Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aggie

Jak być zadbaną - chętnie doradzę

Polecane posty

Dzisiaj tu zajrzę i postaram się odpowiedzieć wszystkim, ale na razie proszę Was o cierpliwość, bo jestem zajęta. Na razie, pa.

Gość niikiita
Drogi reniferku odpowiedz mi jak sprawić żeby stopy były ładne i zadbane. Moje stopy są straszne przesuszone na piętach i nie tylko trę je tartką, ale to niewiele pomaga. A tu zbliża się lato no i jak wystawić takie paskudne stopy napisz jak w miare tanio je pielęgnować by wzbudzały podziw.

No, jestem, po przerwie. Adetta: plamki możesz spróbować usunąć u kosmetyczki, np. zabiegiem mikrodermabrazji, ale to zależy od rodzaju skóry, Twojego wieku i intensywności plamek. Z mojej wiedzy wynika, że plamki znikają same, często po bardzo długim czasie, ale jeśli Ci to przeszkadza, idź do kosmetyczki, niech obejrzy plamki z bliska i powie co dalej. Larousse: niestety, z tego co opisujesz, to z Twoimi włosami nie można zrobić nic innego jak tylko ściąć. Twoje włosy są bardzo zniszczone i żadna odżywka im nie pomoże. Poza tym, odnoszę wrażenie, że dawno nie byłaś u fryzjera, bo włosy, które nie chcą się układać, najczęściej są długo nie obcinane, a ponieważ nie rosną w równym tempie na całej głowie, to całość przypomina raczej wiecheć (bez obrazy) niż fryzurę. Długotrwałe stosowanie prostownicy zniszczyło strukturę włosów i jedynym sposobem dla poprawienia ich kondycji jest naprawdę mocne skrócenie. Potem zacznij używać odżywek do włosów kręconych, odstaw prostownicę i... zacznij je lubić. Myślę, że dobra fryzura \"wyciągnie\" urodę Twoich włosów i prostownica nie będzie potrzebna. Powodzenia. Swoją drogą, czy to nie dziwne, że kobiety z kręconymi włosami chcą mieć proste, a te z prostymi marzą o lokach...? Rolniczka: albo ciągłe farbowanie w Twoim naturalnym kolorze, albo gęste pasemkaw bardzo jasnym kolorze (doskonale ukryją siwiznę). Jeśli w rodzinie masz siwych od młodości, to niestety, taka uroda. Anuska: zacznij od fryzjera, chyba, że niedawno byłaś. dalej: po każdym myciu dokładnie rozczesz włosy i delikatnie susz nie roztrzepując włosów we wszystkie strony. Jeśli jednak nie chcą być proste, to spróbuj modelować je na szczotce, żeby to nie były loczki, a raczej fale.

Gość arellla
gdzie można kupić ten zel do rzęs taliki? nigdzie tego nie moge znalezc.

Gość oasdfri
proszę o dobór odpowiedniego podkładu - cera mieszana z tendencajmi do przesuszania. Miałam podkład loreala dla cery mieszanej ale się nie sprawdza :(((...poza tym z serii aa dla cery mieszanej i tłustej ale przuy nim mam roszerzone pory

Arellla: żel Taliki możesz kupic w drogeriach Douglas lub w internecie. Oasdfri: w aptece powinnaś dostać próbkę podkładu Vichy Aera Teint dla cery normalnej i mieszanej, jest w 4 odcieniach. Możesz poprosić o podkład korygujący Unifiance La Roche Posay, jeśli oczywiście ta apteka prowadzi kosmetyki, o których piszę. Jeżeli jednak nie uda Ci się zdobyć tych próbek, to udaj się do Rossmanna i spokojnie szukaj podkładu dla siebie (Maybelline, Max Factor, Rimmel lub in.) Po kilku próbach powinno się udać, bo wybór jest wielki. Pozdrawiam.

No, strasznie późno odpisuję, ale miałam mnóstwo pracy, może jeszcze czasem autorki pytań tu zaglądają...? Lepiej późno niż wcale. eldziaa: spróbuj wywaru z kory dębu (można kupic w Herbapolu) lub zapytaj o gotową w sklepie kosmetycznym, ewentualnie henna na włosy (sklep ze zdrową żywnością). niikiita: oprócz tarki, zacznij używac jeszcze pumeksu (znakomicie wygładza to, co tarka \"zeskrobała\"), tylko ppamiętaj, że trzeba go często wymieniać, bo to siedlisko bakterii. Po wysuszeniu stóp, posmaruj je grubą warstwą kremu do suchych stóp, np. Tołpy krem-maska do przesuszonych stóp (pedi energic) lub innego preparatu do suchej skóry stóp. Najlepiej jeśli zrobisz kurację nocną: gruba warstwa kremu i bawełniane skarpetki - po 3 dniach efekt jest rewelacyjny. Pozdrawiam, pa.

Gość M*I*s/I*a
A co na zaskorniki czy dobre jest przemywanie cytyrna :( bo ja juz nie moge.... :(

Gość A co z kroskami
A co doradzisz na cere problematyczną z krostkami? Jakie domowe sposoby? kosmetyki ? :)

Gość M*I*s/I*a
Nie chce mi sie myć wiec myslicie dziewczyny ze cytryna pomoze zamiast mycia regularnego?

Gość Arenika
mam problem, bo pod oczyma z boków mam widoczne żyłki i brzydko to wyglada zwlaszcza jak jestem zmeczona.

Gość można oczywiście

Gość to nie ten temat...

Gość niesforne loki pomocy
mam krecone wlosy do ramion hmm niby krecone bo nie sa one niestey krecone od nasady i sa przyklapiniete i ladne tylko przez kilka godzin po umyciu nie wiem co zrobic zebyy byly blyszczace krecocace sie od nasady i nie wypadaly bo teraz jest masakra pomozcie mi

Gość anius brzmi prawie jak ANUS
czyli ODBYT... i do tego nadaje się ta wypowiedź :-( Nie przejmuj się Renifer, odpisuj nadal :-)

Gość pooobuuudka

Gość diary8
Witam dziewczyny.Chcialam sie zapytać o Drovit -tabletki piwowarskie,czy ktoś je zażywał..i tetrynosal antybiotyki.biore je razem tertyanosal od2 miecięcy,drożdże od jakichs 2 tyg.efekty są ale nie wiem co baardziej pomaga.Prosze o odpowiedź :D

Gość lolinkeczka
Hej. Czy któraś wie, co robić żeby włosy się nie elektryzowały ?

Gość Angelakiss
Ja mam włosy .... bardzo lokowate... spirale... końcówki zniszczone.. puszą się bardzo za każdym razem afro i jeden koltun ... nic nie mog z nimi zrobić używałam już różnych odżywek.... niccccc:(:(:( dalej takie same.... nie podetnę końcówek ...., ponieważ te loki mi się do góry podniosą i bedą wyglądały jakbym z 10cm obcieła.... a mi strasznie powoli rosną...:( co mam robić..? By mieć pieknie zadbane włosy.... loki które nie są napuszone...:(:(:(

Gość Dorotka23
mam pytanie czy mozesz polecic cos na spierzchniete usta ? schodzi mi caly czas z nich skora i sa spierzchnite, probowalam tisine, pomadek nawilzajacych, kremow i nic nie pomaga:/ mozesz masz jeszcze jakies sposoby ;)Pozdrawiam:)

Gość lokoji
mam drobne krostki na twarzy zwlasza na czole, brodzie i nosie....a na dodatek wyszly mi jakies plamki na policzkach i wokół ust.....co mam robic jak to zwalczyc?? POMOCYYYY!!!

Gość taki fajny temat
a taki zapomniany???

Gość jhkjhk
ja uzywam do moich loków octu jabłkowego

Gość eee..
czy dobrze rozumiem refiner to aggie? niestety nie czytalam calego watku prosilabym zatem aggie badz renifera by doradzil mi jakas odzywlke do wlosow cienkich, przetluszczajacych sie , mam tez łojotok skory, wlosy musze myc codziennie bo na drugi dzien jest juz smalec na wlosach, poza tym sa przyklapniete, bez zycia, a rozczesywanie po umyciu jest dla mnie katorgą:(

Gość kaaaaaaaaaaaaaaaaapaaaaaaaaaa
Jeśli masz cienkie włosy to są naturalne sposoby na uzyskanie objętości i puszystości i świerzości: 1. Codziennie (najlepej wieczorem) myć prze ok 1msc włoski żółtkiem !!! Jeśli masz dłuższe weź 2 żółtka- białko możesz nałożyć na twarz aż zeschnie i zmyć ciepła wodą- ładnie ściąga pory.(jest to na początku nie fajne ale z czasem da się przywyczaić) 2.Nie susz włosów! 3. Możesz zamiast mycia zółtkiem płukać po każdym myciu wywarem-w zależności od koloru włsów - rumianek-jasne włoski lub jeśli chcesz rozjaśnić- rumianek ma działanie odświerzające i baktriobójcze -kora dębu/szałwia/ pokrzywa- do włosków ciemniejszych- też działanie bakteriobójcze, odświerzające, przeciwgrzybiczne. Napar- 2 lyżki suszu na 1l wody-zalać zostaić na 3 godz- optymalny czas do zaparzenia ziół-ojciec klimuszko i plzrobić tym wywarem ostatnie płukanie- juz po 1 uzyciu bedzie efekt!! jeśli robisz plukani nie stosuj zółtka.Bo oby dwie te rzeczy oczyszczają skóre głowy. 4. Odżywki: -jeśli masz cienkie włoski- nakńcach suche a u nasady tłuste- nalepiej nakładaj odżywkę od końca ucha po końcówki -nie wmasowywuj w skórę!!!!! -możesz stosowaćodżywki w spray zamiast normalniej ale też od ucha aż po końce - a nalepsze rowzwiazanie- jedwab!!! najtańszy-sprawdź tylko żeby w składnikach nie było zbyt dużo alkoholu- polecam z joanny/delia/biosilk. - naturalnych odżywek ci nie radzę- bo to zazwyczaj jest lej/nafta a one natłuszczają włosy 5. Nie dotykaj skóry głowy!! Nalepiej jak będziesz przeczesywała alcami same końcówi. Jeśli macie jakieś pytanie piszcie !! ;] OluS