Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ladyaga

Plastry a wypadanie włosów

Polecane posty

Gość ladyaga

Od jakiegoś czasu (3 miesiące) bardzo wypadają mi włosy. Nie jest to bynajmniej coroczne wypadanie z okazji zmiany pogody. Zbyt długo to trwa. Właśnie zaczęłam trzeci miesiąć z plastrem Evra i zastanawiam się czy nie jest on przyczyną. Jeśli któraś z Was zauważyła u siebie coś podobnego - piszcie proszę. Jeśli ma być tak dalej, to muszę jak najszybciej go zmienić, zanim wyłysieję:(

Gość ladyaga
Używam plastrów Evra, tak dla ścisłości. Ale widzę, że jestem chyba jedyna z takim problemem...

Gość ulotka
Przeciez ubocznym skutkiem sytnetycznych hormonow jest łysienie, informuja o tym na kazdej ulotce. Radze zapoznać sie najpierw z mechanizmem dzialania evry i jej skutkami ubocznymi, zanim sie je zacznie zazywac. Trzeba wiedzic jakie ryzyko sie podejmuje.

Gość ladyaga
Ulotkę czytałam i faktycznie jest to skutek uboczny, ale zaliczony do RZADKICH. Chciałam się po prostu upewnić, czy inne osoby również mają ten problem, bo nie jestem na 100% pewna, że plastry są przyczyną. Kwestię decydowania o zażywaniu takiego czy innego środka antykoncepcyjnego proszę pozostawić mnie.