Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miki25

RODZIMY w SIERPNIU 2006

Polecane posty

Gość donn
u mie na jednym z wyników badań jest napisane że to PDW ma norme od 10-18 a ja mam ostatnio 15,7 to by wyglądało że sie mieścimy tylko też nie wiem co to jest??

PDW - wskaźnik zróżnicowania objętości płytek krwi

Gość donn
Nie moge wejśc na tą str

ja wchodzę bez problemu ... ? skopiuję Ci o krw. białych 4,0-10,8 x 109/l Wzrost ich liczby nazywamy leukocytozą, a spadek leukopenią. Podwyższenie może być spowodowane przyczynami fizjologicznymi (wysoka temperatura otoczenia, opalanie się na słońcu, ciąża, wysiłek fizyczny, stres) lub patologicznymi (stany zapalne narządów, uszkodzenia tkanek, zakażenia, zatrucia, nowotwory). Spadek ilości krwinek białych może być spowodowany przez niektóre choroby zakaźne, zwłaszcza wirusowe - WZW, grypa, zakażenie HIV, odra, różyczka, ospa wietrzna, uszkodzenie szpiku kostnego przez środki chemiczne, promienie jonizujące, aplazja (zatrzymanie w rozwoju, zanik) i hipoplazja szpiku, wyniszczenie, kolagenozy, przerzuty nowotworowe do szpiku kostnego, niektóre białaczki, ciężkie zakażenia bakteryjne - posocznice, dury i paradury, wstrząs anafilaktyczny. ciąża tłumaczy wzrost :)

Gość donn
dzięki ilain, mnie nie wpuszcza antyvirus chociaż nie wiem czemu, pozatym to nie ma sie chyba czym przejmować bo te przekroczenia są niewielkie

zazwyczaj te przekroczenia są związane z ciążą np. Wzrost RDW można zaobserwować po utracie krwi lub po leczeniu witaminą B12 lub/i kwasem foliowym. :)

Gość donn
Elmirka u Ciebie to 17 czy 18 tydzień ???bo ja do gina ide w 18 to może też coś będzie wiadomo

Gość donn
No tak a my przecież nie dość że w ciąży te jeszcze łykamy te swoje witaminki, czyli nie mam co wpadać w panike!! chociaż to czasem trudne....

W ciazy norma dla leukocytow(bialych krwinek) do 16tys/ml, wiec nic sie nie martwcie. A na te wyniki rozzroznicowania to nawet nie patrzcie, bo jesli glowne parametry w normie to sie nie ma co nimi przejmowac. Stokrotka - najprawdopodobniej Twoj organizm sie broni przed anemia i stad to RDW takie wysokie - ale masz bardzo ladna hemoglobine - ja nawet nie bedac w ciazy ledwo 12 wyciagalam:) i krwinki czerwone tez masz bardzo ladne, wiec nic sie nie martw tylko czekaj na wizyte do 10. Justa - niestety nie wiem co to za lek bralas - teraz sie przy otworach miedzyprzedsionkowych i miedzykomorowych nie daje lekow, ale duzo rzeczy sie od tamtego czasu zmienilo. Z reszta mysle, ze nie wazne jaki lek bralas tylko jaka to byla wada i czy rzeczywiscie to zaroslo:) Kasiu - Biofor to dobry lek, ma dodatek wit C ktora poprawia wchlanianie zelaza i wcale nie jest drozszy od innych preparatow, wiec dobrze, ze sie zdecydowalas. Ten lekarz ma chyba specyficzne poczucie humoru po prostu:)

Donn - z tego co ja sie orientuje to kobiecie w ciazy wolno pracowac przy komputerze tylko 4 godziny dziennie - i pracodawca jest zobowiazany przestrzegac tego przepisu - musi stworzyc Ci takie warunki pracy, ktore nie beda Cie narazaly. Poszukaj w internecie - czas pracy kobiety w ciazy to tez max 8 godzin dziennie i rozne inne prawa, nie musisz isc przeciez na zwolnienie jesli ciaza jest w porzadku, ale mozesz zmienic chwilowe warunki zatrudnienia, co nie wplywa oczywiscie na wysokosc wynagrodzenia - tak twierdzi prawo.

Gość donn
Doris wiem że kobiety w ciąży mogą pracować tylko 4 h przy kompie, ale wątpie żeby była szansa na inne zajęcie bo poprostu nie ma co tam robić innego, pozatym bardzo lubią w mojwj pracy wywalać ludzi bo "nie spełaniaja wymagań", wiem że nie mogą ze mną jednostronnie rozwiązać umowy, ale mogą wymyśleć coś innego, a nie mam zamiaru cały czas sie stresować.

Donn - no to w takim razie idz sobie na zwolnienie i nie przejmuj sie niczym - bo nie warto. Myslalam, ze masz juz dosc siedzenia w domu i ze sie martwisz, ze znowu czeka Cie zwolnienie:) Nikt Cie nie moze zwolnic w ciazy, ale faktycznie po co zadzierac skoro po porodzie trzeba do pracy wrocic...

Gość donn
Doris masz racje nie będe sie przejmować, pogadam z lekarzem i zobaczymy co on na to a Ty jesteś już na zwolnieniu?? Blondi popłakałam sie ze śmiechu...

Donn - Dzisiaj bylam ostatni dzien w pracy - troche smutno mi bylo, bo wiem, ze raczej juz tam do pracy nie wroce, a jednak sentyment pozostal. Po porodzie bede sie starala na specjalizacje w Krakowie - sama jeszcze nie wiem co chce robic. Od poniedzialku ide na urlop wypoczynkowy, a raczej w moim przypadku naukowy:)

Gość donn
Doris nie martw sie, ja do tej pracy też już raczej nie wróce, troche szkoda ale nie mam sie co przejmować, no i życze owocnej nauki..

doris-dzieki-jezeli jakim cudem dowiem sie co to był za lek to napisze

Gość agusia2
Dziewczyny wkoncu dostalam ubezpieczenie ohh za biurokracja wysylaja z jednego biora do drugiego ,na 13 marca mam wizyte ale taka ogolna dostane swoja pielegniarke ,dietetyka i osobe ktora nadzoruje sprawy paierkowe ,cyrk normalnie ,dopiero oni zrobia mi wizyte do lekarza i wtedy sie zacznie cala maoja opieka ciazowa z badaniami no ale sie ciesze ze najwazniejsze za soba ,z tym spaniem tez mam problem zapominam sie najwygodniej mi na plecach ale nie wskazane hmmm,sluchajcie moje cudo tak sie kreci ze z latwoscia mi jest zlokalizowac gdzie jest ulozone ,kopniaki siegaja juz pod pepek ,pepek sie zaczyna rozciagac ,brzuszek rosnie na calego :) zazywam Prenatal i tylko na noc poniewaz w dzien po nim mam lekkie nudnosci ,troche za malo pije wogole nie odczowam pragnienia w tym moj problem ,w niedziele koncze 16 tydzien ,ale czas leci niedowiary. Pozdrawiam .

Gość AGA.B
NICK.................MIASTO..........WIEK...............TERMIN.....KG miki25............Warszawa.............24................01.08.......0,5 Lia.................Warszawa............??.................01.08....(!)2,0 livmar...............Nysa.................28................01.08...... 2,5 agata_27..........Słubice..............27.................1.08.........2,0 doris26.............Kraków..............26................04.08........bz blondi23............Elbląg................23 ................05.08........+2 Elmirka76.......ok.Wadowic...........30.........05.08....+6,5 SYNEK Aga.B............KOŁOBRZEG......... 26........... 06.08.........5 insomnia.............??...................24................07.08.......0,0 justyna................................29................08.08........+2 SYNEk donn................Kraków..............27................07.08........1,0 edusia................??...................32................11.08.......1,0 karamijja...........Łódź................28................12.08.......1,0 kasia 30.............Rybnik..............30................12.08.........?? Stokrotka _26......Lubin...............26................12.08........0,0 Agula 30.........zachodniopom.........30................14.08........+1.5 Kruszyna.........małopolska...........30.................15.08.........4,0 madelain.............J.Góra..............29................16.08........0,0 kpiotrowicz.........Warszawa.........23................17.08.......1,00 joanka...............Szczecin...........25.................17.08..........2 jolla80...............Warszawa..........25.................17.08.........? ToYaB................Białystok...........27..............21 lub 23.08....bz jagna25...........Wodzisław Śl.........25................23.08........0,0 marsjanka*........ok. Katowic.........27................24.08...........? roxelka.............Essex,GB............27..................25.08.......4,0 oliwia13............pomorskie...........27.................26.08.........4 agusia2................USA................30..................19.08........?? Lonta..................Rybnik ............21...............27.08........2,5kg padlinka............Warszawa...........24.................27.08........2kg maggiem........zachodniopom..........27...............29.08........ 2,0 kika27...............Kraków..............28................??.............3 kg Kotunia.............Legnica..............27..................25.08.......1kg karola24...........Legionowo.........24.................19.08........?? z daleka ............Anglia...............26..................19.08.........3kg Witam wszystkie Mamusie:)! Długo się nie odzywałam ponieważ leżałam w szpitalu, nabawiłam się zatrucia pokarmowego(było strasznie). Po powrocie musiałam nadrobić zaległości w pracy i w domeczku. Co do pracy to z przyjemnością do niej chodzę, mam dziś na 10 :) Świetnie się czuje, nic mi nie dolega i mam cały czas kontakt z ludzmi (prowadze boutiq).Gorzej jest po powrocie, jestem w stanie tylko ugotować obiadek i nic więcej!Bolą mnie nogi i usypiam na stojąco. Pozdrawiam was wszystkie! Życze miłego dnia i uciekam bo musze się przygotować do pracy!!!

Witam. Trochę mnie nie było, bo zmienialiśmy numer telefonu i interent - 1 dzień bez dostępu do sieci, a potem zaległości w pracy, bo mamy firmę internetową, więc musieliśmy wczoraj nadrabiać. W czwartek wieczorem za dużo poćwiczyłam i w piątek bolała mnie ręka od ciężarków. Mąż porobił mi nawet zdjęcia w trakcie ćwiczeń oraz zdjęcia mojego gołego brzucha ;). Jutro idę na basen, ale coraz ciężej mi siętam wybierać, bo mam dużo problemów z goleniem nóg. Nie mogę się za wiele zginać. Badania krwi i moczu miałam robione w grudniu przez lekarza rodzinnego, ginekolog dopiero mi zlecił, ale inny to był już lekarz, do poprzedniego już chyba nie wrócę. Pójdę więc już w poniedziałek, nie będę czekać do połowy marca, kiedy mam kolejną wizytę. Kupiłam sobie ostatnio spodnie rozciągliwe do chodzenia po domu oraz szlafroczek/koszulkę z satyny - nie wiem, czy mam w tym spać czy chodzić, bo rozpinane. na początku ubrałam te 2 rzeczy i chodziłam w nich cały dzień, bo tak mi się podobały ;). Wczoraj wpadłam w istny szał. Przypadkiem wyrzuciłam skrawki materiału, które wycinałam ok 2 godziny a babcia wyrzuciła śmieci. Potem chciałam wszystko wurzucić. Rzuciłam nawet nożyczkami, które wbiły się w telefon. Rozbiłam kalkulutaor w drobne kawałeczki oraz walnęłam wieżęę, bo kaseta nie chciała wyjść. Potem wyszła, ale drzwiczki się teraz nie chcą zamknąć. Prawdziwa furia ze mnie. O północy zabrałam się od nowa za wycinanie materiału. Dziś rano dokończyłam i mam już więcej niż przedtem. Wymyśliłam by uszyć kołderkę/kocyk dla dziecka (patchwork) oraz może jakieś ciuszki jak starczy mi cierpliwości i nie będę się ciskać zbytnio.

Gość agula-kruszyna
witam.usmialam sie troche z poprzedniczki i widze,ze nie tylko ze mnie wychodzi wredna złosnica.humory u mnie pedza z lotem blyskawicy-potrafie w jednej chwili smiac sie a za chwile przezywac wielka depresje.winie za to pogode,u mnie na poludniu dzis sypie snieg na przemian z deszczem.byle do wiosny i wystajacych BRZUSIOW:) ale sie co niektorzy zdziwia(wredne sasiadki)

Gość edusia
NICK.................MIASTO..........WIEK...............TERMIN.....KG miki25............Warszawa.............24................01.08.......0,5 Lia.................Warszawa............??.................01.08....(!)2,0 livmar...............Nysa.................28................01.08...... 2,5 agata_27..........Słubice..............27.................1.08.........2,0 doris26.............Kraków..............26................04.08........bz blondi23............Elbląg................23 ................05.08........+2 Elmirka76.......ok.Wadowic...........30.........05.08....+6,5 SYNEK Aga.B............KOŁOBRZEG......... 26........... 06.08.........5 insomnia.............??...................24................07.08.......0,0 justyna................................29................08.08........+2 SYNEk donn................Kraków..............27................07.08........1,0 edusia.............Hannover.............32................11.08.......3,0 karamijja...........Łódź................28................12.08.......1,0 kasia 30.............Rybnik..............30................12.08.........?? Stokrotka _26......Lubin...............26................12.08........0,0 Agula 30.........zachodniopom.........30................14.08........+1.5 Kruszyna.........małopolska...........30.................15.08.........4,0 madelain.............J.Góra..............29................16.08........0,0 kpiotrowicz.........Warszawa.........23................17.08.......1,00 joanka...............Szczecin...........25.................17.08..........2 jolla80...............Warszawa..........25.................17.08.........? ToYaB................Białystok...........27..............21 lub 23.08....bz jagna25...........Wodzisław Śl.........25................23.08........0,0 marsjanka*........ok. Katowic.........27................24.08...........? roxelka.............Essex,GB............27..................25.08.......4,0 oliwia13............pomorskie...........27.................26.08.........4 agusia2................USA................30..................19.08........?? Lonta..................Rybnik ............21...............27.08........2,5kg padlinka............Warszawa...........24.................27.08........2kg maggiem........zachodniopom..........27...............29.08........ 2,0 kika27...............Kraków..............28................??.............3 kg Kotunia.............Legnica..............27..................25.08.......1kg karola24...........Legionowo.........24.................19.08........?? z daleka ............Anglia...............26..................19.08.........3kg

NICK.................MIASTO..........WIEK...............TERMIN.....KG miki25............Warszawa.............24................01.08.......0,5 Lia.................Warszawa............??.................01.08....(!)2,0 livmar...............Nysa.................28................01.08...... 2,5 agata_27..........Słubice..............27.................1.08.........2,0 doris26.............Kraków..............26................04.08........bz blondi23............Elbląg................23 ................05.08........+2 Elmirka76.......ok.Wadowic...........30.........05.08....+6,5 SYNEK Aga.B............KOŁOBRZEG......... 26........... 06.08.........5 insomnia.............??...................24................07.08.......0,0 justyna................................29................08.08........+2 SYNEk donn................Kraków..............27................07.08........1,0 edusia.............Hannover.............32................11.08.......3,0 karamijja...........Łódź................28................12.08.......1,0 kasia 30.............Rybnik..............30................12.08.........?? Stokrotka _26......Lubin...............26................12.08........0,0 Agula 30.........zachodniopom.........30................14.08........+1.5 Kruszyna.........małopolska...........30.................15.08.........4,0 madelain.............J.Góra..............29................16.08........0,0 kpiotrowicz.........Warszawa.........23................17.08.......1,00 joanka...............Szczecin...........25.................17.08..........2 jolla80...............Warszawa..........25.................17.08.........? ToYaB................Białystok...........27..............21 lub 23.08....bz jagna25...........Wodzisław Śl.........25................23.08........0,0 marsjanka*........ok. Katowic.........27................24.08...........? roxelka.............Essex,GB............27..................25.08.......4,0 oliwia13............pomorskie...........27.................26.08.........4 agusia2................USA................30..................19.08........?? Lonta..................Rybnik ............21...............27.08........2,5kg padlinka............Warszawa...........24.................27.08........2kg maggiem........zachodniopom..........27...............29.08........ 2,0 kika27...............Kraków..............28................??.............3 kg Kotunia.............Legnica..............27..................25.08.......2kg karola24...........Legionowo...........24.................19.08........?? z daleka ............Anglia................26..................19.08........3kg

Witam. Zmieniłam swoją wagę i pooukładałam tabelkę wg terminu porodu. Mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko? Jeśli tak, to zawsze można wrócić do poprzedniej. NICK.................MIASTO..........WIEK...............TERMIN.....KG miki25............Warszawa.............24................01.08.......0,5 Lia.................Warszawa............??.................01.08....(!)2,0 livmar...............Nysa.................28................01.08...... 3,0 agata_27..........Słubice..............27.................1.08.........2,0 doris26.............Kraków..............26................04.08........bz blondi23............Elbląg................23 ................05.08........+2 Elmirka76.......ok.Wadowic...........30..............05.08......+6,5 SYNEK Aga.B............KOŁOBRZEG.......... 26.............. 06.08.........5 insomnia.............??...................24................07.08.......0,0 donn................Kraków..............27................07.08........1,0 justyna..................................29.................08.08........+2 SYNEk edusia.............Hannover.............32................11.08.......3,0 karamijja...........Łódź................28................12.08.......1,0 kasia 30.............Rybnik..............30................12.08.........?? Stokrotka _26......Lubin...............26................12.08........0,0 Agula 30.........zachodniopom.........30................14.08........+1.5 Kruszyna.........małopolska...........30.................15.08.........4,0 madelain.............J.Góra..............29................16.08........0,0 kpiotrowicz.........Warszawa.........23................17.08.......1,00 joanka...............Szczecin...........25.................17.08..........2 jolla80...............Warszawa..........25.................17.08.........? agusia2................USA................30..................19.08........?? z daleka ............Anglia................26..................19.08........3kg karola24...........Legionowo...........24.................19.08........?? ToYaB................Białystok...........27..............21 lub 23.08....bz jagna25...........Wodzisław Śl.........25................23.08........0,0 marsjanka*........ok. Katowic.........27................24.08...........? roxelka.............Essex,GB............27..................25.08.......4,0 Kotunia.............Legnica..............27..................25.08.......2kg oliwia13............pomorskie...........27.................26.08.........4 Lonta..................Rybnik ............21...............27.08........2,5kg padlinka............Warszawa...........24.................27.08........2kg maggiem........zachodniopom..........27...............29.08........ 2,0 kika27...............Kraków..............28................??.............3 kg

mi sie podoba nowa forma tabelki jestem jakas taka niespokojna-chciałabym juz isc na wizyte do gina -a ta dopiero 22:( jak czest jestescie badane na fotelu?na kazdej wizycie?moj gin mnie tak nie bada -a przeciez nie właduje sie mu sama na fotel a \"tam \"tez moze dziac sie cos niepokojacego??np z szyjka??jakos tak dziwnie sie czuje:(

Mnie ginekolog bada na każdej wizycie, więc w sumie co miesiąc. Sama nie wiem, czy to dobrze, czy źle. Mi się wydaje za często, ale to chyba nawet lepiej. Żal mi tylko, bo nie widziałam swojego dziecka jeszcze. Może na następnym badaniu usg poproszę lekarza by mi pokazał. Ostatnio wszystko trwało chyba z minutę i nie zdążyłam nawet zapytać (koniec stycznia). Sprzęt jest taki iż obraz widzi tylko lekarz. A chyba można zapamiętać obraz? O zdjęciach tylko marzę. Ale przed świętami pójdę gdzieś prywatnie i będę miała jak je w końcu zobaczę. Ostatnio miewam częste kłucia w dole, tak jakby od dołu do góy coś mnie przeszywało. Trwa to chwilkę, potem znika. Wcześniej miewałąm pojedyńcze ostre ukłucia, a teraz dłuższe i wielokrotne ale słabsze. NIe wiem czy to normalne. Lekarz powiedział, że jak będą dłużej trwały to mam przyjśćna wizytę, lecz już sama nie wiem, czy to macica się tak rozciąga czy co. Oprócz tego pojawiły mi się większe rozstępy na piersiach mimo iż się smaruję specjalnymi kremami :(. Teraz to już tylko mocno zabudowane bikini mi pozostanie na plażę.

Gość donn
livmar świetny pomysł z tą tabelką, justa mnie też lekarz bada na każdej wizycie jak narazie, co do tych kłujących bóli to też mi sie czasem takie zdarzają

Gość agusia2
Dziewczyny te klujace krotkie bole nie powinne byc niepokojace ja tez je mam i duzo kolezanek tez je mialo ,chce was zapytac jedna rzecz ,jak kicham czasem mnie tak mocno zakluje w okolicy pepka az dzidzia zaczyna sie ruszac chyba nie wskazane kichanie:)no ale to jest mimowolne ,jak wasze brzuszki sie zachowuja podczas kichania ,czy cos czujecie ?ja tez nie moge sie doczekac usg i widoku dzidzi a kto wie kiedy mnie skieruja na usg 13 mam ogolna wizyte i pozniej wyznacza dzien do lekarza ...dluga droga ufffff. ...ale mam nadzieje ze wszystko ok ,sluchajcie nie wiem jak wy czy nadal nie odczowacie ruchow ,ruchy mojej dzidzi staja sie mocniej odczowalne i takie nawet nie wiem jakiego slowa uzyc by je okreslic ,wczoraj dostalam mocnego po prawej stronie pepka ,to smieczne uczucie ,zycze wam aby wasze malenstwa zaczela dawac znak zycia ,ja teraz tylko sie wsluchuje w swoj brzuch aby tylko cos wylapac:) Pozdrowionka .

hej :-) Widzę, że wiele z was ma problemy z kłuciem w podbrzuszu. ja mam to samo, tylko odczuwam to bardziej jako ciągnięcie, zaczynające się od wzgórka łonowego, nasilające się, kiedy stoję. Widocznie to norma, brzuszek rośnie. Dziś byłam u koleżanki, która jest w 8 miesiący. Pokazała mi jak maleństwo miało czkawkę :-). Nie miałam pojęcia, że to tak bardzo czuć. :-) Agusia widocznie twój maluszek jest bardzo silny i duży, że tak odczuwasz mocno jego ruchy. Fajnie :-) A kichanie?? Chyba nie zawsze mamy na nie wpływ, więc chyba nie ma się co tym martwić :-) cały czas zastanaiam się nad tabletkami, które przepisał mi lekarz ale chyba będe zmuszona je pobrać przynajmniej przez jakiś czas, bo każdy wysiłek wiąże się ze zmęczeniem i \"lataniem\" serca. Jeszcze pomyślę ale sądzę, że powinnam zaufać lekarzowi.