Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SuperCiało

Chcę mieć naprawdę zadbane, super ciało - zróbmy to razem!

Polecane posty

Gość SuperCiało

Hej dziewczyny! Jak każda z nas (praktycznie każda) bardzo chciałabym mieć zadbane ciało. Powiem szczerze, nie wygląda ono tak źle, ale jest lista długich zastrzeżeń: wrastające włoski po depilacji, nieco fałdek a okolicy kolan, mało widoczne wcięcie w kostce... chcę się wreszcie zabrać za siebie i dbać o ciało regularnie, ale rozsądnie. Nie jestem zwolenniczką pielęgnacji w porywach - tzn. raz w tygodniu przypomniec sobie o pielęgnacji ciała i przez pół dnia siedziec w łazience, wcierając w siebie kremy, samoopalacze, balsamy i coś tam jeszcze. Jestem raczej zwolenniczką pielęgnacji regularnej, ale z rozsądkiem. Problem w tym, że jestem małozdyscyplinowana i o ile myję się regularnie, to często zapominam np. aby od razu po kąpieli przetrzeć stopy pumeksem czy nie chce mi się ogolic pach, a następnego dnia czuję, że mam już odrosty. Zbierzmy się i wzajemnie dopingujmy, aby nasze ciała były gładkie i zadbane, nawet, jezeli nie są idealne!!! Kto ze mną???

Gość Laura P
ja :) podobnie jak ty dbam o siebie ale czasem zwyczajnie mi sie nie chce noi potem to juz jest jak jest

Gość Loveenda A
Ja tez chce!!!!

Gość Loveenda A 2
:( :( :(

Gość roska
ja też się włączam :D od jutra mam już diete więc niezaszkodzi zadbać o siebie... razem rażniej i łatwiej:P

Gość nodi19
pół godz w łazience...to bardzo malutko ;)

Gość SuperCiało
W takim razie proponuję zacząć drobnymi kroczkami - chodzi mi o stopniowe wprowadzanie dobrych nawyków, niz od razu ustalać sobie cały harmonogram piękności: Od dnia dzisiejszego: za każdym razem, kiedy bierzemy prysznic, uzywamy szorstkiej gąbki, którą dokładnie masujemy całę ciało, zwłaszcza nogi - to dla tych, któe depilują nogi woskiem albo depilatorem elektrycznym. Robimy taki masaż przez 1-2 minuty, po czym kończąc prysznic starannie nacieramy ciało balsamem. Przyznam szczerze, że często albo szybciutko myłam się i wyskakiwałam spod prysznica, albo zapominałam o uzyciu balsamu. No to jak? Od dzisiaj pilnujemy się regularnie?

Ja sie dolaczam :) Jednak nie cierpie szorstkich gabek, kupilam sobie rekawice sizalowa i uzylam 2 razy...takze ja stawiam na peeling 2 razy w tyg, mysle, ze to nie bedzie specjalna roznica. Ja wcieram w siebie chemie od lat i moja skora jest w porzadku, moja mama wciera jeszcze dluzej i wyglada na 10 lat mniej niz ma..wszystko jest wzgledne..

Gość SuperCiało
Przy depilacji u wielu kobiet wrastają włoski. Jeżeli podczas każdego prysznica dokładnie trzesz nogi szorstka gabka, działa to na zasadzie peelingu - wtedy odrastającym włoskom jest łatwiej przebic się przez skórę i mniej ich wrasta. Na tej zasadzie działaja depilatory elektryczne z nasadką zapobiegajacą wrastaniu włosków.

Gość nodi19
ja używam szorstkiej gąbki ale na cellulit, którego juz nie mam :) a polecam tez piling z kawy i cynamonu

Gość nodi19
no to własnie piling z kawy 2 razy w tyg, szorstka gąbka i dużo cierpliwości i systematyczności. Efekty po kilku miesiącach regularnego stosowania.

Gość Laura P
Nodi a mozesz napisac jak zrobic taki peeling z kawy ? tez o nim slyszalam ale nie wiem co sie tam dodaje i wogole .... dzieki

Gość magdalin
Zaparzone fusy kawy zmieszać z balsamem,olejkiem,kremem albo żelem do ciała. Trzeć tym ciało.

Gość doooooooo gorrrrrrrrrrryyyyyyy

Gość Mandylionona
Ja dbam o ciało w następujący sposób: -raz w tygodniu peeling całego ciała(nacieram ciało póltłustym kremem wymieszanym z cukrem)trzymam to 10 minut,potem wchodze pod prysznic i spłukuję,następnie golarka golę owłosienie pod pachami,na nogach, po wyjściu spod prysznica smaruje całe ciało balsamem brązującym. -gdy czuję się zmęczona,bądz mam zły nastrój biore kapiel w olejkach eterycznych -codziennie pod prysznicem golę się pod pachami i masuję nogi gabką(co działa przeciw celulitowi) -raz w tygodniu zajmuję się pielegnacją stóp(15 minut) -dwa razy w tygodniu ćwiczę intensywnie na wszystkie partie mięsni po póltora godziny -codziennie rano ćwicze joge(15 minut)

Gość niewiadzaca
zaparzone fusy kawy?szczerze mowiac myslalam ze lepiej dziala taka kawa przed zaparzeniem bo jest bardziej twrada a po zaparzeniu przeciez kawa tzn fuski troche sie rozmiekaja,wiec jak z tym peelingiem z kawy?

Gość kupiłam sobie
bardzo ostrą gąbkę i wieczorem zrobiłam sobie nią masaż pod prysznicem - skóra zaczerwieniona, ale lepiej przyjmuje balsam. Połozyłam sobie też henne na włosy, taką z tubki, owinęłam streczem i mam teraz lśniące włody. Zbliża się sylwek - dziewuchy do roboty!!!!!!! Warto o siebie dbać:D:D

dorzuce cos od siebie - codziennie przed snem smaruje skorki wokol paznokci olejkiem (co zapobiega ich wysuszaniu) i nacieram stopy kremem

Gość Myyyszka
Czesc dziewczyny dolacza, sie tez chce byc ladniejsza na wiosne.

Gość Myyyszka
Musze sie wziasc za siebie troche zapuscilam sie i trzeba cos z tym zrobic w grupie zawsze razniej. Od jutra zaczynam a moze dokladnie opiszecie ten piling z kawy ile czasu i jak czesto go trzeba stosowac zeby byly efekty . Sciskam was kochane.

Gość magda_____
no to do boju o piękne ciało!!! A depilujecie włoski z całego ciała czy tylko pachy, łydki i bikini? Moim marzeniem jest idealnie gładka skóra. Jakich kosmetyków używacie? Ja teraz używam 3d slim extreme - serum na cellulit i krem, oraz serum do biustu. To firma evelline czy jakoś tak. Do nóg używam avon-balsma opóźniający odrastanie włosów po depilacji, ale nie daje wielkiego efektu. No i kupiłam sobie bardzo ostrą gąbkę do masazu pod prysznicem - tylko jak często robić taki masaż? aha - kupiłam niedawno balsam johnsona holiday skin z dodatekiem samoopalacza - pięknie pachnie i w ogóle nie czuć samoopalacza - pozdrawiam:D

Gość frajda
masaże i balsamy - tak - codzienny rytuał, ale nie zapominajmy o ćwiczeniach. Ciałko szybko się rozleniwia, więc 2-3 razy w tyg gimnastyka. I błagam Kobiety - dbajcie o stopy. W o góle "końcówki" są najważniejsze, czyli włosy, dłonie i stopy. Ich stan świadczy o zadbaniu

Gość N.O.D.I. 19
no ja ten piling robie tak,że zaparzam ok 2 łyżeczek kawy mielonej i dodaje CYNAMONU, odstawiam to do ostygniecia, odlewam i tym co zostaje sie pilinguje :)

Gość tomai
moze i ja zaczne szorowac ciało ostra gabka moze wtedy mi znikna moje krotski ramionach plecach i dekolcie. :) tez mam ten balsam jonhsona brazujacy jest swietny ale teraz kupiłam intensywnie wygladzające mleczko do cery suchej z nivea jest najlepsze moim zdaniem takie w jasno niebieskim opakowaniu tylko nie uzywam go na te miejsca gdzie mam krostki:(

Gość magda_____
moze krostki znikną od tych masaży ostrą gąbką? Ja mam rogowacenie mieszków włosowych - na ramionach, i troche na udach po ich zewnętrznej stronie. Po masaży skóra jest bardzo zaróżowiona i gorąca, po wysudzeniu ręcznikiem balsam - mysle ze po jakis dwóch tygodniach ciało będzie jędrniejsze i lepiej nawilżone-pozdrawiam;)

Gość babola
ja tez uzywam Johnsona...mmm.. cuownie pachnie i cudownie nawilża :) tak sobie czytam co piszecie i chyba dzisiaj juz nie mam wjscia..wieczorem kąpiel..peeling...masaż i balsamik :)

Gość Myyyszka
witajcie dziewczyny co slychac