Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ze mną to jest tak

po jaki czasie po porodzie dostaliście okres

Polecane posty

Gość ze mną to jest tak

bo ze mną jest tak , ze względu na mnie karmiłam praiwe odrazu butelką.Dostałam takie lekie plamienie które trwało 3 dni (dodam że to było 2 miesiące po porodzie) teraz jestem już 3 po i nic. A jak byo z wami,czy to jest normale że tak siedzieje.Jakaś nerowowa jestem,może to sprawa tego całego wysiłku a może poprostu stres przed nie planowaną ciążą????

Gość rita101
Ja dostałam 4 tygodnie po porodzie potem już regularnie chociaż karmiłam do 6 miesiąca tylko piersią ale to nie jest zasada niektóre karmią a okres dostają po pół roku

Gość IWKA26
ja karmię piersią i dostalam po czterech miesiącach

Gość mruziaa
Ja dziś:PCzyli dokładnie 6 tygodni po, karmię małego butelką od początku

Gość asiczek
ja dostałam tydzień temu:(, a było to 5 i pół m-ca po porodzie. Od samego początku do 4 m-ca karmiłam tylko piersią, teraz kiedy jestem w pracy maluszek dostaje zupki, a po pracy i resztę doby nadal pierś. Przyjaciółka dostała 10 m-cy po porodzie, a karmiła prawie indentycznie jak ja. Widać zależy to od organizmu:)

ja karmilam tylko piersia na zadanie gdy po 8 tygodniach dostalam miesiaczke. trwala az 7 tygodni - koszmar!!! od tamtej pory biore tabletki antykoncepcyjne i w ogole okresu nie mam. polecam takie rozwiazanie

rok i miesiac po porodzie!!!!!!!!!!na razie jestem mistrzynia, hheh :-P karmilam intensywnie piersia :-)

Rok i 2 miesiące po porodzie. Przez pierwsze pół roku karmiłam tylko piersią, potem dokarmiałam.

Powiedzcie mi.. od czego to zalezy kiedy sie dostaje okresu... Moja znajoma tez karmila... i to na zasadzie ze tylko dziecko uspokajalo sie i zasypialo przy piersi.. Dostawiala i dostawia do nadal bo ma maly 6 miesiecy kilkanascie razy dziennie.. a okresu dostala ok 3 miesiece po porodzie.. Czy to zalezy tez od pokarmu? Bo ona swoj ma dosc \"ubogi\" i musi malca dokarmiac butelka.. Poza tym.. zaraz po skonczonym pologu ginekolog przepisala jej tabletki anty... A gdzies slyszalam ze karmienie piersia to naturalna metoda antykoncepcyjna jest... To ile w tym wszytkim prawdy? Na czym to polega... Wiecie moze?

Gość IWKA26
Napewno okres karmienia to nie metoda antykoncepcyjna:p właśnie w tym okresie karmienia szybko można zajsc w kolejną ciążę:p

jestem 3 miesiące po porodzie i miałam tylko plamienie więc okresem tego chyba nie da sienazwać po ok 2 miesącach od porodu przez 2 tygodnie.

to prawda ze im czesciej kobieta przystawia dziecko do piersi to ma szanse ze pozniej dostanie okres. jednak nie ma na to reguly i nie mozna liczyc ze akurat ten dzien jest \"bezpieczny\". chociaz poradniki podaja jakie dlugie powinny byc przerwy pomiedzy karmieniem w ciagu dnia i w nocy i ile razy trzeba karmic dziecko to jednak sie nie sprawdza i jest indywidualna sprawa organizmu co powierdzil moj lekarz. dla przykladu powiem, ze moja babcia podobno dostala okres dopiero gdy w ogole przestala karmic dziecko tj po 1,5 roku a przeciez dziecko ktoremu wlacza sie stale pokarmy nie jest juz tak czesto przystawiane do piersi wiec wszystkie poradniki... do pieca :) nie spotkalam sie z tym zeby organizm regulowal sie ze wzgledu na jakosc pokarmu, chociaz ta wg poradnikow i lekarzy :) zawsze jest wlasciwa.

Gość ze mną to jest tak
kurcze coś mam doła.Przed porodem zawsze miałam okres co 26 dni i ani jednego dnia wcześniej czy póxniej.Od kiedy dostałam te plamienia to na tym sięskończyło.Czy po porodzie mogą być nieregularne cykle???? ze względu na to że karmie piersią lekarz dał mi zastrzyk anty. ja jednak zasze byłam przekonana do tabletek,kurde nie wiem czemu ale boje się,panikuje że moge być w ciązy

Gość ja nie karmiłam
piersia i okres dostalam "regularnie" 28 dni od porodu ale przeciez to nie jest regułą wiec sie nie martw a jezeli juz tak cie to dreczy to zrob test :D Pozdrawiam

Gość ze mną to jest tak
nawet boje się jego zrobić :( wiem że jak nie zrobie to będa mnie brały tylko doły. Kurcze póki co nie planujemy z mężem drugiego dziecka ze względów medycznych (miałam cesarke i gin zalecił byśmy 2 lata odczekali przed następną ciążą) oraz finasnowych poprostu nie stać nas by było.A i ja nie jestem też gotowa (mój synek ma dopiero 3 miesiace)

Gość ja nie karmiłam
ale wiesz nie ma co sie dreczyc ,zrob test i bedziesz wiedziala a nawet gdybys byla w ciazy to dzieciaczki rok po roku fajnie sie chowaja i na ciuszkach oszczedzisz :D

3.11. dwa m-ce po porodzie, takze dostalam zastrzyk z depo-provery- i @ ani widu, ani slychu... tez sie boje:( chyba zrobie dzis test, bo juz zaczynam schizowac do tego stopnia, ze snilo mi sie, ze znowu jestem w ciazy:D

Gość ze mną to jest tak
no tak tylko na ciuszkach zaoszczędze ale do tego idzą inne rzeczy tez pod kalkulacje .Zresztą ja sama nie wiem jak dam rady z brzuchem jak by co i z małym dizeckiem a potem z niemowlakiem + dzieciątko które będzie wszędzie brykać

Gość hapetka
Faceci zwykle po porodzie nie dostają nigdy...;-)

Hmmm,rok i cztery m-ce po...(karmiłam piersią), ale jak się wkurzylam, przez ten czas + 9 m-cy ciąży zdązylam się od tego cholerstwa odzwyczaić...:(

Ja dostalam rowne 3 miesiace po porodzie a rok po ostatnije miesiaczce. Nie wiem od czego to zalezy bo karmilam tylko piersia w dzien i w nocy tez a mimo tego tak szybko mi okres powrocil a kolezanka ktora urodzila tydzien po mnie a karmila tylko 2 miesiace musiala czekac po zakonczeniu karmienia jeszcze dlugo na okres takze to jest sprawa indywidualna. A tak swoja droga dziewczyny czy macie po porodzie mniej bolesne miesiaczki? Bo ja wcale nie choc moj lekarz mowi ze do roku sie wsyztsko unormuje a mimo tego ze bralam do tej pory cerazette to myslalam ze z bolu sie wykoncze.

Aniu, ja tez biore cerazette i kiedy karmilam (przestalam tydzien temu) w ogole nie mialam okresu. czasem pojawialy sie jednodniowe plamienia. ale to normalne, przynajmniej tak pisza w ulotce. poniewaz zostalo mi jeszcze kilka opakowan nadal biore te tabletki i okres w koncu sie pojawil, ale nie jest obfity i nie odczuwam zadnych dolegliwosci. mysle, ze to sprawa indywidualna. zawsze mozesz zapytac lekarza.

Sloneczko_28 u mnie sprawa wygladala tak: urodzilam 24.02 tego roku 18.05 maja czyli niecale 3 m-ce po porodzie wzielam pierwsza tableteke cerazette a 28.05 dostalam okres ale wiem ze byla to normalan miesiaczka bo jakies 2 tyg. przed tym mialam objawy owulacji swoaja droga przed porodem nigdy az tak nie czulam ze mam owulacje. Przez ten caly czas karmilam az do konca lipca i nie mialam okresu oprocz tego jednego acha po tym okresie mialam jeszcze plamienia ale to na poczatku normalne. Przestalam karmic pod koniec lipca i od tego czasu zaczely mnie bolec jajniki ale okresu nie mialam i dostalam pod koniec sierpnia czyli miesiac po zakonczeniu karmienia. Od tego czasu mialam regularne miesiaczki bo dalej bralam cerazette choc nie karmilam, ale byly one bardzo bolesne. W zwszly wtorek wzielam ostatnia tabletke ceraztee mialam jeszcze wtedy okres ktory po odstawieniu przedluzyl sie o tydzien czyli w sumie trwal prawie 2 tyg. I nie wiem teraz czy ten okres traktowac jako normalny czy przedluzyl sie na skutek odstawienia. Troche zaluje ze odstawilam cerazette choc nie karmilam ale byly to dobre dla mnie tabletki teraz musze poczekac na uregulowanie cyklu i zaczne brac inne tabletki ale nie wiem jakie i mam obawy bo oprocz cerazette nie bralam zadnych innych. Najgorszy jest brak komfortu psychicznego bo jakby nie bylo tabletki go daja:-) Ael sie rozipsalam. Acha moj gin mi powiedzial ze dopoki biore tabletki to cykl jest sztuczny i nie mozna sie sugerowac niczym dopiero jak odstawie to zobaczymy jak beda wygladac miesiaczki.

Gość ciocia mania
książkowe 6 tygodni po porodzie (nie byłam z tego powodu zbyt szczęśliwa ;) ), piesrsią karmiłam do pół roku.

Gość jestem 3 miesiące po por.
i okres miałam już 2 razy.Troche zaczynam panikowac bo nie tylko mam cholernie obfity to jeszcze skrzepy mi jakieś wylatują. czy to normalne???