Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naprawdę

Naprawde chcecie rodzic przez cesarke?

Polecane posty

Gość naprawdę
macie może jakies ciekawe strony z porownaniem cc i naturalnego? kiedys bylo swiete zestawienie obu w Marie claire..rewelacja szkoda ze nie mam juz tej gazety... tam jak dla mnie naturalny wygrywal przede wszystkim ze wzgledu na to : cc to inwazja , dziecko przy naturalnym dostaje "kopa" hormonow i przeciwcial:)

Gość kkkkkk
martka powiem Ci ze masz racje:) Sama jestem tego zdania ze jezeli sa znieczulenia zewnatrzoponowe lub nawet cc to po jaka cholerke kobiety chca tak cierpiec!!!!!! ja tego nie rozumiem!!!

Znieczulenie nie ma wpływu na dziecko? Tego nie jestem pewna. Ale na matkę ma wpływ. czytałam tu na forum, że wiele dziewczyn po zzo ma bóle kregosłupa w miejscu wkłucia.

Gość naprawdę
kkkkkkkkk----> bo trzeba sie zaglebic w sens naturalnego i zastanowic czemu lekarze ie poelcja cc jezeli nie pma zalecen!!

Gość naprawdę
przepraszam za literowki....

Gość a ja powiem tak
słuchaj ja doszłam do siebie w ciągu miesięca to znaczy mieściłąm się w ubrania z przed ciąży............. i normalnie wszystko robiałam........ ale dla mnie to nie jest takie całkowita dojście do siebie!!!!!!! np. sex, mniej więcej własnie przez rok, bolały mnie szwy gdy kochaliśmy się na tzw. "pieska".......... i na ten czas musieliśmy odpuścić sobie tą pozycję o brzyszku już pisałam.............. przez pierwsze miesiące nie można ćwiczyć....bo to grozi przepukliną...............więc owszem brzuch się kurczy ale nie jest całkiem twardy.........efekt z przed ciązy osiągnęłam dopiero po roku!!!! to tylko przykłady..........o takich rzeczach raczej nie powiedzą ci koleżanki przy kawie

Ninka ale po porodzie naturalnym też odczuwają szereg różnych bóli. No jedno i drugie ma swoje wady. Hmm może tak: dla każdego jest dobre coś innego. Ja np nie wyobrażam sobie tego, że miałabym rodzić naturalnie, nie chcę cierpieć a dziecko w pierwszych tygodniach bólu nie wynagradza: płacze, ciągle wymaga uwagi i to jest bardzo męczące dlatego po porodzie trzeba być w jak najlepszej formie żeby temu wszystkiemu dać radę. A umiejętnie przeprowadzone cc moim zdaniem jest lepsze od porodu naturalnego..no ale jak już wcześniej napisałam każdy ma na ten temat inne zdanie.

No to teraz Wam coś napiszę, a w szczególności Tobie - matka. Ja jestem alergikiem i astmatykiem od alergii. Nie wiem jak będzie sprawa z porodem, bo o tym zdecyduje przede wszystkim moja Pani Alergolog. Ja wolałabym rodzić naturalnie i to właśnie dla dobra dziecka. Otóż moja Pani Alergolog dała mi ostatnie do przeczytania artykuł w fachowej prasie medycznej o astmie u dzieci bo zapytałam ją czy moje dziecko jest zagrożone. Tam była napisane że dzieci urodzone przez cesarskie cięcie są bardziej narażone bo astmę ponieważ w ich drogach oddechowych pozostają resztki wód płodowych i dochodzi do rozwoju jakiejś bakterii która uszkadza błonę śluzową w oskrzelach. To zakażenie bakterią przebiega kompletnie bezobjawowo i zwiększa bardzo możliwość astmy u tych dzieci. W trakcie porodu naturalnego dziecko przeciskając się przez kanał rodny pozbywa się z oskrzeli tych resztek wód. To przemawia do mnie dużo mocniej niż gadanie o rozciągniętej pochwie, która zresztą jest bardzo elastyczna, a jak komuś to przeszkadza to skoro nie boi się operacji to może sobie skorygować to i owo zabiegiem plastycznym. Sama wiem jak dużo ograniczeń mam przez astmę i jakie są koszty leczenia (ok. 150zł co m-c) więc jeśli mogę choć odrobinę zabezpieczyć moje maleństwo to zrobię nie patrząc na siebie i ból. Poza tym nie żyjemy w średniowieczu i mamy już znieczulenie zzo. Skoro natura wymyśliła że dziecko ma sobie oczyścić drogi oddechowe w kanale rodnym to niech to zrobi i będzie zdrowe.

W dniu porodu wstawałam, robiłam wszystko przy dziecku. Po powrocie do domu, nie spędziłam w łózku nawet jednej godziny. Teraz, kiedy moje dziecko ma 15 miesięcy, wiem, że te początki nie były takie ciężkie. Dziecko nie wymaga tak wielkiego wysiłku po urodzeniu. Dopiero teraz zaczyna się yzw. \"jazda bez trzymanki\". ;)

Gość naprawdę
martka jak juz bedziesz w ciazy i jakis lekarz ladnie ci to wszystko wyjasni to mzoe zmienisz zdanie majac na uwadze nie tylko to ze nie cchesz cierpiec ale zdrowie dzeicka a jak ono juz sie nardzoi to absolutnie nie przejda ci słowa tego typu: "nie chcę cierpieć a dziecko w pierwszych tygodniach bólu nie wynagradza: płacze, ciągle wymaga uwagi i to jest bardzo męczące "

Gość naprawdę
agunia1 swietny przyklad!!dzieki!!!

Gość a ja powiem tak
no własnie dziecko wymaga uwagi......... a tu po cesarce nie ma mowy o szybkim wyskoczeniu z łóżka.......... jeżeli chcesz aby wszystko dobrze się zagoiło to procedura jest taka: - przewracasz się powoli na bok - podnosisz nie na łokciu do pozycji siedzącej - odczekujesz chwile i dopiero powoli wstajesz to wszystko zabiera jakieś 2 minuty.......a dla krzyczącego malucha to na prawdę dużo!!

Gość a czy uwazasz ze
to wyglada lepiej??? oblesna baba do tego zrobila kupe :O:O:O http://home.comcast.net/~l.mcmahan/niel.html

Gość naprawdę
naturalny jak dla mnie wygrywa:)

Rozmawiałam z paroma lekarzami stąd moje zdanie. To nie jest żadne moje widzimisie. Agunia w twoim przypadku akurat lepsze jest rodzenie naturalne ale mi chodzi o kobiety, które mogą wybrać. Ty nie możesz więc twoja wypowiedź do mnie nie przemawia. Gdybym była na twoim miejscu zrobiłabym tak jak ty. Ale to inny przypadek, trochę nie na temat tzn przynajmniej dla mnie.

Gość naprawdę
nie nie wyglada to dobrze, musze przyznac ale taka jest fizjologia mogla zrobic wczesniej lewatywe..ale co do tego ma "oblesna baba"??

Gość naprawdę
martka ale zauwaz ze to nie ejst w przypadku aguni tylko i wylacznie!!tu chdzi o kazde dzieckol bo kazde dziecko przy porodze naturalnym sobie w ten sposob oczyszcz oskrzela!ot co!!

Gość a czy uwazasz ze
to tak na marginesie...

Gość naprawdę
boz mojej wiedzy wynika ze astma nie jest dziedziczna :)moze sie myle?agunia na swoim przykadzie zwraca na to wieksza uwage..inne o tym nawet nie pomysla...

Gość a ja powiem tak
co do zdjęć to już pisałam, że tego nie rozumiem....po co kobiety robią sobie fotki w takiej sytuacji............... ja pierwsze zdjęcie mam w domu, jak już jestem ładnie ubrana i umalowana a dziecko śliczne różowiutkie........i tak właśnie chce to pamiętać.......... a nie to jak chodziłam cała rozlazła po szpitalnych korytarzach............. ale to już indywidualna sprawa............jak ktoś lubi takie zdjęcia to jego sprawa!!

Gość naprawdę
a czy uwazasz ze----> dobrze ze to powiedzialas....ze na marginesie....

Gość a czy uwazasz ze
co sugerujesz?

Gość naprawdę
ze "oblesna baba" do porodu nie ma nic wspolnego :o

Matka - mnie się wydaje że bardzo na temat. Tu nie chodzi o to że może moje dziecko jest bardziej zagrożone tylko o to że coraz więcej dzieci rodzi się przez cesarkę i coraz więcej tych dzieci jest pacjentami alergologów bo ma astmę, mimo że nikt w rodzinie wcześniej na to nie chorował. Moim zdaniem sprzeciwianie się naturze (nie mówię o tych kobietach które muszą) daje coraz więcej powikłań w rozwoju dzieci. Ale takie badania wymagają lat obserwacji i już teraz widać że cesarka ma wpływ na astmę i dzieci zdrowych rodziców. Ale to przecież Twoje dziecko i to ewentualnie jemu przysporzysz cierpienia w przyszłości i sama będziesz musiała martwić się o leczenie. Sama wybierasz.

Gość a czy uwazasz ze
ale czy ja powiedzialam ze ma??? po prostu zwerbalizowalam swoje zdanie na temat jej urody i tyle

Gość naprawdę
a czy uwarzasz ze ---> dla mnie to nie mialo nic wspolnego nie widzialam sesnu tej dygresji... agunia1 zgadzam sie z toba w 100%

Gość a czy uwazasz ze
ja nie widze sensu w 90% postow na tym forum :P

Gość a czy uwazasz ze
nie widze tez sensu w zakladaniu nowego topiku na temat cesarek i porodow naturalnych...pelno takich na tym forum

Gość a ja powiem tak
zobaczycie......nie życzę wam tego.............ale sporo czasu spędziłam w szpitalach i powiem wam jedno.......gdy człowiek się tam znajdzie kompletnie zmieniają się priorytety.......a uroda spada na sam dół "listy"!!!!!!!!!!!!!! I gwarantuje, że wy też nie będziecie mis świata, gdy znajdziecie się w szpitalu.......... a co więcej, będziecie miały głeboko w d*** jak wyglądacie.......najważniejsze będzie to aby nic nie bolało!!!

O co ta kłótnia? Nie rozumiem Was.Naprawdę.Ja urodziłam córkę przez cc,ponieważ była dość duża i nie było sensu męczyć mnie i mojej córki porodem naturalnym(waga4500,wzrost 58cm).Teraz jestem drugi raz w ciąży i wiem ,że jeżeli znowu lekarz powie mi,że dziecko jest tak duże,znowu poproszę o cesarkę. Widziałam dziewczynę,która urodziła chłopca 4700g.Rodziła go chyba 12h,przy tym dwa razy straciła przytomność,trzy razy podawali jej krew.Kiedy leżała z nami na sali,powiedział tylko,że bardzo żałuje,że nikt wcześniej jej nie powiedział,że urodzi tak dużego chłopca-wtedy na bank zdecydował by się na cc. Dziewczyny-jeżeli możecie rodzic naturalnie,to nie ma sensu fundować sobie cesarki,ale jeżeli istnieje jakie kolwiek zagrożenie dla matki lub dziecka,to ani chwili nie ma co się zastanawiać. Co do samopoczucia-jak to po operacji,boli i ciągnie,ale da się przeżyć.Mi akurat groziła przepuklina,ponieważ mała była ciężka i trochę przesadzałam z noszeniem jej.Ale jakoś wszystko się dobrze skończyło i przepuklina wciągnęła się.Pozdrawiam.