Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bankowiec ...

Praca w Banku

Polecane posty

Gość Hania123123
Pracuję w PKO BP i nie polecam. Nie mam jednak porównania w stosunku do innych banków więc kto wie może w innych bankach jest jeszcze gorzej. Co do podstawy to myślę, że wszystko zależy od miasta. Obecnie myślę, że około 2000-2300 brutto ale mogę się mylić.

Gość do OptymistykaMimowszytsko
Mieszkam w małej miejscowości a tu po prostu nie ma pracy.... Pracowałam ostanio w komercyjnym banku......... do mnie przełozony potrafił dzwonić o 20.00 godzinie i pytac czemu nie było sprzedaży, jak sobie to wyobrażam, co mam zamiar zrobić żeby to poprawić, cz itd. itp...... ale ja mam to w dupie i jego miałam w dupie, ipo prostu chcę się tam zaczepic i szukać lepszej pracy Powiem, 3000 brutto a co mi tam :)

Gość pracownik PKO BP
Ja aktualnie pracuje w PKO BP, jest cięzko, ale bez przesady myślę ze dużo zalezy od dyrektora placowki, stosunków miedzy pracownikami, jak przyszłam to też koleżanki narzekały jak to coraz gorzej jest jaki mobing, a tu poprostu trzeba pracować, wcześniej pracowałam w Citi Banku i Raiffeisen Banku i tam to dopiero miałam mobing, ciśnienie było ogromne niedoporównania, w PKO BP jest dużo wiecej pracy papierkowej, czasem dziwie sie czemu musze robic jedna rzecz po 3 razy, ale ja jestem energiczna i daje rade, a co do podstawy ja mam 2800 brutto. I co jest bardzo ważne nie szukam klienta nie martwie sie skąd go wezme bo taki bank ma klientów mnóstwo tylko trzeba umiec im sprzedawać

Gość pracownik PKO BP
ja pracuje w PKO BP i jestem zadowolona dużo zależy od zespołu, ja mam fajnego dyrektora, moje kolezanki jak przyszłam w styczniu też narzekały jak to jest cieżko, jaki mobing a co to nie muszą robic teraz, trzeba wstawać do klienta, tyle ze w innym banku to norma, ja wcześniej pracowałam w Citi i Raifeisen Banku tam to dopiero był mobing i cisnienie

Gość pracownik PKO BP
dwa razy cos poszło sorki

Gość PKO BP
juz po rozmowie..... okazało się że jest to 3/4 etatu - powiedziałam 2500 brutto i dyrektor od razu powiedział mi, że dużo chcę natomiast byłam mile zaskoczona oddziałem - miejscowość ok 30 000 mieszkańców a oddział duży, ładny, fajne warunki pracy no cóż...do końca przyszłego tygodnia mam mieć odpowiedź

Gość Hania123123
Co do PKO BO też też dużo zależy do jakiego oddziału się trafi. Najgorzej jest w Oddziale typu C bo tak to je3dna osoba na 5 etatach robi.

Gość ndndndndndnnd
bierz bo wiesz jaka lipa na rynku pracy, mi wlsnie odzial likwiduja - innego banku i bede znowu szukac

Gość PKO BP
chciałabym nawiązać kontakt z kimś kto pracuje w PKO BP - no i aż tak bardzo nie narzeka .... wiem, że tam cięzko (jak we wszystkich bankach), ale dziwią mnie wypowiedzi że trzeba robić wszystko.... sprzedawać, mieć kasę, robić zasiłki, bankomat, skanowanie dokumentów, reklamacje, archiwizacja......dla mnie to normalne bo pracowałam w dwóch komercyjnych bankach i tam każdy robił wszystko sam, więc nie wiem dlaczego w PKO miałoby być inaczej..hmmm, chciałabym z kimś pogadac jak to wyglada, czy są jakieś szkolenia wstępne, co to jest oddział typu B, C ? bo nie bardzo rozumiem Czekam na odzew podaję gg 39906043

Gość Hania123123
Napiszę do Ciebie wieczorem Będziesz?

Gość PKO BP
tak, będę - dziękuję

Gość gtt6t
miasto 30.000 tys mieszkańców 3/4 etatu 2,500 brutto hahaha szkoda ze nie 10 tys

Gość dfdgrfgfgfg
czy sa banki ktore zatrudnia ejszcze 40 latke z doswiadczeniem? Skladam dokumenty ale nawet mnie na rozmowe nie zapraszaja, odnosze wrazenie ze tylko mlodych potrzebuja

Gość do PKO BP
dostałaś oferte zgodzili sie na 2500 brutto? Dobrze powiedziałaś stawke trzeba sie cenic bo gorzej potem z podwyżkami

Gość SDFHFDFH
2500 brutto w niewielkim mieście również wydaje mi się, że za dużo powiedziałaś. Zrozumiałe jest, że cenić się trzeba ale podaniem takiej kwoty oczekiwań finansowych mogłaś sobie zamknąć drogę do pracy w tym banku. Zwłaszcza, że jak pisałaś mieszkasz w małym miasteczku gdzie ciężko jest o pracę i szukasz jej już czas jakiś... Niestety aspiracje - te finansowe również - swoją drogą a realia są zupełnie inne. Chyba każdy widzi jakie :/

Gość Do dfdgrfgfgfg
Hmmmm skąd ja to znam :/ Wprawdzie do 40- stki brakuje mi jeszcze kilku lat, ale spotykam się z tym samym zjawiskiem co Ty. Wysyłam dużo aplikacji ale niestety bardzo rzadko spotyka się to z odzewem drugiej strony. Wydawać by się mogło, że z kilkunastoletnim doświadczeniem pracy w bankowości na różnych stanowiskach i w różnych wydziałach/komórkach, z wyższym wykształceniem, dyspozycyjnością nie powinno być większego problemu w znalezieniu pracy. Niestety rzeczywistość przedstawia co innego. Też odnoszę wrażenie, że osoby młode są milej widziane. Być może dlatego, że łatwiej nimi manipulować (oczywiście nie wszystkimi ) a my już wiemy co tak naprawdę "w trawie piszczy"... Zauważyłam również będąc na kilku rozmowach kwalifikacyjnych, iż kierownik czy też manager oddziału był osobą młodszą ode mnie. Czyżby to powodowało, że nie miałam szansy dostać tam pracy. Może mając siłą rzeczy mniejsze doświadczenie najzwyczajniej osoby te bały się konkurencji, tego że zajmę ich miejsce... Hmmm a ja po prostu chcę uczciwie pracować, nie w głowie mi wyścig szczurów. Jestem jak najbardziej za tym aby młode osoby zatrudniać, w końcu też muszą gdzieś to doświadczenie zdobywać itd. Ale i dla nas miejsce pracy również powinno być....

Gość PKO BP
ejjjj...nie napisałam że dali mi te 2500 :) Napisałam, że tyle chciałam a dali mi 2000 brutto na 3/4 etatu - no i przyjęłam tą ofertę bo czy mam inne wyjście ?? Pozdrawiam

Gość VSxzcvxcvcx
ja tez pracowałem w banku łącznie ze stażem to bedzie 5 lat departament zabezpieczen departament weryfikacji departament oceny ryzyka ofert dosłownie 0!! pracuje w branzy handlowej, nie bede pracował na stanowisku " kredytowym: w markecie na zamiany za 1200

Gość dfddgg5y5555
dokladnie , nie bede wymieniała banków ale obok mnie pracuja dziewuchy po liceum a ja po studiach po 35 tce nie moge zmienić pracy

Gość VSxzcvxcvcx
bo teraz najchetniej takich ludzi zatrudniaja studentow bo gowno placa i nie oczekuja umowy

Gość Bank_Pocztkowy
Czy jest tu ktoś, kto tam pracuje? Chciałabym wiedzieć jak ta praca wygląda? Jak szkolenia? itd. Z góry dziękuje za opinie;)

Gość Natka5858
Witam Czy ktoś z Was pracuje/ pracował w Home Broker S.A. ? Jeśli tak, to bardzo proszę o Wasze opinie na temat tej firmy, pracy, wynagrodzeniu itd.

Gość pitok
[zgłoś do usunięcia] PKO BP ejjjj...nie napisałam że dali mi te 2500 Napisałam, że tyle chciałam a dali mi 2000 brutto na 3/4 etatu - no i przyjęłam tą ofertę bo czy mam inne wyjście ?? Pozdrawiam" Jak szybko poszłaś do PKO, tak szybko zrezygnujesz..

Gość praca w pko
A po jakim czasie od wysłania aplikacji odezwali się do ciebie z PKO? Dopiero po terminie, który był w ofercie czy może już wcześniej?? Miałaś jeden etap rozmowy czy kilka??

Gość Hania123123
Jak szybko poszłaś do PKO, tak szybko zrezygnujesz Uwielbiam takie proroctwa.

Gość nikt nic nie wie_
o Banku Pocztowy, przecież tyle jest punktów na poczcie. W sieci nie wiele, a jak już to negatywy same. Nic przetestuje na sobie i oby to była praca na dłużej;) Pozdrawiam!

wszędzie dobrze gdzie nas nie ma za leżenie nie płacą ale PKOBP to POMYŁKA !!!! Pracowałam tam 20 lat dłużej się nie dało. Jeszcze chwilę i wylądowałabym w psychiatryku. koszmar, koszmar, koszmar !!! Co sądzicie o Pocztowym ?

Gość Idea!!!!
kto jedzie na szkolenie w pazdzierniku z Idea Bank???

Gość Yshia
Witajcie, jutro idę na rozmowę kwalifikacyjną do Banku Pocztowego (stanowisko: opiekun klienta). Orientujecie się może jakie tam są warunki, jaka płaca? Coś cokolwiek - za wszelkie info będę niezmiernie wdzięczna :)

Gość pocztowy
nie wiem z doświadczenia jak jest w pocztowym, ale przejrzyjcie sobie to forum wstecz były jakieś informacje na temat tego banku i jesli dobrze pamiętam to kiepskie, ponoc niskie pensje