Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kamilla7

Planujące ciążę!

Polecane posty

Halo? Gdzie się dziewczyny podziałyście? U mnie na razie @ nie ma, czekam dalej...

Gość Folik
Witajcie!!! Jestem tu po raz pierwszy i chyba pozostanę z Wami.. potrzeba mi bardzo wsparcia Bratnich Duszyczek.. Zawsze myślałam, że poczęcie dzidzi to sprawa wręcz banalnie prosta.. niestety :-( Co prawde staramy się z mężem dopiero od 5 cykli, ale i tak mój stan psychiczny ciężko to znosi :-( Z tego co wyczytałam to chyba jesteśmy najstarszą parą..ja 30..moje Mężucho 38.. (dłuugo sie szukaliśmy ;-) ale warto było czekać) Niestety czekanie jest nam chyba pisane, bo teraz czekamy z utęsknieniem na dzidzię.. Wiem, że nasz wiek nie działa na korzyść..ale staram się o tym nie myśleć.. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie i w końcu będe mogła z kimś pogadać..bo na razie oprócz Mężulka nikt nie wie co przeżywam.. Pozdrawiam Was wszystkie i życzę NAM szybkiego zafasolkowania!!!

Witaj Folik! Dopisz się do tabelki! Ja też staram się piąty cykl. Właśnie czekam na rezultaty ;) @ nie ma, ale brzuch pobolewa trochę więc boję się że zaraz przyjdzie... Idę zakupy zrobić. PZDR!

Gość żona króla lwa
e tam, ja mam 38 i też planuje:)

Gość Folik
Jana ja też mam najgorszy dla mnie okres w cyklu..27d.c.czekanie na @ i nerwowe "wycieczki" do toalety..są chwile, kiedy wydaje mi się, że to już teraz, że jest szansa na fasolkę..tempka utrzymuje się cały czas na poziomie 36.8,5..nie wiem czy to nie za mało..ale skok był wyraźny z 35,5..tylko jakoś późno w tym cyklu..i dwukrotnie obserwowałam płodny śluz..nawet około 20 d.c. nie wiem co o tym myśleć..wczoraj nie wytrzymałam i zrobiłam test..po 5 min. nic..ale spojrzałam na niego po godzinie (wiem, że nie powinnam) i była jakby taka bledziuchna kreska (ale może to moja wyobraźnia).. Kilka dni temu i wczoraj miałam silne skurcze w okolicy jajnika..no i cały czas wzdęcia..Boję się, że znowu się nakręcam i że i tak nic z tego nie wyjdzie.. :-( żona króla lwa CIESZĘ SIĘ ŻE JESTEŚ!!! Pozdrawiam cieplutko!!!

Gość Folik
TABELA I PRZYGOTOWUJĄCE SIĘ NICK.......... IMIĘ .....WIEK ....MIASTO.....TERMIN @......ZB Kamilla7.......Dominika...23....Kraków.......22.01..........? 100krocia.....Nina..........24....Rybnik.......17.02.........TSH, T3,T4,ATPO emilee.........Emilia.......27....Tczew.........ok8-10.02.....? Karyn.........Kasia..........25....Bielsk.........25.01..........? --------------------------------------------------------------------------------------- TABELA II STARAJĄCE SIĘ NICK.......... IMIĘ .....WIEK ....MIASTO...... CYKL STARAŃ ..TERMIN @ Mikołajka....Monika......25....Wa-wa..................3...........2-3.02 agapa........emilka.......21....płock....................3.........12.-15.02 J_A_N_A......Joanna.....22....Zielona Góra............4...........20.01 Asik25........ Joanna.....26....DolnyŚląsk..............5...........12.02 Folik...........Zuzia.......30....śląskie..................5............23.01. --------------------------------------------------------------------------------------- TABELA III PRZYSZŁE MAMUSIE Nick.........IMIĘ.....Wiek.......MIASTO....TC....Poród..........Płeć...LCS kwiat4......Ania......23..........Śląsk.......5......wrzesień......?.......5

Folik, raczej nie powinnaś sugerować się wynikiem po godzinie... :( Niestety było już kilka dziewczyn z taką sytuacją i nie były w ciąży :( Ale póki nie ma @ póty nadzieja. Tempka jest podwyższona nawet przy różnicy 0,2 stopnia. U mnie tempka 37.4 ale ja zawsze mam taką wysoką w drugiej fazie cyklu ( w pierwszej około 36.6). @ dalej nie ma. A u mnie w mieście śnieg się roztopił i rzeki na ulicy. Wróciłam z zakupów z przemoczonymi nogami... Eh... Zaraz się biorę za sprzątanie a potem obiad (śledzie w śmietanie, mniam!) PZDR!

Gość Folik
Kochane Moje proszę pomóżcie..zauważyłam u siebie jakieś brązowawe plamienia, tj. śluz brązowawy :-( czy to na 100% oznaka @?? Czy mogę mieć jakąś nadzieje jeszcze?

Bardzo bym chciałą napisać Ci Folik co innego, ale gdy mi się to zdarza (a zdarzało się tylko gdy byłam chora) to była to @.... Ale może jeśli się nie rozkręci...? Ponoć zdarzają się przypadki, że zamiat @ przychodzi tylko właśnie takie lekkie plamienie i to ciąża. Więc nie wiem... :(

Gość Folik
@ nadal nie ma...Jak u Ciebie J_A_N_A??

U mnie też nie ma :) Więc jest nadzieja! :) 30 dzień cyklu... Tempka 37.4 Brzuch mnie już zupełnie przestał boleć. Tylko, że jak jestem w ciąży to czemu 0 objawów? :( Piersi nie bolą nic a nic...

Innych dziewczyn nie ma pewnie dlatego że net mają w pracy i piszą więcej w tygodniu w godzinach porannych (akurat wtedy kiedy ja nie mogę bo siedzę na uczelni )

Gość Folik
J_A_N_A..chyba tak..mam nadzięję, że jutro się odezwą..zapomniałam jeszcze Ci napisać, że rano miałam wyższą tempkę niż w cią gu ostatnich kilku dni..od kilku dniu utrzymywała się 36.8,5 a dzisiaj skoczyła na 37.00! Ale ja mam dopiero 28 d.c. więc wszystko może sie zdarzyć.. Pozdrawiam cieplutko bo u nas - 18C..brrrrrr....

No to tempkę masz już lepszą :) Tdzień temu w poniedziałek też miałam tylko około 36.8 i później mi skoczyła. Ale 36.8 to też już była podwyższona. Trochę się jednak boję, że @ mnie jeszcze zaskoczy... Co prawda brzuch mnie już nie boli tak jak w piątek, ale ciągnie mnie co chwila.. Takie dziwne uczucie. To może być i na @ i na ciąże :(

Gość Folik
J_A_N_A To może umówmy się, że jak do jutra rana nie dostaniemy @ to zrobimy sobie test..co Ty na to?? Wiesz..ja też sie stresuję bo tak mi się wydaje, że brzuch zaczyna mnie pobolewać..no i może tak być i na dzidzie i na @ :-( sama juz nie wiem..i cały czas ten śluz mam jakis taki bardziej brazowy.. :-( Mam nadzieję, że znajdę jakąś czynna aptekę i kupię sobie test dzisiaj test..bo w domu nie mam.. Trzymaj się!!! Jakoś wytrwamy!!!

Ja chciałam zrobić test dopiero w środę, bo raz zdarzyło mi się raz kiedys mieć cykl 32 dniowy (zaraz po odstawieniu tabletek). Ale może nie wytrzymam i zrobię wcześniej... :) Nie wiem jeszcze :)

Mam obiad więc spadam :) pa! ps. A może te Twoje plamienie to była implantacja zarodka...?

Gość Folik
..nie wiem czy to implantacja..nawet boje się tak myśleć (żeby nie zapeszyć)..jak na razie @ brak..powiedz mi Jana jak to jest z szyjką po zapłodnieniu..ma być nisko czy wyskoko? czy może jest to bez znaczenia? nie moge doczytać się jednoznacznej odpowiedzi..no i czytam o dużych ilościach białego śluzu..a ja go nie mam wcale dużo..wręcz skąpo.. więc sama juz nie wiem :-( z innych objawów to bolą mnie sutki przy dotyku..ale przed @ też tak miewałam..tylko raczej bolały mnie całe piersi..a teraz same sutki..chyba jednak nie ma jednoznacznych objawów ciąży..z tego co czytam to raczej u każdej kobiety inaczej jest..

Nie wiem jak to jest z szyjką w ciąży. Raz pizą tak a raz inaczej... Z resztą ja i tak nie jestem w stanie stwierdzić czy jest nisko czy wysoko... Trochę się denerwuje, bo co chwilę coś mi ciągnie w brzuchu...

Gość Folik
Jana..mnie też ciągnie :-( siedzę od jakiegos czasu przed kompem i szukam wszystkiego co by pomogło mi się uspokoić..smutno mi jakoś..na dodatek mojego Mężula nie ma do czwartku.. :-( chyba zeświruję..

Witam w mroźny poranek :D U nas -24\'C, zimno brrrr, a na dodatek mój autobus do pracy się spóźnił i musiałam długo czekać na przystanku :(

Witajcie na Syberii! U mnie -22 st.!!! Witam Folik! Trzymam kciuki za 2 kreseczki na teście! J_A_N_A- za ciebie też trzymam kciuki! Może najpierw musi się udać wam żebym i ja zaszła:-) Folik i J_A_N_A- piszcie szybko jak tam wasze testy, bo pracować nie mogę ze scisniętymi kciukami:-)

witam Dziewczeta z rana! Mrozik niezły dzis. Wklejam tabelke bo Folik dopisujac sie jakos sie mnie z niej pozbył. Oj ty niedobra :P TABELA I PRZYGOTOWUJĄCE SIĘ NICK.......... IMIĘ .....WIEK ....MIASTO.....TERMIN @......ZB Kamilla7.......Dominika...23....Kraków.......22.01..........TSH,Tf3, Tf4,anty-TPO, morfologia 100krocia.....Nina..........24....Rybnik.......17.02.........TSH, T3,T4,ATPO emilee.........Emilia.......27....Tczew.........ok8-10.02.....? Karyn.........Kasia..........25....Bielsk.........25.01.....ogólne, TSH --------------------------------------------------------------------------------------- TABELA II STARAJĄCE SIĘ NICK.......... IMIĘ .....WIEK ....MIASTO...... CYKL STARAŃ ..TERMIN @ Mikołajka....Monika......25....Wa-wa..................3...........2-3.02 agapa........emilka.......21....płock....................3.........12.-15.02 J_A_N_A......Joanna.....22....Zielona Góra............4...........20.01 Asik25........ Joanna.....26....DolnyŚląsk..............5...........12.02 Moluś..........Joanna.....29....Koło.....................6............25.01 Folik............Zuzia......30.....Śląskie................5..............23.01 --------------------------------------------------------------------------------------- TABELA III PRZYSZŁE MAMUSIE Nick.........IMIĘ.....Wiek.......MIASTO....TC....Poród..........Płeć...LCS kwiat4......Ania......23..........Śląsk.......5......wrzesień......?.......5 i jak Dziweczeta - Jana, Folik? Mam nadzieje ze wstretnego @ nie ma? Trzymam mocno kciuki!!! Kwiatku! ----> na poczatku nie skapnełam sie ze to Ty! Dopiero jak weszłam na topik \"slub w sierpniu\" Bardzo sie ciesze i gratuluje!! Miłego dnia Dziewczeta!

Hej Moluś! Cos pusto tu dzisiaj. Dziewczyny albo śpią albo na uczelniach. Piję herbatę za herbatą, kawę tez już wypiłam żeby się rozgrzać... Zimno!!! Trzeba się w domku rozgrzać innymi sposobami... z mężusiem...:-)

Hej Asik! Pewnie za jakis czas sie laseczki odezwa. Mi tez zimno- brr. Nwet rajstopki dzis mam pod spodniami. Ciesze sie, ze wczesniej dzis z pracy wychodzimy z mezulkiem bo kolende mamy. Pierwsza w naszym mieszkanku...

Cześć Dziewczyny! :D Ja w ten mroźny dzionek rozgrzewam się gorącą herbatką z niesamowita ilością cytryny :) Witaj Folik! Nic się nie martw wiekiem, ja znam całe mnóstwo lasek w twoim wieku, które są szczęsliwymi mamusiami ślicznych bobasów, także Tobie napewno też się uda ! Ja w tym tyg mam znów egz ..... i trzeba się uczyć :( Co zrobić! Dajcie znać dziewczyny jak tam wyniki testowania!Mam nadzieję, że przeskoczycie do III tabelki :)

Cześć! @ nie ma ale.... Robiłam test i chyba nie jestem w ciąży. Piszę chyba, bo nie jestem pewna co do wyniku. Coś mnie podkusiło i kupiłam zamiast tego co zwykle z bobasem, jakiś \"test ciążowy paskowy\" Romed. I nie wiem czy tam jest jedna czy dwie kreski. Pewnie jedna... Bo ta kontrolna jest wyraźna. A druga powinna być taka sama jak kontrolna gdybym była w ciązy, a jest taka dziwna, bo tylko boki ma zaznaczone ciemniejszymi kreskami a środek jest jaśniejszy niż tło. To znaczy że nie jestem w ciąży? Tu pisze, że jak nie ma ciązy to druga kreska się nie pojawia. Nie wiem co o tym sądzić... :o Co z tym okresem...?! buuu.... PZDR!

Jana, ...faktycznie dziwny ten wyniki, przykro mi, ale trudno go jakoś konkretnie zinterpretować. Ja kupiłabym jeszcze jeden i powtórzyła. To jedyna rzecz, którą mogę Ci doradzić!