Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pionia

Stres - nie moge sobie z nim poradzić - pomocy!!!

Polecane posty

Gość Pionia

Witam mam okropny problem. Otóż od jakichś dwóch tygodni strasznię się stresuję , jest to spowodowane egzaminami, ogólnie szkołą, a także innymi rzeczami. Stresuję się do tego stopnia, że straciłam apetyt (a i tak ze mnie chudzina :( ), ciągle mi jest niedobrze, mam zawroty głowy, a czasami nawet wymiotuję :( To wszystko przez ten stres! Jak sobie z tym poradzić??? Pomóżcie bo chyba się wykończę :(

to mogą być objawy wczesnej depresji...postaraj się jakoś odreagować,odsresować się bo to nie przelewki...nie wiem może zrób sobie wolny weekend od wszystkiego,idz na basen,do solarium,do kosmetyczki,spotkaj się z przyjaciółmi...obojętnie...zrób coś co lubisz,coś co Cię odpręży i nie miej wyrzutów sumienia,zdrowie jest najważniejsze...

Gość łykaj magnez
i tabletki uspakajające kalms ( nie uzależniają , można brac długi czas- przez pierwszy tydzien po 1 tabletce 2 razy dziennie, a pozniej 1 tabletka dziennie) tez wykonczona psychicznie ( nowa praca itp) trafiłam do lekarza i mi przepisała i magnez i kalms

Gość idź jak najszybciej
do lekarza. U mnie były take same początki. Na dzień dzisiejszy mam nerwicę lekową :-( Buuu

Gość Pionia
Ale do jakiego lekarza? Rodzinnego? Te egzaminy to na uczelni. Zresztą ostatnio mnie wszystko stresuje.

ja bym proponowała psychiatrę...i nie myśl że po psychiatry to same extremalne przypadki chodzą...na dzień dzisiejszy tyle ludzi nie radzi sobie z problemami że hasło \"psychiatra\" nie robi już na nikim zbytniego wrażenia...a ten może Ci przepisać coś łagodnego na uspokojenie albo pokierować do psychologa...

Ze mna jest tak samo :( Nie mam na szczescie zadnych objawow jak wymioty czy brak apetytu (to nigdy ;)), ale zawsze stresuje sie \"za dwoje\". Mysle, ze pora roku ma tu olbrzymi wplyw, brak slonca i (pewnie ruchu) jest chyba najwazniejszym czynnikiem. Podczas lata cwiczylam regularnie i czulam sie swietnie, bo ruch powoduje wydzielanie sie tzw. hormonu szczescia, to samo ze sloncem. Popre zatem moje poprzedniczki: zrob cos tylko i wylacznie dla siebie, bo jesli wygladasz lepiej to i czujesz sie lepiej! Zawsze mozesz pogadac tez z kims nowym, poznac nowych ludzi - nawet przez internet ;)

Mogę Tobie zaproponować 2 preparaty , niedrogie i skuteczne . AVENAMAX Preparat łagodzący napięcie nerwowe Jak działa Avenamax? Ekstrat z kiełków owsa jest całkowicie bezpiecznym środkiem stosowanym w terapii relaksacyjnej. Jest doskonałym nieuzależniającym preparatem o właściwościach regenerujących, znosi zmęczenie psychiczne. Avenamax jest przeznaczony dla osób walczących ze stresem i złym samopoczuciem. Jest on także chętnie stosowany u młodzieży z problemami lękowymi i zaburzeniami koncentracji. Jest preparatem, który nie wywołuje senności i znużenia. Doskonale relaksuje, łagodzi objawy stresu, stosowany w stanach wyczerpania organizmu i zaburzenia snu. Posiada również działanie przeciwrematyczne i jest wartościowym środkiem uzupełniającym leczenia zapalenia trzustki Wskazania : 1 stany wyczerpania psychicznego, przygnębienia, nerwowości i obniżonego nastroju 2 obniżenie koncentracji, nadwrażliwość psychiczna 3 zaburzenia snu 4 objawy nocnego moczenia u dzieci 5 wyprysk atopowy 6 pomocniczo w stwardnieniu rozsianym Tabletka zawiera : 475mg. ekstraktu z kiełków owsianych; 5 kropli odpowiada 200mg. kiełków owsianych Dawkowanie : 5 – 15 kropli 3-5 x dziennie rozcieńczonych wodą, z przerwą po posiłku Opakowanie : 50 ml. lek.med. Z całkowicie widocznym powodzeniem aplikuję Avenamax dzieciom nadpobudliwym i lękliwym, mającym problemy z koncentracją. Z wszystkich przypadków przytoczę przynajmniej jeden: Trzej chłopcy w wieku 8,9 i 11 lat mieli w szkole z wyżej wymienionych przyczyn tak wielkie problemy, iż groziło im usunięcie ze szkoły. Po dwóch miesiącach używania Avenamaxu w dawce 3 x dziennie po 15 kropli wystąpiła u dwóch chłopców znaczna poprawa, stan ostatniego chłopca poprawił się na tyle, iż przeniesienie do innej szkoły mu już nie grozi. Preparat jednak nadal używa. cena hurt : 33.30 zł Produkt spełnia ścisłe warunki : Good Manufacturing Practice ( GMP ) – praktyka dobrej produkcji Good Agricultural Practice ( GAP ) – praktyka dobrych upraw rolniczych.

Aha, no i motywuj sie odpowiednia muzyka. Moj facet zawsze przez stresujacym dla mnie wydarzeniem puszcza mi piosenke, ktora jest esencja motywacji: \"Eye of the tiger\" z filmu Rocky :D Jesli nie ogladalas - obejrzyj a zrozumiesz!

AVENAMAX lek. med. Wyjątkowy naturalny preparat z szeroką skalą zastosowania, oczywiście mój faworyt w przeszłości, teraz i w przyszłości. Chodzi o ekstrakt z kiełków z owsa z ogólnie uspokajającymi skutkami, doskonale odpręża w stresowych sytuacjach, pomaga pozbyć się tremy i usuwa stany niepokoju. Jest wskazany w przypadku wyczerpania i usunięcia niektórych zaburzeń snu. Obecna literatura specyfikuje, iż ekstrakt zmniejsza chęć do papierosów, wg Kneippa jest najlepszą substancją odżywczą dla neurasteników, dla leczących choroby somatyczne, tzn. tych, którzy czują się słabi i wyczerpani, uspokaja i zapewnia dobry sen , z sukcesem jest podawany przy leczeniu różnych rodzai uzależnień. Mogą go używać cukrzycy, bo lekko obniża poziom cukru we krwi, jest wartościowym pomocniczym produktem przy zapaleniach trzustki, wzmacnia nerki, ma przciwreumatyczne oddziaływanie. Skuteczne składniki - saponiny, flavonoidy, wiele minerałów, alkaloidy, steroidy, witaminy B1, B2, D, E, karoten. Chodzi o świetną odżywkę dla całego organizmu, używany w przypadku somatycznego i psychicznego osłabienia, wyczerpania psychicznego i braku energii życiowej. Potrafi powstrzymać wyczerpanie neurotyczne i zapewni spokojny sen. Ekstrakt można używać w przypadku schorzeń tarczycy i degeneracyjnych schorzeń, jakim jest np. stwardnienie rozsiane, również w przypadku półpaśca, ale też zwykłych wiroz, o ile trwają dłuższy czas. Ayurveda używa ekstraktu z kiełków owsa do leczenia uzależnienia od opium, w medycynie ortodoksyjnej używane są preparaty dermatologiczne z ekstraktem z kiełków z owsa do leczenia egzemy. Avenamax może też przyczynić się do obniżenia podwyższonego poziomu cholesterolu, lekko zmniejsza podwyższone ciśnienie. Pomaga więc w leczeniu chorób układu nerwowego podwyższając jego tonus i witalność. --------------------------------------------------------------------------------

MAGNESAN Utrzymuje prawidłowy rytm serca, wpływa na pobudliwość nerwowo – mięśniową. Jak działa Magnesan ? Preparat zawiera magnes w postaci chelatów aminokwasowych, dzięki czemu ma wyjątkową wchłanialność i wysoką skuteczność. Magnes odgrywa rolę w profilaktyce i terapii różnych chorób oraz zapobiega nadpobudliwości nerwowej i depresji. Utrzymuje normalny rytm serca, wpływa korzystnie na proces krzepnięcia krwi, na prawidłowy rozwój układu kostnego. Utrzymuje właściwą twardość szkliwa zębowego, zapobiega próchnicy zębów. Wskazania : - obniża ryzyko chorób sercowo – naczyniowych - pomaga epileptykom i dzieciom z minimalną dysfunkcją mózgu - pomaga dzieciom hiperaktywnym, nadpobudliwym, z zaburzeniami koncentracji - pomaga przy usuwaniu tików nerwowych i skurczów mięśniowych - zapobiega zmęczeniu, uspokaja system nerwowy - sprawdził się przy migrenach i bólach głowy - przy uczuciu mrowienia w rękach i nogach Tabletka zawiera : 85mg.magnezu; 4,5mg.vit.B3; 0,55mg.vitB6; 0,35mg.vit.B1 Dawkowanie : 3 tabl. dziennie. Opakowanie : 100 tabletek Wasz uśmiech powróci Rozejrzyj się wokół siebie przechodząc ulicami. Zobaczymy wielu rozdrażnionych, przepracowanych, zmęczonych i ciągle spieszących się ludzi. Nie gniewajmy się jednak na krzyczących sąsiadów, zdenerwowanych kierowców, przepracowanych menadżerów, nadpobudliwych dzieci, czy też niepokojące się matki, a raczej polećmy im prawidłowe uzupełnienie pożywienia z magnezem. Uśmiech na ich twarz znów się pojawi. Magnez bowiem przywraca nam równowagę wewnętrzną i uspakaja emocje (badania wykazały, że podczas stresu natychmiastowe zużycie magnezu jest aż dwudziestokrotnie większe! ) cena hurt. 33.80 zł. Produkt spełnia ścisłe warunki : Good Manufacturing Practice ( GMP ) – praktyka dobrej produkcji Good Agricultural Practice ( GAP ) – praktyka dobrych upraw rolniczych

Gość mamba
Tabletki nie sa najlepszym rozwiązaniem. Trzeba próbowac jakoś inaczej się odstresowywać