Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SuperCiało

Chcę mieć naprawdę zadbane, super ciało - zróbmy to razem!

Polecane posty

Gość SuperCiało
Ja mobilizuję się nastepująco: jak mam lenia i nie chce mi się rano zwlec z łóżka pod prysznic, wyobrażam sobie, jak ide ulica, czyściutka i pachnąca. Pomaga! Kiedys np. nie chciało mi się nakładać odżywki do włosów, bo zwykle wybierałam szampony 2 w 1. Potem kupiłm sobie odzywke Clairola i włosy pachniały po niej tak pieknie, że kolezanki pytały, czym tak ładnie pachnę. Oto co zrobiłam dzisiaj rano: Wskoczyłam pod prysznic, umyłam głowę i nałożyłam odzywkę. Potem szorstką gabką z odrobiną mandarynkowego żelu pod prysznic wyszorowałam się od stóp do głów, potem spłukalam odżywkę i wyszłam spod prysznica. Umyłam twarz żelem, spryskałam ją wodą termalną Avene i nałożyłam krem nawilżająco-matujący. Potem śniadanko+ szklanka soku jabłkowego, mycie zębów, dezodorant, perfumy, ubranie się... i jazda do pracy!

Gość ggggggoraaaaaaaa

Gość 21- latek
no to ja tu czytam wasze wszystkie wypowiedzi na 3 stronach a tu koniec tematu ?? A ja nabrałam ochoty juz tak bardzo na wiieeeeelka pielegnacje i musze sie wam przyznac ze bardzo sie ciesze ze trafilam na ta stronke ... juz sama od kilku dni wymyslilam sobie szorstka gabke i balsam a tu widze wiecej takich kolezanek które postanowily ludzko wygladac na wiosne:) czekam na reaktywacje tematu :))

Gość hm...112223334544
macie niezłe pomysły które wcielam w zycie ale...nie moge zmobilizowac sie do codziennych cwiczeń?

Gość magda_____
a mój mężczyzna ma jutro małą urodzinową imprezkę wiec też musze sie zrobić na bóstwo. Odnośnie ćwiczeń - streching codziennie, ewentualnie co drugi dzień. Staram się regularnie-coś czuje za za jakies 3 tygodnie zrobię szpagat!!!! ha!!! Odnośnie masazy- tydzień mi wypadł bo zachorowałam, i obywałam się :klasycznym" prysznicem:P Pozdro dziewczyny!!! PS. ta zima cholernie źle wpływa na cere...... :O

witajcie juz sie gdizes wypowiadalam na pobny temat ale wypowiem sie jeszcze raz - no wiec zaczne o teog ze z zawodu jestem komsetyczka jest to nie tylko moj zawod ale i pasja uwielbiam swoje klientki i to wlasnie przez nie zaczelam bardzej o isebie dbac przeszlam na diete swoje juz schudlam postanoiwlam tez doprowadizc swoje cialo do porzadku, nie radzem wam uzywac zbyt szorstkiej gabki poniewaz jesli macie skore plytka unacyzniona wyskocza pajaczki ktorych pozbycie sie pozniej bez pomocy osob trzecich nie bedize latwe napisze wam cos nieco co moge jednak polecic a wiec: - peeling z fusow kawy w polaczeniu z zelem do mycia masujemy nim cale cialo zaczynajac od łydek uda pupa brzuch bioderka piersi dekold ramiona plecy rece szyja na koncu spliukujemy wszystko polecam fusyb po wypitej juz kawie nie te prosto z opaowania - sa ostrzejsze moga podraznic pozatym te po wypitej kawie maja uaktywniona kofeine ktora swietnie dziala na cellulit taki peeling jest swietny w polaczeniu z depilacja za pomoca np masyznki do golenia po peelingu depilacja calego ciala peeling polecam wykonac 3 razy w tyg nie czesciej i nie rzadziej po peelingu mozna wesarowac w cale cialo krem wyszczyplajacy no nivea q10 lub np kolastyna serum ujedrniajace oba kosmetyki sa swietne wsmarowujemy balsam w cale cialo oprocz trzarzy i biustu na biust polecam balsam z avonu jest naprawde doby przy dizennym stosowaniu, jesli peeling wykonujemy 3 razy w tym bez wzgledu na to dizennie wsmarowujemy balsam ujedrniajacy i krem do biustu - z cwiczen polecam 6 waidera sama stosuje, jesli hcodiz o uda mozna robic zwyczjane przysiady i rozpisac sobie je na przykladzie 6 waidera jesli chodiz o biust jest wiel cwiczen takiej jakby pompki na stojaca swietnie dizlaja polaczenie 3 tych cwiczen dizennie wykonywanych zawsze regularnie bez przerwy nawet na jeden dizen dziala cuda - jesli hcodiz o przmeiane materi polecam herbate pu-erh w lisciach zaprzmay i pijemy dziala super tylko uwada zółkna po niej zeby trzeba zaraz po wpicu je umyc albo przeplukac - pozatym dobra dieta czyni cuda duzo warzyw owocow polecam grapefruity bartdzo pomocne w diecie kukurydze z puszki ananasa, natomiast lepiej zrezygnoac z bananow tucza nieamaowicie - polecam tez zawsze zmywac makijas po pracy nie chodizc w makijazu w domu dac skorze odpoczac, starajmy sie zmyjac makijaz zawsze mleczkiem do teog przeznacoznym nigdy nie mydlem czy jakims zelem do kapieli po zmyciu tonizujemy nakldamy krme pod oczy i na cala twarz i tam sobie chodizmi po domowemu mleczko czy tonik nie musza byc drogie kiedys stosowalam drogie preparaty teraz wiem ze nie ejst to koniecznie wazna jest systematycznosc ostanio kupilam mleczko i tonik wyprdukowane dla plusa z firmy cyrasa i jest naprawde fajne jeslu tylko bedzie regularnie stosownae po przyjciu do domu np po pracy rnao i wiecozrem pozatym troche relaksu w ciagu dnia dizala cuda poprostu usiac w pol mroku zapalcic swieczki rozpylic olejek do aromaterapi i wlacyzc relaksyujaca muzyke - najlepiej zeby pomieszczenie do relaksu bylo wysprztatane w balaganie lub nieladzie trudno sie skupic czy zrelaksowac - no i najwazniejszy kosmetyk to sen staramy sie spac 7-8h na dobe lepiej polzyc sie wczensiej nic do nocy patrzevc na jakis film nawet gdy nie umiemy zasnac lepiej lezec w ciemnosic relaksujac sie niz wyterzec wzrok i patrzec na tv meczac ocyz a rano dizwiac sie skad sie wziely te cienie :-) PS. sorki za literowki nie chce mi sie sprawdzac

Gość blinka
Hej, 25 Irlandia. Dziewczyny - u mnie walka o gladka skore zaczela sie juz daaaawno. Mam tendencje do przesuszonej skory wiec musze bardzo o nia dbac. Nigdy nie uzywam mydla (do rak takie z balsamem) a pozniej balsam do rak i paznokci. Prysznic: zel z delikatnym pilingiem codziennie i pumeks na stopki codziennie (nie ma sie co czarowac!) i maska na buzke. I tak sobie stoje z ta maska na buzce, odzywka na wlosach i pumeksuje stopki... Bardzo waze jest dokladne wytarcie ciala recznikiem - mocno i wszedzie (buzka i za uszkami i wszedzie) gdyz dodatkowo zlusczamy cialo i nie powstana zaskorniki. A pozniej do bolu balsam - uzywam jednego od 3 a moze 4 lat (Dove superslik w duzym okraglum pojemniku) Skore jak jedwab gwarantowana i zapach ach... Od okolo miesiaca probuje uzywac natury wiec codziennie wypijam pol litry soku z marchewki. Dziewczyny - nie potrzeba mi zadnych samoopalaczy a po za tym samo zdrowie. Musialam tylko zainwestowac w sokowirowke. Swietnie dziala rowniez wcieranie cytryny w lokcie. A poza tym codziennie chodze na silownie i unikam koknserwantow. Buzka

Gość SuperCiało
A ja wczoraj robiłam sobie staranna depilację nóg i stwierdziłam, że w związku ze zblizającą się za pare miesięcy wiosną muszę zadbac o nogi. Dzisiaj ide do sklepu po jakiś balsam ujędrniający i wyszczuplający i zaczynam ćwiczyć. Juz sobie wyobrażam, jak za parę miesięcy z przyjemnością będę mogła odsłonic nogi...

Gość asiek281
Cześć dziewczyny! Ja kupiłam na allegro przepis na peeling z kawy więc dzielę się nim... Zbieram fusy z wypitej przez moją rodzinkę kawie (można domieszać troszkę "surowej") + łyżeczka cynamonu + łyżeczka soli (ujędrnia) i na końcu płyn do mycia ciała. Wchodzę do brodzika namoczę się i heja do roboty! Masuję się dłonią lub ostrą gąbką namaczaną w mieszanine kawy. Na koniec prysznic -ciepło, zimny! Po kąpieli ciałko świetnie wchłania balsam lub oliwkę.

Gość uuuupppppa

Gość A co jest nie tak
Hej. Staram sie dbac o cialo a jestem jakas taka brzydka:( Wiem, ze sa ludzie majacy znacznie gorsze problemy niz ja i z reszta moje otoczenie uwaza mnie za zadbana. Moze ja powinnam pracowac nad glowa nie wiem, bo jak patrze na ulicy, czy a uczelni widze wszedzie piekne kobiety. Moze zaczne tak:) Mam wlosy przetluszczajace sie, myje je codziennie, ale sobie radze. W ramach tego jednego dnia sa ladne i geste ( szybko rosna, to znaczy, ze chyba im specjalnie nie dokuczam). Uwazam, ze jestem stanowczo za gruba ( mam 168 cm i 65 kg, dla jednych to duzo a innych by to satysfakcjonowalo, ja sie czuje jak slonik, pomimo, ze moj facet uwielbia moje cialo) Mam na udach i odrobine na posladkach takie dziwne rozstepy ( prawie nie widoczne, ale ja je pod swiatlo widze:( Mam troche cellulitu, cere przetluszcajaca sie, nogi blade i sklonne do siniakow:( Niestety mam troche sladow ( przebarwien po tradziku na dekolcie i plecach, a niestety ciagle borykam sie gdzies z pojedynczymi krostkami, bo mam przetluszczajaca sie skore) Chyba w sumie tyle, ale i tak to jest obraz nedzy i rozpaczy. Najgorzej idzie mi z dyscyplina w cwicz. fiz., stosuje peelingi ( odkrylam taki fajny Soraya, jakies kremy ujedrniajace i wyszczuplajace) Do twarzy uzywam Czystej skory Garniera Aha i genetycznie mam twarda skore stop( spody) Niestety w lazience spedzam dziennie duzo czasu. Jak powinnam najskuteczniej o siebie dbac. Chce byc ladniejsza... Pozdrawiam Bede wdzieczna za jakies odpowiedzi

Gość tez napalona
hej! ale mnie wzielo jak przeczytalam Wasz topic!! zaraz normalnie lece do lazienki i zaczynam:P powaznie!! ja to tak mam, ze dbam o siebie niby regularnie, ale to raczej tak powierzchownie...:/ teraz zaczne bardziej od wewnatrz i zewnatrz tez, bo to powierzchownie to np. krem do rak, nieraz nogi nasmaruje, stopy w miare regularnie, wlosy mam zniszczone po prostownicy wrrrrrr;/ cera hm nieraz cos wyskakuje i ciagle sie jakimis mazidlami smaruje i atakuje moja buzke:/ i postanowilam bardziej na nawilzac i dac jej porcje energii, bo na serio jest juz biedna po tych mazidlach:/ teraz przez Was zaczne w trakcie kazdego prysznicu zamiast zelu pod prysznic uzywac olejku do mycia! ostatnio wyprobowalam probke olejku seba med )nie pamietam jak sie pisze:P) i... rewwelka! nawet balsamu nie musialam uzywac, a skora jaka suuuper! do tego musze cos z wlosami zrobic, mam juz tyle odzywek w domu i nic, nie mam pojecia co uzywac zeby sie ukladaly, moze cos znacie???? od jakiegos czasu pije codziennie 2 szklanki soku marchewkowego, oczywiscie robionego w domu! mam nadzieje, ze sie koloryt skory poprawi... chociaz wyczytalam w ksiazce Tombaka, ze sie "zolknie" jak sa jakies toksyny w watrobie i one sa usuwane przez ten sok... a jak ich nie ma to chyba nie ma efektu... ale ja pije, bo bardzo zdrowy i moze nabiore troche kolorku:) pije tez zielona herbatke i z bratka! z bratka oczyszcza na tradzik tez polecana a zielona ogolnie super wplywa na stan skory! lykam skrzypovite na wlosy, skore, panzokcie, cos tam na tradzik i to tyle od we wnatrz, aa jeszcz emi sie rpzypomnialo, ze ostatnio dodaje do soku z marchwi troche soku z surowego ziemniaka, super oczyszcza cere! ja to tak wszytsko na oczyszczenie:P a moze ktoras z Was moze mi polecic cos na lekko brazowa skore?? uzywam jakis samoopalaczy, czy jeszcze cos mozna innego? a jaki jest najlepszy samoopalacz w/g Was albo jakies inne sposoby?? i jesczze cos mi sie przypomnialo:) raz po raz nakladam na noc na brwi i rzesy olejek rycynowy, od dzisiaj regularnie co noc! i... kiedys wieczorem wymoczylam stopy, przetarlam tarka i nalozylam bardzo duzo balsamu, a jeszcze lepiej jak sie naklada olejek i owijalam stopy folia a na to skarpetki i tak spalam! rano super stopy!:) od dzisiaj to samo zaczne robic, tylko ja zawsze w nocy zdejmuje te skarpetki nieswiadomie:P ale efekty sa:) olejek pod folia pod wplywem ciepla daje super efekty:) aha no i na koniec sie przedstawie mam 21 lat i jestem z wlkp:)

Gość *************
Co do tego soku z marchwi ... Aby skóra nabrała ładnego kolorku a nie zrobiła sie żółta od zbyt dużej ilości karotenu po wypiciu tego soku czy zjedzeniu marchwi trzeba zjeść coś tłustego np.bułkę z masłem !!! A co do depilacji ... Najgorsze jest to, że mi sie nie chce :( Depilatorem tak chooooolernie boli,że nie mam ochoty ciagle sie tym meczyć ;/ Z plastrami tak samo. a maszynka? Na drugi dzień jestem jak jeż dosłownie. Ale dzieki Wam tez zaczne dbać o siebie. :) Ostatnio swój czas spędzam głównie leżąc przed telewizorem ale od jutra to sie zmieni. Zrobie coś dla siebie! Zmotywowałyście mnie:) dzieki :* pozdrawiam i życze wytrwałości w dbaniu o siebie ;)

Gość TezNapalona
************* i reszta to zycze powodzenia:) ja sie tak zmotywowalam przez ten topic m.in z cwiczeniami, ze 3 dni temu na dzien dobry zrobilam 100 brzuszkow za jednym razem bez zadnej przerwy!! a wczensiej nie pamietam keidy je robilam:P no i do teraz czuje efekty:P jak sie zasiedze albo jakos obroce to w brzuchu czuje:P musze poczekac az minie i znowu bede robic:) plus inne cwiczenia to wiaodmo! musimy byc wytrwale, z 2 strony nie wiedzialam, ze taki topic moze tyle dac:P

Gość magda_________
Hej i ja skróciłam włosy z takich prawie do pasa do takich do linii zapięcia stanika na plecach. Wyglądają lepiej tak zdrowo prosto przycięte :classic_cool: oprócz tego depilacja................... uwielbiam miec dobrze wydepilowane bikini, ale nie kupiłam depilatora bo boje się wrastajacych włosków i pieniedzy wyrzuconych w błoto - ale powyrywałam włoski pęsętką:O można się przyzywczaić skóra jest gładka jak aksamit i to juz bardzo długo a włoski odrosły słabiutkie :D Buziaczki i sukcesów w walce o piekne ciało!!!

Gość aaappp

Gość aniseed
witam... świetny topik! z chęcia się do was przyłącze :) ja tez szoruję ciałko myjką i to tak porządnie, do tego do wanny dolewam ziółka :) ja mam problemy ze skórą, mam złe rogowacenie mieszków :( ale staram się załagodzić to...przerzuciłam sie na naturalne kosmetyki...ciało smaruje albo olejem lnianym, po którym swietnie goja mi się ranki po depilacji, albo masłem karite, które tez świetnie goi ranki :) ćwicze, przynajmniej sie staram...kupiłam ostatnio hantelki ;P...biegam po lesie jak mam czas i pogoda w miare ok. jak nie biegam to spacereuje tak nie mniej niz godzinke z psem ...po lesie....jak mam czas to tak 2 razy na dzień :) ćwiczyłam sporo na steperze, nogi mi zeszczuplały, umięsniły się ale teraz steper mi się rozwalił ;( najgorszy problem to brzuchol...próbowałam 6 weidera ale wymiękłam...ale od poniedziałku znowu zaczynam! musze mieć płaski brzuszek i już!!!!! codziennie pije zieloną herbątę, nie obżeram się czipsami, nie pije napojów gazowanych, no może tylko od święta :) za to czasem lubie browarka obalić, albo jakies winko ; P hihihi walczę z pozostałymi słodyczami....musze sobie je jakoś obrzydzić ...bo jak zjem kawałek czekolady to nasilają mi się objawy tego złego rogowacenia :( aha....włoski też obciełam hihi żadnych odżywek do nich nie stosuję bo nie mam z nimi większych problemów:) no to chyba tyle ode mnie pozdrawiam

Gość ee
Witajcie kobietki :) Od kilku miesięcy dbam o siebie w obsesyjny wręcz sposób ;) - rano półgodzinne ćwiczenia na wszytkie partie ciała - codziennie szoruję ciałko rękawicą z dodatkiem żelu ujędrniającego, potem oczywiście smaruję się balsamem ujędrniajacym (od tygodnia używam nowej serii SSS Avonu i jestem zachwycona :) ) - 3 razy w tygodniu peeling z kawy, codziennie delikatny peeling twarzy - codzinnie depilacja pach, co 2 dzień nóg i miejsc intymnych - raz w tygodniu szczególną uwagę poświęcam stópkom i dłoniom (pedicure, manicure) - przed snem smaruję rzęsy i brwi olejkiem rycynowym - na razie efektów nie ma ale jestem cierpliwa ;) - 2 razy dziennie połykam beta-karoten z witaminą E i cynk - piję dużo wody niegazowanej - ostatnio obsesyjnie myję zęby, zdarza się, że nawet 5-6 razy dziennie :P - raz w tygodniu wcieram we włosy i skórę głowy wywar z pokrzywy i skrzypu, zawijam folią, ręcznikiem i zostawiam na pół godzinki - 2 razy w tygodniu smaruję się samoopalaczem La Roche Posay, który jest według mnie absolutnie wspaniały - cudownie pielęgnuje moją suchą skórę i nadaje jej piękny brzoskwiniowo-brązowy kolor - w wakacje schudłam ponad 6 kg i nieco zmalały mi piersi. Może nie tyle zmalały, co stały się mniej jędrne.. Zaczęłam je masować i wcierać różne preparaty i efekty są oszałamiające! Obecnie mam cudowne, pełne piersi bez śladów rozstępów :) Dbam o nie cały czas, aby już nigdy się nie zapuscić ;) Wszystkie te zabiegi zajmują mi trochę czasu ale wierzcie mi, że bez systematyczności nic się nie osiągnie. Warto się poświęcić, bo potem jakże przyjemnie jest patrzeć w lustro :)

Gość blondwiol
Witam, ja też staram się dbać o siebie. Od kilku lat do pielęgnacji twarzy używam całych serii kosmetyków, za każdym razem innej (mam cerę tłustą z problemami, dlatego szukam czegoś skutecznego).Teraz używam serii L'oreal PURE ZONE (ładnie pachnie, skóra jest gładka, ale będę szukać dalej :-)). A więc rano zaczynam od umycia twarzy żelem, potem tonik i kremik, ząbki, tusz na rzęsy, troche błyszczyku, perfumiki i jestem gotowa. Wieczorem kąpiel szorstką gąbką (używam żelu pod prysznic, bo mydło strasznie wysusza mi skórę), potem balsam (właśnie kupiłam sobie żółty z Garniera) i znowu pielęgnacja twarzy. Raz w tygodniu pozbywam się zbędnego owłosienia (częściej pod pachami i w okolicach bikini), robię peeling twarzy, maseczkę nawilżająca, regulującą i oczyszczającą. Do rąk używam balsam DOVE (jest super, szybko się wchłania, dobrze i trwale nawilża, ładnie pachnie).

Gość wiecej fajny topik

Gość relka
Hej, świetny temat u progu wiosny! Moim problemem już od lat szorstkie krostki na ramionach, wyglądają fatalnie, a używałam już wszystkiego: nawilżałam, wysuszałam (maściami na trądzik), szorowałam i nic, co roku to samo, powinnam latem chodzić w rękawach :((, poradźcie, może macie jakiś sposób??

Gość ssssssssssssssssssssssssssss

relka ja niestety mam ten sam problem:( ja mam je jeszcze na posladkach i nogach...no i co najgorsze na policzkach:( dla mnie lato nie istnieje, zawsze dlugie spodnie i rekaw do łokcia!

Gość do ee
napisz proszę jakich preparatów używałaś do biustu ze jesteś tak zadowolona mam podobny problem proszę

Gość kozaczek mamyyy
hey dziewczynki czytam tu u was o dbaniu o dzialo urode itp a moze ktoras z wam odpowiedzial mi na moj problem odwieczny:( otusz bardzo sie wstydze gdy moj facet dotyka moim miejsc intymnych i to wcale ne jest spowodowane tym ze ja sie go wstydze albo mu nie ufam tylko poprostu w okolicach krocza mam nieladny zapach myje sie czesto uzywam plynu do higieny intymnej i nic nie wiem co zrobic pomozcie:(((((((

Gość virtualia
ja tez sie dolacze obecnie robie tyle dla ciala ze myje je codziennie balamu nie uzywam jedynie 3D na cellulitis. za to ekperymenuje na twarzy otatnio stosuje prawie codziennie maseczke z zywej ziemi wulkanicznej Abacosun Tierras del Volcan i maseczke z glinki zielonej w pascie + krem Biodermine. Do tego peeling 2x w tygodniu i co? CUD zniknely mi WSZYSTKIE pryszcze i łojotok skory znacznie sie zmniejszyl, skora uspokoila sie. zachecilo mnie to do dbania o cialko zakupilam w boots ( UK) takie saszetki z blotkiem na cellulitis. zaczne tez uzywac balsamu i raz w tygodniu zajme sie paznokciami. zajzyjcie na strone www.esentia.pl ostatnio kupilam tam sporo fajnych kosmetykow naturalnych ( b.skutecznych) fajna strona bo zamieszczone sa tam recenzje kosmetykow. wiele z nich mozna kupic w aptekach czy sklepach. dbajcie o siebie :)

Gość pączuszek111
Zajrzyjcie na forum na str www.puderniczka.pl znajdziecie tam info o pielęgnacji biustu oraz forum figura na medal, tam jest sporo o różnych ćwiczeniach, dietach itp.