Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kajuuusia

od dziś zaczynamy o siebie dbać!!!!!!!!

Polecane posty

Hej dziewczyny wracam do Was po długiej nieobecności.... :) Załamanie z powodu choroby i śmierci mojego kiciusia mija, pomaga mi w tym nowe maleństwo które bryka po domu :) Jest taki niegrzeczny że głowa mała, skacze, biega, gryzie, drapie - kot z ADHD :P W nocy nie daje spać bo chcę się bawić....ale tyle radości wniósł do domu że nie da się na niego złościć. Z dbaniem to jest tak sobie, przestałam ćwiczyć na pupe a inne zabiegi kosmetyczne raz są a raz ich nie ma, herbatki też raz pije a raz nie (teraz akurat pije pokrzywe), ale dziennie jak ide do pracy to kupuje wodę mineralną i chlapie przez cała dniówkę. I kupiłam błonnik z ananasem żeby jak mnie głód dopadnie nie jeść słodkiego.Od poniedziałku ide na urlop bo zaczynamy z "mężem" remont także też będzie więcej czasu "tylko dla mnie" :) Mam zamiar kilka razy pójść na basen i może coś pobiegać :) Kurcze słońce wychodzi a ja w zimowej kurtce bo rano padało i było zimno, jak będę wychodzić to się chyba ugotuje...

Gość ania123456789
Hej dziewczyny!!! Ja dziś jestem po tych zawodach wykończona!Biegi,biegi i jeszcze raz biegi!Masakra!Ale za to dziś cały wieczór poświęcam sobie!Kąpiel z dodatkiem mleka i miodu,peeling,maseczka na twarz balsamowanie ciała itp.I od tej pory(jeśli mi się to uda)postaram kłaść się spać przed 23 00...Muszę już iść pozdrawiam wszystkie:ania123456789

czesc dizewczyny widze ze zaczyna sie na nowo ruch na topiku:)ladnie ladnie oby tak dalej :) u mnie bez wiekszych zmian tylko cos ostatnio za czesto mnie ktos w pracy odwiedza i a to ciacho a to ciasteczka oj oj niedobrze...ale obiecuje poprawe dzis bylo ostatni raz...ide sobie skrzyp zaparzyc...wiecie co zaczyna mi to swinstwo smakowac..

Gość ania123456789
Hej! Ja niedawno wróciłam do szkoły.Ale teraz piszę ponieważ mam przerwę i jestem w pracowni komputerowej.Zaraz kończy mi się przerwa ale coś tam zdążę napisać.Więc tak,wczoraj biegałam,wypiłam 2 litry czystej wody niegazowanej wykąpałam się w mleku i miodzie oraz wybalsamowałam itp.(prawie wszystko to co miałam w planach)oprócz...peeligu!Więc dzisiejszy dzień zaczął się tak:wstałam o normalniej porze i 15 min poświęciłam na poranną toaletę(zęby,makijaż itp.)W szkole co 45 min używałam pomadki(strasznie popękały mi usta) i właśnie popijam sobie herbatkę z pokrzywy(fuuuuuuuuuuu)!!!!A w planach mam dziś:dokładny peeling całego ciała,wymoczenie stóp w soli,wybielenie rąk(sok z cytryny) maseczka z alg(świetna z Garniera) tp.A jak u was???Sorry ja muszę kończyć bo się przerwa skończyła....Pozdrawiam was wszytskie:ania123456789

Jestem z Wami :) Ja w końcu muszę zadbać o włosy :) przez brak czasu je zaniedbałam :( bieedne :p O1 Jak najbardziej o twarz :/ Idzie lato-trzeba jakoś wyglądać bez makijażu :) Nooo i pominąć nie mogę wizyt na solarium... Wyglądam jak mąka :P

czesc! Ja znów chora, przez tą cholerną pogodę :/ ale musze wytrzymac jeszcze jutro i wolne :) dzisiaj jedziemy na zakupy remontowe i od soboty zaczynamy mieszkaniowe rewolucje :D:D:D:D Dziś wyglądam jak kopciuch, minimalny makijaż, włosy w kucyk, taki szaraczek się czuję....ale jestem chora więc usprawiedliwienie jest :P Postanowiłam tym razem samodzielnie zmienić kolor włosów, nie będe wydawac kolejnych 100zł w sumie to za lekką zmianę. Zastanawiam się nad kremem koloryzujacym albo szamponem tylko pytanie jaki kolor....i czy mi pokryje te co teraz mam. Jeszcze chyba się skusze na nożyczki fryzjerskie i sama się będe podcinac i obcinać, ciekawe co z tego wyjdzie :) Musze poczytac na necie. Dobrze że przypomniałyście mi o skrzypie i pokrzywie ide zalać ;)

Gość ania123456789
Hej... Dobrze dziewczyny przyznam się....Wczoraj wziełam tylko szybki prysznic....i....tyle!Położyłam się późno spać,nie balsamowałam nawet ciała!Ale za to dziś 1,5 godz.w łazience(tak obliczyłam)i wykonam wszystko co tylko będzie można choć by mi się nie wiem jak nie chciało!Właśnie teraz zaparzam sobie pokrzywę(taką robioną przez moją babcię)i jest..wstrętna!Ale jakoś wytrzymam!Idę bo woda wzy:):):)Papa! Pozdrawiam:ania123456789

witajcie dziewczeta! ja dziś biorę prysznic i będę sie balsamowała, peelingowała, kremowała ;)) odzywke na włosy nałozyłam kilka dni wczesniej to samo z depilacją. codziennie toniczek idzie w ruch, dzis pojdzie także krem nawilzający do buzi. przez tą szara pogode człowiekowi się nic nie chce... zapaliłam sobie teraz kadzidełko i siedze, a wieczorkiem ide sie pielegnowac razem z herbatką ;)

Gość ania123456789
Hej dziewczyny! Kurde,przez tą cholerną pogodę nic się człowiekowi nie chce!Ale za to mam dla siebie dziś więcej czasu.Kupiłam sobie dziś peeling o zapachu borówek i mam zamiar się peelingować i balsamować itp.Będzie bosko!A co u was?Ja muszę już lecieć zaparzyć herbatkę ze skrzypu(nawet nie taka zła..)Papapa:):):)Pozdrawiam:ania123456789

Gość ania123456789
Hej.... Hej dziewczyny..Czemu nikt nic nie pisze!Co się dzieje?Znowu brak ruchy na topiku!Proszę was!U mnie jeśli chodzi o pielęgnacje itp.to raczej nic się nie zmieniło.Tylko powiem że ten nowy balsam który niedawno kupiłam jest....świetny!Ujędrnia moją skórę,nawilża i jest po nim taka gładka jak nigdy!Ehhhhh.....:/Beznadziejna ta pogoda...Ale za to dziś nie byłam w szkole bo nie ma jak dojechać...Ale fajnie...Mogłam się wyspać itp.Ok ja muszę kończyc plissss piszcie!!!!!

bardzo fajny temat :) napisze cos o sobie, jak sama dbam o siebie. Zauwazylam ze jak cos robie regularnie to mi to wchodzi juz w nawyk i tak juz od kilku lat balsamuje sie zawsze po kapieli (raz na jakis miesiac uzywam oliwki z Johnsona i chce jej uzywac raz w tygodniu ale zawsze jakos zapominam!). Jak jeszcze mialam faceta to zawsze stopy mialam zadbane a teraz moze i tez sa zadbane ale nie tak samo jak kiedys. Raz lub 2 razy w tygodniu robie peeling twarzy i nakladam maseczke z drozdzy. Chodze na solarium ale twarz mam mniej opalona (chyba schodzi kolor przez czestsze mycie twarzy) wiec stosuje na twarz krem brazujacy i nie musze nakladac zadnych podkladow. Ewentualnie jak czasem wyskoczy jakis pryszcz to zakrywam go punktowo a tak to jest git. Teraz idzie wiosna, lato wiec musze czesciej depilowac nogi :D nie lubie tego bo w moim wypadku strasznie dlugo to trwa...

Zapraszam na bezpłatny e-kurs ,,Zdrowa Rodzina- Indywidualny Program Ochrony Zdrowia". Można się na niego zapisać na stronie www.1-szy.net/ambasadazdrowia Polecam również moją stronę www.ambasadazdrowia.mycali.biz

Gość a ania kłamie o spa
smutne

witaj Shem8307 :) Powiedz mi jakiego tego kremu na twarz uzywasz? U mnie remont na calego więc czasu nie ma na dbanie ale odbije sobie to jak już będzie pokoik zrobiony ;)

Dove brazujacy ale ten do twarzy i smaruje sie nim na noc bo jest bardzo tlusty a w dzien normalny krem matujacy Nivea do cery mieszanej

Gość Taka ja/ja/ja
Nie wiem jak was ale mnie lekko denerwuja posty ani. Aniu - to ze nikt nie pisze to nie znaczy ze o siebie nie dba. Po prostu wypowiadaja sie tutaj dziewczyny starcze od Ciebie hmm chyba o plus - minus 10 lat, pracujace lub i pracujace i uczace sie, majace na pewno o wiele wiecej obowiazkow niz 15 latka i nie zawsze maja czas opisywac co codziennie zrobily, no bez przesady. Wiec skoncz z tym dramatycznym nawolywaniem bo jest irytujace. Teraz na temat: ja zmienilam nieco program dbania o siebie. Tzn wrocilam do nafty i olejku rycynowego do wlosow co kiedys robilam a zaprzestalam. Wrocilam tez do dwoch odzywek po myciu - jedna z a druga bez splukiwania. Chcialam uzywac tylko jednej ale niestety moje suche krecone wlosy sie zbuntowaly wiec nie da rady. Za to wprowadzam kosmetyczny minimalizm gdzie indziej - kiedys pisalam ile mam kosmetykow i powoli to opanowuje, zuzywam te kremy do twarzy, balsamy do ciala. Kupilam jednak porzadna odzywke do paznokci sally hansen - jest cudowna, moge szczerze polecic. Balsam do ust sally hansen na noc i bourjuis na dzien - moje usta sa cudownie miekkie. Kupilam tez podklad i rozswietlacz do policzkow na wiosne z bourjuis - bardzo lekkie, prawie go nie widac na twarzy. Co do karnacji - ja mam bardzo, bardzo jasna. Nie chodze na solarium i nie opalam sie. Mimo ze jestem blada przy ciemnych wlosach nie wygladam na chora, wrecz przeciwnie, moja cera az promienieje i wiem ze mi to zaprocentuje w przyszlosci. I tak teraz dostaje o 5 lat mniej niz mam. Fotostarzenie stanowi az 80% powodow starzenia sie skory, zmarszczek, przebarwien, widocznych naczynek. Pozostale 20% to genetyka czego nie zmienimy i inne jak klimat, zywnienie, ruch. Zamierzam tez zaczac uzywac juvitu jako serum na twarz - kilka kropel, nawet kupilam ale jakos sie nie moge zmobilizowac. Mam 26 lat i wiem ze wypadaloby zaczac jakas profilaktyke p/zmarszczkoa albo juz nawet ogolnie taki krem ale mysle ze juvit wystarczy. Pozdrawiam wszystkie panie.

Hej! Taka ja/ja/ja cieszę sie że poruszyłas temat postów Ani, bo sama chcialam to zrobić, ale nie wiedziałam jak to ubrac w słowa. Forum powstalo po to aby wymieniać się wiedzą na dany temat, doświadczeniami, czy pisac o zainteresowaniach, niekoniecznie codziennie. A Ty zrobiłaś z tego dziennik w którym opisujesz dokładna date i godzinę robienia tego czy tamtego z wyszczególnieniem ile Ci to czasu zajęło - powiedz mi kogo to obchodzi? Szczerze mówiąc nie interesuje mnie czy wcierałaś balsam 7 czy 10 minut. I jeszcze przepraszasz nas za cos czego nie zrobilas, po co? Ja przyznam się że tych postów nie czytam bo sa poprostu nudne - przepraszam jesli Cie urazilam. Założ bloga i tam będziesz miec pole do popisu i nikt Ci nie będzie robił wyrzutów. Tak jak koleżanka wyzej wspomniała wiekszośc z nas jest duzo starszych od Ciebie i mamy oprócz kremów i błyszczyków mase innych obowiązków dlatego nie zawsze jest czas żeby tu wejsc i cos napisać. A ty panikujesz jakby Ci się świat walił - bez przesady. Ciesz sie że masz tyle czasu dla siebie i wykorzystuj go jak najlepiej zamiast pisac tyle pierdół ;) Pozdrawiam wszystkie!!!!!! 🌼 Szczęśliwy nie jest ten co ma wszystko, szczęśliwy jest ten kto docenił to co ma 🌼 ❤️ Kocham Cię Skarbie ❤️ 🌼 Szczęśliwy nie jest ten co ma wszystko, szczęśliwy jest ten kto docenił to co ma 🌼 ❤️ Kocham Cię Skarbie ❤️

Bardzo fajny temacik:)Widzę że dużo osób się udziela.W takim razie ja też zacznę! Bardzo podoba mi się ten topik ponieważ mam 26 lat i myślę że już pora zacząć bardziej dbać o siebie.Ja niestety bardzo się zaniedbałam...od dwóch lat wychowuję małe dziecko(strasznie niegrzeczne) i w ogóle nie mam czasu dla siebie...Kiedy tylko mam wolną chwilę leżę albo coś w tym stylu bo już nie mam siły.A przecież chciałabym się podobać mężowi...Zacznę stosować się do waszych rad i może coś zdziałam!Tylko mam prośbę!Po ciąży strasznie przytyłam!Ma ktoś pomysł jak sie tego zbędnego tłuszczu pozbyć?Proszę niech ktoś odpowie!Trzymajcie za mnie kciuki!

Witamy Sylwia i trzymamy kciuki :) Popytaj w zakładkach diety lub fitness jak schudnąć po ciąży tam pewnie jest wiecej specjalistek od tego niz u nas :P Ja sama nie umiem obejsc sie bez słodyczy a lato sie zbliża i za każdym razem moje postanowienia dotyczące ograniczenia slodkiego legaja w gruzach......achhh ta słaba silna wola....

Gość Taka ja/ja/ja
sylwuś - fajnie ze chcesz zaczać o siebie dbac :) Jestesmy w podobym wieku bo ja w tym roku 26 ale jeeeszcze troche mi brakuje bo jestem z konca roku :D Tez stwierdzilam ze czas zaczac cos z soba robic, na szczescie nie mam zmarszczek i tak jak pisalam daja mi 5 lat mniej :) Na szczescie nie mam dziecka ani meza ale za to ciezka prace wiec tez nie za duzo czasu, nie wyobrazam sobie co bedzie jak bedzie jeszcze dziecko. Chociaz podobno im wiecej obowiazkow tym bardziej sie czlowiek spreza i wszystko daje rade robic :D Ja jem slodycze ale nie jest tak ze musze, jak nie ma to nie zjem a w sklepie nawet mnie tak nie ciagnie zeby kupic. W ogole chcialabym sie wiecej ruszac wiec zamierzam sie zapisac na silownie i aerobik z elementami tanca, kupic rower i zaczac chodzic na saune :)

Aha...Skoro tak to zajrzę do tych zakładek Jamajka200.A w ogóle dzięki za miłe przywitanie.Myślę że miło będzie się tu udzielać.Ja jednak czytałam już o tym i mówią że żeby schudnąć właśnie po ciąży trzeba:oczywiście ograniczyć słodycze(ale tak na serio),zacząć się zdrowo odżywiać(a tu jest dodatkowy plus że wtedy jest się zdrowszym,silniejszym itp.),zażywać odpowiedniej dawki ruchu i pomagają też(Podobno.Nie jestem pewna)masaże(np.pośladków)ostrym strumieniem wody tylko że na przemian ciepłą i zimna wodą.Tylko różnice między temperaturą wody musi być duża.....No nic spróbuję.Życzę udanego dnia i nocki!!!!

znacie moze jakis dobry peeling do twarzy? Ale nie typu cukier czy kawa (bo to stosuje). Chce natomiast jakis peeling w kosmetyku ale taki ktory bedzie dobrze dzialal, ktory bedzie zawieral duzo ziarenek i nie beda tyci tyci tak jak w wiekszosci peelingow.

Ja stosuje St. Ives morelowy do cery trądzikowej i jestem zadowolona :) ładnie pachnie, cena niska, na dlugo starcza i mam gładziutka buźke po nim a czasem nawet stosuje go na posladki ;)

wlasnie przeczytalam na necie jego opinie i ma same bardzo dobre :) a gdzie mozna go kupic ? w jakich sklepach? Dostane go w Rosmannie ?

no ja własnie w rossmanie kupuje i czasem sa promocje ostatnio kupiłam za niecałe 12zł :) kup i powiedz jak sie sprawdzil u Ciebie :)

Witam! Cześć!U mnie coraz lepiej!Dziecko grzeczne,śpi sobie teraz jak mały aniołeczek,a ja miałam trochę czsu dla siebie więc postanowiłam wejść w internet.Jest bardzo dobrze oprócz tego że ostatnio mamy jakieś spory z moim...Sprzeczamy się non stop!Ale myślę że jakoś to się z czasem uspokoi...Tak,tak myślę!Ja idę bo ten brzdąc się obudził i płacze.Udanego dnia!

w koncu kupilam ten peeling morelowy i go dzisiaj zastosowalam:) i wlasnie o cos takiego mi chodzilo. Peeling gdzie jest duuuuuuuuzo ziarenek! Dokladnie oczyszcza i cena przystepna - w Rossmanie kupilam go za 11,99 zl o ile dobrze pamietam ;) P.S. wczoraj bylam u fryzjera i pofarbowalam sobie wlosy :) taka mala odmiana bo od kilku lat nie farbowalam wlosow :) (swoj naturalny kolor mialam brazowy) a teraz mam ciemny brazowy - taki prawie ze czarny ;)