Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aggie

Jak być zadbaną - chętnie doradzę

Polecane posty

Gość ula26
Dziękuję Reniferku, przeczytam ale i czekam na inne wskazówki. Pozdrawiam wiosennie :]]]

Zdziwiona ola. Cieszę się, że doceniasz to że \"ogólnie\" znam się na rzeczy. W kwestii mojej nikłej wiedzy o solarium, juz wyjaśniam. 1. Niestety, to co piszesz o komforcie opalania dotyczy tylko profesjonalnych salonów, które znajdziesz zazwyczaj w dużych i średnich miastach, choć i tu bywa z tym trudno. W mniejszych ośrodkach - a warto pamiętać, że większość Polek i Polaków mieszka w małych miastach, miasteczkach i na wsiach - profesjonalny salon to jeszcze rzadkość. 2. Pisząc profesjonalny mam na myśli nie tylko łóżko, ale także obsługę. Często zdarza się, że pracownicy nie mają pojęcia o zasadach korzystania z solarium i cała ich wiedza ogranicza się do umiejętności włączania sprzętu, sprzedaży kosmetyków i inkasowania należności. 3. Kosmetyki solaryjne to odrębny temat, a Twoje zaangażowanie w ich obronę jest dowodem na skuteczność reklamy ich producentów. \"Pleksa\", jak piszesz, to po prostu tworzywo sztuczne (inaczej szkło organiczne lub pleksiglas), z którego robi sie szyby do samochodów i samolotów. Jeśli nie uszkadza go płyn do mycia szyb, szampony i szczotki w myjni, to jak mogłyby uszkodzić je kosmetyki przeznaczone do ludzkiej skóry...? Poza tym, znacznie bardziej szkodliwy od kosmetyków jest ludzki pot, a chyba nie wierzysz w to, że wszystkie dziewczyny przychodzą do solarium po prysznicu? I nic sie \"pleksie\" nie dzieje... Dodatkowo, kosmetyki solaryjne są drogie, a na polskim rynku mamy już kilka kosmetyków z tyrozyną (używanej w kosmetykach do salarium), która jest aktywatorem opalenizny. i kosztuje ok. 10 złotych :-) 4. Nadal twierdzę, że stosowanie kosmetyków z filtrami jest zasadne. Nie wiem czy zauważyłaś, że Polki nie potrafią się opalać. Rzadko której wystarczy tzw. złota opalenizna, zazwyczaj chcą być ciemnobrązowe i to jasne, farbowane blondynki. Nawet jeśli skóra nie przyjmuje więcej promieni i zaczyna się łuszczyć - opalają się nadal. Po kilku latach intensywnych wizyt w solariach, skóra staje sucha, pojawiają się zmarszczki, a to skutek uszkodzenia włókien kolagenowych, które są \"konstrukcja nośną\" skóry. Promienie wytwarzane w solarium mają taką samą naturę jak te wytwarzane przez słońce i dlatego używanie kosmetyków z filtrami ma sens. Filtry znajdziesz nawet w zwykłych kremach pilęgnacyjnych na dzień, prawie wszystkich firm, to już dzisiaj standard. Spójrz na Brigitte Bardot z lat 60-ych (była wtedy dwudziestoparolatką), 80-ych i dzisiaj. Ona się też opalała bez filtrów, tylko wtedy nikt się nad tym nie zastanawiał. Niezależnie od stanu Twojej wiedzy, życzę Ci przyjemnego opalania.

Ad.3 W ostatnim zdaniu miało być: np. Sopot sun firmy Ziaja i kosztuje 10 zł.

Ula26. Oprócz tego, co już znalazłaś , mam dla Ciebie taką propozycję: - codziennie krem półtłusty (no. ochronno-wzmacniający do cery suchej, Eris - Lirene) lub kojąco-odżywczy (np. HerbikaPlant, Ziaja) - codziennie krem nawilżający (tego już poszukaj sama, w drogeriach i aptekach można dostać próbki). - przed każdym użyciem kremu - tonik do cery suchej - 1 raz w tyg. peeling drobnoziarnisty (np. ziołowy Eris) lub enzymatyczny (np. Calma HLC Ziaja), przed pierwszym położeniem maseczki; - 2 razy tyg. zrób na noc (bez zmywania) maseczkę multiregenerującą Dermiki z serii Lipidea, zamiast kremu; - 2 razy w tyg. maseczka nawilżająca (np. głęboko nawilżająca maseczka kojąca, Eris - seria Lirene), w inne dni niż maseczka regenerująca; Jak zauważysz wyraźną poprawe, to maseczki możesz robić rzadziej, ale nie przestawaj używać kremów, toniku i peelingu (gładka skóra lepiej wchłania wszystkie składniki). Powodzenia. A w razie pytań - zapraszam, chyba, że sama wpadziesz pochwalić się jaki Ci idzie. :-) Pozdrawiam.

Gość ddddddd
no niestety marchewka ma to do siebie ze ma karoten i zamiast na brazowo farbuje nas na pomaranczowo:) widzial ktos brazowe marchwki?:P o ile nie zepsuly sie oczywiscie :P fakt skora jest ciemniejsza ale mniej wtajemniczone osoby moga pytac nas czy przechodzimy zoltaczke :S

A czy na rozdwajające sie paznokcie macie jakiś sposób? Rozdwajaja sie do połowy prawie coś koszmarnego. Odżywki kupione w sklepie nie bardzo skutkują. Może jakieś preparaty z apteki?

Fendi. Przeczytaj mój post z 10.12, godz.13:56, str.4 (drugi akapit skierowany do Milli, kaszkipaszki i angeliny jolie) :-)

Gość mixmixmixix
prosze powiedz co ma stosowac 20latka na cere! pod oczy i na twarz??? napisz zabiegi kosmetyczne orz kremy

Gość adetta
dziewczyny mam ladna cere ,ale 2 plamki po tradziku i nie moge sie tego pozbyc jak to rozjasnic,ja codziennie stosuje peeling do twarzy

Nigdy nie obgryzałam paznokci i tępie to u wszystkich kto tak robi. Zawszemiałam piękne i długie paznokcie, koleżanki nawet mizazdrościły. Więc obgryzanie odpada.

Fendi: no, to pozostają detergenty, brak magnezu, wit. B i A+E lub jakaś choroba. Jeśli wykluczasz to ostatnie, to na początek kup witaminy (A+E w płynie), skróć paznokcie do minimum, a potem zacznij stosować kąpiele do paznokci w oliwie z dodatkiem płynnej wit. A+E (po kilkanaście minut dziennie, może być w sumie, w kilku kąpielach). Prace domowe rób tylko w rękawiczkach. I zgłoś się za miesiąc.

mixmixmixix: za mało wiem, co innego polecę Ci do cery mieszanej, co innego do suchej, co innego do naczynkowej i co innego do trądzikowej. Napisz coś więcej. :-)

Gość kamii
A czy znacie jaki sposob na pozbycie sie brodawek plaskich z twarzy?? Mam ich odrobinke na buzce a wizyty u dermatologa nie pomagaja :(

Gość
ostatnio mam taka dziwna skore.Tzn jest taka chropowata i w ogole nie ma polysku jak t skora.:(

czesc. gratuluje renifer duzej wiedzy. :] moje pytania: 1. moje wlosy przez jakis czas sa zdrowe i mocne, potem przez kilka tygodni mocno i szybko sie przetluszczaja, myje je w tym czasie szamponami do wlosow przetluszczajacych sie i nakladam odzywke regenerujaca, po tych kilku tygodniach wlosy robia sie przesuszone, lamliwe i ciezko je rozczesac, wtedy myje je szamponami do wlosow slabych, cienkich i suchych i nadal nakladam odzywki regenerujace. potem wlosy wydaja sie byc zdrowe, ale po jakims czasie znowu sie przetluszczaja. jak mam dostosowac kosmetyki, zeby wlosy byly ZAWSZE zdrowe, mocne, lsniace i nieprzetluszczajace sie ani niewysuszone? 2. juz pisalas o tzw. czarnych kropkach na nosie, ale to dla mnie malo. scieranie, zluszczanie, wyciskanie, toniki, zele do mycia, nic nie pomaga. nie jest to zbyt widoczne, bo moje czarne kropki sa male, ale nie chce zeby staly sie kiedys wieksze, a po wyciskaniu ich robia sie zaczerwienienia wokol dolnej czesci nosa. chcialabym sie ich pozbyc raz na zawsze, tak by juz nigdy nie powracaly, bo starsznie mnie wkurzaja samym swoim istnieniem. jak to zrobic?

pijana werter: napisz coś więcej: czy Twoje włosy są grube/cienkie, farbowane, czy nie chorujesz na coś (bo to ma duże znaczenie - hormony, lekarstwa, itp), w jakich okolicznościach zaczynają się przetłuszczać (może pracujesz okresowo w jakimś kiepskim miejscu, np. w gorącym lub suchym pomieszczeniu). Odpowiem jak tylko będę mieć chwilkę. :-)

Gość adetta
renifer;;;;;;;dziewczyny mam ladna cere ,ale 2 plamki po tradziku i nie moge sie tego pozbyc jak to rozjasnic,ja codziennie stosuje peeling do twarzy

moje wlosy sa ciensze niz grubsze, ale nie sa znowu bardzo cienkie. nie sa farbowane, nie choruje na nic, ciagle przebywam w pomieszczeniach o podobnych warunkach, nie za cieplo, nie za sucho. przyjmowalam tabletki antykoncepcyjne do niedawna. zastanawialam sie, czy czasem nie dobieram sobie nieodpowiednio kosmetykow, moze gdy myje szamponem do pzetluszczajacych sie, wlosy staja sie suche, a gdy uzywam nawilzajacego, przetluszczaja sie? czy uzywanie szamponu do wlosow normalnych aby je znormalizowac byloby dobrym wyjsciem?

Dziewczyny, wpadnę niedługo, ale dziś jestem zajęta... :-) Odpowiem wszystkim, na pewno.

Gość larousse
Ja mam pytanie dotyczące włosów.Przez prawie codzienne uzywanie prostownicy stały się suche i matowe.Myję je szamponem do włosów suchych ,potem odżywka również do takich włosów ,schną naturalnie ,po wyschnięciu nie układają sie W OGOLE.Każdy sterczy w inną stronę ,są powywijane ,pofalowane i wszystko co możliwe.Takie są od zawsze.Nie chcę męczyć je prostownicą ale innego wyjścia nie widzę żeby było możliwe jakiekolwiek wyjście z domu.Co da się coś zrobić z takimi włosami?

Gość rolniczka
WITAJCIE POMOCY MAM 34 LATA I STRASZNIE SIWIEJĘCO ROBIĆ????????? POMOCY

Pijana werter: masz rację, przesadzasz ze zmianami szamponów i twoje włosy trochę \"głupieją\". proponuję Ci używanie szamponu łagodnego i delikatnego, np. z serii Timotei. Odżywkę kładź co drugie mycie, koniecznie do spłukiwania. Unikaj długiego suszenia, wszelkich pianek i lakierów do włosów, do momentu kiedy Twoje włosy będą zachowywać się mniej więcej tak samo. I zajrzyj czasem. :-)

Gość anuska-----------
a ja mam pytanie, jak postepować z niesfornymi wlosami?? chciałabym żeby były zawsze proste, głądkie i błyszczące, niestety pod wpływem wody robia mi sie loczki tu i ówdzie.... dodam, że obecnie stosuje szampon wygładzający z garniera z witaminami , a po myciu wygładzajace mleczko też z garniera.... n i prostuje, ale to osłabia włosy:( są jakies domowe sposoby lub coś skutecznego? pozdrawiam gorąco:)

Gość mowa ciała- to działa ebook
jak być, to jak być, ale jak chcieć być?

Gość Rudraaa
A ja szukam szamponu albo odżywki która sprawi że moje włosy będą długo gładkie, jedwabiste, delikatne i lśniące, mięciutkie takie...

Hey:) mam 17 lat i hmm.. może nie jestem aż taka brzydka bo nie mam trądziku ani nic ale chcialabym wyglądać lepiej... zatuszować niedoskonałości, używam pudru ale nie wiem za bardzo jak go stosować.. tzn. nakładam krem nawilżający a następnie puder.. ale po całym dniu w szkole moja skóra jest tłusta i świece sie cała... co z tym robić??

Gość eldziaa
Czy są jakies naturalne podkreslam,naturalne! płukanki do przyciemnienia jasnego blondu (rozswietlonego przez słónce) ? Na ciemny bląd najlepiej! Prosze dpowiedz!