Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bergamotkaaaa

CZY KTOŚ SIĘ WYLECZYŁ Z WADY POSTAWY?????????????????????????

Polecane posty

Gość Bergamotkaaaa

Mam hiperkifoze klatki piersiowej i 15 lat. Mam szanse na jej wyeliminowanie? Dodam, ze tato tez to ma..to moze być genetyczne??

Gość przyjmij postawę obronną

Gość Bergamotkaaaa
:P to jest poważne pytanie :P

Gość Bergamotkaaaa
:P to jest poważne pytanie :P

Gość Bergamotkaaaa
aha..i nie uwzględniajcie operacji :D

Gość Bergamotkaaaa
up

Gość Bergamotkaaaa
:(

Gość a ja mam
16 lat i skolioze. dowiedziałam sie z rok temu, dostałam jakies cwiczenia i co raz chodze do ortopedy. ale prawda jest taka ze w naszym wieku raczej nie wiele da sie poprawic stan kregoslupa. pozdrawiam

Gość Bergamotkaaaa
nie mam krzywego kręgosłupa, tylko w pewnym odcinku idzie niecko do przodu i mi klatę wypycha :P a tobie coś pomogły ćwiczenia??

Gość Bergamotkaaaa
up

Gość a ja mam
to sie nazywa eufemizm, nie jest krzywy tylko idzie nieco do przodu :-) nie wiele, owszem wada troche sie zmniejszyła, ale dalej jest widoczna i mnie boli basen bardzo pomaga, naprawde, może nie w eliminowaniu wad ale bol jest mniejszy

Gość Bergamotkaaaa
ehh...a mi przez moją ciężko oddychać :( no nic, będę próbować...dzięki za info

Gość a ja mam
a byłas u ortopedy?

Gość Bergamotkaaaa
byłam , powiedział, że basen pomoże, zapisał mnie na basen, a tam raz w tygodniu po 25 minut :( a do basenu mam 30 minut jazdy od mojego miejsca zamieszkania wiec zrezygnowałam...

Gość a ja mam
skoro masz takie problemy z oddychaniem ijest to dosy widoczne to lekarz powinien jeszcze co zaproponowac. może idz do innego? generanie ja jak byłam to mi dokładnie powiedział co i jakczego moge sie spodziewac pozdrawiam

masaze i naswietlania likwiduja jedynie bol, zeby cokolwiek zrobic trzeba cwiczyc a najlepiej plywac. dzieki basenowi wiele osob uniknelo operacji kregoslupa, ja az tak zle nie mialam ale tez ialam dosc powazna wade. basen ja wyeliminowal, niestety nie mozna go w ogole przerywac nawet jak juz jest ok. teraz mam powazne problemy z kregoslupem... musze znow zaczac REGULARNIE!! chodzic na basen

Gość Bergamotkaaaa
Jej..ale zrozumcie, że nie mam warunków dojeżdżać na basen :( A czy 15 lat to nie za dużo na eliminowanie wad?? odpiszcie proszę...

Gość Bergamotkaaaa
up

Gość StopaNaMedal
Przy wadach postawy dobrze sprawdzić też u specjalisty nasze stopy. Często to właśnie w złym ustawieniu stóp - nadmierna pronacja zy supinacja kryją się odchylenia od naturalnej właściwej osi ciała. Ortopeda czy podolog mogą w takiej sytuacji zalecić rehabilitację czy dynamiczne wkładki ortopedyczne, zaczynając korekcję postawy właśnie od stóp

Gość gość

Oczywiście że wadę postawy można wyleczyć. Trzeba tylko znaleźć dobrego ortopedę. Jeżeli mieszkacie w okolicach Wrocławia to wybierzcie się do www.lekarzortopedawroclaw.pl Pracują tam świetni specjaliści, którzy znają się na diagnozowaniu i leczeniu wad postawy u dzieci i młodzieży.