Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wewerka

wydzielina z gardla

Polecane posty

Gość Anetara
Dawcio mam identycznie jak Ty!!!!! przed lusterkiem jak zerknę to widze bardzo dokładnie. lekarze nie muszą wkładać mi patyczków tak dobry widok jest w moje gardło. czasami to musiałam tą ciągnącą wydzielinę patyczkie do uszu usuwać ,a że była bardzo gęsta, klejąca i ciągnąca to nie było z tym problemu. Natomiast z odkaszlnięciem tego to czasami się namęczę dlatego pomagam sobie patyczkami. super glu się chowa ;) DLACZEGO PYTASZ???

Gość emi1281
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30155&w=31594605&v=2&s=0

Gość mikimouse
Do Dawcio: Na temat swojego leczenia poisales wczesniej inaczej. Przeczytaj wlasne posty, bo w ich swietle stajesz sie malowierny! Mi ziola nie pomogly wogole!

Gość bas221
Ja też nie rozumiem.. Najpierw Dawcio pisałeś, że wyleczyłeś sie po 2 miesiącach picia ziół, potem, ze po 4 a teraz przesyłasz zdjęcie wydzieliny... to jak to w końcu jest??????..........

wszystko sie zgadza i zawsze pisalem prawde , po 2 miesiacach picia ziol zaczalem odczuwac poprawe a po 4 wydzielina poprostu calkowicie zniknela ! ale niestety :( x1000 wszystko wrocilo samo spowrotem i to zdjecie ktore przeslalem jest aktualne , znowu mnie dopadla ta paskudna wydzielina !!! ;( ;( ;( zalamalem sie calkowicie bo to swinstwo odbiera cala radosc z zycia ! ;( czy tez macie dokladnie taka sama wydzieline ?? jesli tak to pokazcie ja na zdjeciu bo wydaje mi sie ze tylko ja jestem takim pechowcem aeby ja miec w takich ilosciach jak na zdjeciu ;( bede czekal na odpowiedz

Gość habset
Spojrzałam na zdjęcie Dawcia-u mnie jest trochę inaczej,ja jej nie widzę ale czuję na okrągło.Jest przejrzysta jak katar ale nie wychodzi niestety nosem.Jestem z Poznania i szukam na stronie www.znanilekarze.pl -dobrego laryngologa.Podobno teraz jest możliwość zbadania -podejrzewam że jest w nosogardzieli jakaś przeszkoda i dlatego wydzielina spływa do gardła.Katar miałam wiele lat i da się jakoś żyć z tym ale to ciągłe chrząkanie i odpluwanie to koszmar...

Gość Surfeur
Do: wisoza Skontaktuj się ze mną (mail podany), proszę, w sprawie wrażeń po operacji. Też mnie to czeka. Pozdrawiam.

Gość Surfeur
To z czym się borykamy (wydzielina spływająca po gardle) w języku angielskim określane jest jako "post nasal drip". Dużo jest na ten temat w sieci.

Gość czerep
mój laryngolog dziś stwierdził ze przyczyną wydzieliny może być przesuszenie śluzówki nosa- być moze od grzejników i zbyt suchego powietrza... zapisal mi nozoil i budherin, mial ktos?

Witam wszystkich! Chyba nie będzie przesadą stwierdzenie, że jestem REKORDZITSKĄ w posiadaniu tej dolegliwości..... Smutne to ale prawdziwe - szczerze nie sądziłam że aż tyle nas jest :) U mnie jest tak od ponad 15 lat... po operacji usunięcia migdałków pojawiło się ... i trwa... są okresy zupełnej nieobecności tej wstrętnej wydzieliny, wtedy czuję jak fajnie się żyje... ale prawie co tydzień lub 2 rayz w tyg. wraca. Czuję to od razu - dostaję taki jakby ucisk w okolicy nosowo - gardłowej, a dokłądnie w gardle do góry za tym naszym ludzkim języczkiem bardziej w górę. Kumuluje mi się tam zielona okropna śmierdząca wydzielina - śluz, którego czasem nie sposób usunąć. Trwa to ok. doby, w międzyczasie czuję się FATALNIE, czuć mi z ust, nawet odczuwam ból żołądka - ta wydzielina blokuje mi normalne funkcje żółądkowe, to takbym się nałykała powietrza... No i najgorzse jest to zaleganie - czuję taką grudę, a kiedy uda mi się ją wydalić - czasem ustami a czasem nosem ( wówczas nabieram powietrza w usta i całą siłą próbuję to przepchnąć,ale to gówno tam mocno siedzi...) wylatuje wtedy wielkie, klejące zielone, śmierdzące coś ... wielkość - pół paznokcia ... Oczywiście próbowałam się leczyć - min. korekta przegrody nosowej, wycierpniałam się ale to nic nie dało. Badanie rtg zatok - chyba ze 3 razy, takim super nowoczensym sprzętem - czyściutko! Hektolitry spayów do nosa, antybiotyki, płukanie nosa solą fizjologivczną...Budowa nosa też oki, lekarze załamują ręce, a ja załamuję się z roku na rok coraz bardziej. Myślałam że moze ktoś z was tu da mi trochę nadziei. Muszę pomału kończyć ponieważ kończę prace, na pewno będę tu zaglądać. Pozdrawiam wszystkich mniej i bardziej cierpiących.... na NIEWIADOMOCO...

Gość anetara
CZEREP życzę powodzenia w leczeniu tej śluzówki ale na nic wielkiego nie licz. ja właśnie od tej diagnozy zaczynałam leczenie :( 3 miesiące leczyła wyschniętą śluzówkę i usłyszałam tak jak Ty ,że to wina grzejników, jak to nie pomogło to zaczeli leczyć mnie na nadmierne wydzielanie śluzówki a później inne diagnozy i tak trwam sobie już ponad 3 lata ze ściekającym śluzem. pozdrawiam

Gość bij lekarza
la la la laaaaaaa , jak tu fajnie , wszyscy wiedzą o co chodzi , ale nikt nie wie o co chodzi . Na Marsa chcemy latać , a z durną wydzieliną sobie nie radzimy . ps.Jak by ktoś miał na zbyciu jakiś karabin , to ja chętnie przyjmę - mam z okna widok na przychodnię laryngologiczną .

Gość bas221
Witajcie, U mnie bez zmian... ciągle walcze ale jakoś brak mi już pomysłów jakie dalsze kroki mogę poczynić.... Pozdrawiam!

Pół roku temu używałam preparat do nosa o nazwie NASODREN . Wpiszcie w google - jest nawet film jak to działa, jest naprawdę skuteczny jeśli chodzi o wyciąganei wydzieliny z zatok... ponieważ moje sa czyste mi nie pomógł, ale podczas stosowania miałam spokój z moją wydzieliną :) Można go używać 7 - 10 dni, kosztuje ok. 70 zł. Bez chusteczek ni podchodź ! Może komuś pomoże... Pozdrawiam.

Gość mikimouse
CZEREP: nie uzywaj buderinu, to sterydy, kazdy dobry lekarz Ci to powie, ze ma tylko miejscowe i czasowe działanie pozniej sluzówka bedzie jeszcze gorsza! U mnie ją przelrwił a była ok. Ja zrobiłam tomografie glowy, nie wiem czy juz pisalam o tym. Zatoki czyste, wszystko ok. Choć stawiałam głownie na nie. Teraz rozważam wszystko pod katem candidy ( nosogardła). Spróbuję diety. Zauważyłam ostatnio, ze znika mi nalot na języku po systematycznym jedzeniu czosnku, ale zaczełam kilka dni temu także na efekty musze pewnie poczekać. I jak nie objadam sie slodyczami wydzieliny jest naprawdę mniej. Na podstwawie obserwacji zauwazyłam ze faktycznie zwiększa się po zjedzeniu czegos co candidę zawiera i powoduje np. lody Pozdrawiam: )

Gość ....finka
SSANIE OLEJU słonecznikowego ...............................pomoze.

Gość rita_p
Kurcze ja tez to mam :( Badania wychodzą dobrze i nie ma się czego zaczepić. Początek choroby wiążę z bardzo silnym stresem, ale mi to nie przechodzi od 2,5 roku, więc czy ten stres mógłby coś takiego spowodować, że nawet przez 1 dzień nie jest dobrze? Bolą mnie też, a może raczej pieką, niezidentyfikowane bliżej części gardła i nosa. Szczęka też. Nie jest to ból silny, ale niezbyt miły. A na dodatek czuję, że jest coraz gorzej, bo muszę chodzić do lekarzy, a oni traktują mnie jak kretynkę i dodatkowo się stresuję. -Ooo. a jak się pani udało określić, że boli panią ta część? Przecież ludzie tego nie czują. -Coś pani chyba kręci. -Normalnie ludzie tak mają - strzela im w uszach i leje im się wydzielina. -no i po co było to badanie? - wszystko jest w porządku, proszę już nie wracać do naszej kliniki (?) - boli panią? ale jak? trochę? a no to nic skoro da się wytrzymać... Mam naprawdę dość. Byłabym skłonna uwierzyć, że to nerwica, ale nikt tego nawet nie zasugerował. Nie wiem czy wtedy by mnie cokolwiek bolało lub drapało. I nie mogę uzyskać takiej informacji, bo lekarzom się wydaje, że to normalne. A ja myślę tylko o tym, ledwo przełykam te gluty, stoją gdzieś w górze i też nie umiem wyjaśnić gdzie :/ Macie jakieś jeszcze objawy poza wydzieliną?

odnośnie wydzieliny: przeczytałam całe forum na powyższy temat i jestem zaskoczona, że tyle osób ma podobne objawy. Jestem ciekawa czy to taka dziwna nowoczesna choroba, że lekarze w ogóle jej nie znają, czy też różne dolegliwości o podobnych objawach. Widziałam fotki szanownej wydzieliny goszczącej u niektórych forrumowiczów w gardle i czytałam o ściąganiu tejże za pomocą patyczków. Niestety ja swojej kochanej wydzieliny nie widzę, mimo, że jak hiopopotam wyszczerzam się przed lustrem. Próbowałam wkładac patyczek, ale o mało się nie udusiłam. Jakie objawy: niewielki katar w nosie i uczucie flegmy /wydzieliny/ gdzieś tam w górze jakby tym nosogardle i gardle, a nawet w krtani. Na pewno nie jest to nerwica, bo czasem udaje mi sie ją wykaszlec i jest to najczęściej bezbarwny, czasem zielonkawy śluz o konsystencji kleju czy gumy. Ponadto czują ją /szanowną flegmę/ w uszach, takie strzelanie, płumkanie, pyrkanie, zatykanie, uczucie płynu. Do tego miałam już silny kaszel, uczucie trudności oddechowych. Cały czas pokasłuję i chrząkam, czasem głos mam taki zachrypnięty i pobolewa mnie gardło. Ogólnie rzezc borąc nie jest dolegliwosc bolesna, a tylko dokuczliwa i dyskomfortowa do tego stopnia, że czasem mam dośc takiego życia z kochaną wydzieliną. Odnośnie leczenia to z powodu wydzieliny mam wycięte migdały /flegma spływa jeszcze głębiej/chociaż gadło boli o wiele mniej, ale zaczął si ekaszel, uczucie podduszania i zatkanych uszu. Leczyłam się u 3 laryngologów. Teraz u pulmunologa i laryngologa alergologa, jestem obecnie leczona na astmę i alergię /alergia nie wiadomo na co/. Niestety posunęłam się w desperacji dom oddania pieska, ale widzę , że nie on był przyczyną, bo nie ma go prawie miesiąc, a objawy cały czas takie same. Mam cały woreczek leków, wziewów i inhalatorów, które nic nie dają.

Gość rita_p
No mam to samo, teraz nie mogę tej flegmy zobaczyć. Czuję ją najbardziej w górze i przy uszach (usłyszałam, że jestem nienormalna, bo tego nie da się czuć). I również ją wykasłuję - ale z wielkim trudem i nie zawsze mogę, nawet jak ją czuję. Myślałam, że może nerwica, gdy się nierównomiernie oddycha, albo tak niepełnie, sprawia, że ten śluz jest tam gromadzony i sobie zasycha. Jeszcze biorę pod uwagę zęby, uciskanie nerwów w związku z szyją, alergię. Ale chyba nie można mieć alergii przez 2 lata bez żadnej przerwy... nie wiem na co by musiała być. Może to nowa choroba, mi się już nic nie chce robić przez to. Wprowadzam dziś w życie: czosnek w nos i uszy na noc, picie wody z dodatkiem oliwy (czuję wysuszenie gardła), wczesne chodzenie spać, imbir z cytryną na pewno nie zaszkodzi, wysiłek fizyczny. Chyba nadal będę stosować sterydy do nosa - nie pomagają zresztą szczególnie, ale może jak objawy będą mniejsze, to będę się mniej denerwować i szybciej się pozbędę problemu. Jak nie pomoże to się poddam, mi to bardzo przeszkadza, szczególnie ta wydzielina przy uchu.

Gość lambadaaa_
Witam. Czy jednocześnie macie katar przy tej wydzielnie, jakieś niedrożności nosa? Bo u mnie zaczęło się to jakoś 2 tygodnie temu, nawet nie wiem dokładnie kiedy. W nocy wcale mi to nie przeszkadza, jak się budzę nie czuję żadnej wydzieliny, natomiast jak wstanę, już się zaczyna. Muszę częściej i silniej przełykać ślinę, bo czuję, że coś mam na tylnej ścianie gardła. Jest tego zbyt mało, żeby to odpluć, a jak patrzę w lusterko na ścianę gardła to widzę, że jest jakoś dziwnie zwilżone i że jakaś wydzielin tam jest. Nie mam przy tym kataru, głowa mnie nie boli i czuję się bardzo dobrze. Czy możliwe, że jest to wyniki nie noszenia czapki przy ostatnich silnych wiatrach i po prostu zatoki produkują zbyt dużo śluzu???

Gość lambadaaa_
Witam. Czy jednocześnie macie katar przy tej wydzielnie, jakieś niedrożności nosa? Bo u mnie zaczęło się to jakoś 2 tygodnie temu, nawet nie wiem dokładnie kiedy. W nocy wcale mi to nie przeszkadza, jak się budzę nie czuję żadnej wydzieliny, natomiast jak wstanę, już się zaczyna. Muszę częściej i silniej przełykać ślinę, bo czuję, że coś mam na tylnej ścianie gardła. Jest tego zbyt mało, żeby to odpluć, a jak patrzę w lusterko na ścianę gardła to widzę, że jest jakoś dziwnie zwilżone i że jakaś wydzielin tam jest. Nie mam przy tym kataru, głowa mnie nie boli i czuję się bardzo dobrze. Czy możliwe, że jest to wyniki nie noszenia czapki przy ostatnich silnych wiatrach i po prostu zatoki produkują zbyt dużo śluzu???

Witam, ponownie ja bardzo utożsamiam się z objawami Rity-p, ze względu na odczucie tej wydzieliny w okolicach ucha, zwłaszcza lewego. Jest to związane nie z bólem, ale z uczuciem takiego jakby wewnętrznego napierania, ciśnienia, wypełnienia i efektami akustycznymi: strzelaniem, zatykaniem itp najczęściej przy drażniących hałasach /stukanie, szczęk naczyń, szczekanie psa/ lub przełykaniu śliny, mówieniu, podciąganiu nosa. Też czuje takiego \"gluta\" jakby w górze, kiedy przełykam ślinę mam odczucie, że on przesuwa się do tyłu, ale nie jestem w stanie go przełknąc i potem wraca na swoje miejsce, kaszel i ciągłe chrząkanie wynika chyba z podrażniania przez niego gardła i górnych dróg oddechowych, czasem mam takie trudności oddechowe, jakby łaskotanie czy drapanie. Laryngolog do którego teraz chodzę określł to jako katar zanosowy i to sprawia takie wrażenie jakby to się dizało nie w nosie tylko tym nosogardle, a odczucia w uszach to wg niego proces zapalny w trąbkach słuchowych, wszystko od tego kataru zanosowego i śluzu, tylko pytanie jaka jest przyczyna, ja od ok. miesiąca przyjmuję leki alergiczne w każdej postaci, jestem odseparowana od alergenu /teoretycznie na psi naskórek, na roztocza, grzyby, plesnie nie jestem uczulona/ i nic to nie pomaga. Objawy sie nie zmniejszają, mnie to strasznie przeszkadza, zwłaszcza kiedy ten sluz zaschnie, wtedy mam uczucie wręcz takiego ucisku w nosogardle, tak jak to opisała Rita_p i to jest nie do wytrzymania. No i to ciągle bezefektywne próby przełykania tego śluzu. Przypuszczam, że to jednak nie jest alergia, bo leki atyalerg. na pewno zmniejszyły by objawy. Jeżeli chodzi o katar w nosie, to jest on raczej minimalny i nos mam drożny jak najbardziej. I jak śpię to nie odczuwam tych objawów, dopiero po wstaniu ta flegma jakby wypływa na żer :)

Gość anetara
A ja znowu przez te gówno ma straszną depreche i zaczynam leczenie od nowa bo nic więcej lekarze nie sa w stanie wymyślić . Leki na alergie , wziewne do buzi i do nosa. powiem Wam ,że ja zaczynam obstawiać ,że to na tle nerwowym. idę wbić sie do mojego pokoju do wyrka i myśleć o niczym i o wszystkim. wielki kocioł w głowie :(

u mnie objawy ustąpiły po kuracji, którą rozpoczęłam u któregoś juz z kolei laryngoga, ale i alergologa w jednym panu doktorze. Jestem bardzo szczęśliwa, jak na razie, dziwne jest jednak to, że on uważa, że moje objawy są na tle alergicznym na roztocza, a w testach mi to nie wyszło, tylko na kota, trawy i zboża. Z kotami kontaktu nie mam, a te roślinki jeszcze nie pylą. Biorę tonę leków, ale cieszę się, że objawy z dnia na dzień zaczęły ustępowac. Pozostaje pytanie, czy leki będę musiała brac do końca życia i jak długo będą one działały, ale chociaż chiwal wytchnienia od wrednej flegmy jest zbawieniem.

Gość Piterosss
A mogłabyś powiedzieć, jakie leki stosujesz na owy problem. Ja też się borykam z tym problemem od pół roku i chodzę tylko od laryngologa do pulmonologa i wydaję dużo kasy, a żaden lek nie przynosi mi ulgi. Najgorsza jest ta spływająca flegma, którą non stop chce się odchrząknąć i w ogóle przez cały dzień czuje się zaleganie w gardle... Robiłem testy na alergię i wyszło mi,że jestem uczulony na roztocza i trawy. A pulmonolog przepisuje mi ciągle inne krople do nosa i jakieś tabsy, które w ogóle nie pomagają...

Gość Piterosss
OK! Już napisałem Ci wiadomość na e-maila.

Gość Piterosss
Sprawdź swoją pocztę, bo napisałem Ci wiadomość.