Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość temperaturka

temperatura- dni plodne, nieplodne i w ciazy

Polecane posty

Gość temperaturka

jaka jest temperatura w tych "stanach"? i gdzie ja najlepiej mierzyc? w pochwie czy mozna w ustach, pod jezykiem? dzieki za odpowiedz gory pozdr

Temperatura od początku cyklu utrzymuję się na niższym poziomie , potem w czasie owulacji skacze trochę do góry. Trudno określić ile, bo to sprawa indywidualna, ale na wykresie to wyraźnie widać. Przyjmuje się, że owulacja była, gdy przez sześć kolejnych dni temperatura utrzymuje się na wyższym poziomie niż przez poprzedzające trzy dni. Taka podwyższona temperatura utrzymuje się aż do końca cyklu, czyli do miesiączki, opada najczęściej dzień przed miesięczką. Jeśli nastąpiło zapłodnienie, to temperatura nie opadnie i będzie taka podwyższona przez cały czas ciąży. Okres płodny to są własnie te dni, kiedy temperatura podskoczy i kilka następnych. Mierzenie temperatury pod pachą zupełnie odpada, czytałam gdzieś, że dobre wyniki otrzymuje się mierząc w ustach pod językiem, ja uważam, że najlepiej, mierzyć jest temperaturę w pochwie, wtedy wyniki będą najdokładniejsze. I jeszcze jedna ważna sprawa - na pewno nie można określić dni płodnych, nie płodnych, czy ciąży na podstawie jednego, czy nawet kilku mierzeń temperatury. Trzeba by ją mierzyć przez cały cykl.

Gość temperaturka
wielkie dzieki dobra kobieto:):)

Gość niki..
a jaka ma byc temperatura pochwy po zaplodnieniu??ja mam 37 i pare kresek:(

Gość emilii
dziewczyny a ile gdzies moze wynosic tem w pochwoe w czasie ciazy nie macie jkichs linkow na ten temat??bo jetsem ciekawa o ile moze podkoczyc temp po zaplodnieniu z gory dziekuje

HEJ DZIEWCZYNY MAM PYTANIE JAK KOCHALIŚMY SIĘ Z MĘŻEM PRZED OWULACJA I PO OWULACJI CZY MOGĘ BYĆ W CIĄŻY O ILU DNIACH MAM ZROBIĆ TEST

Gość kotek1991
odp dla malutka3005. wiem ze test powinno się robić 7 dni bądz dwa tygodnie po stosunku. to zalezy od testu który sie kupuje. ale one nie daja 100% pewnosci. Dobrze jest kupic dwa roze bo moze byc tak ze za pierwszym razem wyjdzie wynik ujemny a za drugim dodatni. Dla pewności idż do ginekologa po zrobieniu tych testów lub czekaj na okres.

Gość czekająca...
Temperatura w pełni odzwierciedla to co się dzieje w naszym cyklu, u mnie się to potwierdza choć nie możemy utrafić w te owulację widocznie ale mierząc już ponad rok widzę kiedy będzie miesiączka bo zaraz przed temperatura spada. Dziś niestety się to potwierdziło znów, bo mam lekkie plamienie, więc pewnie od jutra zacznę nowy cykl. Dziewczyny znajdźcie jakiś sposób na utrafienie w ten moment, żeby plemniki dopadły to jajeczko :))) I dajcie znać!

ja znalazłam :D poszłam na monitoring cyklu i lekarz powiedział kiedy mamy się kochać-od razu się udało :D

Gość cristinka1
Ja również mierzę temperaturę, ale dopiero pierwszy miesiąc, więc muszę wyczuć moje ciało i nie mogę powiedzieć jak to jest u mnie. Ale na necie wyczytałam, że jest test na LH, dostępny w aptece. W opakowaniu jest 5 testów i kosztuje 25zł. Test się bada wkładając go do moczu i paseczki podobne jak w teście ciążowym zabarwiają się i wyznaczają dni płodne. Trzeba mniej więcej znać swój cykl i w tabelce zamieszczonej w ulotce wyczytać kiedy zacząć robić testy przez 5 dni z rzędu:)nie wiem czy działa, bo też dopiero próbuje pierwszy raz, ale jak zadziała to dam znać :)pozdrawiam próbujących zajść :)trzymam kciuki :*

Ja jestem w ciąży dzięki testom owu. Udało się w 3 cyklu, ale zużyłam tylko jedno opakowanie.

Gość zapałka123
Test paskowy owu nie powie wam, czy pęka pęcherzyk. Test wykaże obecność odpowiedniego hormonu, a nie potwierdzi przebytej NA PEWNO owulacji.

Gość gość
temperatura w dni płodne