Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pewna _ dziewczyna

--GOLENIE NÓG-- PROSZE WEJDZ KOBIETKO I DORADZ MI!!!!!!!!

Polecane posty

Gość pewna _ dziewczyna

Golę nogi [i nie tylko ] codziennie rano maszynka jednorazową, poniewaz strasznie szybko mi odrastają czarne włoski. Jest to troche uciążliwe i zastanawiam sie nad zakupem maszynki elektrycznej ale zupełnie nie wiem, czy faktycznie mi to pomoże i odłozy golenie nóg choc na kilka dni. Prosze doradzcie!!!

Gość avanta
ale to nic nie da, maszynka elektryczna czy golarka zwykła tylko ścinają włoski, nie wyrywają ich, wiec różnicy w odrastaniou nie bedzie. byś musiała jak już to depilator sobie kupić, ale ja osobiście nie polecam, lepsze są juz wizyty u kosmetyczki na woskowanie.

Gość pewna _ dziewczyna
A JA MYSLAŁAM ZE DEPILATOR A GOLARKA TO TO SAMO :O WIEC JAK TO JEST?????????

Gość avanta
nie, golarka to nie depilator. zreszta, popatrz na męskie golarki elektryczne: oni się nimi golą a nie wyrywają włosy ;) golarka goli, depilator depiluje.

Gość kalista m.
dokładnie tak

Gość pewna _ dziewczyna
A ILE KOSZTUJE NAJTANSZY DEPILATOR?? CZY DEPILATORY SA DROZSZE OD GOLAREK?

Gość avanta
nie wiem teraz ile kosztuje. chyba zależy od modelu i funckji jakie ma w sobie. mialam kiedyś to gówno w domu i pozbyłam sie tego i nie chvcę więcej na oczy tego paskudztwa oglądać :o

Gość pewna _ dziewczyna
A DLACZEGO TAK MOWISZ ZE TO GÓWNO??????????

Gość wydepilowana kobialka
ale depilowanie sprawi Ci ból(zapewne najwiekszy kiedy za te mocniejsze wloski sie wezmiesz kiedy dostatecznie odrosną po goleniu),później jest znośnie ,zależy od włosków ale do tygodnia spox 🌻

Gość avanta
bo nóg i tak nigdy gładkich nie miałam po tym, a już na pewno nie na kilka tygodni, jak bajerują w reklamach, bo nie wsyztskie włosy rosną tak samo, to raz, a dwa to koszmarem były wrastajace włoski :o nigdy więcej, naprawdę, lepszy jest wosk u kosmetyczki niz depilator.

Gość pewna _ dziewczyna
U MNIE WOSK ODPADA W 100% :(

Gość avanta
acha, i jeszcez jedno, włoski wcale nie odrastały słabsze :o używałam tego chyba przez pól roku, ale potem wystarczał już tylko dźwiek tego urządzenia, zeby mi gęsia skórka wyskakiwała :o

Gość avanta
a czemu wosk odpada?

Wydaje mi się, że w twoim przypadku najlepiej będzie raz na jakiś czas wybrać się do kosmetyczki na wosk, bo już na pewno masz te włoski twarde od tak częstego golenia, a depilator ma to do siebie że właściwie nie usuwa wszystkiego, podrażnia skórę i powoduje, że włoski wrastają. Kupiłam depilator jakieś 10 lat temu, wtedy był na to boom, używałam kilka lat i nigdy więcej nie chcę tego oglądać. Ciągle maiałam na nogach czerwone kropki, wyglądałam jak oskubana kura, włoski wrastały w skórę i zwyczajnie bolała mnie skóra. Nie wiem, może nie masz tak wrażliwej skóry jak ja, ale odradzam ci depilator, naprawdę to wyrzucone pieniądze, jka dla mnie. Teraz jest zima, więc zapuść sobie włoski i idź do kosmetyczki na wosk, a będziesz miała spokój na dłuższy czas, naprawdę.

Ja także odradzam depilator - nogi nigdy nie będą tak gładkie jak po golarce, a poza tym wrastające włosy to naprawdę koszmar - nogi całe w kropkach, czerwone... Teraz tylko maszynki używam, a że przeszłam już okres buzujących hormonów, to wystarcza mi golenie raz na 2-3 dni. (I oczwiście jak nie mam potrzeby odsłaniania nóg to wcale ich nie gole :D wygodnictwo :D ) Nie wiem ile masz lat, ale jeślij esteś w wieku gimnazjalno-licealnym to myślę, że jeszcze te włoski trochę Ci się osłabią - ze mną tak właśnie było.

depilatorom nie!!! niech sobie wsadza te gladkosc nog z reklam, otoz nogi po depilatorze wcale nie sa gladkie, najlepsza gladkosc daja golarka najtanszy depilator np. browna lub philipsa dostaniesz za ok 100zl mi rowniez na sama mysl o depilatorze robi sie nieprzyjemnie polecam go jedynie na.. wlosy na rekach!:D powaga! PS-moja kolezanka uzywa depilatora nawet na wloski pod pachami!!! to juz przegiecie:-o

Gość do autorki-
a nie pomyślalaś o depilacji cukrowej ? wpisz w wyszukiwarkę depilacja cukrowa i masz długie topiki na ten temat. To tania i skuteczna depilacja i można ją robić samemu w domu tylko potrzeba trochę wprawy i masz gładkie nogi na długi czas

Gość ona22......
ojj dokladnie ja zakupilam w tym roku depilator z mysla ze wkoncu bede miec spokoj... nogi zrobily sie okropne!!! szorstkie - z krostkami - z wrastajacymi wloskami - wrocilam do golarki i po paru tygodniach wkoncu mam gladkie nogi ;)

Gość włochata włoszka
- po goleniu mam na nogach carne kropki i już na drugi dzień trzeba golić znowu - po depilacji depilatorem i woskiem (bez różnicy czym) włosy mi bardzo wrastają - peeligi trochę pomagają; wolę jednak depilować nogi, bo przynajmniej kilka dni mam spokój. - najtańsze depilatory są po około 80-90 zł. nie ma sesu kupować bardzo "wypasionych", bo i tak ich podstawową funkcją jest wyrywanie a funkcje poboczne, takie jak golenie (z powodzeniem można to zastąpić zwykłą maszynką jednorazową) czy niby "masowanie" nóg (taka plastikowa drapaczka jest przyczepiona do urządzenia - do kitu) po prostu są nieprzydatne.

a myslalam,że tylko ja taka niezadowolona,na jakims forum dzisiaj dziewczyny depilator chwaliły,ale faktycznie-nie na żadne kilka tygodni spokoj tylko kilka dni,używam od paru miesięcy,wloski nie wrastają (piling i szorstka gąbka),ale czasu trochę trzeba poświecić na depilację,nie wiem,czy latem nie wrócę do poprzednich sposobów (tj.kremy depilujące,albo wosk w plastrach,a na specjalne okazje woskowanie u kosmetyczki)

Gość iksik
a czy po woskowaniu u kosmetyczki tez moga wrastac włoski?????

Gość iksik
i jakie sa skuteczne metody na te wrastajace włoski:(

Hej Jestem kosmetyczka i zdecydowanie nie polecam maszynek do golenia. Wloski odrastaja na drugi dzien, sa ciemniejsze twardsze. Radze wosk, zimny lub cieply u kosmetyczki (kto umie to sam w domu robi). Tutaj wlosy wyrywane sa z cebulka, co powoduje ze odrastaja slabsze, jasniejsze, jest ich mniej (wiadomo, ze nie po jednym zabiegu), no i gladkie nogi utrzymuja sie dluzej (zalezy od wlosow) 2-4tygodni.

Gość iksik
w moim przypadku po maszynce miałam takie ciemne punkciki na nogach strasznie mnie to denerwowało wiec wydepilowałam sobie ....ech mialam nadzieje ze tak szybko nie odrosna:O a tu po kilkau dniach juz widziałam czarne punkciki a najgorsze było to ze zaczeły mi wrasatac:( i badz tu madrym i pisz wiersze .......i znajdz skuteczna metode na ładne gładkie nogi......:D

Gość iksik
djmarta.....a co z tymi wrastajacymi włoskami ?????

Gość indywidualisciasta
hehe no trudno zeby kosmetyczka polecała coś innego niz wizyte o siebie samej :) kosmetyczka jest droga i dla leniwych, dla aktywnych młodych kobiet poprostu golarka ! wilkinson intuition jest naprawde spoko, przedmowczyni widzialam ze o niej pisała :) Również ją polecam :)

Gość renkaznikad
Maszynka : http://www.allegro.pl/item94130970_wilkinson_intuition_zestaw_za_19_99zl_hit.html Wkłady: http://www.allegro.pl/item92965266_wilkinson_intuition_sensitive_3_szt_28_99zl_s_s_.html używam odkąd sie ukazała i jestem w 100% zadowolona, uzupelniam wklady na allegro bo tam sa sotosunkowo tanie :) jak chodzi o mnie to tylko maszynka do golenia , depilatory OUT !

hej, dziewczyny :) a ile kosztuje taka depilacja woskiem u kosmetyczki ? i jakiej dlugosci wloski trzeba miec zeby wosk byl skuteczny i wyrwal wszystkie ? i rzeczywiscie sa nozki takie gladkie ? zastanawiam sie nad tym... bo juz mam dosc maszynki..

Gość Sompazza
To trochę przypomina odwieczny dylemat: masło czy margaryna? hehe myślę, że z wiekiem i po wypróbowaniu wszystkiego każda kobitka znajdzie coś odpowiedniego dla niej. Różni ludzie różnie reagują i mają różną skórę. Dla mnie depilacja czy woskiem czy depilatorem nawet przy notorycznym peelingowaniu powoduje wrastanie włosów, a wydłubywanie ich później jest okropne. Opinia kosmetyczki zabrzmiała jak kryptoreklama, w kontekście "cebulek". Otóż cebulki włosowe wcale nie przypominają takich np. cebulek tulipanów, to jest większy obszar i wcale nie ulega wyrwaniu z włosem. Najlepszy i najdroższy jest laser. Przy okazji leczy tzw. zapalenie mieszków włosowych. W międzyczasie - maszynka match 3 i jest ok.