Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak schudnąć

jak schudnąć karmiąc piersią

Polecane posty

Gość dddinka34
Ja zapisałam sie w ramach MultikarnetuOk na zajęcia z jogi.Uważam ze to jest naprawde bardzo odpwowiedni sposób, żeby jeszcze karmiąc piersią dbać o swoja figurę. Mnie przynajmniej to bardzo pomaga i mogę Wam dziewczyny polecić.

Gość hellenka_90
Nie wiem czy próbowałyście ale taka aktywność jest rewelacyjna jesli chodzi o zrzucenie kilogramów własnie po ciązy a przy tym z pewnością jest odpowiednia tez podczas karmienia-bo nie wkładamy w nią az tyle wysiłku http://www.aqua-aerobik.pl/

Gość mamuśka dwóch chłopaczków
witam drogie kobietki:) jestem szczęśliwą mamą dwóch kochanych maluchów, jeden ma 12,5 miesiąca a drugi dwa miesiące:) w pierwszej ciąży przytyłam 30 kg - waga sprzed ciąży 52kg, po porodzie zostawiłam w szpitalu 10kg (nie licząc 3,85kg które zabrałam do domu---->czyli synuś), mały nie chciał jeść piersi. już po dwóch miesiącach od porodu zaszłam w kolejną ciążę i tak z wagi wyjściowej przytyłam do 90kg.po drodze przypałętała się cukrzyca ciążowa w związku z czym musiałam stosować dietę cukrzycową. na szczęście dzięki tej diecie obyło się bez insuliny i przy okazji straciłam 3kg.po porodzie drugiego synka ważyłam 82,5kg.drugiego malucha karmię tylko piersią,dzisiaj mija 8 tygodni od ważenia a ja schudłam 9kg:D!do wagi sprzed ciąży pozostało jeszcze 20kg ale wierzę ze się uda.do tej pory nie robiłam nic specjalnego aby schudnąć, wiadomo zajęcie przy dwójce maluchów,obowiązki domowe,spacery z dzieciakami,jedynie nie jem po 18,piję wodę mineralną niegazowaną i unikam słodyczy:) tak więc w moim przypadku zapasy z ciąży spalane są podczas produkcji mleczka dla małego:) Wam też się na pewno uda, powodzenia

Gość mami 2
witam drogie kobietki:) jestem szczęśliwą mamą dwóch kochanych maluchów, jeden ma 12,5 miesiąca a drugi dwa miesiące:) w pierwszej ciąży przytyłam 30 kg - waga sprzed ciąży 52kg, po porodzie zostawiłam w szpitalu 10kg (nie licząc 3,85kg które zabrałam do domu---->czyli synuś), mały nie chciał jeść piersi. już po dwóch miesiącach od porodu zaszłam w kolejną ciążę i tak z wagi wyjściowej przytyłam do 90kg.po drodze przypałętała się cukrzyca ciążowa w związku z czym musiałam stosować dietę cukrzycową. na szczęście dzięki tej diecie obyło się bez insuliny i przy okazji straciłam 3kg.po porodzie drugiego synka ważyłam 82,5kg.drugiego malucha karmię tylko piersią,dzisiaj mija 8 tygodni od ważenia a ja schudłam 9kg:D!do wagi sprzed ciąży pozostało jeszcze 20kg ale wierzę ze się uda.do tej pory nie robiłam nic specjalnego aby schudnąć, wiadomo zajęcie przy dwójce maluchów,obowiązki domowe,spacery z dzieciakami,jedynie nie jem po 18,piję wodę mineralną niegazowaną i unikam słodyczy:) tak więc w moim przypadku zapasy z ciąży spalane są podczas produkcji mleczka dla małego:) Wam też się na pewno uda, powodzenia

Gość zdrowe bezpieczne odchudzanie
zdecydowanie polecam Zioła Tybetańskie

Gość biankina
ierwszy syn-ja21lat,start42kg,finisz53,157cm.porod cesarka z narkozapo10dniachmialam plaski brzuch, po miesiacu od porodu7kg niedowagi.czemu?lekarz powoedzial'czasem narkoza hamuje apetyt'.u mnie tak bylo bo naprawde nie moglam jesc.drugi syn-ja26lat,przytylam9kg,porod naturalny.po3dniach od porodu zostalo mi2kg do zrzucenia,po tygodniu brzuch plaski,waga jak przed ciaza.czemu?nie wiem.apetyt mialam normalny, jak kazdy.wiem jednak, ze moja mama tez tak miala.malo tyla,szybko chudla,a karmienie?pomaga w pierwszych kilku dniach, bo pomaga obkurczac sie macicy wiec automatycznie obwody maleja,a na dluzsza mete sadze ze nic wiecej nie daje.mlodszego syna karmie drugi miesiac,pierwszego syna karmilam2lata7msc.,gdyby tak bylo,ze karmienie pomaga schudnac to ile ja musialabym wazyc po tych2.5roku?2kg?niedorzeczne.

Gość mkj.l/l.ui
na temat karmić piersią +6m, chodzić do pracy i waga spadnie poniżej wyjściowej.

Gość siasior
Najlepiej jest odchudzać się z kimś. Samemu często brak wystarczającej motywacji. Wsparcie życzliwych osób zawsze pomaga trzymać się zasad i znacznie zmniejsza prawdopodobieństwo złamania diety. Ja odchudzam się na blogu internetowym http://cholernadieta.blog.pl/ . Dołącz do nas i po prostu schudnij :) Przy okazji poznasz kilka ciekawych przepisów, dowiesz się wiele na temat produktów żywieniowych, poznasz zalety i wady różnych diet, poznasz ciekawe ćwiczenia, a wszystko to w atmosferze życzliwości i dobrego humoru :). Zapraszam, bo dieta nie musi być męczarnią - to może być czysta przyjemność. :)

Gość tertella
Nie wiem, karmienie samo z siebie odchudza, jeśli je się chudo i uważa na dietę, dlatego nie rozumiem, dlaczego niektóre kobiety sa takie nadmuchane po tej ciąży i nic nie chudną. Ja się wcale nie odchudzałam, tylko uważałam na dietę z racji kolek małego i z 25 kilo, które przybyły mi w ciąży, straciłam wszystko, a nawet więcej, bo 3 miesiące po porodzie moja waga była mniejsza niż przed ciążą, byłam normalnie szczupła jak nie po ciąży.

Gość mamusie77
witam mam sprawdzony sposob na schudnecie podczas karmienia piersia sama mialam z tym dylemat bo jak wiadomo nie mozna mleka pozbawiac skladnikow odzywczych zapraszam na priv mamusie77@o2.pl

Gość 72 za dużo
Witam.ja tutaj pierwszy raz:-).Przytyłam w ciazy pieknie,z cudnych 60 do 86rozpacz po prostu.Teraz Młoda ma 5 miesiecy a ja mam do zrzucenia jeszcze 10 kg i nie wiem jak to zrobic.Po kazdym karmieniu mam taka chec na slodkosci ze po scianach chodze,kolezanka bardziej doswiadczona powiedziala ze to normalne i trzeba sie docukrzac bo dziecko zabiera cukier ale ilez mozna jesc ciastek.To silniejsze ode mnie,niby juz ich nie chce ale jak tylko sie dzieciaczek odklei od piersi to po protu musze.

Gość to ja -moje 2,5 miesięczne
teraz dziecko ma prawie 11m., ważę 2 kg mniej niż przed ciążą jem jak jadłam, czyli wszystko, dalej karmię piersią. Od biegania za maluchem ciało zrobiło się jędrniejsze a schudłam te 2 kg jak wróciłam do pracy. Myślę że do lata zrzucę jeszcze 3 kg.

Gość ela b.
Jestem mamą prawie już 3-miesięcznego chłopca. W ciąży przytyłam 15 kilo. Tuż po porodzie spadło mi z tego 9. Reszta zeszła niedawno. A jeszcze chcę schudnąć, bo przed ciążą zbyt szczupła nie byłam. Karmię tylko piersią i mnie to specjalnie nie odchudza. Mogę polecić fajną dietę, a właściwe trwałą zmianę sposobu żywienia. Fajna dietka, która jest zdrowa i się nie głoduje. Do tego bardzo prosta do zastosowania. Polecam książkę ,,Bezpieczna dieta wysokobiałkowa" dr Charlesa Clarka. Przepisy kulinarne są w niej bardziej na rynek amerykański, ale łatwo sobie pokombinować i nieskomplikowanie opracować własne dania. Założenia są bardzo proste ograniczenie spożycia węglowodanów i przeprogramowanie organizmu na spalanie tłuszczu. W moim przypadku to działa i to dosyć szybko, a lubię dobrze zjeść i nie zamierzam się głodzić karmiąc piersią. Pozdrawiam i życzę powodzenia w spalaniu tłuszczyku

już gdzies to pisałam-po 1 ciazy ginekolog mi powiedział, że dopóki będę karmiła, to żebym dała sobie z tym tematem spokój, bo na wiele nie mam wpływu, posłuchałam, po 2 latach jak ruszyłam się troszkę zawodowo, wróciłam do formy, teraz po 2 ciazy tez miałam takie podejscie, ze niewiele mogę, a do tego uzależniłam się od słodkiego, brzuch masakra, cała jak napuchnieta, ale ruszyłam się, i wiecie co w moim przypadku poskutkowało? zaczęłąm biegać, zero diety, tylko nie opycham się 2h przed snem, staram sie biegać kiedy tylko moge, po 0,5h średnio, zaczęłam jakoś na początku lutego z wagą ponad 61kg, teraz ważę 56! brakuje mi juz tylko 1kg do wymarzonej wagi, i nic mnie to nie kosztuje, nawet zbytnich wyrzeczeń, fakt, że jemy raczej zdrowo (oprócz tego mojego słodkiego ostatnio;) od zawsze...poza tym mam powera na wszystko, świetnie się czuje:)

Gość kbfxn
karmić dłużej niż pół roku... a tak poważnie waga startowa 58kg, w dniu cc 72kg, po trzech tygodniach 60kg, po 2 miesiącach 58kg i wahania między 58 a 61, po 7 miesiącach i powrocie do pracy (w domu raczkujące niemowlę) 56kg i utrzymuje się, podejrzewam, że z wiosną spadną mi jeszcze 2 kg i będę ważyła tyle samo co po pierwszej ciąży a wcześniej to w 16 roku życia.

Gość kbfxn
zrównoważona dieta i nie głodzić się, pięć zbilansowanych posiłków, dużo kasz i według możliwości 5 porcji warzyw i owoców, dużo płynów.

Gość anita mama witka
Witajcie, Mamusie. Też mam problem ze zrzuceniem wagi. Mój synek jest karmiony piersią, ma już 6 miesięcy, wygląda jak kluseczka, a moja waga stoi w miejscu, mimo zdrowego odżywiania i ćwiczeń. Już nawet figurę odzyskałam i brzuszek mam jak przed ciążą, ale ta waga... Boję się zastosować jakąś bardziej restrykcyjną dietę, w sumie dobro dziecka jest teraz najważniejsze, a sobie też nie chciałabym zaszkodzić. Ale ta blokada na tracone kilogramy naprawdę mnie zastanawia. Ciekawe, dlaczego tak się dzieje?

Gość EwciamamaGabrysi
A ja przed ciążą ważyłam 60kg, przed cesarką 88kg, w pierwsze trzy tygodnie schudłam 18kg a potem (czyli przez półtora miesiąca) nic się nie zmieniło. Nie stosuje żadnych diet bo karmię piersią. Myślałam, że będę chudnąc bo karmię piersią, chociaż 1kg na miesiąc ale nic się nie dzieję. Mój partner nie narzeka ale ja wiem że mu się bardzo podobałam jak ważyłam 60kg. Nigdy w życiu się nie odchudzałam i ciężko mi się pogodzic z faktem że teraz wypadał by jakąś schudnąc. Jeszcze za wcześnie na uprawianie sportu, teraz jest 9 tydzień od cesarki ale za jakiś miesiąc zacznę biegac. Zobaczymy co z tego wyniknie. pozdrawiam

Gość gość
Moja bratowa schudła z pomocą instruktorek fitness, które przeprowadziły z nią personalny trening. W 4 miesiące po urodzeniu bliźniaków była już w formie z przed ciąży! O ile pamiętam to te babeczki były z takiej grupy GyMMama, która na facebooku zamieszcza ćwiczenia a oprócz tego można się z nimi umawiać osobiście na trening.

Gość gość
Ja ważyłam 95/170 jak zaszłam w ciążę, więc byłam bardziej świadoma tego że musze się skupić na zawartości tego co jem w ciąży żeby przyrost wagi nie wyrwał mi się z pod kontroli i udało się to bo przytylam 14kg odżywiajac się super zdrowo. Zainwestowalam w dobry blender, sokowirowke i grilla. Do wagi sprzed ciąży wróciłam w pierszym miesiącu, obecnie mój synek ma 7 tygodni i chcę wykorzystac ten czas karmienia piersią żeby zrzucić dodatkowe kilogramy. Przede wszystkim zdaję sobie sprawę że do produkcji mleka jedyne co organizm potrzebuje to woda i staram się ją pić w ilości do 2l dziennie. Dziennie karmienie spała około 500 kcal więc dużo (pomyśl ile musiała byś ćwiczyć na siłowni żeby tyle spalić) ale nie wystarczająco dużo żebyś teraz mogła zacząć jeść " za dwoje " więc nie daj się ponieść. Koniecznie polecam skupić się na zdrowym odżywianiu, i waga sama spadnie. A niedzielny rosołek wcale taki zdrowy nie jest wbrew pozorom.

Gość gość
Z głową, jedz normalnie, młode musi mieć dostarczone wszystko, nie tylko to co Cie odchudzi. Ćwicz, staraj się nie wyjść z formy. Następnie, ja ja odstawiłam mojego miśka od cycka, zrobiłam sobie 3miesieczną kuracje z slimcea i siłowania, rozsądna dieta i miliony kalorii spalonych przy opiece nad małym. Schudłam 11 kg, teraz przymierzam się do powtórzenia kuracji. Pozdrowionka

Gość gość
po prostu nie jeść jak prosię i uprawiać sport, można to robić karmiąc piersią, bo jedno drugiego nie wyklucza jak większość myśli.

Gość gość
tutaj masz fajne porady jak schudnąc po ciąży: jak-szybko-schudnac.pl/jak-szybko-schudnac-ciazy/ pozdrówki

Gość gość
Światowa organizacja zdrowia ( WHO ) uznała Zioła Tybetańskie za zdrową naturalną i bardzo skuteczną metodę odchudzania oraz skuteczny sposób zmiany metabolizmu człowieka na szybki. Badania ”WHO” wykazały dodatkowo bardzo szerokie i dobroczynne dla człowieka spektrum działania Ziół( Tibetan Herbs ) nagradzając je w 2013 roku pierwszym miejscem w kategorii Natural Product For Slimming. Zioła Tybetańskie to naturalny susz ziołowy nie tabletki czy proszki oraz dodatkowo oprócz ziół trochę ruchu to klucz do szybkiego i zdrowego schudnięcia bez ryzyka jo-jo.

Gość gość
mam podobne pytanie, z tym czy karmiąć piersią mogę pić suplement Aqua Slim, chciałabym w ten sposób troche przyspieszyc moje odchudzanie

Gość gość
Ja schudłam dopiero jak skończyłam karmic. Wtedy kg same zlecialy.

Gość eierzylam
To bzdura ze jeśli się karmi piersią to na pewno się schudnie! Ok, może większość kobiet tak ma, ale niestety nie dla każdej karmienie piersią jest gwarancja do powrotu do sylwetki. Ja karmiłam piersią przez pół roku w naiwnej wierze ze schudnę i po dwóch latach od porodu ważę tyle samo.

Gość gość
Niestety to mit ze kp schudniesz.Ja dopoki kp NIC nie schudla.myslalam ze zbzikuje bo zaczelam intensywnie biegac po 7km dziennie i nic!nie wierzylam jak po odstawieniu corki w ciagu 2tyg wrocilam do wagi 55.

Gość Dzagaof20
Sporo jest preparatów na odchudzanie, ale które działają? Niewiele z nich. W miarę wiarygodny ranking działąjących można zobaczyć tutaj: http://moczdrowia.pl/chudnij/