Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zastrupiona

*BYŁAM U KOSMETYCZKI NA OCZYSZCZANIU TWARZY I MAM PELNO STRUPOW...HELP*

Polecane posty

Gość zastrupiona

Są w miejscu, gdzie mialam najwiecej wagrow... pani powiedziala, ze tak moze byc, jakas luszczyca, czy niewiem... ale ze to zniknie za jakis czas ... tyle ze ja musze jutro isc do pracy a podladu raczej nie naloze bo boli :o co mam na to poradzic by jak napredzej znilknelo?

Gość moze jakis
okład z rumianku jakis mocno nawilzajacy krem moze troche tribioticu a moze zwyczajny krem nivea sama nie wiem co ci poradzic ale nigdy wiecej nie idz do kosmetyczki a przynajmniej ni edo tej u ktorej teraz bylas nie myj twarzy woida z kranu nawilzaj nawilzaj nawilzaj i trzymaj sie:)

Gość Studentka83
no pieknie :( ja tez sie wybieralam do kosmetyczki przed swietami zeby ladnie oczyscic twarz ale teraz to sie boje :/ boje sie ze mi powyciska wszysckie zaskorniki i bede wygladac tragicznie. Chyba sama jakos sie podreperuje a najwyzej po nowym roku sprobuje czy taki zabieg pomoze. Jezeli masz sudocrem to sudocremem mozesz smarowac, on przyspiesza gojenie ran i strupy szybko zleca. Mozesz tez stosowac jakos masc z wit A jest bardzo tania i pomocna. Rumianek tez jest dobry Trzymaj sie

Gość byla hapetka
wlasnie dlatego więcej do kosmetyczki nie pojdę - jako 20-latka udalam się do niby najlepszej kosmetyczki w mieście na oczyszczanie skory, a wyszlam cala czerwona (no moze nie, bo babka posmarowala mnie fluidopodobnym mazidlem kryjącym) i wsciekla! Spróbuj jakos uspokoić cerę - delikatne żele czy pianki do mycia, jakas lagodząca maseczka - polecam serie dotleniająca firmy Soraya - masczka ta powinna zalagodzić podrażnienia. Na dzien przed pracą posmaruj twarz lagodnym kremem i jednak chyba zastosuj podklad, może piankowy maybelline - szalenie latwo sie rozprowadza, więc nie będzie bolao.

Gość to normalne
że skóra jest czerwona po takim zabiegu, przecież to dogłębne oczyszczanie, a stupki tez sa normalne, tylko jakaś NORMALB=NA kosmetyczka tez powina uprzedzić, ze przez około 3-4 dni tak własnie będzie. Daltego takie zabiegi często robi się w piatek, żeby przez weekend wydobrzało i potem mozna hulac do pracy! Zam takie, co n własny slub chciały być ładne i zrobiły sie na bóstwo na dzień przed, a potem rozpacz. Tylko kumata kosmetyczka powinna uświadomić. Zniknie, nie martw się, ale musisz byc cierpliwa..

Mój brat ma straszne problemy z cerą i chodzi do kosmetyczki na oczyszczanie, fakt że 3-4 dni po zabiegu wygląda kiepsko (pełno strupów), ale później ma spokój na 2 miesiące i sliczną buzię. Ja też chodzę na oczyszczanie ale ultradźwiekami i czerwona jestem tylko kilka godzin.

Gość *kajka*
Sudocremu nie nakładałabym na to , raczej tribiotic lub Alantavit . Ten ostatni na moja skórę ma najbardziej dobroczynne działanie .

ja stosowałam wode borową na gazik i okład na kilkanascie minut na twarz a potem wysmarowac cala buzie mascia rumiankowa, na drugi dzien nie bolało i po nałozeniu podkładu było jako tako nawet ok

niestety jedyne co Ci moge doradzic to naloz na to fluid koniecznie ANTYBAKTERYJNY. nawilzac mozesz ale uwazaj zebys nie przetluscila ! i powiem jedno - nigdy wiecej do niej nie idz ! to nieprawda ze tak ma byc ! pamietam jak pierwszym razem wybieralam sie do kosmetyczki moja mama mnie uprzedzala ze przez kilka dni bede wygladala koszmarnie ... ale tak chyba bylo kiedys ... moja kosmetyczka miala jakas (nie wiem jak to sie fachowo nazywa) lyzeczke ktora czyscila skore (a NIE wyciskala !), juz na wieczor bez dodatkowych upiekszen moglam wyjsc z domu :) niestety moja kosmetyczka znikla gdzies (gdzies wyjechala) i kolejnym razem dlugo sie zastanawialam gdzie isc az wybralam ... niestety zle - wyszlam cala czerwona - jakbym ospe miala :( to byl koszmar nie do ukrycia :( na szczescie to byl piatek. wspolczuje Ci i zycze szybkiego powrotu do normalnosci, pozdrawiam

Gość golla
Spróbuj używać przez kilka dni Panthenol-u zamiast kremu. Każdy krem tylko pogarsza sprawe. Znam ten sposób od kosmetyczki, która nie robi takich " masakr" na twarzy ale wiadomo zawsze po oczyszczaniu skóra jest podrażniona. On ma właściwości nawilżające a jednocześnie kojące. Mam nadzieje, że pomoże......... pzdr

jeszcze raz ja ;) golla mowi dobrze co do kremu, ja bym jeszcze polecila alantan - tez ma wlasciwosci lagodzace. aczkolwiek obawiam sie ze jutro do pracy ratuje Cie mimo wszystko ten fluid ;( trzymaj sie

Gość Zastrupiona
Dziewczyny jesteście super! :) tylko najgorzej jest z broda... tam mialam najwiecej zaskornikow i mam JEDEN WIELKI STRUP z ktorego wyleja sie jakies osocze zolte :| az sie boje smarowac... ale bede nawilzac roznymi zeczami, heh mam nadzieje ze pomoze :) mam panthenol... i bede starala sie nei draznic ... dzieki jeszcze raz ;*

Gość oles123
Dziewczyny zawsze sa zmiany na twarzy po oczyszczaniu. Niech nikt nie mowi ze to nie moze bolec bo to nie prawda- wsz ystko zalezy od stopnia granicy bolu klientki. Nie powinno byc tylko ropnych zmian i opuchlizny. Tego drugiego juz na drugi dzien byc nie powinno.Zmiany takie jak zaczerwienienie strupki tak jak najbardziej. Wszystko jest zalezne od tego czy kosmetyczka ma oczyscic twarz czy pomiziac i za dwa tygodnie ponowny wysyp. Zalezne jest to tez od stopnia zabrudzenia cery, jaki rodzaj cery itp. Noi oczywiscie jesli kosmetyczka mowi ze trzeba po oczyszczaniu uzyc tego co poleca to trzeba. Sama osobiscie doswiadczylam ze dziewczyna w wywiadzie przekazala mi ze uzywa zelu do mycia twarzy a po oczyszczaniu jak sie zaczely problemy okazalo sie ze mydlo dove. Trzeba wsxystko przed oczyszczaniem przekazac nawet chociazby taki maly szczegol jak to ze jestesmy przed miesiaczka czy po.

Gość gość
Czy ty jestes normalna? Po co odgrzebałaś wątek z 2005 roku?

Gość czerwonoskóra
A po to odgrzebała żebym ja w 2016 mogła się dowiedzieć czegoś więcej.