto plus od 0,6 do 0,8% prowizji od kazdego kredytu. O szkoleniach poki co cisza ale lada dzien powinno sie cos wyjaśnić. Internauta

Gość pracownik BS
Do BOŚ bank Dzięki za odpowiedzi. Mimo wszystko się zastanawiam, ponieważ bank spółdzielczy a bank komercyjny to różnica w obsłudze klienta. Zastanawiam się czy dam radę. A możesz mi napisać jak wyglądają szkolenia i czy są na nich bezsensowne scenki z "klientem"??? Chciałabym jeszcze wiedzieć czy praca kasjero dysponenta to jedynie praca przy ladzie w tym banku czy również trzeba chodzić i dzwonić do klientów??? będę wdzięczna za odpowiedzi. Pozdrawiam :)

Gość bos bank
co do chodzenia to cięzko mi powiedzieć - my nie musimy ale czasem wychodzimy, natomiat dzwonić od czasu do czasu trzeba - w szczególnośći jak jest "akcja" z centrali:) szkoleń ze scenkami z klientami ja nie miałam- ale za to jest badanie myster shoping:) przyłazi do ciebie podstawiomy koleś i np. pyta o kredyt- podem ocenia ciebie i twoje umiejętności :) a ty jak dłygo w banku pracujesz? w dużej miejscowości? jesteś juz po rozmowach w boś? bo w sumie do rozmowy niczego nie zobowiązują a będziesz wiedzieć więcej - jacy ludzie jaki szef itp. i jesli mozesz to napisz jakiegorz rzedu jast kasiorka w BS. dzięki

Gość 999aga
Czekam na wynik rozmowy kwalifikacyjnej do Banku Millennium. Czy ktoś wie, czy mają w zwyczaju zawsze powiadamiać o wyniku rozmowy, czy tylko w przypadku pozytywnej weryfikacji ?

Gość 999aga
do INEZ Zawsze musisz mieć wiedzę na temat banku, w którym chcesz pracować, tzn. jakie produkty oferują, na jakich klientów sa nastawieni.... Dowiedz się też, jakie obowiązki są na stanowisku, o które się ubiegasz. Co do wynagrodzenia, to Ci nie powiem, bo to zależy od banku.

Gość pracownik BS
Do BOŚ bank Ja łącznie ze stażem pracuje w banku 2 lata a jeśli chodzi o kasę to mam teraz na rękę 1500 zł (2100 brutto). Nie jest to zła kasa ale mi tam nie pasuje - oddział jest na wsi no i atmosfera nie do zniesienia :( chciałabym zmienić pracę no i nie koniecznie do banku, no ale niestety na razie tylko tam w BOŚ znalazłam ofertę. Nie jestem osobą która zdecydowanie może powiedzieć że jedyne co chce w życiu robić to obsługiwać klientów. nie sprawia mi to większych trudności no ale wiadomo klienci są różni. poskładam też do innych firm - jestem po rachunkowości więc może tam. zobaczymy. a takie akcje z centrali są często??? nie wiesz czego mogę się spodziewać na rozmowie kwalifikacyjnej jeśli mam już doświadczenie w pracy w banku??? czego mogą pytać. Z góry dziękuję za odp. Pozdrawiam